[2023] – Kérj Ajánlatot Azonnal! Csapj le az első időpontokra!

Ne csússz le a legjobb időpontokról, foglalj magadnak helyet a naptárunkban!
Ráadásul ha időben tudunk a megrendelésedről, akkor sokkal precízebb munkát is tudunk végezni. Nincs kapkodás, nincs idegeskedés, csak pontos tervezés, szervezés, emelés…

Kérj ajánlatot azonnal: +36304546515
vagy részletesen: autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás | Hozzászólás most!

Daruzás – Konténer Emelőszemek – Alsó Bekötésiponthoz

40 lábas konténerek mozgatása kapcsán rengeteg cikket írtam már, többek között ez az egyikkedvenc referenciám: 40 lábas konténer – Veres Zoltán Műrepülő Világbajnok

Munkában a speciálisan erre a célra gyártott 4 ágú kötelem.

Gyakorlatilag az összes elképzelhető variációt végigzongoráztuk már a konténerek emelése kapcsán, azonban eddig volt egy “bakancslistás” műszaki megoldás amit még nem próbáltunk ki.

40 lábas konténerek daruzása: 06-30-4546-515

10 tonnás, 40 lábas konténer emelése szabályosan.

Most azonban beszereztem kifejezzetten alsó bekötési pontnál fogva történő emeléshez szükséges emelő-füleket/-szemeket.

Kérj ajánlatot most: autodaruzas@gmail.com

Emelőfülek 40 lábas konténerek emeléséhez.

Nagyon ritkán, speciális esetekben van rájuk szükség. Alap esetben az erre a célra gyártott négyágú függesztékem magabiztosan hossza az elvárhatót – meg még +200% biztonságot.

Azonban néhány esetben fontos a kötés magasság csökkentése. Vezeték alatt, vagy csarnokon belül életet tud menteni a himbás megoldásainkkal kombinálva.
Alsó hangon 3-5 métert tudunk így spórolni a súlytól függően.

Elképesztően erős – fülenként 12.5 tonnát bírnak.

Kíváncsian várom az első bevetésüket. Persze lehet, hogy évente egyszer kerülnek bevetésre, mint a fekvő (kazán)lemezmegfogó adaptereink, de az is lehet, hogy a Panelfogó adapteremhez hasonlóan heti több alkalommal is szükség lesz rájuk.

Lemez megfogó adapterek raklapon.

Tény, hogy a szendvicspanel megfogóinknak nincs jobb alternatívája! Több tízezer négyzetméter panelt telepítettek már az egyedi megoldásainkkal. Büszkeség.

Országosan bérelhető szendvicspanel megfogó adapterünk.

Emelőeszköz bérlés – Teherkötözés – Daruzás: 06-30-4546-515

Kategória: Emelőrúd - Kötési Pont, Konténer Emelőfül, Lemeztábla Megfogó | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Tatra 148 – CKD – AD20 – Talpaló Munkahenger Tömítés Szett

A saját darunk javítása kapcsán beraktároztunk Tatra 148-as, 20 tonnás CKD daruhoz való talpaló tömítés szett garnitúrákból. Az eredeti tömítések méretei és a gépkönyv alapján beszereztünk utángyártott, de teljes egészében -az eredetivel- méretazonos karmantyúkat, szennylehúzókat és ‘O’ gyűrűket. Komplett szettben tartunk belőlük  “polcon”.

CKD AD 20 típusú autódaru talpaló munkahengereinek tömítései.

CKD típusú autódaruk hidraulika munkahengerinek tömítése kapcsán keress bátran:
+36-30-4546-515

Szívesen segítek másoknak is, akár szaktanácsadással, adott esetben akár bizonyos mértékben javítással vagy alkatrészekkel  is.

Célszerszámok és karmantyúk.

Az egyik saját gépünk javítása kapcsán, egy korábban kibontott “donor” daru talp munkahengerén végrehajtottunk egy próbaszerelést is. Azokat a tapasztalatokat és méreteket használtuk fel a szettek összeállításakor is.

Terítéken a kibontott tömítések egy része.

Kategória: Tömítés Szett | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Hőcserélő Daruzása – Érd – Autódaruzás

Hőcserélő Daruzása – Érd, 2023

Egy szépen kiszámolt szűk emelés – a mi stílusunkban. Munkában az egyedi távtartóink és a 16 tonnás autódarunk. Érden továbbra is ez az egyik legütőképesebb daru a kategóriájában. – mi pedig kihozzuk belőle a legtöbbet.

Daruzás – Speciális Daruzás 
Érd – Százhalombatta – Ipari Park
06-30-4546-515

Kategória: Érd, Hőcserélő Daruzása | Címke: , , , | Hozzászólás most!

2022 – Visszatekintés – Összefoglaló

A 2023-as év kezdetén elkerülhetetlen, hogy az ember áttekintse az elmúlt évet.
Régóta ért bennem ez a cikk. Őszinte és tartalmas bejegyzés lett belőle.

Fekete zászló lobogott a szélben a 20 tonnás darunkon.

Talán eddigi életem legnehezebb éve van mögöttem. Az év édesapám elvesztésével indult.
Nagyon sokszor és nagyon sok módon próbáltam emléket állítani neki, illetve méltó módon búcsúzni, meg- és át-élve a gyászt. Ezt a történetet itt találjátok bővebben.

“X-Y” Platform Teherpróbázása a saját telephelyünkön.

Alig eszméltünk fel az első sokkból, máris következett a második elképzelhetetlennek tűnő fordulat. Emlékszem éppen egy összetett teherpróbára készültünk elő, amikor a rádióban hallgattuk, hogy a korábbi orosz hadgyakorlatok után megindult a tényleges offenzíva Ukrajna irányába. Talán még a ma sem fújtam ki azt a mély levegőt, amit akkor vettem.

Két gépet egyszerre kezeltem és emeltem kamionra egy kb. 500.000.000 Ft értékű berendezést.

Nem tudom honnan volt annyi lelkierőm, de sok baráti segítséggel egészen nagy projekteket is bevállaltunk. Emlékszem azokra a lélegzet visszafolytott pillanatokra.
Van abban valami különleges, amikor tudod, hogy minden nehézség ellenére, most van ott a pillanat, amikor a legjobbat kell nyújtanod, koncentrálni és nem hibázni.

Egy félig kicsúszott és egy biztosított csapszeg.

Az ördög sosem alszik. Hiába minden biztonsági procedúra, ellenőrzőlista és alaposság, néha bizony a szerencsén múlik, hogy egy hibát sikerül-e időben észlelni. Nekem is volt egy vérfagyasztó pillanatom idén, amikor egy rutin reggeli “átnézem a kötélzetet” jellegű átvizsgálás alkalmával észrevettem, hogy a teheremelő kötél biztosítása kiesett, és a gémfejhez bekötő csapszeg félig kicsúszott a helyéről. Azóta a biztosító biztosítóját is kétszer biztosítom, pedig eddig sem gagyi megoldást választottam.

Kiszerelt segédgémmel a 16 tonnás.

Pontosan az ilyen “elindulás előtti teendőktől” vette el sok esetben az energiát az, hogy eddig alapvetőnek hitt dolgokért is plusz erőfeszítéseket kellett tenni. Az üzemanyagár körüli lépcsőzetes szabályváltozások bizonytalanná tették a pillanatnyi helyzetet. Megéltünk, hogy volt mindenkinek kedvezményes, aztán már csak magánszemélyeknek, aztán már csak 50 vagy 100 liter, aztán végül örült az ember, ha reggel tudott tankolni.

Fejetetejére állt Gawron típusú repülőgép mentése, Budaörs.

“Fejetetejére állt a világ!” – gondolhattuk sokszor, ahogyan valószínűleg a Budaörsön “átbukott” Gawron típusú repülőgép pilótája is ezt gondolhatta. Gyönyörű szép emlék marad a gép helyreállítása, amire akkor már a párom is elkísért az éjszaka közepén.

Páros repülés az éjszakában. Kötelékben repül a Tátra daru és a Gawron…

Az összes nehézség ellenére volt egy olyan rövid időszak, amikor viszonylag jó hatásfokkal sikerült eredményre fordítani a befektetett energiákat. Sok esetben viszonylag könnyűnek éltem meg viszonylag nagy projektek megoldását, akár teljesen egyedül is.

13 méter hosszú műanyag tartály emelése, 5 ponton egyformán eloszlatott terheléssel.

Volt szerencsém megélni, hogy -egy régi vágyam- egy vadonat új UNIC minidaruval is dolgozhattam együtt. Igaz, ebben az esetben nem saját volt az “új szerzemény”, de mégis van abban valami különleges, amikor még bontogatni kell a buborékfóliát egy gépről…

UNIC minidaru dolgozik az általam szervezett munkán, ahol az emelésirányítást és a teherkötözést is én végeztem, egy extrém szűk munkaterületen, Érden.

Aztán ismét “beütött” egy nehezebb időszak. A KATA adóforma változásának bejelentése mindenkit “megütött” – attól függetlenül, hogy direkt vagy indirekt módon volt-e érintett a dologban. Akkor már tudni lehetett, hogy gazdaságilag komoly fordulat fog következni, ismét egy komor, stresszel teli időszak következett. Én magam hálás vagyok azért a rövid időszakért, amit az apu elvesztése utáni -átmeneti- pár hónapban viszonylag könnyű ügyviteli környezetben tudtam átvészelni. Drasztikus a különbség a mostanihoz képest.

“Felkenődött” dugattyú a V8-as Tátra motorban.

Ahogy lehetett tudni, hogy rövid időn belül le fog romlani a hatásfok a vállalkozás anyagi helyzetében, úgy fogyott el a kompresszió is a “vezérgép” egyik hengerében. Éppen a műszakira felkészítés közben, már a fényezés előtti állapotban “kopogott be” a motor egy forró nyári reggelen. Az egész évre jellemző, hogy vészmegoldások és bravúrok, “19-re laphúzások” árán sikerült mindig valahogy kikeveredni a legrosszabb helyzetekből.

Ég a tűz a dugattyú belsejében.

Egy nagyon jó barátom segített ki- és szét-szerelni a motort, amit végül az itthoni raktárkészletből, én magam javítottam meg és szereltem össze. Volt itthon tartalék hüvely és dugó. A Tátrát dícséri, hogy kopogó motorral azért még két munkát befejeztem vele, mielőtt szétfűztük volna. Kellett hozzá bátorság. A nyári forróság előtti reggeli órákban van egy romantikája, amikor a fagyasztóból kivett dugattyú csapszeget, a hajtókart és magát a dugattyút próbálod úgy összerakni, hogy egy kupaknyi gázolajat meggyújtasz a dugó belsejében, kihasználva a hőtágulást. – pont ahogy apu mesélte, és ahogy ő is tanulta…

4 tonnás uszály elemek vízreemelése a Szabadkikötőben, 8-10 méter mélyre.

Nem is én lettem volna, ha a motorfelújítás utáni első egy-két munka egyike nem egy amúgy is hajmeresztő emelés lett volna. Frissen összefűzött motorral tudni kell lenyelni azt a gombócot, amikor kifordulsz a part fölül a 4 tonnás elemekkel. Ha ott -ne adj isten- beáll a motor, akkor komoly vészhelyzet állt volna elő. Bíztam a technikában és meg is hálálta.

A mai napig kiráz a hideg attól az érzéstől, amikor a már elvesztettnek hitt motor végül újra életre kelt és az első rövid utat megtettem vele. Nagy személyes mérföldkő volt ez. Évekkel korábban azt mondtam, ha lesz valami ezzel a motorral, akkor abbahagyom a daruzást – annyira kiemelkedett a többi darunk motorjától erőben és megbízhatóságban. Évek óta nyüstölöm és ez volt az első nagyobb “beavatkozás”. Sikerült életben tartani.

Ha szabadkikötő, akkor macskakő és defekt…

2016-ban már volt egy afférom a szabadkikötő makadám burkolatával, akkor sikerült kerékaggyal együtt kerekeket cserélni a darunkon, erről itt, a 2016-os hasonló év végi összefoglalómban lehet olvasni.

Defektes kerék, nehéz fokozat…

Idén sikerült duplán megismételni a szabadkikötői rossz tapasztalatokat. Egy defektet a helyszínen lecseréltem, hazafelé kaptam még egy vagy két defektet, de “lábon” haza tudtam jönni vele. A pótkereket pótló pótkerekek közül válogatva már volt olyan időszak, hogy alapvetően mozgóképes gépről vettem le átmenetileg komplett kereket, mert nem volt más -gyors- megoldás. Gyakorlatilag 1-2 hét leforgása alatt 8-10 -vagy még több- abroncsot sikerült leamortizálni. Ezt a problémát év végén sikerült csak  megfékezni.

Új és újszerű “Z” mintás abroncsok.

Az év utolsó napjaiban sikerült 10 db “Z” mintás Barum és Goodyear abroncsot beszerezni. Ezek felszerelését az új év első heteiben tervezem. Alig várom, hogy “régi fényében” tündököljön a 16 tonnás darunk ebből a szempontból is. Ezek “16 PR”-es erősített, gyakorlatilag félig katonai abroncsok, nagyon jó terhelhetőséggel.

Teljes védőfelszerelésben egy budapesti munkaterületen.

Történtek természetesen pozitív változások is. Vannak olyan területek, ahol sikerült előre lépni, de a még viszonylag nagyobb személyes mérföldköveket is beárnyékolja a gazdasági, társadalmi környezet. Hiába hatalmas öröm, hogy sikerült egy második 40 lábas konténerre is szert tenni, amivel “alakulgat” a telephely fejlesztése is, ha a számomra viszonyítási alapot jelentő többi vállalkozás látszólag tündérmesébe illő módon virágzik.

A telephelyünk utcafrontjának alakulása, 2 db 40 lábas konténer. Kerítés, iroda és tároló.

Hatalmas a szórás a piacunkon belül szakmailag és cégvezetési módszerek tekintetében is.  Jelen van a piacon az is, aki lassan még a rotakapára is tilt-rotátort szerel támogatásból, jelen vannak olyan cégek is, ahol kis túlzással a 20 tonnás Kamaz-t váltotta a 450 tonnás Liebherr pár év alatt. Van, aki 2 hete még pékként dolgozott, kalandvágyból vett egy bozótból frissen kirángatott 7 tonnás IFA-t és még fel sem fogja, hogy veszteséget termel.

10 tonnás gázmotor emelése a 20 tonnással.

Árban, minőségben, technikában nagyon nagy szélsőségek alakultak ki. Továbbra is próbálom józan ésszel, egy nagy cég profizmusával, de egy kis vállalkozás emberközeliségével kiszolgálni a hasonló értékrenddel megrendelőket.

Erre egy remek példa volt az év lezárása és a városi karácsonyfa felállítása. Idén egyfajta felajánlás keretein belül állítottam fel a városi karácsonyfákat, amivel kis egyéni vállalkozóként egyedül, Érd legnagyobb cégeivel együtt támogattuk a jó ügyet.

Köszönöm szépen mindenkinek, aki idén elkísért az úton. Egy új időszámítás kezdődik.

Borsos Dávid

Kategória: Egyéb | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Érd – A Városi Karácsonyfa Daruzása -2022

Idén sokáig kérdéses volt, hogy állítunk-e egyáltalán karácsonyfát a központban. Számomra ez személyes kérdés is volt, hiszen nálunk családi tradíció a városi karácsonyfa felállítása, amit évtizedek óta mindig édesapám és a bátyám emelt a helyére. Nem tudtam elképzelni, hogy pont ebben az évben, -ennyi rossz után- törjük meg a hagyományt.

A világjárvány, az energia válság és édesapám elvesztése után úgy voltam vele, hogy lehet lesz olyan család ahol a fa alatt lesz kevesebb, lesz, ahol a fa körül leszünk kevesebben, de a szeretet ünnepén nem hiányozhat a feldíszített karácsonyfa a városközpontból.

A sors és az élet úgy hozta, hogy az elmúlt évek legnehezebb kiemelését kellett hiba nélkül kiviteleznünk. Burkolt és szigeteletlen vezetékek tengeréből kellett egy irányított döntéssel kivágnunk a később a városközpontban felállított gyönyörűszép ezüstfenyőt.

Az ÉrdMost -ide kattintva elérhető- cikkében további részletek.

Idén egyfajta felajánlás keretében végeztük a munkát, a mi részünkről kereken nulla Forint a számla végösszege. Jó érzés volt, hogy ahogy én próbáltam támogatni a jó ügyet, úgy segítettek nekem is a barátaim és a családom.

Köszönjük mindenkinek a segítséget!

Kategória: Egyéb | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Betoncsövek Daruzása – Vál – Kajászó

Gyönyörű szép őszi időben daruzhattam Kajászó és Vál települések térségében.
Betoncsöveket emeltem a 16 tonnás autódarunkkal. Nehéz terep várt, de könnyen ment.

Nehéz körülmények között bizonyít a független kerékfelfüggesztés.

Nagy lendülettel érkezni hátrány, amikor hív a megrendelő, hogy: “Most viharzott el a Tátra a bejárat előtt!” Satufék és egy kis tolatás után felmértük a terepet gyalog.
Nagy lendülettel érkezni előny, ha a patak parton kell dagonyázni a 24 tonna önsúlyú daruval és a kritikusan sáros szakaszok előtt sebességet nyerve kitart a “kraft” a végéig.

Azért volt miért összezárni a diffizárat a veterán darunkon. 

Kérj ajánlatot most: autodaruzas@gmail.com

Végre egy kicsit volt miért megtornáztatni a 6×6-os, összkerékhajtású terepdarunkat. Ez az egyik specialitásunk, akár extrém terepen is vállalok munkát, egészen elképesztő megoldásaink is vannak, ha nem számít semmi, csak az, hogy elkészüljön a munka. Volt rá precedens, hogy erdészeti “hólánccal” közlekedtem a munkaterületen belül. Szép emlékek.

Kevés gép képes közúton érkezni és ilyen körülmények között manőverezni.

Daruzás – Autódaruzás – Munkagép Mentése:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Beton Elemek Daruzása, Betongyűrű Daruzása, Daru, Daruzás, Egyéb, Kajászó, Vál | Címke: , , , , , , , , | Hozzászólás most!

“Lapraszerelt” Modulház Daruzása – Távtartók Iskolapéldája

Ugyan az a probléma. Két különböző iskola. Ezúttal a sajátom volt az egyszerűbb, biztonságosabb. Egy emlékezetes példa arra, hogy szakmailag is tudni kell “Nem!”-et mondani. Egy új, modulház projekt első -gyakorlatilag próba- emelését végezhettem el az autódarunkkal, ahol egy újonnan gyártott, minden dokumentációval rendelkező, kifejezetten erre a célra készült emelő (“H”) keretet szeretett volna használni a megrendelő. Nekem pont ez a szakterületem, a daruk és a távtartók, emelőgerendák.

1. Variáció: A gyártó által biztosított “H” emelőkeret.

A szokásos kockázatértékelés után el is kezdtük a munkát, azonban sokszori próbálkozásra, később sokszori következetes módosításra sem tudtuk stabilan emelhető állapotba hozni az összeállított rendszert. Többször jeleztem, hogy hiába a statikus / tervező / gyártó minősített véleménye, ha az alap emelési koncepció helytelen.

2. Variáció: A részben saját tervezésű, részben saját gyártású, de műbizonylatos teleszkópos és/vagy moduláris távtartó rendszerem.

Az utolsó alkalommal elértünk arra a szintre, hogy 350 cm-es szélességen 1,5 – 2,5 cm-es korrekció különbséggel is drasztikusan ellentétes irányokba dőlt. Klasszikus instabil egyensúlyi állapotban volt az 5 tonnás ház. A legkisebb kitérítésre is kibillent, és nem visszatérni akart az egyensúlyi pozícióba, hanem tovább bukni – ami ebben a helyzetben a szerkezetre, a szigetelésre és az egészre projektre vetítve végzetes lett volna.

Több év munkája van egy viszonylag egyszerű eszköz tökéletesítésében.

Kérj ajánlatot most, ne maradj le a legjobb időpontról: 06-30-4546-515

Ilyenkor merni kell azt mondani, hogy: “Nem érdekel, értékelem a beletett munkát, de a saját megoldásomat fogom használni!” Az 500 kilós H gerenda helyett előkerült a saját kb. 50 kg önsúlyú távtartóm, ami igaz nem 6 tonna, “csak” 5,9 tonna teherbírású, de cserébe állítható. Az, hogy miért sokkal stabilabb az enyém, az egy érdekes geometriai trükk. A forgáspontok és a súlypont távolsága teljesen más. Illetve a hosszirányú “összecsúszás” ellen mi más alternatívát használtunk az alsó bekötésnél. A beletett következetes munkát igazolta, hogy első “próbálkozásra” tökéletesen vízszintben állt a ház, mind a két irányban.

Egy korábbi sikeres, hasonló mobilház költöztetésünk.

Emelőeszköz bérbeadás: autodaruzas@gmail.com

Apró győzelmek ezek, de sorra olyan élethelyzeteket sodor elém a sors, ahol pont azok a problémák fordulnak elő, amelyek megoldása egyfajta személyes cél, hivatás is a számomra.

A kezdetek. A rendszerem első próbaemelése a saját autónk volt – még 2016-ban.

Szép a “H” keret, nekünk is van egy saját, igaz az minden dimenzióban állítható, de az esetek 98%-ban ki tudja váltani a saját teleszkópos/moduláris távtartó rendszerem, ami még mindig a legjobb önsúly/teherbírás arányú a környéken. Sokan gyártattak hasonlót a környéken, de vagy 3 ember szokta cipelni, vagy pontosan fele annyit tud, mint az enyém.

Daruzás / Teherkötözés / Speciális Gépmozgatás:
06-30-4546-515

Kategória: Bérelhető Eszközeink, Emelési Terv Készítése, Képek, Martonvásár, Mobilházak Daruzása, Modulház Daruzása, Rönkház Daruzása, Távtartó Himba, Távtartó Himba, Teherkötözés | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Fotómontázs – a megemlélkezés ünnepének alkalmából.

Édesapám. Fotómontázs -a megemlélkezés ünnepének alkalmából- egy szép életút néhány pillanatából.

A valamikori Dreher uradalom egyik cselédházából, a gyerekkori fél pedálos, fél kormányú, lánc nélküli biciklitől jutott el a saját gépparkkal rendelkező családi vállalkozás felépítéséig, annak sziklaszilárd alapjainak lerakásáig.

Az év elején írt megemelékező bejegyzés szövegét itt lehet elolvasni a honlapunkon: Kattints ide a Történetünk menüpont megnyitásához.

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Autódaruzás – Biatorbágy – Acélszerkezet Daruzása

Az elmúlt időszakban fantasztikus munkákban vehettem részt. Sok esetben ugyan az a munkaterület, több munkafázison keresztül, más-más arcát mutatja meg és más-más megoldást tesz indokoltá, változó nehézségű kihívásokkal színesítve a hétköznapjaimat.

1,6 tonnás, ~11 méter hosszú acélszerkezet átemelése az épületen.

Daruzás – Biatorbágy – Érd – Sóskút – Százhalombatta: 06-30-4546-515

Biatorbágyon egy nagyon korrekt együttműködés keretén belül emelhettem különböző acélszerkezeteket egy meglévő épület és az újonnan épülő szárny közé. A helyszínre jutás szűkös körülményei, a viszonylag nagy kinyúlás és arányaiban nézve a viszonylag nagy súly ismét indokoltá tette a 16 tonnás darunk bevetését. Elég kicsi, hogy elférjen, elég erős, hogy elbírja és kiszerelt segédgémmel éppen elérje a szükséges pozíciót.

Egy speciális megoldással -a biztonság felé tévedve-, 2 kötélágon a segédgémre szerelt 16 tonnás.

Kérj részletes árajánlatot: autodaruzas@gmail.com

Vannak helyzetek, amikor a kockázatok és egyedi körülmények függvényében meg kell kötni bizonyos kompromisszumokat. Egy egyedi megoldással és egy “közepes” horogszekrénnyel, végül 2 kötélágra fűzve emeltem a legnagyobb szerkezetet. Egy ágon is tudta volna, de így fele akkora volt a terhelés a csörlőn és kétszer precízebben, finomabban tudtam “vakon” befűzni az új és a régi épületszárny közé a 11×3 méteres, 1,6 tonnás acélszerkezetet az új szárny túloldaláról.

21 méteres gémmel, milliméterekre kiszámolva.

Egy következő alkalommal egy szinttel “emeltük a tétet”. Kicsit magasabbra de egy fele akkora súlyú elemet kellett emelnem. Már egészen “begyakoroltam” a segédgém felszerelését a darunkra. Ezúttal egy kötélág elég volt a 600 kg manőverezéséhez.

Kövess minket Facebookon, kattints ide.

Szűk helyen, nagy terjedelmű teherrel manőverezni mindig izgalmas.

A mi szakmánknak a sajátossága, hogy látszólag “nincs benne semmi nehéz” mégis egy adrenalin bomba, amikor az ember szembesül a feladat terheivel – a szó szoros és átvitt értelmében is. Mindig azt mondom, hogy: “Könnyű, amíg nem kell utánam csinálni…”

Arányaiban nézve “szép fogás” akadt a “pecabot” végére.

Remek emberek vesznek körbe, én pedig egyedül nézek szembe egyre egyedibb megrendelésekkel, amiket próbálok egy szokotlan hozzáállással, tűzön-vizen keresztül végigcsinálni. Tisztességgel, becsülettel, kirekesztve minden zavaró körülményt és katonásan, szigorúan csak arra a célra fókuszálni, amire felkértek.

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Biatorbágy, Födém Megerősítés Daruzása | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Biatorbágy – Daruzás – Autódaruzás

Biatorbágy – Tatra Autódaru – 2022

Daruzás – Biatorbágy – 06-30-4546-515
(Hívj most! Ne maradj le a környék legjobb ajánlatáról!)

Hosszú évek után újra Biatorbágyon, a Szennyvíztelepen dolgozhattam. Jó volt régi ismerősökkel találkozni, feleleveníteni a régi szép emlékeket. Renegeteg “nagy csatát” nyertünk meg anno együtt a különböző üzemzavarelhárítások kapcsán.

A legkisebb darunk munkában Biatorbágyon, 2016-ban.

Kategória: Biatorbágy | Címke: , | Hozzászólás most!

Csepel Szabadkikötő – 4 Tonnás Úszóplatformok Daruzása

“Back In Business” – mondhatnánk, sok nehézség után egy számomra nagyon kedves helyszín felé vitt az utam a 16 tonnás darunk volánja mögött.

Csepel Szabadkikötő – Nagy munkában a 16 tonnás autódarunk.

Daruzás06-30-4546-515

Az elmúlt időszak rengeteg változást hozott magával, de újra “páros lábbal állunk a gázon”! A megszokott “jobb lábam a gázpedálon, a bal lábam a jobb lábamon” stílusban…

🟢 Alapvetően változik a gazdaság működése és ezáltal szépen lassan a mindennapjaink is. Megtanuljuk értékelni, azt amink van, illetve azt, ha egy termék és szolgáltatás egyáltalán elérhető.

Látszólag eltörpul a darunk a platformok mellett.

🟢 A KATA szabályok változása után talán újra nagyobb megbecsültsége lesz annak, ha valaki egyéni vállalkozó.

🟢 7 hónappal Édesapám halála után mi is újra teljes erővel próbálunk visszarázódni a régi ritmusba, magunk mögött hagyva egy átmeneti időszakot, az összes fájdalmával, nehézségével.

🟢 Büszkeség tovább vinni azt a vállalkozói hozzáállást, szemléletet amiben felnőttem – még akkor is, ha ez most egy nagyon kemény történelmi korszak.

🟢 Az elmúlt hetekben túlvagyunk egy motorfelújításon is. A “vezérgép” egy hűtés gondból fakadóan, felkenődött dugattyúval is befejezett egy munkát, majd még másnap elvégzett egy szintén komoly emelést – úgy, hogy egy hengerben gyakorlatilag megszűnt létezni a “kompresszió”. A “haditechnika” előnyei…

Új hüvely-dugó páros a léghűtéses V8-ban.

🟢 Azóta új hüvelyt, dugattyút kapott a léghűtéses V8 – amit saját kezűleg szedtünk szét és raktunk össze. Volt hozzá mindenből tartalék alkatrészünk, itthon, polcon.

🟢 Jól vizsgázott, bízva az elvégzett munka sikerességében kapásból a második munkáján 4 tonnás, 6 méter hosszú úszóplatformokat engedtem vele 10 méteres mélységbe a Csepeli Szabadkikötőben, ahol a legapróbb műszaki hiba is nagyon durván megbosszúlta volna magát.

✅ Ha szeretnétek velünk dolgozni, a szokásos elérhetőségeinken megtaláltok minket!

Kategória: Csepel, Csepel Művek, Úszóplatform Daruzása | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Födém Megerősítés – “H” Gerendák Daruzása – Új Csörlő

Toronydaru fűz be “I gerendákat” a mi eszközeinkkel a volt Corvin Áruház épületébe.

Teherkötözés – Emelésirányítás: 06-30-4546-515

Néha nehéz eldönteni, hogy a megfelelő eszközön, a rutinon, a jó terven, egy jó ötleten, jó megoldáson vagy esetleg éppen a felkészültségen, jó kommunikáción múlik-e egy-egy mini projekt sikere…

Végülis, ha adott mind, akkor nem is kell ezt a kérdést mindenáron megválaszolni – egyszerűen csak csináljuk, mert mi így szeretjük.

Speciális Födém-megerősítések Daruzása: autodaruzas@gmail.com

Munkában a legkisebb darunk, “Dragon”.

Kis daru nagy munkája! A régi Corvin Áruház épületében emelhettünk ‘H’ gerendákat a helyére, az áttört födémen keresztül. Összesen 3 emeleten, 6 gerendát pozícionáltunk a helyére. Olyan eszköz kellett, ami kellően könnyű, hogy elbírja az alig terhelhető födém, de megfelelően erős, hogy elbírja a ~300kg-os gerendákat.

Az áttört födémen keresztül emeltük a gerendákat.

Így aztán leporoltuk “Drag-on”-t, a legkisebb darunkat. Felpattintottunk rá egy kategóriájában brutálisan erős, új csörlőt.

Pont befért a teherliftbe összeszerelve, de azt is bebizonyította, hogy modulárisan is “szét lehet kapni” és darabokban le lehet vele sétálni, ha már éppen lejárt a lift kezelő munkaideje… Görgőket is adtunk a gerendák épületen belül történő mozgatásához. Egyszerűen megfogalmazva: probléma megoldva.

Kategória: Corvin, Csörlő - 500kg/12m - 1t 6m, Födémmegerősítés Daruzása | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Favágás Autódaruval – Veszélyes Fák Kivágása

⚠️ Ha félsz, hogy a legközelebbi viharnál nem a karácsonyfa lesz a következő fenyőfa a nappalidban, akkor hívj fel segítünk!

Favágás – Darus Favágás – Fák Kivágása Autódaruval – Érd

Ha van olyan fád, amiről minden alkalommal az jut eszedbe, hogy csak rá ne dőljön a szomszéd Trabant kombijára a ház előtt, akkor szólj! Nagy rutinnal, maximális biztonság mellett, autódaru segítségével tudjuk kivágni – korlátozott ideig és darabszámban, ideális esetben-, most akár ingyenesen is.

Hívj fel, és elmondom a részleteket: 06-30-4546-515

Kategória: Darus Favágás, Veszélyes Fák Kivágása | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Veszélyes Fák Kivágása – Daruval -Érd

Kezembe került egy régi videófelvétel, ahol egy veszélyes fát vágtunk ki a 16 tonnás autódarunkkal, még 2016-ban. Azóta rengeteg új, saját eszközünk lett a kidőlt, vagy esetleg viharban megdőlt fák kivágásához. Limitált ideig akár ingyen is vállalunk hasonló munkát.

Veszélyes fák – akár ingyenes kivágása: 06-30-4546-515

A legkülönbözőbb élethelyzetekben tudtunk fák kivágásával másoknak segíteni.
A legnagyobb előnyünk a saját autódaru, amivel a darus favágásra is specializálódtunk.

Viharban kidőlt fa “mentése”. 2015

Kategória: Egyéb | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Bárelhető Megfogó – Gerenda Csipesz – ‘I’ és “H” Gerendához

Bővült a daruzható és bérelhető speciális megfogóink választéka “Gerendafogókkal“.

Bérelhető Gerenda Megfogó – 3,2 Tonna / Darab teherbírással.

Bérelhető Emelőeszközök: +36-30-4546-515

Az “I” és “H” gerendák megfogására használható szorítópofás célszerszámokból egy kisebb és egy nagyobb párt tettünk elérhetővé. Ahogyan a szendvicspanel megfogóink, úgy ezek is remekül kombinálhatóak a saját távtartóinkkal.

Bérelhető Szendvicspanel Megfogó Adapterünk és a távtartó.

A kisebb szett 2 tonnát tud megfogni egyenként, vagy maximum 4 tonnát párban.

Speciális Megfogók: autodaruzas@gmail.com

Bérelhető 2 tonnás vasgerenda megfogók.

A nagyobb szett darabja 3,2 tonnát bír, így akár elméletileg 6,4 tonnát is képes párban megemelni a két megfogó, bár ez viszonylag életszerűtlen, hiszen mi is rengeteg acélszerkezet építésében segítettünk az autódarunkkal és mi ritkán találkoztunk 2 tonnánál nehezebb gerendával ebben a mérettartományban.

Ütvecsavarozó acélszerkezet szereléshez.

Lassan ott tartunk, hogy egy kisebb csarnok összerakását nagyon meg tudjuk gyorsítani, a daruzás mellett ha kell hozom a gerenda megfogót a szerkezethez, amihez egy pár nagy teljesítményű ütvecsavarozót is tudok biztosítani, utána a saját szendvicspanel megfogó szerszámainkal be is panelezem, ha kell.

Kérj ajánlatot azonnal: 06-30-4546-515

 

Kategória: Bérelhető Eszközeink, Gerenda Megfogó | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Farkashegyi Repülőtér – Repülőgép Mentése Autódaruval

GAWROW típusú repülőgép baleset a Farkashegyi Repülőtéren. Fotó: G.K. / BudaPestkörnyéke.hu

“Vasárnap este negyed hétkor baleset ért egy leszálló kisrepülőgépet a Budakeszi melletti Farkashegyi repülőtéren, a pilóta megsérült, mentőhelikoptert riasztottak hozzá – tájékoztatta lapunkat a HungaroControl.” – Írta az AIRportal.hu

Fotó: G.K. / BudaPestkörnyéke.hu

A fenti képeken látható baleset kapcsán érkezett hozzánk egy megkeresés Pünkösd vasárnap estéjén, amire azonnal tudtunk reagálni. Egy ilyen balesetnél rengeteg dolgot kell előzetesen tisztázni. Nagyon tanulságos eset technikai és vállalkozói oldalról is.

Daruzás – Speciális Mentés – Speciális Gépmozgatás: 06-30-4546-515

Felborult repülőgép mentése, helyszínen a 16 tonnás autódarunk. – Daruzas.hu

Első körben az ember próbálja látatlanul felmérni a helyzetet, mindenkiben dolgozik az adrenalin. Több számról, több ember adogatja körbe a telefont, lassan tisztul a kép a baleset jellege, az elvárások illetve kockázatértékelési szempontok kapcsán. Van rá tervem.

Veterán repülőgép “átbukva”, hátán a földön.

A tervből fakad az eszköz igény, amiből következően már a költségekről is tudok tájékoztatást adni, figyelembe véve a dolog sürgősségét, az ünnepet, az azonnali reagálást és azt, hogy mindenre is fel kell készülni egy ilyen helyzetben. Ragaszkodtam hozzá, hogy a vészhelyzet ellenére fusson végig a megrendelési folyamat. 10 percen belül írásban ajánlatot adtam, testre szabva, a fontos részleteket kiemelve. Azonnal jött a megrendelés.

Kérj ajánlatot most! 24 órán belül válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Párostánc – tökéletes egyensúlyban a daruhorgon.

Az ünnepi vacsorát megszakítva azonnal indulunk a párommal, aki először kísért el az “öreg Tátrával” az éjszakába, amivel nagyságrendileg egy órán belül meg is érkeztünk a helyszínre. A helyszínen rengeteg ember, vágni lehet a feszültséget a levegőben. Kiderül, újra kell gondolni a kötést, a legerősebb pont is gyenge, az sem bírja el a gép teljes súlyát.

További sérülés nélkül talpán a repülőgép a sikeres emelés után.

Érdekesség, hogy a teherbírás mennyire relatív fogalom és mennyire észnél kell lenni. Darus feltételrendszerben egy 1 tonnás emelőeszköz minimum 4 (pl.: fémhorog) de inkább 5-6 szoros (selyemkötél vagy félszem) túlbiztosítással működik. Repülős nyelven a 600 kg-os rögzítési pont az arra van tervezve, hogy valahol 600 kg környékén biztosan eltörjön, egyfajta szakadó kötés. Az egyik arra van tervezve, hogy eltörjön ha baj van, a másik arra, hogy akkor se törjön, ha baj van. A gép súlya 1600 kg, eltolt súlyponttal, nehéz falat.

Emeléstechnika, teherkötözés: 06-30-4546-515

A sikeres helyreállítás után indulunk haza a daruval.

A közelgő vihar és a távolban látszódó mennydörgés fényében a legjobb kompromisszumot keresem és úgy döntünk közösen, hogy a gép orrát a földön támasztva, ugyan úgy fordítom vissza, ahogyan át is bukott, így arányosan a gép súlyának kb. a harmadrésze fog csak az elsődleges kötési pontnak használt farok-futó kerék tengelyére, illetve a másodlagos, biztonsági pontnak használt gyengített vonó/rögzítő pontra jutni.

A teljesen sértetlen farokrész, minden vezérsík megúszta mind a két landolást.

Három óra előkészület után, 8 perc alatt, egyetlen folyamatos, teljesen kontrollált mozdulattal, sok pici korrekcióval visszafordítottam a gépet. Mindenki boldog, a munka elvégezve, a gép sértetlen. A munka kifizetve, a számla kiállítva. Gond nélkül hazaértünk Budakesziről az egyébként elég balesetveszélyes útszakaszon. Boldogság, siker.

A sértetlen gép és a Tátra daru fényei a háttérben. Minden jó, ha jó a vége.

Itt a vége – gondolnánk. Eltelt pár nap és kaptam egy telefonhívást. Kissé zavaros volt a kép, elsőre azt hittem, hogy kapok egy vállveregetést telefonon, amiért nem csináltunk konzervdobozt emelést közben a repülőből. Ehelyett számok repkednek, kérdőre vonnak az ár kapcsán -miután megegyeztünk, írásban árat adtam, megrendelték, elvégeztük, kiszámláztam, kifizették-. Elhangzik egy betonpumpa óradíja, amit nem is értettem, hiszen nem bebetonizni akartuk a felszállópályára… – bár utólag így már egész jó ötletnek tűnik.

Korábban a reptéren: MI-24-es helikoptert is emeltünk.

Elhangzik a mi gépünk tippelt vételára, amit egy bontószökevény gép alapján saccol és próbál valamiféle erkölcsi tanulságot levonni belőle. Visszakérdeztem, hogy mennyivel járt volna jobban anyagilag, ha valaki féláron megcsinálta volna, de most azért hivogathatná, mert mondjuk elejtette a gépet a szakadó pontnál fogva… Végül békében tettük le a telefont, miután mondtam, hogy mondja meg, hogy hol tudtam volna ennél korrektebb (megrendelési folyamat), rugalmasabb, vagy segítőkészebb, esetleg felkészültebb lenni…

MI-24-es emelése autódaruval.

Ebben a szakmában iszonyatosan nehéz emberekkel, nehéz helyzetekkel kell megbírkózni nap mint nap és sosem lehetsz elég felkészült. Nemhogy hála vagy köszönet nincs a dologban, sokkal inkább mindenki próbál felőrölni. Erre is fel kell készülni, nem elég jó szakembernek, korrekt üzletembernek is kell lenni – még így is érhet csalódás, meglepetés.

 

Kategória: Budakeszi, Farkashegyi Repülőtér, Repülőgép Mentése | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Légkezelő Berendezések Daruzása – Érd – Diósdi út

Érden, egy épülő óvodánál emelhettem légkezelő berendezéseket a helyére. A 16 tonnás darunk kiszerelt segédgémmel és a  már védjegyünknek számító távtartókkal dolgozott.

Daruzás: 06-30-4546-515

A horizont fölé emeltem a légkezelőt. – Érd – 2022 – 16 tonnás autódaru

A jó csapat és a maximálisan korrekt megrendelő segített elfelejteni, hogy nagyon szűk területen kellett kihajtogatni az 5 méteres gémtoldatot. Én pedig nosztalgiáztam egy kicsit, hogy milyen volt amikor még nem volt meg a 20 tonnás, ami sokkal gyorsabban éri el ugyan ezt a kinyúlást a plusz egy gémtagjával… Na, meg amikor még kézi kurblival, 5-10 percig hajtottuk a segédgém 30 centis menetes felfogató-/rögzítő-csavarjait… Most meg 10 másodperc az ütvecsavarozóval…

Kérj árajánlatot most: autodaruzas@gmail.com

Szűk munkaterületen dolgozik a 16 tonnás darunk. – Érd – 2022

Azt hiszem nem túlzás azt állítani, hogy nálunk tényleg maximális törődést kapnak ezek a nagyértékű berendezések. Emelőrudak, alsó kötési pontok, felső távtartók és tonnányi egyéb emelőeszközünk van csak azért, hogy tökéletesen tudjuk reprodukálni az elvárt kötési módot… Nem “majdnem”, meg “hasonló”, meg “jóvanazúgy!” – hanem pont az. 

A többi “hőcserélős” referenciánkat ide kattintva tudod elolvasni.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Terv Készítése, Érd, Gépek Daruzása, Gépmozgatás, Gépszállítás, Hőcserélő Daruzása, Képek, Klíma Daruzása, Légkezelő Berendezés Daruzása, Speciális Daruzás, Távtartó Himba, Teherkötözés | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Kőtáblák és Márvány Daruzása – Budaörs

Budaörsön volt lehetőségem gyönyörű kőtáblákat daruzni a 16 tonnás autódarunkkal.

Olaszországból származó márvány lapokból álló köteg lóg a darunk horgán. Budaörs – 2022

Kőlapok Daruzása: 06-30-4546-515

Kényes, nagyon törékeny és nagyértékű márvány táblákat daruztunk, amelyeknek a biztonságáról élvédelemmel és csúszásvédelemmel is gondoskodtunk, hiszen a táblák pattintott, éles könnyedén elvághatja a köteleket. Illetve vágásbiztos emelőeszközökkel (például lánc) egyszerűen megrongálódna a tábla széle.

Tátra Autódaru – Nagyértékű rakomány daruzása.

Kérj ajánlatot, 24 órán belül válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Igény esetén akár speciális megfogó szerszámokat is tudunk biztosítani hasonló kőtáblák, kőtömbök daruzásához, hiszen rengeteg saját gyártású, de műbízonylatos eszközünk van különböző terhek megfogásához.

Országosan bérelhető szendvicspanel megfogóink akár kőtömbök, kőlapok megfogására is alkalmas lehet.

Létezik kölapok mozgatásához automata, önmagát megszorító megoldás, de akár csak a szendvicspaneleknél, mi mindenben a “bolondbiztos” emelőkben bízunk. Horror érzés bármit “önmegszorító” eszközökkel emelni emberek közelében.

kőlap emelő pofa – “csipesz”

Jó érzés volt a munka végén visszatekinteni a lepakolt árúra, ahogy szépen lassan kitolattam a telephelyről az öreg Tátra daruval – aminek hamarosan elkezdjük a felújítását.

Munka után – felújítás előtt a 16 tonnás Tátra darunk.

Daruzás – Speciális Anyagmozgatás
Érd – Budarörs – Százhalombatta
06-30-4546-515 

Kategória: Autódaruzás, Budaörs, Daru, Daruzás, Képek, Kő Lapok Daruzása, Márvány Lapok Daruzása, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Darus Üzemzavarelhárítás – Érd – Daruzás

Tátra Autódaru – Érd – 2022

Hosszú idő után újra egy üzemzavarelhárítási munkán dolgozhattunk Érden. A hívástól számított 40 percben belül a helyszínen voltunk az autódarunkkal. Jó érzés sok év után visszatérni egy olyan munkaterületre, ahol korábban sok-sok évig, szinte naponta dolgoztunk. Ha baj van, az öreg “csőrös Tátra darura” mindig lehet számítani.

Autódarus Ügyelet (0-24 hívható): 06-30-4546-515

Kategória: Egyéb | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Daruzás, Teherkötözés és Gépmozgatás – Martonvásár

Munkában a “Special Technic”. Különösen nagyértékű berendezés daruzása, teherkötözése és görgőzése. A Tátra darunk az önsúlya 1/3-ad részét, közel 8 tonnát emelt. Jöttünk, láttunk, begörgőztük!

A berendezés értéke meghaladta az 1.200.000 Eurót. Maximális bizalom, maximális előkészület, helyes kockázatértékelés és rizikó kezelés. Felesleges mozdulat nélkül került a helyére a berendezés. Rengeteget jelent a tapasztalat az ilyen helyzetekben, illetve a fantasztikus csapat, ami körbevesz minket. Büszke vagyok mindenre, akire részt vett ebben a “kis” projektben!

Kérj ajánlatot: 06-30-4546-515 vagy autodaruzas@gmail.com

Kategória: "Daru" + "Gépmozgatás", Emelés Irányítás, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Martonvásár | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Gépmozgatás és az élet nagy kérdései… – 2022

Szinte napra pontosan másfél hónappal ezelőtt temettük el Édesapámat. Szintén egészségügyi okok miatt gyakorlatilag felmondott az egyetlen, veterán kollégám. Kitört a háború a szomszédos Ukrajnában. Napról-napra változnak a gazdasági körülmények.

Az összes gépünkre felkerült az Apu tiszteletére készített matricám.

Ebben az érzelemdús környezetben kell minden eddiginél jobban koncentrálnom és fókuszálnom. A munkák kapcsán eddig is előtérbe helyeztem a minőséget a mennyiséggel szemben, de a járvány előtti évek a nagyobb kapacitásról, a nagy tempóról szóltak.

Keverőüzem telepítése autódaruval – Dunavarsány – 2022

Ebben az évben szinte csak különleges projektek kerültek elém, ahol komplex módon tudok segíteni, összetett szakmai kihívásokban. Képzeljetek el egy olyan teherpróbát, ami nagy terület igényű, plusz próbasúlyokra van szükség, fotó- és videó-dokumentációra van szükség, precíz nagy teherbírású mérleg kell és még a szereléshez is kellenek szerszámok.

Saját területünkön dolgoznak a darujaink egy komplex teherpróba kivitelezésén.

Büszke vagyok rá, hogy minőségi műhelymunka folyik nálunk. Egy -gyakorlatilag részben nukleáris ipar számára készülő- “X-Y” tengelyen mozgó keretet és híd szerkezet statikus és emelési teherpróbáját hajtottuk végre, amihez teherhordó próbasúlyokat is tudtunk biztosítani, többek között egy “donorból származó” 20 tonnás autódaru gémjével.

Érdi Ipari Terület Bérbeadása – Kiadó Tárolók – 
Akár több darab zárható, magas biztonsági szintű tárolóval:
06-30-4546-515

Acélszerkezet Statikus Próbája – Betonsúlyokkal. – 2022- Érd – Borsos Daru Telephely

Visszatekintve a 2021-es évre, elmondható, hogy rengeteg elért nagyszerű személyes mérföldkő mellett sok esetben kellett újra és újra motivációt találni, vagy éppen alkalmazkodva a pillanatnyi körülményekhez megújulni. Néha erőt meríteni a semmiből.

Az öreg Tátra darunk vezetőfülkéjéből a Clark Ádám úszódaru.

Talán az elmúltév volt az első olyan év, ahol erős kormánymozdulatokkal voltam kénytelen egyedül belenyúlni a dolgok menetébe, ami a tevékenységünket illeti. Az édesapám által felépített értékekre támaszkodva, de a saját meglátásaim szerint bontottam külön ágakra a családi vállalkozásunkat. Új, célirányos kereteket adtunk a már meglévő szolgáltatásoknak.

Továbbra is a fő irány a helyi daruzási feladatok ellátása, ezzel folytatva az eredeti vállalkozásunk hagyományait. Ilyen emlékezetes pillanat volt idén az érdi Szent Mihály kúton végzett munkánk. Gyorsan volt ránk szükség, azonnal tudtunk segíteni és több más célszerszámot is tudtunk biztosítani, például a kút csöveinek “ültetéséhez” használt emelőgerendákat, vagy a 60mm átmérőjű csőszerelvények emeléséhez használt oldható karimát is, amiből azóta gyártottunk saját emelőeszközöket is. Elakadt csövek mentésében amúgy is jók vagyunk, van hozzá egy igen speciális módszerem.

Elakadt kútfúrószárak speciális  mentése: 06-30-4546-515

Speciális Géptelepítés – 16 tonnás gép daruzása páros emelésben a két darunkkal. A teherkötözést és a  gépsor görgőzését is mi végezhettük.

2021-ben lettem én is vállalkozó. Január elejétől szépen lassan elkezdtem olyan feladatokat elvállalni, ahol adott esetben egyszemélyes hadseregként tudtam nagyon komoly feladatokban nagy cégek segítségére sietni, ha speciális gépmozgatásról, vagy teherkötözésről volt szó. Szép emlékek, nagy kihívások, nekünk való feladatok.

Ipari gyártósorok daruzása – Speciális géptelepítés: autodaruzas@gmail.com

15.260 kg papíron, 16+ tonna a valóságban, rutin munka a gyakorlatban.

“Giga-mega-hiper-szuper” óriás cégek munkamódszereihez szokott megrendelőinknek néha szokatlan, hogy 10 fős hadsereg és 3 kamionnyi felszerelés helyett megérkezik -mint a mesében- az öreg király legkisebb fia, fehér ló helyett egy roskadásig pakolt pick-up-al és ugyan azt a munkát sok esetben gyorsabban és költséghatékonyabban végzi el…

Teherkötözés – Speciális Emelések: autodaruzas@gmail.com

Speciális Daruzás – Csarnokon belül.

Azokban a feladatokban érzem magam igazán otthon, ahol több ember, adott esetben több csapat munkáját kell összefogni, adott esetben különböző nyelven kommunikálva velük, az adott feladat különböző részleteiről. Egy kis munkavédelem, egy kis emeléstechnika, egy kis emelés irányítás, egy kis teherkötözés…

Szigetvár – Barcs – Vadkempingezés az ipari “fáklya” fényénél. 2021

Fantasztikus napokat tölthettem tavaly Szigetvár környékén egy Holland-Magyar együttműködés keretein belül, ahol zsiliprendszerek telepítésében vehettem részt teherkötözéssel és emelőeszköz biztosítással illetve részben tolmácsoltam, biztosítottam a jó kommunikációt az emelésirányításban. Kb.200 kg “special-technic” a tetőcsomagtartón.

Reggeli tájkép csata előtt.

Amúgy sem kell noszogatni, ha nehéz terepen “csavargásról” van szó. Nagyon élveztem a személyre szabott, nekem való munkát. A szabadság érzése jut eszembe erről a pár napról. A rekord gyorsan elvégzett munka utáni kirándulás, feltöltődés sugárzik a képekről.

60 tonnás Terex autódaru a háttérben, a tetőcsomagtartón a saját tervezésű, műbizonylatos távtartó rendszerem. 2021 – Barcs

Sosem fogom elfelejteni, hogy az egyik helyi kis felfedező tereptúrámnak az lett a vége, hogy egy idős bácsi a saját kis kertjéből engedett ki a kertkapunk keresztül, szinte a veteményesből. Ő se tudja, hogy kerültemhettem oda, de őszintén szólva  igazából én se.

Szentegát – Szent Amália-kápolna – A kellemest a hasznossal…

Ez egy egészen különleges életforma. Aki dolgozott már velünk, az tudja, hogy miről beszélek. Volt rá példa, hogy két munka között elmentünk a Vasúttörténeti Múzeumba…

Munkában a Teleszkópos Távtartóm.

Ez jellemző ránk. A nehéz terheket, nehéz időket könnyűnek, egyszerűnek látszatni.
A legnehezebb feladatokból is sikerélményt varázsolni, kinevetni a veszélyt és megmutatni, hogy lehet ezt fiatalosan, lazán és profin is csinálni egyszerre, nem csak rágörcsölve, belekeseredve. Azt hiszem legyen ez egy szép zárógondolat.

Daruzás – Gépmozgatás – Teherkötözés: 06-30-4546-515

Kategória: Egyéb, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Szigetvár, Zsilip Daruzása | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

IFA ADK 080 – Gépkönyv és Kezelési Útmutató

Igaz, nekünk sosem volt IFA típusú autódaru a gépparkunkban – Édesapám egyszer azt mondta, hogy az udvarba sem engedi be (büszke volt a CKD daruink teher- és strapa-bírására), most mégis a kezembe került egy kb. 178 oldalas “Gépkönyv” – pontosabban egy “Kezelési Utasítás” az ADK 080-0 típushoz. Szokás szerint digitalizáltam.

IFA ADK 080 Kezelési Utasítás (Részlet) – Kattints Ide a Letöltéshez.

Egy részlete ide kattintva elérhető / letölthető. (Jobb klikk, cél mentése másképpen.)

A kivonatban a legfontosabb részek elérhetőek, mint a terhelési táblázat vagy a főbb kezelőszervek leírása. A teljes 178 oldalas verziót is szívesen átküldöm bárkinek – hasonló segítségért vagy jelképes összegért cserébe: autodaruzas@gmail.com

Kategória: IFA ADK 080 | Címke: , , | Hozzászólás most!

Borsos Imre – Édesapám Emlékére – 1948-2022

Édesapám – Borsos Imre Emlékére – 1948.04.15 – 2022.01.31

Reméltem, hogy soem jön el az idő, amikor az Édesapámmal közösen átélt pillanatokról múltidőben kell beszélnem, reménytvesztve azzal kapcsolatban, hogy egyszer még újra egymás tenyérébe csaphatunk egy tisztességgel elvégzett munka után.

Hittem, hogy ő lesz a kivétel, aki majd erejével és örökösnek tűnő vitalitásával rácáfol az idő múlására és még hosszú időn keresztül lesz lehetőségem megpróbálni egy kicsit visszaadni abból az óvó, véget nem érő törődésből, amit évtizedeken keresztül kaptam tőle.

Édesapám a Csepel 344 fülkéjében, egy nehéz időszak közepén. 2010

Nem így történt. Január utolsó napjának estéjén a világ szegényebb lett egy nagyszerű emberrel, egy fantasztikus apával, a legjobb „Főnökkel!”

A Michigan típusú daruval, amit 1974-től kezelt a KÉV Metróépítő Vállalatnál.

Karácsony előtt került kórházba, ahol a kezdetben egyszerű vashiánynak hitt diagnózisból először fekélyre, majd jóindulatú, később már rosszindulatú gyomordaganatra gyanakodtak az orvosok. Új év után átesett egy műtéten, ahol sajnos több áttét miatt nem sikerült eltávolítani a beteg részt. A műtét után itthon, családi környezetben, szeretetben lábadozott.

A rá jellemző talpig tengerészkék ruhában és az elmaradhatatlan Tátra-s sapkában.

Egyik utolsó beszélgetésünkben elcsukló hangon még visszatekintve az elmúlt 74 évre egyfajta „ambícióról” beszélt és arról, hogy: „Egy élmény volt!” illetve, hogy: „Szép volt!”

Minden nehézséget katonás fegyelemmel és örök optimizmussal kezelt.

Betegségét végig a rá mindig jellemző méltósággal, bátorsággal viselte. Az utolsó pillanatig tiszta elmével válaszolt a kérdéseinkre, tudatánál és humoránál volt. Halála előtt egy órával még a szemembe nézve mutatta, hogy: „Minden rendben!”

2003-ban Érd Felső építésén a 16 tonnás darunkban.

Felváltva fogtuk a kezét az utolsó napokban – egymásban is tartva a lelket. Végül Édesanyám kezét fogva aludt el 2022.01.31.-én 23 óra 22 perckor.

2008-ban egy elakadt gép mentésén.

Mindig feladatomnak éreztem megörökíteni amit csinál. Szerettem volna emléket állítani annak az erőfeszítésnek, ami mindig szépen lassan apránként előre vitte az életben. A mai napig sajnálom, hogy nem találtam meg a megfelelő formátumot, aztán eszembe jut ez a blog és a közel 400 bejegyzés az elmúlt 15 évből. A több napnyi videó és hangfelvétel amit róla őrzök, egyszer biztosan írok egy könyvet az életéről, akkor is, ha nehéz feladat.

Érd – városközpont – a Földrajzi Múzeum kertje előtt.

Igaz, semmivel sem könnyebb feladat megírni a saját apád búcsúbeszédét sem. Senkinek sem kívánom ezt az érzést. Volt egy sajátos hagyományunk, minden ünnepre kapott tőlem egy üdvözlőlapot, néhány személyre szóló saját gondolattal. Ezeket a lapokat a tőlem kapott fotóalbumokban tartotta és néha reggelente az ágya szélén üldögélve olvasgatta.

2007 – Az első L200 volánja mögött.

Amikor már biztos volt, hogy elkerülhetetlen a kórházi kezelés akkor az összekészített csomagjába csempésztem pár fotót, amit a 60. születésnapjára adtam neki. Másnap -amikor a csodával határos módon- egyszercsak megcsörrent a telefonom és ő hívott, megköszönte. Tudtam, hogy sok erőt ad majd neki.

Az elsüllyedt Százhalombattai komptolóhajó visszaemelése után, a két “örök kapitány”.

Jellemző, hogy a kórképen kívül a korképet is nézni kell, amit meghatároz a koronavírus és annak az összes következménye. Borzasztó, hogy kocsmába minden nélkül járhatunk, de a kórházat katonák védik – nehogy meg lehessen látogatni a szeretteinket. Végül apu több mint egy hónapot volt bent. Sosem kapta el a COVID-ot.

2019 – Budaörsi Reptér – a születésnapján.

Elmondhatta, hogy túlélte azt is, hogy kigyulladt a kórház, amiben kezelték. Az a nap volt az egyetlen, amikor nem tudtunk találkozni. Minden nap bent voltunk nála. Hol csellel, hol ellentmondást nem tűrve, később – az állapotára való tekintettel – engedéllyel tudtuk őt látogatni. Végig kísértük az úton.  A látogatási tilalom intézménye a legkegyetlenebb dolog.

Tank vezetés – 2019.

“Az életet visszafelé nézni kell megérteni, viszont előrefelé nézve kell élni.”  – H. Calvin

Ez az idézet volt az egyik utolsó szülinapi kártyájában, aminek különös értelmet ad, amikor az ember megpróbálál külső szemmel tekinteni az életére. Kicsit rövidítve közzéteszek egy  részletet abból a beszédből, amit Harmat Béla -volt érdi polgármester- mondott el édesapám temetésén:

Búcsúznak tőled szeretteid és családjaik, barátaid, munkatársaid, szomszédaid, ismerőseid.

Testvéreid Éva, Marika, Erzsike és Sándor mély fájdalommal gondolnak a sok-sok csodás gyerekkori emlékre, mint ahogy egy kishúg gondolhat a bátyjára, vagy mint ahogy egy idősebb nővér, fivér gondolhat a kisöccsére. Két bátyád – Lajos és József- és szüleid, édesapád – Lajos- és édesanyád -Julianna- már odafentről kísérnek az utadon, büszkén fogják a kezed.

Imrének 3 házasságból 5 gyermeke volt – „És ez csak annyi amiről tudnak!” -tette hozzá mindig viccesen.

A házunk elötti tér és a daruk – 1995 környéke

Gyermekeid szívükben örökké őrizni fogják a rengeteg szép közös pillanatot, – a focizásokat a téren, a megunhatatlan történeteket, az autók szeretetét, a rengeteg közös „sikerélményt”- búcsúzik tőled Imre, Áron, Rebeka, Viola és Dávid.

„Papa!” – mondanák és szaladnának karjaidba unokáid, akik sok szép emlékkel a szívükben gondolnak rád.

A műhelyben – 2003

Imrének egy válás után, második feleségének tragikus elvesztését is fel kellett dolgoznia. Négy gyermekkel maradt özvegyen, mielőtt örökre összeköthette volna életét 5. gyermekének édesanyjával – Anikóval.

Soha véget nem érő szerelemmel és szeretettel búcsúzik tőled 32 év házasság után harmadik feleséged, Anikó. Sosem felejtjük a vidám perceket – a humorod-, ami minden nehézségen átsegített az utolsó percekig. Köszönjük, hogy mindenben pillanatban hűséges férj, fantasztikus apa és rendíthetetlen támasz voltál.

Búcsúzik feleséged családja – sógornőd Zsuzsa valamint András és Milán.

A téren.

Imre Martonvásáron született 1948-ban a Dreher uradalom egyik egykori volt cselédházában. „Sumi 1948” – büszkén viselte bal alkarján gyerekkori becenevét, saját kezűleg tetoválva magára.

Apu már az előtt is “Sumi”-volt, hogy Michael Schumacher megszületett volna.

Ha Martonvásár utcái, a vasútállomás, a Beethoven Kastély parkja vagy a kiserdő mesélni tudna gyermeki csínytevéseiről, akkor abból minden bizonnyal könyvet lehetne írni. Ezekről a történetekről mindig mesébe illő módon beszélt.

1972-től 50 évig élt Érden, először az Ágoston utcában, később a Hírnök utcában építkezett, ahol a ház előtt található Eszperantó téren több mint 30 évig álltak a darujai – meghatározva a környék látképét.

Büszke volt arra, hogy a valamikori Bányagyutacsgyár asztalosműhelyéből később „az autók köré”, autószerelőműhelybe került, később az építőiparban kezdett el dolgozni, ahol szintén hamar hasznát vette a gépek iránti szeretetének. A Metróépítő Vállalatnál saját elszántságából került a Nehézgépüzembe, ott lett darus, ami később az egész életét meghatározta. Egy olyan gépen is dolgozott, ami azóta már ipartörténeti emlék, amelyet a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumban őriznek. Több mint egy hónapnyi keze munkája megtalálható a Paksi Atomerőműben, több évnyi munkája meghatározó része volt a Metró alagút és a Metró állomások felépítésének is.

1985-től, a nyolcvanas évek végétől az Érdi Vastelepen dolgozott, ahol első évben az Év Dolgozója lett – mindenki ismerte és szerette, hiszen akkoriban szinte az egyetlen hasonló szakember és gép volt a környéken, aki sokszor csak emberségből, önzetlenül is segített… Érden gyakorlatilag nincs olyan utca, amelyben legalább egy vagy két ház felépítésében ne segített volna.

A legtöbben csak  „a Darus”-ként ismerték, illetve a rá jellemző, büszkén viselt  hatalmas bajusz miatt sokan csak „Bajszinak” – „Darus Bajszinak” hívták.

1994-től lett egyéni vállalkozó. Több mint 70 gép fordult meg a kezei között. Mérhetetlen tenni akarás hajtotta. Szorgalommal, lelkiismerettel, tisztességgel és szívvel-lélekkel, példátlan kitartással csinált mindent, amibe belekezdett.

Az egyikkedvenc közös fotónk. – Szeged

Dolgozott Érd-alsó, Érd-felső építésén, az érdi harangjáték felállításán, az érdi termálfürdő építésén, a karácsonyfák felállításán minden évben, évtizedek óta.

Bátyámmal – Áronnal több mint 20 évig dolgoztak együtt. Mindig büszkén beszélt errőlt az időszakról.

Névjegykártyáján büszkén állt, „Borsos Imre és fia” – hiszen 1996-től kezdődően több mint 20 éven keresztül Áron fiával, később 2012-től Dáviddal együtt dolgozott.

Az élet nagy kérdéseire mindig határozott választ adott, elveihez mindig hű maradt. Mindig lehetett rá számítani.

Ha valaki rászánta az időt és az energiát, hogy megértse, akkor minden félmondatában rengeteg élettapasztalat volt. Sokat lehetett tőle tanulni és mindig példát mutatott az üres beszéd helyett. Mindenre felkészített, csak arra nem, hogy hogyan lehet elviselni a hiányát.

Édesapámat az Érdi Köztemető díszparcellájában helyeztük örök nyugalomra, sírhelye a Júlia utcai bejárattól néhány lépésre jobbra található. Nem messze található a telephelyünk, a darut vezetve minden reggel és este rálátok a nyughelyére. Emlékét, tanításait sosem felejtem, igyekszem méltósággal tovább vinni amit képviselt, ahogyan a tiszteletére -még életében, két évvel ezelőtt- alapított szakmai életműdíjat sem hagyom feledésbe merülni.

Édesapám! Egy élmény volt!
-fiad, Dávid

Kategória: Édesapám Emlékére | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Havazás – Érd – Autómentés – Kamionmentés

Daruzás – Kamion- Munkagép-mentés Autódaruval – Érd

A frissen leesett nagy mennyiségű hóra való tekintettel “hazahoztuk” az érdi telephelyünkre a kifejezetten árokba csúszott munkagépek, elakadt teherautók mentésére is felszerelt gépeinket. Éjjel-nappal fogadjuk a hívásotokat: 06-30-4546-515

Daruzás – Műszaki Mentés – Kamionmentés
Érd – Százhalombatta – Sóskút – Tárnok – Diósd – Nagytétény:
06-30-4546-515 

Kategória: Kamionmentés, Üzemzavar Elhárítás Autódaruval | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Speciális Daruzás – Munkagépek S.O.S Mentése – 0-24

Az elmúlt években elég komoly tapasztalatra tettünk szert felborult földmunkagépek mentésében. Felborult minikotrótól a 19 tonnás kotróig elég sok gépet sikerült kimenteni a szorult vagy borult helyzetéből.

Felborult O&K gumikerekes kotrógép mentése.

Ez a típusú munka egy olyan szemléletet kíván, amit nem lehet iskolában megtanulni. Sok személyes képességem ki tudom használni. Jó irányítónak, jó gépkezelőnek kell lenni, jó helyzetfelismeréssel és a kockázatok folyamatos értékelése, kezelése kell ahhoz, hogy ne csináljunk nagyobb bajt, mint ahonnan kiindultunk.

Óriások csatája. Két 16 tonnás daru bírkózik a felborult munkagéppel. A nehéz körülmények igazi játszóteret jelentettek a terepes daruinknak.

Ezen kívül szükség van a megfelelő technikára, adott esetben 2-3 terepes  daruval, egyedi eszközök egész arzenáljával (különböző félszemek, horgonypontok, felnire szerelhető horgonyzási pontok, csörlők, távtartók, emelőgerendák) állunk rendelkezésre.

Munkagépek mentése: 06-30-4546-515

Munkában a két “mezítlábas rotátor” – Amerikában “rotátornak” hívják a daru karakterisztikával rendelkező speciális műszaki mentőket, amelyek kifejezetten a visszaforgatásra lettek kitalálva. Azért a mi módszereink se rosszak. :)

A gépeket minden esetben további sérülés, további anyagi kár nélkül tudtuk kimenteni, amire büszkék vagyunk.

Munkagép sikeres mentése autódaruval.

A napokba került a kezembe egy videófelvétel, amit 11 éve készítettem arról, ahogy édesapámmal felállítottunk egy felborult IFA darut…

Speciális Mentés – Munkagépek Mentése – Kamion Mentés – Daruzás:
Érd – Százhalombatta – Martonvásár – Budapest – Budaörs – Biatorbágy

06-30-4546-515

Kategória: Felborult Földmunkagép Mentése, Munkagépek Mentése | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Szendvicspanelmegfogó – Kútgyűrűfogó Bérlés

Kezdjük az évet közös munkával! Vegyél repülőrajtot a projekteddel az eszközeinkkel!
Ne húzd az időt és égesd el a pénzed és az energiáid a vákuumos megfogókkal!
– azokkal szívjon más!  Mi inkább haladnánk! :) Most még a 2021-es árakon!

Bérelhető szendvicspanel emelő!

Szendvicspanelmegfogó Bérlés: 06-30-4546-515

Kategória: Akusztikus Panel Megfogó, Oldalpanel Adapter, Szendvicspanel Megfogó | Hozzászólás most!

Betongarázs Ingyenes Elszállítása Daruzással – Zugló

Betongarázs daruzásában  eddig is voltak egyedi megoldásaink.  Most már különleges ajánlatunk is van: bontásra szánt betongarázsát ingyen elszállítjuk:  06-30-4546-515

Betongarázs Bontása – Betongarázs Daruzása – Budapest, Zugló

🟢 Kik vagyunk?
– Egy apa-fia családi vállalkozás, akik 40 éve daruzással foglalkoznak.

🟢 Hogy kerülünk ide?
– Megkerestek minket egy betongarázs szállítása kapcsán és kitaláltunk egy mindenki számára előnyős, kölcsönösen nyerő megoldást a kialakult bontási kötelezettség kapcsán. Ingyen, költség nélkül elbontjuk, elszállítjuk a betongarázst magáért a garázsért cserébe.

Betongarázs Daruzása – Elszállítása – Érd (2017)

Nincs több fejfájás, idegeskedés, nincs többszázeres kiadás a bontás miatt, nekünk pedig lesz egy garázsunk a munkánkért cserébe, amit használhatunk.

🟢 Meddig lehet élni a lehetőséggel?
– Már csak néhány darab garázst tudunk elszállítani,
érdemes időben időpontot egyeztetni a 06-30-4546-515-ös számon.

Kategória: Betongarázs Daruzása, Bontási Műveletek Kiszolgálása Autódaruval, Zugló | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

TATRA 148 – CKD AD 160 – M1:14 – Makett

Egy időben sokat gondolkoztam azon, hogy milyen sok időt és energiát “öltünk bele” egy-egy gépünk felújításába, vagy az egyedi eszközeink legyártásába. Néha már-már “feleslegesnek” és “elvesztegetettnek” érezve a ráfordított órákat.

Ezután szembejött egy videó, amin valaki 1:14 méretarányban épített egy teljesen funkcionáló 16 tonnás darut, ami pont olyan mint az egyik saját gépünk.


Tényleg elképesztő mennyiségű munkát tehetett bele, minden elismerésem. Azon kívül, hogy egy műszaki mestermű amit létrehozott és legyártott, visszaadta a kedvemet is, hogy ismét kicsit többet foglalkozzak a gépeinkkel. Ha ér annyit egy ilyen típus, hogy valaki “játékból” legyártsa magának kicsibe, akkor nekem is meg kell becsülni azt, amiben ülök.

Kategória: Alkatrész, CKD AD 160, Videók | Hozzászólás most!

2021 – Édesapám 73 évesen a kezelőfülkében…

Édesapám a 20 tonnás darunk kezelőfülkéjében. 2021 – Érd

Édesapám beugrott egy kicsit segíteni. Mostanában rengeteget dolgoznak a gépeink telephelyen belül, sokat rendezgetjük a saját dolgainkat és nincs nagyobb öröm annál, mint amikor a 73 éves Főnök bepattan a gépbe egy kicsit meggyorsítani a munkát.

Két darus generáció egy képen.

Apu szinte semmit nem változott az elmúlt 10 évben, minden más viszont igen. Teljesen más képet fest a tevékenységünk, mint amikor elkezdtünk együtt dolgozni és engem sem biztos, hogy felismernének…

2013

Akkor így kergetőztünk az akkori friss szerzeményünkkel, az egyik 16 tonnás darunkkal:

Amennyi munkát már elvégeztünk azzal a géppel, az tényleg szó szerint már történelem… 16 tonnás Tátra daru még annyi arcát egészen biztosan nem mutathatta meg, mint ahány szerepet ráosztottunk az eltelt években.

 

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás | Hozzászólás most!

Betonkehely Fordító Távtartó – Eladó / Bérelhető

Teleszkópos Betonkehely-fordító távtartó.

Hétfő reggel szó szerint megbotlottam az előre legyártott, sárgára színterezett, betonkehely-fordításra (is) használt távtartóinkban, ezért egyet akár el is adnék, ha van rá igény. Részben saját tervezés, részben saját gyártás, teljesen profi, dokumentációval.

Addig kell megvenni, amíg meg nem gondolom magam:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Betonkehely Fordító Távtartó, Daru, Daruzás, födém daruzása, Távtartó Himba | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Bérelhető Szendvicspanel-megfogó Adapter – Célszerszám

Ha szendvicspanel emelésről van szó, akkor időt, energiát és fejfájást tudunk neked spórolni, azáltal, hogy adunk hozzá egy eszközt, amivel csúcsra tudod járatni a csapatod.

Ha több száz, vagy több ezer panelt kell a helyére emelni, és minden egyes panel emelésén hosszú perceket spórolok neked, akkor a végeredmény egy szemmel láthatóan nagyobb profit…

Bérelhető Szendvicspanel Emelő Adapter: 06-30-4546-515

Segítünk elkapni a ritmust! Hatalmas elismerés, hogy nagy, nemzetközi beruházásokon is előszeretettel alkalmazzák a megoldásunkat, amit édesapámmal a garázsunkban kezdtünk el fejleszteni. Volt egy jó koncepciónk, azóta lett belőle egy jó termék, profi szolgáltatás.

Gerendák és szendvicspanelek rengetegében pirosan “világít” a saját fejlesztésű eszközünk. Bérelhető!

Ebben az évben szétválasztottuk és részben újraszerveztük családon belül azt, hogy ki milyen tevékenységeket visz tovább. Új koncepcióval, sokkal kedvezőbb feltételekkel tudtok tőlünk eszközöket bérelni.

Kategória: Akusztikus Panel Megfogó, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Oldalpanel Adapter, Szendvicspanel Megfogó, Távtartó Himba | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Teleszkópos Betonkehely Fordító – Komplett Szett

Elkészültek az új, beton kehelynyak fordításhoz használt eszközeink. Állítható méretben, igény esetén akár keresztrúddal is. Most pár napig akciós áron tudod őket megvásárolni a készlet erejéig. Csak néhány darabot gyártattunk, 1003 RAL szinterezéssel.

Saját, műbizonylatos eszközeink, betonkelyhek fordításához.

A részletekért érdeklődj: 06-30-4546-515

Kategória: Betonkehely Fordító Távtartó, Távtartó Himba | Címke: , | Hozzászólás most!

Fejlesztések – Szerszámbérlés – Milwaukee Ütvecsavarozó

Szeretünk kiemelkedően jó szerszámokkal dolgozni és vannak olyan szerszámaink, amelyeket univerzálisan ki tudunk használni a legkülönbözőbb élethelyzetekben is.

Az új eszközök, az ütvecsavarozó gépeink.

A gépeink javítása során -a defektes kerék cserétől a hidraulika javításokig-, a mobil műhelyünkön keresztül, a félig összerakott mobil gumis műhelyünkig, vagy akár kisebb-nagyobb acélszerkezet szerelésre is tudjuk használni a gépeket. Akár -ahogy sok más célszerszámunkat- bérbe is adjuk őket.

Acélszerkezet szerelése az új szerszámainkkal. Ütvecsavarozó gépek.

Bérelhető Akkumulátoros Ütvecsavarozó Szett: 06-30-4546-515

Azt gondolom, hogy ma ennek a kategóriának ezek a szerszámok a királyai és bár létezik erősebb, használhatóság szempontjából a mi 3/4″-os gépeink a legjobbak, amikhez természetesen van 1/2″-os átalakítónk, így dugókulcsfejek széles választékával használhatóak. Szokásunkhoz híven, kiegészítőkre is gondoltunk. Fejkészlet a dobozban.

1600 nm meghúzási, 2000 nm lazítási nyomatékot tudunk elvileg. Ha csak a fele igaz, akkor is elég mindenre.

Daruzás – Vas szerkezet szerelés: autodaruzas@gmail.com

Édesapám 73 éves. Az a generáció, aki egy slagvízmértékkel, egy kicsapózsínórral és egy mérőszalag plusz colostok kombinációval épített fel egy családi házat, úgy, hogy telefonfülke is csak az utca végén volt akkoriban. Ma egészen érdekes élmény, amikor azt mutogatom neki, hogy az új akksis nyomatékkulcsom teljesítményét vezeték nélkül szabályzom a telefonomon keresztül. Erő, minőség és technika, prémium kivitel.

Az egyik darunk, háttérben a csarnok váz és a daru mögött a “mozgóműhely” utánfutónk.

Vasszerkezet szerelésnél egyre több pillérrel tudjuk támogatni a csarnoképítési munkákat. A daruzás adott és a mozgóműhelyünk rengeteg olyan kicsi aprósággal van felszerelve, amire mi már az előtt gondoltunk, hogy te találkoztál volna a problémával. Sok a tapasztalatunk és ezt ki is használjuk. Nem vállalnék el egy projektvezetői szerepet, de lehet építeni a meglátásainkra szakmailag és csapatvezetői értelemben is. Optimalizálunk.

Egyre nagyobb a “szerszámosláda” amit magunkkal cipelek.

Ha össze kell rakni egy csarnokot, akkor jövünk a darunkkal, követem egy utánfutónyi célszerszámmal, amit követ egy pick-up, még egy platónyi kisgéppel és ül benne egy lakatos, aki lehet, hogy jobban bánik a fémmel, mint a saját embereid. Segítünk.

Acélszerkezet szerelés a 20 tonnás darunkkal.

Daruzás: 06-30-4546-515

Apuval “összedobtunk” már pár csarnok vasszerkezetet, de az építőipar sajátosságai miatt nem cél a számomra, hogy a komplett kivitelezés felé mozduljunk, de szívesen támogatjuk “kicsiben” a “nagyok” munkáját, egyre több eszközzel és egyre szélesebb körben.

Tatra Autódarunk egy csarnoképítési munkaterületen. Érd.

Ha megnyersz minket egy projektre, ígérem nem bánod meg:
06-30-4546-515

 

Kategória: Egyéb, Milwaukee Akkumulátoros Szerszámok, Ütvecsavarozó - 3/4" - 1600nm, Vasanyag Daruzása, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Teherkötözés – Távtartó Bérlés – Dunaújváros

Dunaújvárosban segíthettünk egy 5 tonnás fűrészgép emelésében.  A gépet mozgató “tornyokra” csak függőleges erőket szabad alkalmazni emelés közben, garantálva a vágási precizitás megőrzését. A mi távtartónk az egyik legprecízebben állítható a kategóriájában.

Peddinghaus Fűrészgép Daruzása Távtartóval.

A mi távtartó himbánkra volt szükség, amit a helyszínre szállítva adtunk át, illetve a konkrét teherkötözésben is segítettünk, biztosítva minden eszközt az adott híddaru horga és a fűrész között – mindezt 12 órán belül, “holnapra”, polcról, költséghatékonyan.

Távtartó Bérlés – Speciális Gépmozgatás – Teherkötözés – Szakmai Irányítás:
06-30-4546-515

 

Kategória: Dunaújváros, Emelőrúd - Kötési Pont, Fűrészgép Daruzása, Távtartó Himba, Távtartó Himba | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Emelőrúd – Légkezelők és Hőcserélők Daruzásához

Klímaberendezés Daruzása – 2017 – A kezdetek…

Klíma Daruzása – Célszerszám Bérlés: 06-30-4546-515

2017-ben állítottuk össze az első, kifejezetten klímák, hőcserélők daruzásához használt szettünket, ami a saját fejlesztésű, saját gyártású, műbizonylatos, teleszkópos távtartónkból állt, valamint a megfelelő méretű és teherbírású kötelekből, valamint az alsó kötéshez használt rudakból állt. Azóta ugyan az a feladat, csak a gépek nőttek  meg.

Külföldi ismeretlen szerző fotója: “Minek ide távtartó?!”

Annyi sufni-tuning megoldást láttam már és mindig összeszorul a szívem, amikor egy 50 millió értékű gép biztonságát a szerencsére és a raklap téglához szokott kötözőre bízzák…
Mi egy kicsit több energiát tettünk bele, precízebb és biztonságosabb a megoldásunk.

Teherkötözés – Szakmai Irányítás: 06-30-4546-515

Munkában a távtartónk. Gyártói utasítás az aszimmetrikus kötés.

Ha kíváncsi vagy, hogy hány különböző helyzetben bizonyított az eszközparkunk, olvasd el ezt a bejegyzésemet! – Kattints Ide! 

Alsó emelőrudak gépmozgatáshoz. A régi és az új szett. Több méret, több hossz, minden esetre.

Itt egy újabb referenciánkat olvashatod a témában:
Hőcserélő Daruzása Toronydaruval és Távtartóval

Frissen festve az új emelőrudak. Eggyel nagyobb, eggyel erősebb. Bérelhető emelőrúd.

 

Mindig tudunk pontosan olyan megoldást kínálni, mint amit a gyártó vagy megrendelő elvár, vagy előír. Nem hasonlót, szürkén, kacsingatva, félig becsukott szemmel, aztán “jól van az úgy!” – Nem! Pont olyat!

Keress minket bátran és segítünk, akár daruzással, akár csak teherkötözéssel kapcsolatban: autodaruzas@gmail.com

 

Kategória: Emeléstechnika, Emelőrúd - Köracél, Emelőrúd - Kötési Pont | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Budaörs – Budapark – BITEP – Szendvicspanel Daruzása

Ha szendvicspaneleket kell mozgatni, akkor rengeteg egyedi eszközzel tudjuk gyorsítani a közös munkánkat. Akár kötegben kell lepakolni a kamionról a szendvicspaneleket, akár egyesével kell tetőpaneleket vagy oldalpaneleket daruzni, mindegyikhez van megoldásunk!

Szendvicspanel Daruzása Kamionról – Budaörs – Budapark – Tátra Daru

Keress bizalommal: 06-30-4546-515 vagy autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Budaörs, Budapark, Daru, Daruzás | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Törökbálint – Levegőztető Elemek Daruzása

Törökbálinton dolgozhattunk a 16 tonnás autódarunkkal. Szennyvíztisztításhoz használt, rozsdamentes “levegőztető-elemeket” emeltünk le a szállító kamionról.

Szennyvíztelep berendezéseinek daruzása. – Törökbálint, 2021.

Sokat dolgoztunk együtt vízügyi szakemberekkel. Azóta a közös munka eredményeképpen kicsit mi is beleláttunk a különböző problémás esetekbe és részben megoldást is tudunk rá kínálni. Akár üzem alatt lévő tisztómedencékből is képesek vagyunk tárgyakat kimenteni.

Vízművek – Üzemzavarelhárítás – Érd – 2014.

Adott esetben a medence “feltérképezéséhez” is tudunk eszközt biztosítani. Kidolgoztunk egy megoldást, amivel le tudjuk tapogatni a különböző ipari medencéket. Akár egy csippetnyi kutató-mentő munkával és szonártechnikával is meg tudjuk támogatni a munkánkat. Sokat segítenek az eddigi tapasztalatok.

Szonár Technika. A zavaros vízben is megtaláljuk, amit keresünk…

A legegyszerűbb feladatoktól egészen az egyedi tervezést igénylő, komplex daruzási és emeléstechnikai munkákban is tudunk segíteni: autodaruzas@gmail.com 

Daruzás – Törökbálint – Szennyvíztelep – 16 tonnás autódarunk.

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Emelési Terv Készítése, Gépek Daruzása, Képek, Szonártechnika, Tátra 148, Törökbálint, Üzemzavar Elhárítás Autódaruval, Vízügyi Berendezések Daruzása | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

2021 – Minden változik, a lényeg nem!

Az új év, a rengeteg új szabály és körülmény teljesen új hozzáállást követel sok oldalról.
A vállalkozásunkat, vagy lassan inkább a vállalkozásainkat úgy alakítottuk át édesapámmal, hogy közben sikerült a személyes céljainkat is kristály tisztán megfogalmazni. Megfontoltan megyünk tovább a kitűzött célok felé.

Élhajlítógép Daruzása – 16 tonnás autódaru – ÁTI-Sziget Ipari Park. 2021.

A tevékenységünk központjában továbbra is a daruzás, autódaruzás áll a meglévő klasszikus, veterán gépparkunkkal. Személyes célom a lehető legméltóbb módon továbbvinni azt, amit édesapám felépített szakmailag, üzletileg. Korrektség és biztonság.

Daruzás: 06-30-4546-515

Konténer Daruzása. Besnyőn várakozik az egyik autódarunk.

30 éves koromra sok emberért vállaltam felelősséget. Jelen pillanatban szinte egyedül, egyetlen forgalomban lévő géppel gondoskodom a szüleimről, a mindenkori alkalmazott(ak)ról, a vállalkozás dolgairól, jelenéről és jövőjéről. Nagy erő, nagy felelősség.

Életem egy képben. Daru – Mérleg – Távtartó szentháromság a Felelősség – Biztonság – Produktivitás háromszögben.

Végiggondolva az elmúlt éveim arról szóltak, hogy mit tudok ráépíteni az édesapámtól kapott alapokra. Rengeteg fantasztikus dolgon vagyunk túl együtt.

A saját fejlesztésű, legkisebb távtartóink.

Az első nagy durranás a saját távtartó rendszerünk kifejlesztése, megálmodása, tökéletesítése volt. A fotón a legkisebb változat. Univerzális, rengeteg kicsi apró finom titokkal, amit nem lehet lemásolni. Kehelynyak fordítástól kezdve a szendvicspanel…

Távtartó Bérlés – Teherkötözés: autodaruzas@gmail.com

Szendvicspanel Megfogó és egyéb emelő eszköz bérbeadás.

Jut eszembe, meséltem már, hogy mi fejlesztettük ki, gyártjuk és adjuk bérbe az ország egyik legjobb, legegyszerűbb szendvicspanel megfogó célszerszámait?

Mindenki hülyének nézett, amikor elkezdtem, idén külön vállalkozást hoztam létre ezen eszközeink bérbeadására, hogy még kedvezőbb feltételekkel tudjuk kiszolgálni a bérlőinket. Érdekel? Hívj: 06-30-4546-515 vagy írj: autodaruzas@gmail.com

Csak minőségi eszközökkel dolgozunk.

A daruzás és emelőeszköz bérbeadás (akár 10 tonnás darumérleget is bérelhetsz tőlünk) mellett, az ipari berendezések telepítése, görgőzése, mozgatása az, ami egyértelműen az én személyemhez köthető. Több tonnányi célszerszámmal vagyunk felkészülve minden esetre.

Az emelők, a görgők, a színpad, az egyedi stabilizátorok, a szakmai irányítás… Ezek vagyunk mi. Kaposváron dolgoztunk.

Néha elég komoly műszaki kihívások tudnak adódni és ilyenkor sok esetben egyszemélyben tudok elég komoly segítséget nyújtani. Ha egy kézben tudsz daruzni, irányítani, megtervezni a teherkötözést, eszközt adni vagy gyártani hozzá és még a helyére is görgőzöd – mint ezt egy kis családi vállalkozás keretein belül… Az nem rossz.

Gyors, precíz. Erő van abban, amit csinálunk.

Ez az év megmutatta, hogy milyen úgy darufülkében ülni, hogy közben a szeretteidért aggódsz, azon gondolkozva, hogy mit lehet elvárni ebben a helyzetben az egészségügytől és a legkritikusabb emelés előtt 5 perccel jön az infó -az akkor még teljesnek hitt- két hetes lezárásról… Adrenalin bomba, önfegyelem, koncentráció, józan stratégiai döntések.

Nehéz helyzetben is maximális koncentráció…

Elképesztő módon vagyok hálás a szüleimnek és az elmúlt éveknek, hogy megtanítottak higgadt fejjel gondolkozni, ha baj van. Legyen szó munkáról, vagy sorsfordító döntésekről.
Apu hatalmas példakép a számomra, mindig az jut eszembe, hogy sosem tért ki a probléma elől. Ha szembe kell valamivel nézni, mindig az első adandó alkalommal megtette, sosem láttom őt halogatni, mindig bátran beállt. Hatalmas túlélő. Mindig lehet rá számítani.

Okos manőverezéssel sok minden elkerülhető az életben.

Amit kaptam, azt most igyekszem visszaadni. Sokszor láttam kemény helyzetekben helytállni értünk, most én próbálok támasz lenni.

Munkagödör, tartókonzolokkal.

Dermesztő érzés egy olyan munkagödör mellett dolgozni, ami akár meg is ölhette volna az édesapádat. Évekkel ezelőtt elég volt, egy rossz mozdulat, hogy lendületből beleessen… Gyakorlatilag apró karcolásokkal megúszta azt, ami külön-külön is az életébe kerülhett volna, mindezt közel 70 évesen.

 

Kategória: Egyéb | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Rönkház Daruzása – Budajenő – Autódaruzás

Egy ügyfelünk kért egy részletes árajánlatot egy Budajenői rönkház daruzására, ennek az apropóján került elő egy korábbi fotónk a darunkról, amit újra megosztok itt a blogunkon:

Rönkház Daruzása Budajenőn, 16 tonnás Tátra autódaruval.

Ugyan annyira szeretünk lakóparkokban magánszemélyeknek dolgozni, mint ipari parkokban cégek számára. Mind a két esetben tudunk költség- és idő- hatékony megoldásokat kínálni.

Korrekt, rejtett költségektől mentes, részletes árajánlat, 24 órán belül: autodaruzas@gmail.com
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Budajenő, Daru, Daruzás, Rönkház Daruzása, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Mobilház Daruzása Távtartóval – Emelőkeret- Halásztelek

Az öreg Tátra darunk egy költséghatékony megoldás, de roskadásig fel van szerelve a speciális, személyre szabható, egyedi gyártású, egyedi-/saját-tervezésű célszerszámainkkal.

Mobilház Daruzása – Modulház daruzása autódaruval.

Több dolgot is szeretek a saját távtartó-rendszerünkben és a saját teherkötözési stílusomban. Az egyik, hogy remek szakmai ismerettségekre tudok vele szert tenni, mert amikor elkészült és publikussá vált, szinte az összes “nagy” konkurensünk felhívott 10 év után, megkérdezni, hogy: “Hogy vagytok?” mellesleg, meg: “Mesélj már egy kicsit a távtartóról…”  Sok munkám van benne, már naívan inkább nem mesélek.

Mobilház, konténerház, modulház daruzása: autodaruzas@gmail.com

Közepes méret és súlytartományban állítom, hogy a sajátunk a legjobb távtartó.

A jó hír, hogy mi minimális költség mellett, kicsiként is tudunk olyat adni, amit néha a nagyok sem. Daruval, vagy daru nélkül, de jövünk a csapatommal és megkötöm úgy a terhet, hogy annak biztos nem lesz semmi baja, akkor is, ha nagyon bonyolult a szituáció.

Teherkötözés és gépmozgatás speciális távtartóval: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Halásztelek, Mobilházak Daruzása, Modulház Daruzása, Speciális Daruzás | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Transzformátor Daruzása – Budapest – Érd

Egy 5+ tonnás transzformátort daruzhattunk a 16 tonnás autódarunkkal Martonvásáron.

Transzformátor Daruzása – Martonvásár

Igény esetén leemeljük a szállítójárműről és a helyére is görgőzzük a masinát, hiszen speciális gépmozgató eszközökkel is tudjuk támogatni a munkát.

Daruzás – Gépmozgatás:
06-30-4546-515
autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Martonvásár, Transzformátor Daruzása, Transzformátor Karbantartás Autódaruval | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Darus Szakmai Életműdíjat Alapítottam – Érd FM 101.3 – Interjú

Régóta szerettem volna létrehozni egy szakmai elismerést. Ez 2020-ban valósággá vált. Erről beszélgettünk az FM 101.3 frekvencián az Érd FM reggeli műsorában.

Az interjú alapján lehozott egy cikket az Érdi Újság is. Szerettem volna egy rendezvény keretein belül átadni az első díjakat, de sajnos ezt a vírus helyzet nem tette lehetővé.

Az Érdi Újság Cikke.

A #001-es sorszámú alapító díj.

Kategória: 2020, Autódaruzás, Daru, Darus Szakmai Életműdíj, Daruzás, Érd, Képek, Referencia, Videók | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Bérelhető – Vízszintes Lemeztábla Megfogó / Csipesz

Atyám garázsban tartott kincseiből ha Dunát nem is lehet rekeszteni, de egy közepes méretű emelőeszköz kölcsönző üzletágat fel lehet építeni. A kútgyűrűfogó csipeszünk is valahonnan a szakmában eltöltött 46 év ködös múltjából bukkant elő, de a most bemutatni kívánt lemeztábla megfogó csipeszünkbe is szó szerint belebotlottam…

Lemez megfogó csipesz. Van belőle egy komplett 4 darabos szett.

Kell? Hívj fel: +36-30-4546-515

A fájó, sajgó sípcsontomért kárpótolt, hogy egy komplett szett megfogó került elő, ami különösen szerencsés, ha az ember ezeknek a bérbeadásával -is- foglalkozik. Egy “pofa” egy tonnát képes megemelni, de a négyes szett csak egyben használható, viszont egy már akár egy 4 tonnás táblát is képes megemelni, ami akár 5-6 centi vastag is lehet elméletben.

Bérelhető Vízszintes Lemezfogók.

Nem egy “gagyi” megoldás, ebben még van anyag, ahogy szokták mondani. Magyar gyártmány. Ha minden igaz, akkor a valamikori Mezőgép gyártmányú kazánok nyersanyagait mozgatták vele… …valamikor 30-40 évvel ezelőtt. Bérelhető történelem.

Emelőeszköz Bérlés: 06-30-4546-515

Egyedi raklapokra válogatjuk szét az egyes bérelhető eszközeinket.

Van egy remek lakatos kollégám, aki idén vált a csapat részévé, ő vette kezelésbe esztétikailag, az egyébként funkcionálisan remek állapotú eszközöket. Szintén az ő keze munkáját dicsérik azok az egyedi paletták, amiken az eszközöket tároljuk. Cseresznyefa színre lakkozva, horgonyzott adattáblákkal. Én kitalálom, ő megalkotja, te kibérelheted…

Friss dokumentációt, biztonsági matricákat kaptak az eszközök.

Ha tábla lemezt kell mozgatni és éppen nincs hozzá eszköz, hívj fel, segítünk, akár daruval, akár csak az eszközzel. A biztonság megfizethetetlen, de nálunk bérelhető!

Írj, segítek: autodaruzas@gmail.com

Nézd meg a többi eszközünket is! Van saját fejlesztésű szendvicspanel megfogónk!

Panelfogó Bérlés: 06-30-4546-515

 

Kategória: Egyéb, Lemeztábla Megfogó | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Haas CNC Megmunkálóközpont Daruzása és Görgőzése

Haas CNC Daruzása és Telepítése – 2020

A sikerhez kell egy jó csapat! – Ez jut eszembe a képről! A háttérben a Tátra autódarunk.
…egyrészt méltóképpen megünnepeltük Mick Schumacher jövő évi F1-es szerződését – a Haas Ferrari csapattal fog versenyezni… Mi pedig éppen -véletlenül- Haas CNC megmunkáló központokkal birkóztunk tegnap. Daruztunk és gépet telepítettünk.

Speciális Daruzás – Gépmozgatás: 06-30-4546-515

Lassan a családi címerünkké válik a teleszkópos távtartó gerendán pihenő láncos, karos emelő. Mások szerint az óvodában is ez volt a jelem. Szerintem pedig egyszerűen ezek miatt nem alszom éjszaka. :)

Másfelől büszke vagyok arra, hogy egy ilyen folyamatot akár teljes egészében saját csapattal, akár együttműködésben is képesek vagyunk kompletten levezényelni. Adott egy nagy értékű gép, különleges kötési igénnyel, változó kötélhosszal, távtartóval, magas súlyponttal -gyárilag 10mm-re kiszámolt kötélhosszokkal-, amit képesek vagyunk úgy leemelni, hogy kiegészítjük az emelési utasítást plusz biztonsági elemekkel, majd hozzuk a saját görgőinket, emelőinket -különböző kialakítással- és szépen lassan begurítjuk a helyére a gépet.

Kérj ajánlatot: autodaruzas@gmail.com

A Haas gépek daruzása előtt, korán hajnalban már kipipáltam egy önmagában sem egyszerű speciális daruzást, halmozom az élvezeteket, de rugalmasan próbálok helytállni mindenhol.

Hatalmas tisztelet a minket segítő csapatnak, egy nagyon ütőképes emberekből álló “brigád” verbuválódott össze tegnap a közös cél érdekében, ami hatalmas segítség volt, mert már aznap túl voltam egy másik speciális emelésen. Igen, a 7.30-as kezdés nekem már a második cím volt aznap. Rugalmasság, precizitás, rock’n’roll!

Fejvakargatás helyett:
Teherkötözés: 06-30-4546-515

Az új cseresznyefa színre lakkozott szerszámos palettáink a Mitsubishi L200-as pick-up platóján, illetve a közel 35 MFt értékű Haas CNC a kamion platóján. 

Hatalmas arzenál állt össze a kezünkben célszerszámokból, egyedi eszközökből, kisebb-nagyobb lakatos- és fém-ipari szerszámokból, amiket igyekszünk megfelelően tárolni, megbecsülni és kihasználni.

Kategória: "Daru" + "Gépmozgatás", Autódaruzás, CNC Gép Daruzása, CNC Gép Telepítése, Csarnokon Belüli Daruzás, Daru, Daruzás, Diósd, Élhajlító Gép Daruzása, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Érd, Fröccsöntőgép Daruzása, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Teherkötözés | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Budapest – DPC – Légtechnikai Berendezés Daruzása

December első napján, fogcsikorgató hidegben, már korán hajnalban, a telihold fényében munkához készülődött a 16 tonnás autódarunk. Egy nagyon régi és kedves megrendelőnk számára “indultunk csatába” a Dél-Pesti Centrumkórház területére. Megtiszteltetés.

Daruzás – Érd – Budapest: +36-30-4546-515 – hívj fel most, azonnal segítek!

December – 2020 – Telihold – A farkasok helyett a darunk “ugatja a holdat” a hajnali hidegben.

A légtechnikai berendezések daruzása úgy forrt össze a nevünkkel, hogy észre sem vettük. Szépen lassan az egyedi tervezésű távtartóink, a célszerszámaink nevet és teret követeltek maguknak a letisztult, tankönyvi felépítésükkel. Megszámlálhatatlan esetben segítettek országosan. Volt, hogy éjfélkor kellett kinyitnom a telephelyet, mert azonnal kellett… Volt.

Emelésirányítás – Teherkötözés – Távtartó Bérlés: autodaruzas@gmail.com

Toronydaru dolgozik a mi eszközeinkkel. Távtartó minden esetre.

Így amikor megkerestek, hogy egy különösen nagy értékű légtechnikai eszközt kell emelnünk, csuklóból, raktárról tudtam rá megoldást kínálni, hiszen rendelkezésre áll a méretre állítható távtartó rendszerünk -ami egy speciálisan optimalizált eszközökből álló család- és a kifejezetten erre a célra vásárolt emelőrúd garnitúrából is volt “pont méret”.

Légtechnikai eszközök daruzása – emelése – speciális teherkötözés: 06-30-4546-515

Daruzás – Budapest – 2020 / Dél-Pesti Centrumkórház

Büszke vagyok rá, amit a részben saját tervezésű, részben saját gyártású eszközeink tudnak. Őszintén szólva sokszor nézem mások megoldásait és azt, ahogy próbálják ugyan azt a problémát megoldani, több -de inkább kevesebb- sikerrel. Sok szenvedést, kínlódást, “pókháló” kötést, fejfájást látok, rengeteg “majdnem balesettel”. Alapok nélküli kártyavár…

Sosem fogom elfelejteni az egyik első munkánkat a távtartókkal – az olvasáshoz kattint ide.

2017 – Szeged – Műjégpálya / Munkában a távtartó rendszerünk.

Évek munkája van ezekben az eszközökben, évtizedek tapasztalatával.
Szólj, ha olyan valamit kell emelni, ami drágább, mint a házad,
csak foglalj időben időpontot, nem maradj le:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, DPC - Dél-Pesti Centrumkórház, Folyadékhűtő Daruzása, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Hőcserélő Daruzása, Képek, Távtartó Himba | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Szivattyú Daruzása – Ráckeresztúr – Autódaru

Ráckeresztúron daruzhattunk a 16 tonnás autódarunkkal. Egy aknába kellett egy átemelő szivattyút emelnünk. Jó csapattal könnyen megy a munka, főleg ha mi adjuk egy részét.

Addig jár a darunk a kútra, amíg el nincs végezve a munka…

Daru – Daruzás – Autódaru – Emelőeszköz Bérbeadás – Gépmozgatás:
Érd – Százhalombatta – Martonvásár – Ráckeresztúr:
autodaruzas@gmail.com
vagy
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Ráckeresztúr, Szivattyú Daruzása | Címke: , , , | Hozzászólás most!

MI-24 / Helikopter Daruzása – Budaörs

Volt szerencsém a csapatommal és a 16 tonnás autódarunkkal segíteni egy MI-24-es helikopter szállítását. Ekkora helikoptert még nem daruztunk előtte.

Édesapám és a MI-24-es helikopter, háttérben a darunk, emelésre készen! Budaörs- 2020

Nálunk mindenkinek van valamilyen kötődése a “katonás” viselkedéshez. Imádjuk a repülőgépeket és nagyon mélyről jön a gépészet, a mechanika szeretete. Egy-egy “komolyabb technika” láttán, 2 perc alatt a felelősségteljes, kimért felnőtt férfiből kisgyerek, aki ugyan úgy élvezi a játékot… …csak közben a játékok lettek több tonnásak.

Itt egy cikkünk arról, amikor Veres Zoltán műrepülő bajnokunknak dolgozhattunk.
(Az olvasáshoz kattints ide.)

Nálunk tényleg minden a biztonságról szól. Ha lehet 10%-ot optimalizálni egy emelésen, biztos lehetsz benne, hogy ki fogjuk aknázni. Nem hagyjuk veszni a 10% plusz erőtartalékot. Kis kinyúlással és 6 kötélágon a Tátra darunk. 

Egy kicsit elcsodálkoztunk a méreteken, a részleteken. Elfilozofálgattunk a magnézium ötvözet váz szépségén, majd szépen lassan a szállító kamionra daruztuk a “kis madarat”.

Darut keresel? Jó helyen jársz! Hívj fel: 06-30-4546-515

Tatra 148, CKD AD 160 tip. autódaru. Helikopter daruzása. Budaörs.  – Daruzas.hu / Borsos Daru

Meg sem kottyant a darunknak az öreg haditechnika emelése. Szívesen veszünk részt minden muzeális -vagy éppen még szolgálatban lévő- légijármű daruzásában. Ha valamire vigyázni kell, mint a hímes tojásra, annak mi vagyunk a leglelkiismeretesebb szakértői.

Szakmai segítség kell? Írj: autodaruzas@gmail.com

Ez a fotó is jól fog mutatni az albumban…

Kategória: Harcászati Eszközök Daruzása, Helikopter Daruzása, Katonai Eszközök Daruzása, Repülőgép Daruzása | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Velence – Pákozd – Gárdony – DINPI Kilátó Daruzása

Pákozdon, a DINPI Kutatóház új kilátójának daruzásában segíthettünk.

Fantasztikus csapattal és egy maximálisan korrekt megrendelővel volt lehetőségünk együtt dolgozni. Érdekesség, hogy régebbi a jó, baráti munkakapcsolat, mint amilyen idős vagyok… Ilyen az, ha valaki az édesapja nyomdokaiban halad.

Minden egyes nap fel kell nőni a feladathoz – adott esetben szó szerint-, hiszen ezúttal úgy döntöttem, hogy egy centire kiszámolt emelés helyett, felszereljük a segédgémet és nagyobb biztonsági tartalékkal -magasság tekintetében- vágunk neki az utolsó emelésnek, a tetőszerkezet daruzásának.

Daruzás 
Pákozd – Velence – Gárdony – Érd – Százhalombatta
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Gárdony, Pákozd, Velence | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

10 Tonnás Hajókonténer Daruzása – Majosháza – Autódaru

16 tonnás autódarunk Majosházán. 40 lábas konténer daruzása.

Reggel 7.00 – Érkezés Majosházára. A vártnál szűkebb hely, rosszabb pozíció, nehezebb súly, új terv és a felkelő nap sugarai… A tanulság, hogy hiába a maximális előkészület a mi oldalunkról, ha az információk nem pontosak. Azért levettük a 10+ tonnás csöppséget.

Hajókonténerek Konténer Daruzása: 06-30-4546-515

Itt találod a többi konténeres referenciánk listáját. Kattints ide.

Készítettem év elején egy videót, amiben összeszedtem pár érdekességet az ilyen konténerek daruzásáról, elsősorban szakmai anyagnak szántam, de az előtt is érdekes lehet, mielőtt erre a célra darut bérelnél.

Kérj ingyenes szaktanácsot vagy ajánlatot tőlünk:
autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Képek, Konténer Daruzása - 20 lábas, Konténer Daruzása - 40 lábas, Majosháza, Munkáink - Települések szerint rendezve, Tátra 148 | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Elkészült az Új Munkavédelmi Videónk! [Borsos Daru X Daruzas.hu]

Egy új videóval szeretném elősegíteni a biztonságosabb daruzást. Mielőtt elkezdődne a munka valamelyik darunkkal, ezzel a videóval és/vagy egy rövid helyszíni oktatással ki tudjuk védeni a legfőbb baleseti veszélyforrásokat.  Mi vigyázunk rátok!

Nézd meg az új darus videónkat:

Daruzás – Speciális Gépmozgatás – Autódaruzás
Érd – Biatorbágy – Százhalombatta – Sóskút – Diósd – Budapest
autodaruzas@gmail.com 

Hiszek benne, hogy egy nagyvállalat profizmusát kis lépcsőkben be lehet építeni egy pár fős, kis családi vállalkozás életébe is. Egy erőműben dolgoztunk, ahol az mkv. (munkavédelmi) oktatás gerincét egy videó adta. Profi, minek ugyan azt ezerszer elmondani? Szépen illusztrálva, érthetően, átgondoltan nekik elég volt egyszer felvenni.

Egy saját animációm arról, hogy mi milyen veszélyzónákat különböztetünk meg a daru hatósugarán belül. Forrás: Daruzas.hu / Borsos Dávid – 2020

Ingyenes Szakmai Tanácsadás: 06-30-4546-515

Az elmúlt időszakban volt lehetőségem zárt ajtók mögött tartani egy kisebb előadást a mi tapasztalatainkról. Nagyon élveztem, hogy kollégák előtt beszélhettem a saját szakmánkról. Egy közel 40 perces, videós, gazdagon illusztrált anyaggal készültem, ennek egy rövid verzióját tettem most nyilvánosan elérhetővé.  [Daruzas.hu – Első a biztonság!]

Egy kiragadott képkocka a darus “mkv.” videónkból. Fontos címszavak, ha darukról van szó.

Mindig azt szoktam mondani, hogy minden darusnak vannak legendás történetei,
de én saját referencia fotókat is tudok mutatni. Ugyan ez igaz a munkavédelmi témára is: elmondani el lehet, én példákat is tudok mutatni…

A teljesség igénye nélkül az alábbi ipari parkokban érhetsz el minket kedvezményes árakon, kedvező kiállással:

BITEP (Budaörsi Ipari Park): 06-30-4546-515
ÁTI-Sziget Ipari Park: 06-30-4546-515
Százhalombattai Ipari Park: 06-30-4546-515
Érdi Ipari Park: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, BITEP Ipari Park, Daru, Daruzás, Érd - M6 - Ipari Park, Halásztelek, Leshegy Ipari Park, Sóskúti Ipari Park, Szigetszentmiklós, Videók | Hozzászólás most!

Teleszkópos Távtartó – Betonkehely Fordításához –

Teleszkópos Távtartó Himbáink – Például 5 tonnás Betonkelyhek fordításához.

Országosan bérelhető távtartóink kedvező feltételekkel: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Betonkehely Fordító Távtartó, Daru, Daruzás, Egyéb, Távtartó Himba | Címke: , , | Hozzászólás most!

Legyél Profi Árajánlatkérő! – Daruzás – Autódaruzás – Érd

Döcög a projekt szervezése? Nem, vagy csak lassan válaszolnak az árajánlatkérésre?
Mi is többszörösen túl vagyunk terhelve megkeresésekkel, de segítünk, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjuk végezni a dolgunkat mind a ketten!

Egy nagy cég profizmusa – egy kis, családi vállalkozás hozzáállásával. Borsos Daru. Érd, 2020.

Összeszedtük, hogy mi az a pár alapvető dolog, amire szükségünk lesz ahhoz, hogy azonnal -legkésőbb 24 órán belül- tudjunk válaszolni. Csekkold az ellenőrző listánkat! :)

 1. Pontos cím (Város, utca, házszám! Csak így tudunk útvonalat tervezni.)
 2. Időpont (Fix időpont vagy rugalmasan szervezhető?)
 3. Maximális Súly (A legnagyobb emelendő teher súlya.)
 4. Magasság (Az emelés magassága, a legmagasabb elérni kívánt pont.)
 5. Távolság (Az emelés távolsága a daru hozzávetőleges helyétől számítva.)

Írj egy e-mailt a fentiekkel és 24 órán belül válaszolunk egy rejtett költségektől mentes,
jó ár/érték arányú ajánlattal: autodaruzas@gmail.com 

Az alábbi videóban hosszabban is elmondom, hogy melyik információ miért annyira fontos. A videó -ha még nem dolgoztunk együtt- kiválthat egy első telefonbeszélgetést:

Kategória: Autódaruzás, Borsos Daru, Daru, Daruzás, Egyéb, Legyél Profi Árajánlatkérő! | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Több, mint Daruzás! – 2020 – Technika és Stratégia.

Daruzás – Érd – Budapest – Speciális Gépmozgatás: 06-30-4546-515

Ráfordulunk 2020 utolsó harmadára. Bármit is hozzon az elkövetkező időszak, mi fel vagyunk rá készülve. Alkalmazkodunk a játékszabályokhoz, változzanak azok bárhogyan is.

14 x 7 méteres csarnok emelése egyben. Új egyéni rekordunk – méretben és komplexitásban.

Nehéz most előre tervezni, pedig nekünk ez az igazi erősségünk, ahogyan az elmúlt időszak legszebb emelése is mutatja a fenti fotón.

Kérj részletes árajánlatot: autodaruzas@gmail.com

Tökéletes egyensúly! – Tíz kötélágon és 95%-on!

14 méter hosszú, 7 méter széles csarnok/garázs emelése egyben! 23 db félszem, 24 db kötél összesen 84 méter hosszban, 3 távtartó – sok előretervezés.

Speciális megoldások, távtartók, egyedi emelő eszközök: 06-30-4546-515

A viszonylag gyenge lemezszerkezet hosszirányban nem volt eléggé merevítve az emeléshez, így a gerinc vonalában csak függőleges erőkkel terheltük emelés közben a vázat. Az öt kereszttartót külön-külön kötöttem meg, egyenletesen oszlatva el a terhelést, amire a saját távtartó rendszerünk adott lehetőséget, a megfelelő helyeken csúszó kötéssel.

Előkészületek. Eszközből nincs hiány.

A daru képességeit szintén a végletekig kihasználtuk, 95% terheléssel emeltem meg a 2,5 tonnát, kiszerelt mechanikus taggal valamint összesen 2 méter játékteret hagytam magamnak a horogszekrény és a gémfej között.

Ingyenes szakmai tanácsadás: autodaruzas@gmail.com

A leghosszabb távtartó 10 métert ívelt át, felette az áganként 8 méteres négyágúnk, a 40 lábas konténerekhez használt “Big Red” kötelünk gondoskodott a megfelelő szögekről. Alá két újabb, 2,8 méterre állított kisebb teleszkópos távtartónk került és egy ötödik direkt ág a horogról, közrefogva a távtartó közepét. Innen már csak a végleges kötélpárok következtek. Végül 10 ágon emeltem meg a szerkezetet. 3 nap előkészület, 3 óra előkészítő szerelés, 10 perc emelés.

Egy poszter a BME-n végzett munkánkról. 

Bennünk az a jó, hogy szívesen felrakok neked 3 raklap téglát is a terasz sarkára, de ha van valami izgalmas, a lehetetlen határát súroló, adrenalin bomba munkád a számunkra, ahol meg tudjuk mutatni az igazi képességeinket, annak jobban örülünk!

 • A járványügyi, gazdasági körülményektől függetlenül mi addig dolgozunk, amíg lehet.
 • A magától értetődő szint felett, a megrendelő által elvárt módon gondoskodunk az egészség és munkavédelemről.
 • Nem ijedünk meg egy kézfogástól, de ha szeretnéd még a fejpajzsom is felveszem…
 • Egyelőre darukezelőként egyedül személyesen velem fogtok találkozni az elkövetkező hetekben…
 • Elképzelhető, hogy nehezebben fogtok elérni telefonon, de a lehetőségekhez képest igyekszünk mindenkit visszahívni és hamarosan segítünk abban is, hogy egyszerűbben tudj árajánlatot kérni tőlünk. 
 • Kiegészült a csapatunk egy világverő, nagyon tapasztalt, rutinos és megbízható lakatossal, így egyedi megoldásokat is tudunk használni. 
 • Ezzel a csapattal továbbra is meg tudjuk oldani a legextrémebb speciális daruzási, gépmozgatási feladatokat is.
 • Kis létszámmal, de hadseregnyi felszereléssel dolgozunk.
 • Komplex munkákat precízen, egyszerű munkákat gyorsan végzünk el.
 • Továbbra sem ragaszkodunk minden egyes munkához.
 • Ha nem a kölcsönös korrektség a párbeszéd nyelve, akkor a részünkről hamarabb véget ér a közös projekt, minthogy az igazából elkezdődne.

Borsos Daru 
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Érd, Képek, Távtartó Himba, Távtartó Himba | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Nyomdaipari Gépek Daruzása

Nyomdaipari “Korona Kezelő” Daruzása – Budapest – 2020

Néha van egy olyan érzésem, hogy a környék összes csarnokát a Tátra köré tervezték. Önmagában érintőt venni minden létező tereptárgyon, nem rossz. Mellette bepattintani egy 100+ MFt-os papíripari -ragasztó- extruder fejet a helyére, már csak jegyzet a margón.

Nagy erő, kis helyen!  Csarnokon belüli daruzás…

” Vedd észre a veszélyt! Mérlegeld a kockázatot! Vond le a megfelelő következtetéseket. Ne köss kompromisszumokat a biztonság rovására… – Ja, és küldjed neki ezerrel! ”

Speciális Daruzás: 06-30-4546-515
autodaruzas@gmail.com

Képzelj el egy 24 tonna önsúlyú vasat, amint centire manőverezik egy épületen belül a több tíz- vagy inkább több száz-milliós berendezések között… Ha rosszul mérek, vagy rosszul mozdulok és eltalálok mondjuk egy polclábat mondjuk az ellensúllyal, akkor kártyavárként döntöm romba az egész csarnokot.

Mindezt reggel 6-kor, hogy a telepítő mérnök még elérje a repülőgépet hazafelé…
Jó csapattal élmény a munka!

Kategória: "Daru" + "Gépmozgatás", Autódaruzás, Daru, Daruzás, Korona Kezelő Daruzása, Nyomdaipari Gépek Daruzása, Speciális Daruzás | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Országos Meteorológiai Szolgálat – Autoszondázó Berendezés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat új berendezésének telepítésében segíthettünk több alkalommal. Fantasztikus csapattal, maximális profizmussal volt lehetőségünk együtt dolgozni. Az új berendezés a meterológiai léggömbök automatikus indításáért fog felelni. Gyönyörű műszaki megoldás, számunkra pedig izgalmas emeléstechnikai kihívás volt.

Ha van egy izgalmas projekted a számunkra, akár ingyenes rövidfilmet is készítünk hozzá:
Daruzás – Speciális Gépmozgatás: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Képek, Meteorológiai Eszközök Daruzása, Országos Meteorológiai Szolgálat, Referencia, Távtartó Himba | Címke: , | Hozzászólás most!

Daru Kötelek – Kezdőszett I. – Alap Kötélcsomag

Édesapámmal és a közel 50 év rutinjával összeállítottunk egy kezdőszettet a darus kollégáknak, azokból a kötelekből, amelyeket mi is a leggyakrabban használunk.
Ezek nélkül ne indulj el egy munkára sem! Ráadásul kialkudtam rá egy kis kedvezményt is, mivel mi mindenhol évek óta, nagy tételben vásárolunk a saját magunk részére.

Daruzás – Speciális Teherkötözés: 06-30-4546-515

Néhány eszköz az első “alapcsomag” tartalmából. Ez a csomag az, ami nélkül mi sem indulunk el.

Apuval éppen arról beszélgettünk az utolsó nagy átvizsgálásunk során, hogy az esetek nagy többségében ugyan azokat a köteleket használjuk napi szinten, ráadásul ezek ma már elérhető árú eszközök. Annak aki évtizedeken keresztül csak acélsodronnyal vagy lánccal tudott dolgozni -abban az időben, amikor a spanifer is csoda volt a teherkötöző dróttal szemben-, annak a mostani modern teherkötő eszközök valóságos kánaánt jelentenek.

Kérj árajánlatot: autodaruzas@gmail.com

Ha van valaki, akitől elfogadom a tippeket, hogy mit vigyek magammal, az Apu. 72 év, 46 év a szakmában és a gépeinken rendszeresített 200+ eszköz. Ezekből a típusokból válogattunk nektek egy csomaggal és egy kis kedvezménnyel!

Csak jó eszközökkel lehet jó munkát végezni. Az a személyes meggyőződésem, hogy a sikeres emeléshez csak 50% maga a daru, a másik 50% a kezelőfülkében és a szerszámos ládákban van. Hiába a sok milliós technika, ha pont egy apróság hiányzik!
Kerüld el a fejvakargatást és tartalékolj be, ezek bármikor jól jöhetnek!

Emeléstechnikai Ingyenes Szaktanácsadás: 06-30/4546-515

Az első számú csomag / szett tartalma egy fotón.

Az egész csomag belefér egy katonai utazó/hátizsákba, ami önmagában is érték, sok rekeszes, extrém strapabíró és könnyen mozgatható benne egyben a kis teherkötöző túlélőkészlet. Ha nyugodtan akarsz elindulni, akkor ezeket -minimum- vidd magaddal.

Heveder és körkötelek, különböző hosszban. Mindenki párban szokott kötelet vásárolni, ami az én hozzáállásom szerint hiba. Nálunk minden tétel 4 darabbal kezdődik.

Nálunk egy kötélből sincs kettő darab. Kötelet négyesével veszünk -minimum- így sok esetben tudunk váltott kötéllel dolgozni, ami gyorsabbá teszi a munkát és négy ágon is meglehet kötni bármit, a félszemekkel és horgokkal több hosszban is improvizálható egy négy ágú kötél, ha megkívánja a helyzet.

Két új, részben saját készítésű szerszámos készülőben a 20 tonnás darunkon. Az egyik egy nagy műgonddal készült tolóajtós kivitel, a másik egy plafonig kihasznált remekmű, ami minden tekintetben tükrözi a stílusom. “Mutasd a mi van a ládában, és megmondom, milyen darus vagy!”

Én maximalista vagyok, megszámlálhatatlan mennyiségű célszerszám van a gépeinken, de ha csak egy táskányi kötelet vihetnék magammal, akkor az I. szettünket vinném.

A csomag tartalmának egy része. – Ezekkel az eszközökkel meg lehet jelenni és ez a méret könnyen kezelhető és nem kell egész nap a 4-5-8 tonnás köteleket vonszolni, ha nincs rájuk szükség. Ráadásul ez a méret még könnyen pótolható, ha esetleg megsérül. Ezért van létjogosultsága a kisebb köteleknek is a nagyok mellett.

Nézzük, hogy mit válogattam be a kezdőcsomagba:

 • 4 darab 3,15 tonnás horog – kisebb kalodákhoz, gépekhez és mindenre (is)
 • 4 darab 3,25 tonnás félszem / sekli / omega
  (Rengeteg néven hívják, de még több a felhasználási lehetőség. Elengedhetetlen.)
 • 4 darab 2 tonnás 2 méteres körkötél
  (Ez az általam használt módszer alap építő eleme, statisztikailag minden második emelésünk ezzel kezdődik és praktikus méret a kis és közepes darukon.)
 • 4 darab 2 tonnás 1 méteres körkötél
  (Toldani, átfűzni, ráhúzni, rászorítani – szuper hasznos és könnyű vele bánni.)
 • 4 darab 2 tonnás 5 méteres heveder kötél
  (Kisebb raklapos árút is meg lehet kötni párban, alácsapva – akár váltott kötéllel is, ami gyorsítja a munkát. Megfelelően kombinálva, ha kell, egy 5 méteres 4 ágút kapunk, ami azért szép mozgásteret biztosít.)
 • Az összes kötél minden tanúsítványa egy vízhatlan tokban, a táskában.
  (Jöhet a munkavédelem, ott a táska, ott a papír – lehet válogatni.)

A csomagban található kötelek teherbírása a felhasználási mód szerint.

Szóval ez egy szép csomag, de nézzük, hogy mit is bír ki egy ilyen függeszték és milyen módon használhatjuk:

 • Egy darab, 1 ágon, függőlegesen 2 tonnát képes megemelni.
  (Például daruhorog mint felfüggesztési pont és 1 félszemes bekötés a terhen.)

  “1 kötél ág, függőlegesen, 2 tonna.”

 • Egy darab, 1 ágon, szorítókötésben, függőlegesen, 1,6 tonnát képes megemelni.
  (Például nagyobb csődarabot, középen,  súlypontban megkötve.)
 • Egy darab, “alácsapva”, párhuzamos szárakkal 4 tonnát képes megemelni.
  (Például doboz alatt alácsapva, fent távtartó- vagy emelő-gerendára kötve.)
 • Egy darab, “alácsapva”, a piktogramon jelzett szögben 45 fokig 2,8 tonnát emel.
  (Például raklapos árú.)
 • Egy darab, “alácsapva”, a piktogramon jelzett szögben 60 fokig 2 tonnát emel.
  (Például kisméretű tégla, raklapon – értelem szerűen.)
 • Két darab, két ágon, a piktogramon jelzett szögben 45 fokig 2,8 tonnát emel.
 • Két darab, két ágon, a piktogramon jelzett szögben 60 fokig 2 tonnát emel.
 • 3-4 ágon használva, a piktogramon jelzett szögben 45 fokig 4,2 tonnát emel.
 • 3-4 ágon használva, a piktogramon jelzett szögben 45 fokig 4,2 tonnát emel.

Éles bevetésen egy hasonló szettünk. Új, zöld kötelek mindenhol! Szigetfesztivál – Mercedes G Osztály sérülésmentes emelése.

Első körben 10 darab ilyen szettet tettem össze és alkudtam ki rá egy kis kedvezményt, aminek egy részét azóta elkapkodták a barátaink, de van még pár darab, ha gyors vagy,
tudunk benne segíteni. Írj, vagy hívj: 06-30-4546-515 vagy autodaruzas@gmail.com

 

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Kötél Csomag - Kezdőszett 1., Kötél Kezdőszett I. | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Víztorony Bontása – Érd – Drón Videó

Egy újabb látványos drónvideóval bővült a referencia anyagunk.

Részt vehettünk Érden, a Földmunkás utca végén található régi, ötven köbméteres víztorony bontásában. Igaz, ezúttal nem a miénk volt a főszerep -csak besegítettünk- de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy készítsünk néhány látványos felvételt. Miután elkészült az új torony, a régi feleslegessé vált. A hidroglóbuszt egy másik cég 130 tonnás daruja emelte, mi az elfektetésében vállaltunk szerepet. Köszönjük mindenkinek a lehetőséget és a rengeteg segítséget!

Daruzás – Emeléstervezés – Emelésszervezés – Speciális Gépmozgatás:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Érd | Hozzászólás most!

Érd – Kukásautó Mentése – Borsos Daru

20 tonnás autódarunk munkában Érden. Hulladékszállító tehergépjármű -leánykori nevén kukáskocsi- mentése autódaruval.

Kimentettünk az autódarunkkal egy kukásautót a nehéz helyzetéből Érden és közben készítettünk róla egy drón felvételt is, ha már ott voltunk. Késő délután, önhibáján kívül került nehéz helyzetbe egy hulladékszállító teherautó Érden, a Fehérvári út mellett található töltésen.

Kamionsegely Kft.-vel közösen, sérülés nélkül sikerült kimenteni a veszélyes szituációból a 8 tonna rakománnyal és 15 tonna közeli önsúllyal bíró járművet. Évtizedek és generációk óta dolgozunk együtt, így ezúttal is mi -a Borsos Daru / Daruzas.hu– biztosíthattuk, hogy nehogy a támfallal együtt csússzon a főútra az oldalra sodródott és megdőlt tehergépjármű.

Autódaruzás – Daruzás – Speciális Mentés – Ipari Balesetek Mentése
06-30-4546-515

Saját hidraulikus feszítő eszközünk gépszállításhoz – és a kár gépek műszaki- és baleseti-mentéséhez.

Gépmozgatáshoz és baleseti mentéshez is vannak extrém eszközeink. Hagyományos értelembe vett “mezei” autódarus ritkán rohangál olyan speciális eszközökkel, mint amilyenekkel mi rendelkezünk.

Kérj tőlünk ajánlatot: autodaruzas@gmail.com

 

Kategória: Autó Emelése Távtartóval, Autódaruzás, Autómentés Autódaruval (szgk. és tgk.), Daru, Daruzás, Drónnal az emelésbiztonságért - Légifotók, Érd, Képek, Teherautó Baleseti Mentése | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

2020 – Daruzás – Kijárási Korlátozás – Autódaruzás

Egyszemélyes hadsereg módjára, a kijárási korlátozás ellenére, tudunk munkát vállalni.
Azonban jobban fókuszálunk Érdre és a környező településekre, taktikus lépés nem olyan messze barangolni ebben a helyzetben. Jövünk és segítünk, ha tudunk!

2020 – Holdbéli táj közepén a darunk. Jól szimbolizálja a kihalt tereket ez a drónfelvétel.

Daruzás – Autódaruzás – Daru Bérlés
Érd – Százhalombatta – Tárnok – Sóskút – Biatorbágy – Ercsi

06-30-4546-515
autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Drónnal az emelésbiztonságért - Légifotók, Érd, Képek, Százhalombatta | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Koronavírus Járvány Idején

Egyéni védőfelszerelések – 2020. Fertőtlenítőszerek, pajzs és maszk.

Daruzás: 06-30-4546-515 autodaruzas@gmail.com

 • ☣️ Senkit sem hagyunk cserben.
 • ☣️Csökkentett kapacitással, maximális elővigyázatossággal vállalunk munkát. Magunkra és rátok is vigyázunk!
 • ☣️ A héten személyesen csak velem fogtok találkozni a daruban, valószínűleg szájmaszkban vagy arc-/fej-kendővel és/vagy teljes, de átlátszó plexi arcpajzzsal.
 • ☣️ Rendszeres kézmosási lehetőséget (fertőtlenítős víz és tiszta víz) előkészítettem a darun, 20-20 literes csapos kanna formájában.
 • ☣️ Egy daru, egy kezelő szolgálatban. Egy másik, daru, másik kezelővel szabadságon, tartalékban.
 • ☣️ Minden munkaeszközt fertőtlenítek munka előtt és után, minimum 2 liter fertőtlenítőszeres permetező pisztollyal.
 • ☣️ A saját magunk védelméről emelt vitaminokkal gondoskodunk (aki jobban ismer, az tudja, hogy naponta annyi vitamint szedek, mint más egy héten – de ez külön téma.)

Egy kis humoros fikció: Home Office – Darus verzió.

 • ⛔️ Mivel ez egy hosszú lappangási idővel rendelkező vírus, TÜNET NÉLKÜL is fontos a három lépés távolság tartása. Ha még nincs baj, akkor nem tudnak megfertőzni, ha baj van, akkor sem fertőzünk tovább.
 • 🤝 Eddig a munka elején és végén egy markáns kézfogás vagy ökölpacsi a tisztelet jele volt, mostantól a felelőtlenségé és meggondolatlanságé. Nagyon nem menő.
 • 👷‍♂️ Óva intek mindenkit, hogy változtasson az áron és a feltételeken, ez egy két élű fegyver amit nem szabad elővenni. Nem dolgozunk drágábban azért, mert sokan inkább otthon maradnak. Nem dolgozunk olcsóbban, mert kevesebb a munka, hiszen direkt üzemelünk kisebb kapacitással. Most nem a pénz a legfontosabb.
 • ☣️ Most helyt kell állni mint vállalkozó, mint vezető, mint családfő, mint szülő, mint gyermek, mint ember, aki felelős a többiekért is.
 • ☣️ Vigyázzatok a szüleitekre és gondoskodjatok róluk, ne engedjétek őket felesleges tömegbe.
Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Extrém Daruzás – Különböző Variációk – Hasonló Eredménnyel

Speciális Daruzás – Sóskút – Egy újabb emlékezetes feladaton vagyunk túl.

A legutóbbi bejegyzésünk főszereplője is a speciális segédgémünk volt, amelyet néhány éve az improvizáció tüzében kovácsoltunk a szükség kalapácsával, hogy teljesítsünk egy akkor még lehetetlennek tűnő küldetést és beemeljünk egy magszárítót egy tető alá.

Magszárító emelése Martonvásáron. Speciális Daruzás.

Különleges emelési feladat? Segíthetünk?  06-30-4546-515

Akkor jogosan mondtam, hogy: “Ez tegnap este még egy skicc volt!” – azóta már elképesztően sok esetben bizonyított, amíg házon belül királlyá nem koronáztuk a BME-n végzett emeléssel. A vetőmagüzemből egyenesen a fizikatanszékig vezetett az útja.

BME, Fizika Tanszék – 2020 – Extrém Daruzás

Ezúttal ismét egy hasonló kihívással szembesültünk. Annak a gyártósornak a fejlesztését végeztük, amelyet még én emelhettem a helyére néhány éve a 20 tonnás autódarunkkal.
A 14 tonnás csarnokon belüli emelés akkor házon belüli rekord volt a számunkra.

Daruzás – Autódaruzás – Autódaru Bérlés – Emeléstervezés – Emelés Előkészítés:
Egyszerű feladatok gyors megoldása, komplex problémák precíz, teljeskörű megoldása:
autodaruzas@gmail.com

Az AD 20 éles bevetésen, 14 tonna szűk helyen.

Ahogy a csarnokon belül a gépezet elkezdte kitölteni a rendelkezésre álló helyet, úgy fogytak a lehetőségek és mostanra a következő fejlesztés már a tető konzoljának aljával került egy síkba. Kedden érkezett a megkeresés, hogy holnap emelnünk kell. A helyszínt feltudtam mérni, de egészen az emelés tervezett napjáig csak egy vázlatos rajzot láttam.

Nézz szét YouTube csatornánkon, ide kattintva rengeteg referenciánkat nézheted meg!

Bátorság volt egy 6 méter magas gépet tervezni a ~6 méter és 3 centiméteres belvilág alá – még nagyobb bátorság volt oda felemelni azt.

A megrendelő információi alapján, a 3 tonnás gépet kellett felemelnünk a meglévő gép feletti gerendára, úgy, hogy a gép teljes magassága kb. 6 méter, a tetőt tartó traverz alja pedig kb. maximum 6 méter és 5 centi. Segítettünk kitalálni a folyamatot és kijelölni, hogy milyen gépegységeket kell leszerelni ahhoz, hogy egyáltalán esély legyen az emelésre.

Kérj rejtett költségektől mentes ajánlatot, használd az “Árajánlatkérés” menüpontot!

2 kötélágra visszafűzve a speciális segédgém, az egyedi gyártású csigáimmal. Egy horogszekrény ereje csupán egy félszem magasságával, mellőzve a csapágyazott forgatás lehetőségét, de előre belekalkulálva a maximum 90 fokos elfordulást. Szabályosan méretezve a kötélátmérőhöz, erősített oldalfallal. – “This is how we roll…”

A gépet és a nem létező emelési pontjait egészen az emelés napjáig nem láttam. Utálok improvizálni, de néha nincs más lehetőség, felkészültünk mindenre, de a korrektség kedvéért az ajánlatot három fázisra bontottam.

A felszerelésünk egy része. – nem “csak” darusok vagyunk.

Az első fázis a daruzás költségét és az általános, idő arányos költségeket tartalmazta, a második tétel a gép speciális görgőzése és az eszközök biztosítása volt, beleértve a 10 tonnás hidraulikus “körmös” emelőinket. A harmadik a végleges helyére emelés lett volna.

Gépmozgatás, görgőzés, speciális gépköltöztetés: 06-30-4546-515

Óvatos elefánt a porcelánboltban. Végül 4-5 helyen vettem “érintőt” a darugémmel a csarnokon belül.

Az emelést komoly felkészülés előzte meg, előző este még éjszakába nyúlóan tervezgettem és tökéletesítettem a felszerelést másnapra. Előkerült a plazmavágó és a magyar gyártású Weldimpex “nagy CO” hegesztőgépünk is pár percre. “Régi iskola – modern szemlélet.”

Emelés Szűkhelyen – Speciális -több szögben, hosszban állítható – Segédgémmel:
06-30-4546-515 –  autodaruzas@gmail.com

Friss teherpróba digitális mérleggel a helyszínen, az emelés előtt.

A 3000 kg-ra tervezett összeállítást 125%-al teherpróbáztam, így 3.750kg-ig feszítettem meg a rendszert -meg még egy kicsivel. Semmilyen deformációt, sérülést és/vagy repedést nem tapasztaltunk és minden paraméter megegyezett az éles emelésével. – Készen álltunk.

10 tonnás darumérleg bérlése: 06-30-4546-515

Precíz tervezés vs. pontatlan információk: 0-1.

Végül, miután közel 48 órája ezen csikorogtak a fogaskerekek az agyamban, elkezdtek megfeszülni a láncok és szembesülnöm kellett vele, hogy minden erőfeszítésem ellenére, sokkal nagyobb a terhelés a gépünkön a vártnál. Egyértelmű volt, hogy sokkal nagyobb teherrel birkózunk, mint három tonna.

Speciális emelések szakmai irányítása: autodaruzas@gmail.com

“Godzilla” kopogtat az ajtóban – az ország általam ismert legnagyobb autóra szerelt “KCR” daruja érkezett segíteni.

Szépen megfogalmazva az “élet- és vagyon-biztonság” érdekében “kockázatértékelési szempontból” megtagadtam az emelést, hiszen 50%-ot tévedni megrendelői oldalról nézve is nagy hiba. Szerencsére -éppen a BME-es munka kapcsán- nem rég megismertem személyesen azt az embert, aki a legnagyobb hazai “KCR” darut szerezte be és kezeli.

Emelésirányítás, teherkötözés: 06-30-4546-515

Hősies küzdelem éjszakába nyúlóan: végre a helyén a 165 tonnaméteres szörnyeteg.

Ezúton is köszönöm Gábornak, hogy félretett mindent és segített. Miután precíz manőverezéssel, hatalmas munkával előkészítette a több mint 200 Mft-os gépet arra, hogy a segédgémre fűzött csörlővel elkezdődhessen a daruzás, neki is láttunk az emelésnek, de az este még tartogatott meglepetéseket.

Kövess minket Facebookon: Daruzas.hu Facebook Oldal

Fassi F1650 – Gyönyörű technika, megkérdőjelezhetetlen tudással.

Nem akartam hinni a szememnek, amikor szembesültünk a problémával, hogy a korlátozott lehetőségek miatt, a lengőgém terhelése miatt ő sem képes megemelni a terhet. Ebben a pillanatban vált biztossá, hogy a gép minimum 4,2 és 4,5 tonna között van. Már-már feladni készültünk, amikor az utolsó utáni pillanatban úgy döntött az olasz szakember, hogy leszereli a gép hasán lévő szállítószalagot és két részletben is a helyére tudjuk emelni a masinát.

Kövess minket Instagrammon: Daruzas.hu Instagram

Azt gondolom, hogy bravúr volt minden tekintetben. Az eredmény a lényeg, a jócskán könnyített masina  emelkedik a helyére a kissé elmosódott éjszakai felvételen.

Egyszerre lélegeztünk fel, hogy van megoldás és egyszerre tört rám a felismerés, hogy két részletben én is gond nélkül a helyére tudtam volna emelni a gépet már órákkal korábban a saját felszerelésünkkel, ha tudtuk volna, hogy erre is van mód.

Kevés ember vállalkozna hasonló feladatra, hirtelen kettő is volt belőle a helyszínen. Emlékszem még majdnem fél órát beszélgettünk a munka után a csarnok előtt. Megszállottak vagyunk mind a ketten – a szó pozitív értelmében.

A részemről elmaradt a gólöröm. Igaz én is kapura rúghattam volna, de adtam helyette egy nagyon szép gólpasszt és mivel nyert a csapat – ez talán nem is olyan fontos.

[[[ Autódaruzás – Daruzás ]]]
[[ Érd – Ercsi – Százhalombatta – Sóskút – Budaörs – Budakeszi- Telki  ]]
autodaruzas@gmail.com
06-30-4546-515

 

Kategória: "JIB" - Segédgém, Acélszerkezetek Daruzása, Állítható Segédgém, Autódaru Bérlés, Autódaruzás, CKD AD 160, Csarnokon Belüli Daruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Éjszakai Emelések, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Gépszállító Hidraulikus Emelők, Ipari Keverő Daruzása, Képek, Precíz Mérés Darumérleggel, Referencia, Sóskút, Szerszámok, Teherkötözés, Vasanyag Daruzása, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Budapesti Műszaki Egyetem – Speciális Daruzás – Ez az életünk…

Hatalmas megtiszteltetés ért, a szakmánk és -számomra- a magyar tudományos élet egyik templomában daruzhattunk. Ezúttal a kihívás is méltó volt a nap végi ünneplésre.
A Budapesti Műszaki Egyetem, “F” épületének második emeleti ablakán kellett kivarázsolnunk hatalmas és elképesztően masszív, közel két tonnás asztalokat.

Előkészületek – Speciális Segédgém azaz “Jib”, változtatható dőlésszöggel, forgószemmel. Budapest, BME, 2020.

Daruzás – Emelés – Tervezés – Szervezés:
+36-30-4546-515

Korábban is volt szerencsénk a BME-en daruzni, akkor is remek pillanatokat éltünk át édesapámmal, akkor még a kis 8 tonnás Star 266 típusú darunkat irányítva, – erről ide kattintva olvashattok.

Édesapám 5 évvel ezelőtt, a Star darunk kezelőfülkéjében. Budapest, BME, 2015.

Ezúttal hatalmas volt a tét. Amúgy is minden második kifejezésem munka közben a “kockázatértékelési szempontból“, de 2,5 méter mélyen benyúlni egy speciális segédgémmel a műemlék védelem alatt álló épületbe, ott gépmozgató eszközökkel manőverezni a közel két tonnás asztalokat, majd egy elképesztően rövid kötéssel rögzíteni a daruhoz és fix kötési ponttal kiemelni, úgy, hogy ne okozzunk kárt…

Speciális Emelési Feladatok Korrekt, Precíz Kivitelezése:
autodaruzas@gmail.com

Évekkel ezelőtt kifejlesztettünk egy speciális segédgémet, amivel az öreg Tátra darunk lehetőségei megsokszorozódtak. Többféle adapterrel olyan személyre szabhatóvá vált, hogy öröm vele dolgozni.

Abban hiszek, hogy a ma megvívott csatákat mindig az előző napok felkészülésével nyerjük meg. Minden alkalommal a legapróbb részletekig kidolgozott tervvel vágok bele egy ilyen munkába, a kritikus részekre alternatívákat kutatva. Új, erre a munkára készíttetett láncokkal végeztük az emelést, sokszorosan túlbiztosítva, összecsúszás ellen is védve.

Kövess minket Facebookon: Daruzas.hu Facebook Oldal

Az első emelés. A nagylátószögű fotó torzítja a perspektívát – nem adja vissza a szögeket.

Elképesztő érzés volt, amikor folyamatos, dupla megerősítéses kommunikáció mellett, szépen lassan először nyúltam be a fal síkján belülre. Mint láncfűrésszel borotválkozni – hatalmas, brutális erő a hímes tojással szemben. A rádió távirányítás hiányát remek, összeszokott csapattal sikerült pótolni. Az autódarut lentről kezeltem, gyakorlatilag vakon.

Kövess minket Instagrammon: Daruzas.hu Instagram

18 méter gém az épületen kívül, 2,5 méter az ablakon keresztül az épületben.

A nap elején mindig megbánom, hogy elvállalom az első lehetetlennek tűnőt is. A nap végére mindig megajándékoz az élet egy új lehetőséggel cserébe. Most az egyik legnagyobb hazai darus cég egyik tulajdonosát fújta elém sors, aki ironikus módon azt az autót vezette, ami elszállította azt, amit mi kiemeltünk. Fantasztikus beszélgetés és élmény volt.

Nézd meg a YouTube Csatornánkat – Kattints Ide!

Légi felvétel a munkánkról. Körbeöleli a darunkat a Műszaki Egyetem “F” épülete. 2020.

Hirtelen azon kaptam magam, hogy az emelések közötti 5 perces, szusszanásnyi szünetekben mély interjút készítek a kollégával, akiknek talán a legnagyobb autóra szerelt darujuk van itthon. Szürreális volt, hogy én éppen a 35 éves Tátrával szedegetem a pókhálót a második emeleti -egykori folyosó- sarkából és azzal beszélgetek közben, akinek a 220+ milliós gépe az egyik top ma itthon. Rögtönzött szakmai kerekasztalbeszélgetés.

Ingyenes Emeléstechnikai Tanácsadás: +36304546515

Lóg az utolsó fogás a speciális segédgémen. Jól mutat a darunk felülről is.

A nehéz és nem zökkenőmentes bejutás után, ez plusz egy fűszert jelentett, plusz egy nyomást is éreztem.  Hirtelen vált vizsgamunkából színlelt diplomavédéssé a dolog.
Extrém nyomás alatt is koncentrálni, hasonló kihívás, mint boxban számolás után hozni a meccset. “Mindenkinek van egy terve, amíg egyszer orrba nem gyűrik.” – Mike Tyson 

Kollégám az utolsó fogással. Ő volt a szemem, az irányítóm, aki ráadásul képes leváltani baj esetén, hiszen teljes értékű darukezelő, remek képességekkel és nem utolsó sorban “saját nevelés” darus szakmai oldalról. Hatalmas csapatmunka volt – nagyon büszke vagyok mindenkire aki velünk volt.

Sikerült végig megőrizni a koncentrációt és gond nélkül végigvittük a tervet. Nem kellett eltérni az előzetes koncepciótól, egy alkalommal viszont módosítottunk a részben saját fejlesztésű, részben saját gyártású, műbizonylatos segédgémünk szögén – mert azt is lehet.

Különleges emelések szögbe törhető segédgémmel, kérj ajánlatot most!
Használd az “Árajánlatkérés” menüpontot!

Kilátás a másodikról – darugémmel. Ekkor még várt ránk  meglepetés.

Vannak helyzetek, amikre nagyon nehéz felkészülni és vannak amiket nem lehet előre látni, mégis megtörténhetnek. Például ilyen, hogy senki nem emlékezett 20 év távlatából, hogy az asztal lapját tartó vasszerkezet le van hegesztve az ajzat betonban rejtett módon lévő lemezekhez. A megmozdíthatatlannak hitt terhet sikerült sérülések nélkül feltépni, csak akkor szembesültünk a valósággal, amikor fémes hanggal szakadtak fel az asztalok a hidraulikus gépszállító emelőink hatására. Semmilyen külső rögzítés nem volt látható.

Autódarunk szűk helyen, minket soha nem fogsz látni zsebkendőre talpalni.

Rengeteget lehetne mesélni az előkészületekről. Arról, hogy hogyan minimalizáltam a kockázatokat, mire gondoltam és mire nem. Ilyen részlet a talpalás is, sokszorosan túltervezve. Az öreg Tátra mindig tisztességgel ki van talpalva, ellenben sok új gépet látok “mezítláb”, vagy “jól van az úgy” módon talpalni, a szívem szakad meg.

Daruzás: 06-30-4546-515

Nagy magasság és szűk manőverezés – emlékkönyvbe való fotók ismét.

Néha a daruscégeknél a robbanás szerű fejlődésben, lemaradnak a legfontosabb részletek.
Elnézve egy-egy képet, néha szerintem mások bele sem gondolnak, hogy mi történhet, vagy mit úsztak meg utólag visszagondolva. Nálunk ebben az a különbség, hogy én pontosan tudom, hogy mit vállalok és mégis hozzá merek nyúlni. Sokan akkor se értik meg a következményeket és a kockázatokat, ha már baj van. Hiszek a totális felelősség elvében.

24 órás autódarus ügyelet – Érd – Budapest: 06304546515
Ha bajbakerülsz, bármikor felhívhatsz minket.

“Ezt még innen kikapjuk, aztán mehetünk tovább!” –  Speciális Daruzás, Budapest, BME.

Összességében egy remek napot zártunk és azt érzem, hogy rengeteget fejlődtem ez alatt az egy nap alatt is. Még óvatosabb lettem és még inkább megerősített ez a munka abban, hogy a mi céljaink valahol a speciális emelések, a különleges daruzás és a gépmozgatás, géptelepítés közelében keresendőek, de a saját játékszabályaink szerint.

Kérj árajánlatot, 24 órán belül részletesen válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Jól mutat a bordó vázszerkezet az autódarunk piros segédgémen. A festés is ennek az alkalomnak szólt, hogy a lehető legjobban lássam a daru gém pontos pozícióját.

Inkább ülök magam a darufülkében – mint reggel a vezetőségi meetingen. Inkább javítom a saját gépünket, mint várom a német szerviztechnikust a reptéren. Egy-egy ilyen emelés hátterében azt is látni kell, hogy megvannak az eszközeink a helyszínen gép javítására, ha bekövetkezne az elképzelhetetlen. Már-már katonai szempontok szerint gondolkozunk.

Tátra és CKD darukkal kapcsolatban alkatrésszel és javítási tanáccsal is tudunk segíteni:
06-30-4546-515

Nem szeretek lánccal dolgozni, de ehhez az emeléshez ez volt a legideálisabb függeszték.

A Tátrához nem kell hibakód kiolvasó diagnosztikai műszer, nincs gyantával kiöntött nyáklapos távirányító, nincs állófűtés vezérlő software miatt lefagyott fedélzeti számítógép, nem kell internet kapcsolat a hibaelhárításhoz, ellenben egy főtengelyre tekert spaniferrel akkor is elindítom, ha akkumulátor sincs benne és egy 17-es kulccsal meg egy százas szöggel akkor is összecsukom a darut, ha nincs benne motor és hidraulika szivattyú.

Műszaki hibás CKD daruk mentése, katasztrófa elhárítás: 06-30-4546-515

A hab a tortán, még egy gyors távtartós, toronydarus emelés belefért aznap egy másik munkaterületen.

Remek napot zártunk és még azután, hogy végeztünk a BME-n a daruzással, még elugrottunk egy gyors teherkötözési feladatot megoldani, ahol a távtartó gerendánkkal, emelőgerendánkkal és a bérelhető emelőeszközeinkkel segítettünk egy aggregátort toronydaruval, sérülés nélkül felemelni egy épülő ingatlan 9. emeletére.

Nagy értékű gépek emelésénél, mozgatásánál szívesen vállalok teherkötözést, szakmai irányítást legyen szó részfeladatról, vagy komplex, összetett megoldásról. Ha kell megkötöm, ha kell leemelem, beemelem, kigörgőzöm, elhúzom – mindezt akár a kulcslyukon keresztül is: 06-30-4546-515

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Állítható Segédgém, Autódaru Bérlés, Autódarus Ügyelet, Autódaruzás, BME, Budapest, Budapesti Műszaki Egyetem, Csarnokon Belüli Daruzás, Daru, Daruzás, Éjjel-nappal hívható autódaru, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Gépszállító Hidraulikus Emelők, Képek, Segédgém Fix Emelőponttal, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Távtartó Himba, Teherkötözés, Toronydaru Emeléstechnikai Kiszolgálása, Vasanyag Daruzása, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Leltár – 200+ Emelőeszköz, 72 Év – Abból 46 a Szakmában

Egy képen 2 daru, 200+ emelő eszköz és 72 év élettapasztalata -abból 46 a szakmában. 

Édesapám megannyi nehézség ellenére is, 72 évesen segít átnézni a felszerelést. Daruzás, Érd, 2020

Daruzás – Autódaruzás – Budapest illetve Érd és Térsége: 06-30-4546-515

Terítéken, amit a két daruból pakoltunk ki. “Ilyet még nem láttam.” – mondta a tapasztalt szerelőnk, amikor a kollégámmal elkezdtük egymás mellé rendezni a darukon használt eszközöket. Divat a “Tetris Challange” – nálunk ez évek óta működik, drón fotók nélkül is.

A “pálya szélén” a forgalomból végleg kivont eszközök, a többi várakozik a felülvizsgálatra.

Daruzás? Gépmozgatás? Emeléstechnika?
Kérd ingyenes, rejtett költségektől mentes ajánlatunkat!
autodaruzas@gmail.com 

Rendszeresen leselejtezzük, ami sérült, javítjuk ami menthető és bepótoljuk amit kell. Ez csak az ami a gépeken rendszeresítve van. Az igazi ínyencségek -mint a kamionmentéshez használt 8 tonnás hevederek- nincsenek is a képen. Néha egy jól felszerelt daru többet ér, mint egy új autódaru.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Speciális Gépmozgatás és Páros Emelés Két Autódaruval

“Daruzni jöttünk, de szívesen a helyére is rakjuk, ha szeretnétek.”
– erről szólt az előző év.

Jöttünk. Láttunk. Segíthetünk?

Daruzás – Autódaruzás
– és még sok minden más –
+36-30-4546-515

Hatalmas terhet vehettünk le az egyik megrendelőnk válláról. Maximum 20 tonnás, 40 lábas, 12 méteres konténereket érkeztünk leemelni a kamionról, de végül a komplett gépmozgatást mi végezhettünk. “Véletlenül” éppen nálunk volt minden ami kellett. ;)

Előre dolgoztunk, előző éjszaka már “csatasorban” a daruink Solymáron. 2019

Az elmúlt év fejlesztései arról szóltak, hogy meglegyenek az eszközeink a saját határaink feszegetéséhez. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva, ha áttörök egy falat, vagy legyűrök egy addig megmászhatatlannak hitt akadályt, akkor utána egyből a következőt keresem. Így csöppentünk bele a speciális gépmozgatásba. De ott is a nehezével kezdtük!

Bérelhető Emelőgerendák, Távtartók, Speciális Emeléstechnika:
autodaruzas@gmail.com

Az első gépmozgatásunk. Saját stabilizátor. Kaposvár. 2019.

Az első munkánk egyedülálló volt a maga kategóriájában. Első körben azért fordultak hozzánk segítségért, hogy segítsünk megkötni azt a gépet, aminek magas és egyik irányban sincs középen a súlypontja – de még az emelési pontjai is aszimmetrikusak.

Emelésirányítás, teherkötözés, ingyenes szakmai tanácsadás: 06-30-4546-515

A kötési pontokat használtam fel a saját tervezésű, részben saját gyártású stabilizátorok csatlakozási pontjaként is. Az általunk gyártott állítható keret nem engedte felborulni az extrém magas súlypontú gépet. Kaposvár, 2019.

Fantasztikus érzés, amikor egy terv megvalósul. A gépet megkötni egy dolog, elég volt hozzá három távtartó, 20 félszem, és 10 kötél, 4 különböző méretben. Az eszközöket le lehet koppintani. Vagy sikerül, vagy nem. De a rutint, a gondolkodásmódot, a hozzáállást sokkal nehezebb másolni – szerencsénkre. Plusz nálunk minden műbizonylatos, nem bóvli.

Kérd ingyenes tanácsunkat, rejtett költségektől mentes ajánlatunkat:
használd az Árajánlatkérés menüpontot!

A tető konzoljai, a gép és a megoldásunk a ráfűzés előtti pillanatban.

Végig irányítani a darukezelőt és koordinálni a feladatot nagy büszkeség, hiszen az tető konzoljaira ráfűzve a távtartókat érkeztünk meg a saját magunk által, 15×15 centis gerendákból improvizált “színpadra” – ami egy színház esetében különösen jól hangzik.

Régi vágású gépszállító platform, amolyan “Daruzas.hu módra.”

Képekkel és szavakkal nagyon nehéz visszaadni, hogy min mentünk keresztül és mennyi munkát tettünk bele – de aki ott volt és érezte, ahogy 10 percenként újra és újra megfagy a levegő a nyári 40 fokban, és mindenki lélegzetvisszafojtva nézi, ahogy sorban, centiről-centire hárulnak el az extrém akadályok, az tudhatja, hogy miről beszélek.

Speciális emeléstechnikai és autódarus ügyelet (0-24): +36-30-4546-515

Onnan tudod, hogy a mi békánkat látod, hogy előre kialakított emelési pont van rajta daruzáshoz. :)

Szóval a 4. emeleti teraszra épült méretpontos színpad fából, amire rétegelt falemez, majd vas lemez került, majd egy saját görgőszett, majd egy brutális szögvas keretre fogatott újabb platform, amire ismét lemez, fák, hogy legyen korrigálási lehetőségünk a körmös emelőkkel és kezdődhetett is az emelés.

Gépmozgatás, géptelepítés, gépszállítás: autodaruzas@gmail.com

Az alacsony profilú görgőszettnél is alacsonyabb gépmozgató görgőink.

A sikeres emelés után, már eleve fél lábbal az épületben voltunk, igaz minden millimétert kihasználtunk. Sosem fogom elfelejteni a párbeszédet, ami akkor hangzott el apu és köztem:

– Fent mennyi hely van?
– Semmi!
– Bal oldalt?
– Semmi!
– Jobbra?
– Zéró!
– Oké, akkor mehetünk előre!

4 tonnás hőcserélő az ablakban, a kötél érintőn a falon, a stabilizátor keret 2 centire a szélétől.

A dupla -egymáson elcsúszó platformra azért volt szükség, mert a gépen nem voltak előre kialakított pontok az emelők számára, és az épületen belül, két lépcsőben várt ránk még 40 centi szintkülönbség, ráadásul úgy, hogy egy 2 méteres szakaszon nem terhelhettük a födémet, csak két “I” gerenda hidalta át a legkritikusabb szakaszt.

A lépcsős rész szintbe hozva, kiemelve és megfelelően megerősítve.

Pontos pozícionálás után felkészültünk, hogy elkezdhessünk “oldalazni” a géppel, keresztül az áthidalt aknán, átbújva a falon. A cél a fal túloldalán van, ahol a beton alap pontosan akkora, mint maga a gép. Se több, se kevesebb.

Kövess minket Facebookon: Daruzas.hu Facebook Oldal

Már a második lépcsőfokon, a köztes szakaszon. Éppen a falon készülünk átbújni a 4 tonnás géppel.

A nagylátószögű képek nem adják vissza, de szemből jól látszik, hogy a legszűkebb pillanatban 2-2 cm volt mint a két oldalon, ami precíz manőverezést igényel, ha keresztbe fordul a masina, akkor be is szorulunk.

A kis piros nyíllal jelölt részen jól látszik, hogy nem szívesen tettem volna oda a kisujjam. :)

A gép végleges helyén derült ki, hogy a talpakat már nincs hely alátenni, így azok egy másik alkalommal kerültek a gép alá, az útban lévő csövek kiváltása után.

Nézd meg YouTube Csatornánkat – kattints ide.

Körmös emelő akcióban, az ideiglenes támasz lekerül, a rezgés csillapító láb megy a helyére.

Elmondható, hogy a gép egy összehangolt csapat munkájával került a helyére, akikre nagyon büszkék vagyunk. Ugyanakkor az is emlékezetes marad, hogy az utolsó alkalommal egyedül álltam neki a rezgéscsillapító lábakat a gép alá helyezni, kiváltani a stabilizátorokat és összecsomagolni az ott maradt felszerelést. Szép cardio edzés volt.

Jelentős mérföldkő a számunkra, így hagytunk egy kis emléket a gépen.

Végül az első géptelepítés, gépmozgatás emlékére -a megrendelő beleegyezésével- egy kis táblát, matricát hagytunk a gépen, amit már korábban mindenkivel aláírattam, aki bármilyen módon részt vett a munkában.

Legyél a csapatunk tagja, jelentkezz személyesen nálam: 06-30-4546-515

Zsámbék, 200 Mft értékű aranyfóliavágó-gép mozgatása és a 10 tonnás körmös emelőnk.

Ezt követően sorban jöttek a hasonló feladatok. Zsámbékon egy 200 Mft értékű berendezést segíthettünk költöztetni. A darut, a szállító autót és a gépmozgató eszközöket is mi biztosítottuk. Komplex megoldás. Emelés, szervezés, tervezés.

Nagyfiúk munkában. Két darunk Solymáron. Mégis a kék Pajeroban van a felszerelés 50%-a!

Ezt követően Solymáron dolgoztunk egyszerre két daruval és egy rakat speciális eszközzel, amelyek elférnek egy terepjáró csomagterében – mégis megmentették a napot, miután a megrendelő szembesült vele, hogy a gépmozgatási feladat nehezebb és nagyobb, mint amire számított… …én pedig pont erre számítottam, volt nálunk minden ami kellett.

Keress minket bizalommal, ha tudunk jövünk, segítünk!
+36-30-4546-515
autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Fröccsöntőgép Daruzása, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Gépszállító Hidraulikus Emelők, Körmös Emelők Speciális Gépmozgatáshoz, Munkáink - Települések szerint rendezve, Páros Emelés, Referencia, Solymár, Szerszámok | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Bérelhető Eszközök – Hidraulikus Csapágylehúzó

Az életben vannak olyan dolgok, amelyekről már-már azt hisszük, hogy elválaszthatatlanok… …de azért az új, 10 tonnás, teljesen hidraulikus csapágylehúzónkkal a nagy részüket általában sikerül jobb belátásra bírni, még akkor is, ha akár egy 250 mm átmérőjű csapágyról van is szó, amelyet még 1971-ben gyógyították rá a Tátra gyárban a terepváltó fedélben lévő tengelyre.

Az új, 10 tonnás hidraulikus csapágylehúzónk.

Bérelhető hidraulikus csapágylehúzó: 06-30-4546-515

Hatalmas munkában vagyunk mi és a szerelő barátaink is, több javítási munkán, több ütemben, több partnerrel dolgozunk együtt gyakorlatilag hónapok óta, hogy életben tartsuk a gépeinket és a sikeresen működő családi vállalkozás romantikus álomképét.

Darabokban a “vezérgép”, azaz a 16 tonnás darunk, ami ha nem is a legnagyobb a flottában, mégis a legtöbbet használt típus és masina. Ez az a gép, amit személyesen én hajtok általában.

A gyors munkához megbízható csapat és jó szerszámok kellenek. Az előbbivel szerencsére jól állunk, eszközökbe pedig rengeteget invesztáltunk az elmúlt években, minden eddiginél jobb szerszámokkal dolgozhatunk. Pár éve még úgy örültünk egy-egy új szerszámkészletnek édesapámmal, mintha a lottóötöst nyertük volna meg.

Tatra 148 és CKD daruk szerelésével kapcsolatban szívesen adunk
ingyenes szakmai tanácsot bármikor:
autodaruzas@gmail.com

Akcióban a 10 tonnás körmös csapágylehúzó. Többet ésszel -és hidraulikával-, mint (emberi)erővel.

Most már ott tartunk, hogy a jól felszerelt “varázsgarázs” eszközei közül van olyan, amit a szendvicspanel megfogó –  panelfogók mintájára bérbe is adunk. Maga ez a csapágylehúzó -ahogy sok más szerszámunk is-, akár kedvezményes napidíjon is bérelhető!

Ilyen és ehhez hasonló szerszámokat is tudsz tőlünk bérelni.
Ne fizesd ki a teljes árat, ha csak egy-két alkalommal van rá szükséged:
06-30-4546-515

Egyszerű és nagyszerű, sokoldalúan használható szerszám.

Na, de lássuk, hogy mire is használható: A hidraulikus lehúzót a tengelyhez szorosan rögzített elemek összeszereléséhez és szétszereléséhez használják. Ideális csapágyakhoz, szíjtárcsákhoz, fogaskerekekhez, kerékagyakhoz, tengelykapcsolókhoz, perselyekhez. A kiváló minőségű hidraulikus henger miatt a munkavégzéshez nem szükséges nagy erő.

 • húzóerő: 10 tonna
 • állítható kar szélesség: 60 – 250 mm
 • maximális működési tartomány: 160 mm
 • külső és belső használatra is alkalmas
 • a körmök száma variálható, igény szerint 2 vagy 3 körmösre

Bármilyen speciális műszaki problémával kapcsolatban kereshetsz minket, szívesen segítünk, ha tudunk. A daruzástól, a gépszállításon keresztül, egészen az eszköz bérbeadásig próbálunk korrekt módon segíteni: autodaruzas@gmail.com

 

Kategória: Hidraulikus Csapágylehúzó | Címke: , , | Hozzászólás most!

Klíma Daruzása – Sóskút – Sóskúti Ipari Park

Klíma Daruzása – Tizenhét méter alapgémmel “öleli át” az épületet a 20 tonnás. Ha nem lenne elég, van még +10 méter toldási lehetőség – egészen 27 méterig. (Sóskút, 2019)

Daruzás – Autódaruzás 
Érd – Sóskút – Sóskúti Ipari Park
06-30-4546-515

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Folyadékhűtő Daruzása, Hőcserélő Daruzása, Képek, Klíma Daruzása, Sóskút, Sóskúti Ipari Park | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Építőanyagok Daruzása – Biatorbágy – Páty

Építőanyagokat daruzhattunk Biatorbágyon a 16 tonnás autódarunkkal. (2019, Biatorbágy)

Jobban szeretem azokat a helyzeteket, ahol meg lehet mutatni azt is, hogy milyen plusz képességeink vannak a daruzáson felül – gondolok itt a gépmozgatásra, speciális megoldásokra, akár a szükséges célszerszámok legyártására. De néha az élet sokkal egyszerűbb, monoton “kihívásokkal” szembesít, mint amilyen például kb. 40 raklap tégla feldaruzása a következő szintre… Akármi is van előtted, csináld teljes erőbedobással…

Daruzás – Autódaruzás : Biatorbágy – Páty – Herceghalom – Zsámbék – Érd:
Kérj ajánlatot azonnal: 06-30-4546-515
vagy részletesen: autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Biatorbágy, Daru, Daru Bérlés, Daruzás, Építőanyag Daruzása, Képek, Szeglemezes Tető Daruzása, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Hozzászólás most!

Autódaruzás – Törökbálint – Daru – Helytállni heteken keresztül…

Törökbálinton egy hosszútávú projekten dolgozhatunk, ahol lassan két hónapja minden nap bizonyít a “technika” és a csapat.  Minden nézőpontból meggyőző teljesítmény.

A 20 tonnás Tátra autódarunk teljesen kiszerelt gémmel dolgozik az épület túlsó felére.

A 20 tonnás darunk, a gépkezelő, a szerelő- és karbantartó-csapat egyaránt a teljesítőképessége maximumán. Kis túlzással mondhatni, hogy ahogy nő az épület, úgy nő vele együtt a daru is. Ezt szeretem a 20 tonnásban, hogy mindig van még újabb és újabb 5 méter, amit rá lehet szerelni az amúgy sem gyenge gémszerkezetre.

Daruzás – Egy emeléstől a hosszútávú együttműködésig: 06-30-4546-515

5+5 méter gémtoldat “fixen” kiszerelve a 8,9 méteres alapgémre, ami még két tagot képes kitolni, további 8 méterrel toldva meg a daru gémszerkezetét. – Daruzas.hu – 2019 (Törökbálint)

Nap közben nehéz terepviszonyok között manőverezünk és megoldásokat keresünk, este a javítással és karbantartással megbízott csapat hibákat keres, karbantart, ha kell azonnal a helyszínen javít, mi pedig hozzuk ami kell, a legtöbbször otthonról “polcról”.

Autódaruzással, speciális helyzetekkel kapcsolatban írj e-mailt: autodaruzas@gmail.com

Tatra AD 20 fordítómű felújítása. Nem azért, mert szétesett, hanem azért, mert van egy pluszban és a legkisebb hiba esetén, pillanatok alatt cserélhető, így minimalizálva az állásidőt.

Édesapámmal mi így gondolkozunk, inkább költünk kontrollált módon javításra és felújításra, karbantartásra, megelőzésre mint törlesztőrészletre, lízingre. Nem utolsó sorban így olyan gépekkel dolgozhatunk, aminek az összes javítási útmutatója megvan. Nem csak papíron és e-book formájában, hanem fejben is. Mellesleg innen is letölthetőek.

Egész jó “iskola”, ha már egy párszor szétszedted -és össze is raktad-, amit éppen kezelsz. :)

Olyan gépre nem szívesen ülök rá, aminek a vészsüllyesztési protokolljait nem mondom el fejből, hajnali háromkor, félálomban, becsukott szemmel, fejjel lefelé lógva, hátrakötött kézzel. Én abban hiszek, hogy a daruzás egy olyan szakma, ahol nem baj, ha a darukezelő (régi vágású hajóskapitány módjára) tudja, hogy melyik szelepet kell “oroszosan oldalba kínálni” a 46-os csillagvillással, hogy újra működjenek a dolgok.

CKD típusú darukkal kapcsolatban bármikor szívesen segítünk,
akár csak ingyenes tanácsadással is: 06-30-4546-515

Drónnal készült felvétel. Lassan 2 hónapja egy munkaterületen a 20 tonnás. 2019, Törökbálint. 

Ha egy vészhelyzetben a “közönség segítségét” kell kérni, vagy telefonos mentőövhöz kell folyamodni, az már a Legyen Ön Is Milliomos!-ban sem jelentett jót, egy ilyen felelősségteljes hivatásban pedig nagyon könnyen el lehet bukni mindent. Sosem fogom elfelejteni, amikor talán 2015-ben, nyáron, 40 fokban, majd később jégesőben mentettük ki édesapámmal a szivattyú meghajtó tengely töréses gépünket, egy mező közepén a villámok elől. Mennyi a valószínűsége? 20 év alatt egyszer fordult elő, de a legrosszabbkor. Ugyan ez benne van a pakliban az új gépeknél is, csak többségében esély sincs a gyors beavatkozásra.  Ez is egyfajta minőség, még akkor is, ha elsőre furán is hangzik.

Kategória: Beton Elemek Daruzása, Budaörs, Daru, Daru Bérlés, Daruzás, Egyéb, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru, Törökbálint, Vasanyag Daruzása, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , | Hozzászólás most!

Daruzás Légi Felderítéssel – Madártávlatból a 20 tonnás

Emlékszem, hogy 2-3-4 évvel ezelőtt milyen kapukat nyitott ki számunkra az, hogy a horogra szerelt élőképes “akció” kamera képén keresztül oda is ráláttam a fűtött darufülkéből, ahová sok esetben az sem, aki a teher mellett állt.

Daruzás: 06-30-4546-515

Drónnal készült légifelvétel a 20 tonnás autódarunkról munka közben. Remekül szemlélteti, hogy milyen nagy sugarú körben képes dolgozni ez a “kis” daru, a maga 27 méteres maximális horogmagasságával.

Ugyan ezt éreztem nem olyan rég, amikor először repültem be a darunk fölé egy drónnal. Valami újnak a kezdete. Új lehetőségek, új megoldások. Igaz ez elsősorban nem a terepmunkát, sokkal inkább az előzetes tervezést helyezi -szó szerint- más nézőpontba.

Kategória: Drónnal az emelésbiztonságért - Légifotók | Címke: , | Hozzászólás most!

Bérelhető Eszközök – Kútgyűrű Megfogó Csipesz – Kútgyűrű Daruzása

A családi házunk garázsa gyerek fejjel is a kincsek végeláthatatlan tárháza volt, ami akkor azt jelentette, hogy kedvemre barkácsolhattam magamnak bármit régi csapágyakból és csavarokból, a kisautótól a hordozórakétáig. Ma már összetákolt matchboxok helyett olyan “apróságok” születnek a kezeink között, mint az egyedi, műbizonylatos panelfogóink.

A biztonság megfizethetetlen! …de nálunk bérelhető! 06-30-4546-515

Az országszerte bérelhető panelfogó megoldásunk. Saját fejlesztés.

Apu és a garázs képes a mai napig meglepetéseket okozni. Beszélgettünk és szóba került, hogy szeretnék venni kútgyűrű megfogót, mert lenne rá igény és remekül lehetne vele bővíteni a megfogókból álló termékpalettát. Fejvakargatás, félmosoly, bajuszpödrés –  “Várj egy kicsit fiacskám!” mondta apu, majd eltűnt a régi dobozok között.

Daruzás – Tervezés – Szervezés – Emelés: autodaruzas@gmail.com

Öt perccel később egy kis lánc csörgés kíséretében megjelent egy kicsit ütött-kopott megfogóval, aminek a festésen kívül semmilyen más problémája nem volt.

Nekem leesett az állam, hogy a szakmában töltött 40 év alatt mennyi mindent szerzett be és a rákövetkező estén kicsit ki is pofoztam, szóval most van egy szép és hibátlan, minden kritériumnak megfelelő, bérelhető kútgyűrű megfogó csipeszünk.

Bérelhető Kútgyűrű Megfogó Csipesz: 06-30-4546-515

 

Kategória: Bérelhető Eszközeink | Címke: , , , | Hozzászólás most!

“Apu! Meg tudtad csinálni?” – A probléma megoldás, mint családi tradíció.

Több mint húsz évvel ezelőtt, késő este izgatottan vártam, ahogy a házunk előtti téren először a darunk megfáradt hangja sejlett elő a távolból, majd a korom sötét éjszakában szépen lassan előbújtak a fények a fák ágai mögül. Édesapám és a bátyám jöttek haza – talán éppen egy éjszakai kamion mentésből.

2002 – Az első 16 tonnás és a géppark a téren, Érden.

Daruzás – Érd – 06-30-4546-515 / autodaruzas@gmail.com

Gyerekként izgatottan szegeztem nekik a kérdést, minden egyes alkalommal, hogy: “Meg tudtátok csinálni?”  Nem volt olyan alkalom, hogy ne mesélték volna el részletesen, hogy pontosan hogyan tudták megoldani a dolgot. Sőt, általában kaptam minimum egy vázlatos rajzot is a dologról – ami hajnali háromkor több óra munka után komoly teljesítmény.

2019 – Budapest – Könyves Kálmán krt. – Rákóczi híd – Portál Daruzása Éjszaka.

Daruzás – Érd – Budapest – Budaörs – Százhalombatta: 06-30-4546-515

Eltelt húsz év. Ma már én vagyok az, aki fáradtan mesél édesapámnak egy éjszakai műszak után. Igaz, én nem rajzolok, nekem a fényképezőgép a rajztáblám és a félfamentes rajzlapot is erre a blogra cseréltük, de az érzés nagyon hasonló.

Budapest – Daruzás – Autódaruzás – Rákóczi híd

Anno a mobiltelefon önmagában újdonság volt, ma már az érintőképernyős, sok kamerás telefonomon mutogatom a felvételeket, amelyek talán szebbek, mint amilyeneket a 3-4 éves tükörreflexes fényképezőgépem készít – kis túlzással. Sok minden változott.

Édesapám 71 évesen is példát mutat kitartásból – természetesen a helyszínen.

A motiváció viszont ugyan az. Az a jóleső érzés, amikor egy problémát sikerül megoldani. Néha egy-egy ilyen feladat tele van fejfájással, nem várt körülményekkel, nehézségekkel, de nálunk akkor van vége a munkának, amikor az el is készült, nem akkor amikor éppen lejárt a munkaidő. Számunkra a szakmánk egyfajta hivatás, több mint egyszerű munka.

Egy jellemző kép. 71 évesen lánctalpast vezetni? Miért ne?

Egy vállalkozás igazi arca a hozzáállásban rajzolódik ki. Korrekt, megbízható, jól szervezett emberekkel szeretjük magunkat körbevenni. Az adott szó és a tisztességgel elvégzett munka nekünk fontos. Ha valaki képes higgadt fejjel gondolkozni a bajban, amikor mindenki az ellenkező irányba menekül, akkor biztosan van helye a csapatunkban.

A korábban elsüllyedt komptoló hajó kiemelése Százhalombattán.

Segítünk ipari balesetek elhárításában is, ha nagy a baj, hívj: 06-30-4546-515

Büszke vagyok arra, hogy olyan emberek vesznek körbe, akikre lehet támaszkodni.
Egy árnyalattal nagyobb lett a kép, de még mindig családias a légkör és ugyan az a cél.
Tisztességes munkával szeretnénk reális célokat elérni, okos kockázatkezeléssel emeléstechnikai és gazdálkodási oldalról is nézve. Szeretünk szilárd alapokon állni.

A “General” – Highway Thru Hell c. sorozat – 7. Szezon – Befejező rész.

Rengetegszer veszek észre párhuzamokat az egyik külföldi TV sorozat és a kis családi vállalkozásunk között. (Talán a Pokol Országútja – vagy hasonló címmel és egy kis lemaradással fut itthon a sorozat.) Ott is egy kis zárt közösség a sok generációs, kamionmentéssel és daruzással foglalkozó családi vállalkozások köre.

A “Tábornok” nevű kamionmentő, amit több évtized után vásárolt vissza a -félig meddig rivális- cég vezetője és visszavitte megmutatni az eredeti tulajdonosoknak.

Jamie Davis lehetőséget biztosított az eredeti tulajdonosoknak, hogy “elvigyék egy körre” a több évtizede nem látott, régi “vezérgépet”.

Amiért ez fontos, az az, hogy óvatosságra int a nagy “álmokkal” és a nagy “beruházásokkal” kapcsolatban. Az első évad első része egy 1 millió dolláros beruházással kezdődött, egy teljesen új “forgógémes”, műszaki mentő daru vásárlásával. Egy beteljesült álom.

A “Rotátor” – aminek nincs igazi magyar megfelelője, sem szakszavak tekintetében, sem ezek a karakterű gépek nem terjedtek el itthon. Képes kombinált csörlőzésre és emelésre, gyakorlatilag a levegőben megforgat egy egész szerelvényt, ha szükség van rá.

Eltelt hét esztendő és több kisebb gazdasági változás után -nem a világválságról van szó, az után indult a sorozat- most ott tart a dolog, hogy az összes modern gépet eladta a flottából és könnyes szemmel, őszintén mesél egy “szebb jövőről” – ahol már tartozás mentes a géppark és minden “saját”. Ő maga is mint tulajdonos visszaült a “vezetői székből” a vezető ülésbe, mind ezt Kanadában, ahol azért sokkal erősebb -gondolom- ez az ipar.

1980 – A gép megvásárlásakor Ken Duperon és édesapja.

Akinek vannak hasonló élményei, az beleborzong abba, amilyen hanglejtéssel mesél az egykori kezelő/tulajdonos arról, hogy ez a gép volt a legnagyobb kamionmentő a nyugati parton a maga korában. Elhangzik, hogy amikor megvették, azt gondolták, hogy: “Hogyan fogjuk ezt kifizetni!” – és mesélnek arról is, hogy a gép megcsinálta a saját hírnevét.

30-40 évvel később, könnyes szemmel mesélnek az egykori tulajdonosok.

Tatra 148 és CKD Daru – Ingyenes szaktanácsadás: 06-30-4546-515

“Jó befektetést csináltunk!” – mondja az idősebb Duperon, miközben a fia vezeti a 40 éves kamionmentőt, ami a sokadik életében, még mindig alkalmas arra, hogy egy komoly kamionmentő flotta legerősebb gépe legyen. Még mindig erős, van alkatrész ellátás, javítható és üzembiztos – a visszavásárlása utáni első napon bizonyította a létjogosultságát.

Apa és fia évtizedekkel később újra a volán mögött.

Ez az érzés hiányzik nekem a modern gépekkel kapcsolatban, hogy 10-20 év múlva is elmondhassuk, hogy ez egy jó befektetés volt, megérte az árát. Vagy akár csak egy 4-5 éves időszakon belül, ne úgy kelljen visszagondolni, hogy mennyit aggódtunk, hogy csak az elektronika meg ne álljon, vagy csak ne jöjjön elő egy több milliós váratlan javítás.

A 20 tonnás darunk, csarnokon belül “ment” egy másik “megállt technikát”.

Bajba került munkagépek speciális mentése: 06-30-4546-515

Erről az jut az eszembe, hogy nagyon fárasztó reggel 3-kor felkelni azért, hogy egy másik gép mentése még beleférjen a normál napirend előtt, de még mindig jobb, hogy mi jövünk segíteni, mint “3 napig masszírozni” az “olcsón” -árverésről- behozott nyugati technikát, hogy legalább süllyeszteni legyen hajlandó a terhet. Persze ez egy nagyon kisarkított kép.

Kora reggeli “randevú” a 20 tonnás darunkkal a Savoya-park környékén. Budapest, 2019.

Daruzás – Rákóczi híd – Savoya Park – 06-30-4546-515

Persze ez messze nem egyenlő azzal, hogy a létező legrégebbi gépekkel kell dolgozni és semmit sem szabad fejleszteni, de sok esetben csak évekkel később “nyújtja be a számlát” a friss-ropogós technika. Mindig a használt nyugati autós kép jut eszembe, ahol elég egy rossz példányt kifogni és egy komolyabb javítás egyenlő lehet egy gazdasági totálkárral.

A “jó öreg Tátra” dolgozik Budapesten az Illatos úton, a Budapesti Vegyimûvek telephelyén.

Nálunk egy kicsit ütött-kopott a géppark, de egy élet munkája van bennük, saját tulajdon mindegyik, a saját kezünkkel újítottuk fel -és néha a saját kezünkkel is amortizáltuk le-, de az utolsó csavarig ismerjük és már nem nagyon tud meglepetést okozni. A fenti képen a saját fejlesztésű távtartónkkal emel, fedélzetén azzal a kezelővel, aki mellettünk vált darussá és legalább olyan büszke vagyok rá, mint a legnagyobb emeléseinkre.

Egy matrica a gépen az elvárt kötési móddal és a gyakorlatban tökéletesen reprodukálva.

Teherkötözés Speciális Távtartóval – Emelőgerenda Bérlés: autodaruzas@gmail.com

Ha már valaki szenvedett végig egy munkát rossz körülmények között, hibás géppel, rossz kezelővel, szürke műszaki megoldásokkal, idegeskedéssel, fejfájással, kiabálással, “ezt megúsztuk”-al és aggódással – az értékelni tudja, amikor egy összeszokott csapat dolgozik úgy, hogy senkinek se szökik fel a pulzusa, csak szépen összeáll a “nagy kép”.

Teherkötözés: Daruzas.hu // Hőcserélő Daruzása – Kaposvár, 2019

Tetszik, amikor csak azért lehívnak minket Érdről Kaposvárra, hogy segítsünk egy terhet megkötni, úgy, hogy ne sérüljön. Hány háromszöget tudsz megszámolni a fenti képen?
Az ilyen munkákból lesznek a szép emlékek és az emlékezetes történetek…

Kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés nekünk. – Az új körmös emelőink és legkisebb gépszállító görgőink egy fotón. Új kiegészítő tevékenység a vállalkozásban, új kihívások nekem. – További információk hamarosan.

Rengeteg gyönyörű új gépről látok fotókat mindenhol, mondjuk a mi gépeinknek legalább itt a törzskönyve is. – ahogyan egy új barátunk mondta nem olyan régen.

36 méteres oszlop daruzása, Pusztaszabolcs – 2019

Apuval rengeteget nosztalgiázunk a régebbi munkákon. – persze ezt sokkal stílusosabbá teszi, hogy mind ezt nem a hintaszékben ülve kell elképzelni, hanem hajnali háromkor, a munkaterületen, két emelés között, ami 71 évesen elég szép példamutatás kitartásból.

Daruzás – Autódaruzás
06-30-4546-515
autodaruzas@gmail.com

Kategória: Aranyköpések, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Érd – Érd Vasútállomás – Autódaruzás

Érden dolgozhattunk a 20 tonnás autódarunkkal. Ezernél is több szál köt minket Érdhez, éppen ezért nagyon jó érzés, amikor a saját szülővárosunkat segíthetünk építeni.

Daruzás – Érd – Vasútállomás – Autódaruzás – Fotó: Daruzas.hu, 2019

Daruzás – Érd: 06-30-4546-515

Rengeteget fejlődött az érdi állomás az elmúlt tíz évben – én még teljesen más körülmények között vártam itt a vonatra reggelente. Azóta nem iskolatáskával járunk az állomásra, hanem a 16 és 20 tonnás autódarunkkal.

A megújult érdi állomás. Fotó: Daruzas.hu, 2019

Kérj ajánlatot azonnal, ne maradj le a legjobb időpontokról: autodaruzas@gmail.com

Daruzás – Érd – 06-30-4546-515

 

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Légkezelő Berendezés Daruzása, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Tűzfaló – Innovatív Tűzoltó Eszköz

Egy újszerű és nagyon praktikus tűzoltóeszközt szeretnék bemutatni, amire mi is nagyon büszkék vagyunk, hiszen a Tátra autódarunkban is megtalálható egy-egy ezekből a készülékekből. A Tűzfaló gyakorlatilag egy önműködő tűzoltófáklya.

STRT8941rs

Tűzfaló – Innovatív tűzoltó berendezés.

A legszomorúbb munkagépekhez kapcsolódó balesetek egyik típusa a gépjárműtüzek esete.

C_ece1ced7b5

Autódaru lángokban, menetelés közben. Ismeretlen szerző felvétele.

Ezen a kategórián belül is az autódaruk különösen nagy veszélynek vannak kitéve, hiszen a hatalmas önsúly miatt nagyon nagy terhelést kap az egész hajtáslánc, ami könnyen a különböző alkatrészek túlmelegedéséhez vezethet.

0_3db000a4d3

Porig égett autódaru. A kár felfoghatatlan.

Ha ez párosul egy bármilyen kenőanyag vagy üzemanyag szivárgással, akkor sokszor az észlelés pillanatában már megfékezhetetlenek a lángok.  Szerencsére a mi munkagépeink a felépítésükből fakadóan kevésbé vannak kitéve ilyen veszélynek, mégis megnyugtató érzés, hogy mostantól rendelkezésre állnak ezek az eszközök.

germany-crane-fire3

Kiégett autódaru roncsai.

A Tűzfaló egyik legfőbb előnye, hogy önműködő, azaz ha elérik a lángok az eszközt, akkor magától működésbe lép (közvetlen láng, vagy 350 c°-nál nagyobb hő hatására.)

0_7e3deb97b5

A legtöbb ilyen esetben a teljes szerkezet használhatatlanná válik.

Ennek a tulajdonságának köszönhetően, ügyes tervezéssel, az eszköz már az előtt elkezdi az oltást, mielőtt a tűz keletkezését észrevennénk. A motortérben, az üzemanyag -vagy az elektromos-rendszer hibájából keletkező tüzek megfékezésében is hatalmas szerepe lehet.

Crane-Goes-up-in-Flames-7-26-2013-2-16-25-PM

Kigyulladt autódaru az oltást követően.

Crane-Goes-up-in-Flames-7-26-2013-2-16-25-PM.-2

Oltóhabbal betakart autódaru, a kár így is jelentős.

A Tűzfaló másik jelentős előnye, hogy nem porral, vagy habbal olt, hanem kémiai úton, alapvetően légnemű gázt lő ki magából, ami a zárt térben elfolytja a lángokat.

liebherr-ltr-1220-crane-engine-ehingen-landscape

Liebherr darufelépítmény motortere.

A működési elvéből fakadóan nem hagy maga után szennyeződést. Az épen maradt alkatrészeket sok esetben éppen az oltáshoz használt eszközök teszik tönkre. Például elektromos berendezéseket a poroltó, vagy víz/hab használata.

liebherr-ltm-1100-4-2-crane-drive-engine-landscape

Zárt gépház.

A zárt légtérben a Tűzfaló viszonylag hatékonyan képes megfékezni a lángokat. Az én megítélésem szerint erre az eszközre úgy kell tekinteni, mint egy plusz esélyre a baj megelőzésében.

STRT8953rs

Tűzfaló – Új tűzoltóeszközök az autódarunk motorháztetején.

Jogszabály szerint nem vált ki egy hagyományos poroltót, nem helyettesíti, cserébe viszont nem kell évente ellenőriztetni, hiszen mivel nincs benne nyomás, így nincs szükség “üzemképességi vizsgálatra”. Egyszer kell rá csupán beruházni.

STRT8949rs

A 100 másodpercig működő verzió a védőtokjával együtt. Egyelőre még a gépháztetőn, nemsokára a motortérben rögzítve…

Az eszköz két különböző méretben kapható, létezik belőle 50 és 100 másodpercig működőképes változat. A nagyobb verziót a motortérben szeretném rögzíteni, a kisebb verziót a kesztyűtartóban, a műszerfal környékén fogom tárolni. Kis helyen elfér.

STRT8951rs

Az eszköz gyufa módjára is aktiválható az alsó kupak segítségével.

Ezen felül minden szükséges engedéllyel, tanúsítvánnyal rendelkezik hazai és nemzetközi vonatkozásban is.

STRT8967rs

A nagyobb csomag tartalma az autódarunk platóján.

A nagyobb csomagtartalma: 100 másodperces Tűzfaló rúd, védőkupak, gyújtófej, rögzítőbilincs.

Ez talán a működését legjobban bemutató videó, ami annak ellenére látványos, hogy nem zárt, hanem nyílt légtérben használják, ami még csökkenti is a hatásfokát és ez csak a kisebb változat:

20100416 Crane Fire Seat

Autódaru kiégett vezetőfülkéje…

20100416 Crane Fire Aftermath

Teljesen kiégett a vezetőfülke és a motortér.

Nagyon jó -mondhatni baráti- viszonyt sikerült kialakítani a forgalmazóval, hivatkozzatok ránk (a “daruzás.hu-ra”) és lehet, hogy még valamennyi kedvezményt is kaptok az árból.

20100416 Crane Fire Crews on Top

Az időben érkező segítség ellenére is gyakorlatilag teljesen használhatatlanná vált a felszerelés.

Azt gondolom, hogy szűkös költségvetés mellett is jó befektetés a biztonságra gondolni.

20100416 Crane Fire Overhaul

Hamar megfékezett tűzeset. A kieső gép javítása, pótlása, kiváltása hatalmas költség.

Az internetes keresések alapján jól megfigyelhető, hogy a legtöbb tűz a motortérben keletkezik, amit akár több 100 másodperces eszközzel felszerelve könnyen meg lehetne védeni.

germany-crane-fire2

Motortérből szétterjed tűz Németországban.

Keresgélve a képek között, a legérdekesebb az, hogy a legkülönbözőbb típusokból találni ilyen jellegű képeket.

Crane-Fire-5-7-2014-2-56-25-PM

Kiégett “city” daru Londonban.

A Tűzfaló egy viszonylag új fejlesztés, azonban akár gyártói, akár üzemeltetői oldalról nézve megérné “rendszeresíteni”. Egyébként az új BMW-ket már úgy árulják, hogy a szériafelszereltség része az eszköz. Remélem a munkagépeken is hamar el fog terjedni.

A fenti videón jól látható, hogy a megfelelő oltóeszközök hiányában, tehetetlenül nézik végig ahogy kiég a gép. Ha lett volna a gépben ilyen eszköz, vagy a munkaterületen van valakinél, akkor a videó 98 másodperce alatt, már lehet megfékezte, vagy megakadályozta volna a tűz továbbterjedését.

393c7e19a7087d34ef76ddf8bbcd8388

170 tonnás autódaru lángokban.

IMG_0218

Kiégett Liebherr autódaru.

1243828231-feuer-stuhr-Q0NG

Tűzkár, autódaru roncsai.

Bízom benne, hogy idővel az összes gépünkön -akár több darab- ilyen eszköz is rendelkezésre fog állni. Emeléstechnikai, munkavédelmi és tűzvédelmi szempontból is nekünk első a biztonság!

Minden egyéb fontos információt megtaláltok a termék honlapján:
www.tuzoltas.com
(
Ha ránk – daruzas.hu – hivatkozol, akár még kedvezményt is kaphatsz!)

Kategória: Egyéb | Címke: , | Hozzászólás most!

Daruzás – Szigetszentmiklós – Leshegy – Totemoszlop Emelése

A daruzás egyik legszebb része, amikor egy terv a valósággá válik. Kevés annál jobb érzés van, mint amikor valami “centire” ki van számolva és mégis működik a dolog. Súlyban, méretben és manőverezésben is kihívás volt a kezdetben 15 -később 17- méteres, kb. három tonnás “totemoszlop” emelése. Ismét egy olyan daruzás, ahol nem hibázhattunk.

Daruzás – Szigetszentmiklós / Halásztelek / Leshegy Ipari Park :  06-30-4546-515

Az eredeti állapot. A “toldó” még a földön, az oszlop még a helyén. A daru emelésre kész.

Első látásra mindig furán hat, amikor az egyik talpalófánkkal a hónom alatt elkezdek lépegetni, méregetni, majd egyszer csak lerakom jelzésnek, egyfajta saját támpontnak, majd a kollégánk jön a daruval és pontosan oda áll, ahova kérem. Nem arrébb egy kicsit, vagy idébb 3 centiméterrel. Pont oda. Talpalunk, szerelünk, emelünk és a végén… …siker.

Kérj ingyenes szaktanácsot és/vagy ajánlatot! Ne maradj le! autodaruzas@gmail.com

A nagylátószögű fotón jól láthatóak a méretek. Nem sok a hely, de több, mint elég…

A fenti fotón jól látható, hogy maximum 10-20 centi (igazából talán még annyi sem) játékterünk maradt például a gém és az oszlop között. Sok pici apróságon múlik egy sikeres emelés. Az egyik ilyen az előretervezés. Nincs mindig szükség 3D-s szimulációra, egy egyszerű skicc is sokkal-sokkal jobb mint az improvizálás. Nincs idegeskedés, stressz.

Ismerd meg a hétköznapjainkat! Kattints ide és kövess minket Facebookon!

Munka közben, az emelés után. Egy kosaras emelő dolgozik, hogy oldja a darunk köteleit a totemről.

Ezzel az emeléssel felülmúltuk az eddigi házon belüli rekordunkat. Súlyban és méretben is  ez volt a legnagyobb általunk emelt “totem” vagy reklámoszlop, pedig az érdi Burger King emelése sem volt hétköznapi mutatvány.

Kérj ingyenes, részletes ajánlatot, használd az “Árajánlatkérés” menüpontot!

Autódarunk emeli az új gyorsétterem reklámját Érd központjában.

Több éve -az Érdi Ipari Park területén- volt egy hasonló, igencsak kiszámolt emelésünk, de akkor még a kisebb gépünk emelt egy kisebb oszlopot. Azóta -ha nem is látványosan- de mi is sokat fejlődtünk és ez még csak a kezdet… Hívj bátran, segítünk: 06-30-4546-515

Visszatekintés: kisebb daru, kisebb oszlop. Azóta minden megnőtt.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Képek, Leshegy Ipari Park, Munkáink - Települések szerint rendezve, Szigetszentmiklós, Totemoszlop Állítás, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – ÁTI Sziget Ipari Park – Autódaruzás

Az új év egyik első munkája az egyik kedvenc helyszínünkre szólított minket.
Az ÁTI Sziget Ipari Parkban sokat dolgoztunk az elmúlt években. A legkülönbözőbb cégeknek, a legkülönlegesebb dolgokat emeltük már itt a darunkkal. A “sima” konténertől a valamikori haditechnikáig lógott már itt nagyon sok minden az  autódarunk horgán.

Autódarunk várakozik az ÁTI Sziget Ipari Park előtt.

Daruzás – ÁTI Sziget Ipari Park: 06-30-4546-515
(Hívj most! Ne maradj le a szabad időpontokról! Visszahívlak, ha nem tudom felvenni!)

A fotón tetten érhető pár apróbb módosítás a gépünkön. Az elmúlt év végén annyi új munkalámpát, helyzetjelzőt szereztünk be, hogy csak lassan haladunk a felszerelésükkel, de ha van valami, ami megéri a ráfordítást, akkor ezek a kicsi apró fejlesztések azok.

Az autódarunk a fény az éjszakában! A biztonságos daruzás egyik kulcsa, hogy sötétben is -akár több nézőpontból- tökéletesen legyen megvilágítva a munkaterület.

Mind a két darunkon lassan annyi az egyenként, külön-külön kapcsolható munkalámpa, hogy zongorázni lehet a kapcsolókon a kezelőfülkében.

Kérj ajánlatot e-mailben: autodaruzas@gmail.com 

Az “ÁTI Sziget” tábla előtt a darunk. A mai napig ez a gép jelenti az egyik leggazdaságosabb megoldás a környéken. Hiszem, hogy ár/érték arányban ezek a daruk -és a mi szolgáltatásunk- a legjobb választás.

Szívünket-lelkünket beleépítettük ezekbe a gépekbe az elmúlt években és rengeteget dolgoztam azért, hogy a szolgáltatásunk minősége is megközelítse -vagy akár bizonyos szempontok szerint- át is ugorja a nagy cégek, nagy gépeinek, nagy hátterével nyújtott nagy-nagy “csomagjait”. Néha kölcsönösen megéri “kicsiben” gondolkozni. -már ha ez az.

Kövess minket Facebookon, ismerd meg a hétköznapjainkat: Kattints ide!

A hatalmas ipari park egyik épülete előtt az autódarunk.

Érdekesség, hogy ugyan itt van egy fotóm, amin pár éve édesapám áll akkor még a 16 tonnás darunk előtt. Szép emlékek. Ezúttal apu és a másik gép is itthon maradt, de ezek a pici apró érdekességek mindig eszembe juttatják, hogy miért is csinálom ezt az egészet.
Aki tudja mit jelent életben tartani egy családi vállalkozást, az tudja, hogy miről beszélek.

Daruzás – Szigetszentmiklós – Halásztelek: 06-30-4546-515

Édesapám évekkel korábban ugyan azon a munkaterületen a 16 tonnás darunkkal.

Annyi minden változott azóta, rengeteg mindenben sikerült szinteket lépni. Nem külsőségekben, látszólag nem nagy a különbség a két fotó között, de a vállalkozásunkkal együtt nőttem fel én is és ha belegondolok, hogy mennyivel másként működünk ma, mint akár csak 2 éve, akkor azt kell mondanom, hogy minden perce megérte a munkának.

Ingyenes szakmai tanácsadás: autodaruzas@gmail.com
vagy hívj fel, ha tudok segítek:
06304546515

Kategória: ÁTI-Sziget Ipari park, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Dunavarsány, Képek, Konténer Daruzása - 20 lábas, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!