[2024] – Kérj Ajánlatot Azonnal! Csapj le az első időpontokra!

Ne csússz le a legjobb időpontokról, foglalj magadnak helyet a naptárunkban!
Ráadásul ha időben tudunk a megrendelésedről, akkor sokkal precízebb munkát is tudunk végezni. Nincs kapkodás, nincs idegeskedés, csak pontos tervezés, szervezés, emelés…

Kérj ajánlatot azonnal: +36304546515
vagy részletesen: autodaruzas@gmail.com

Foglalj időpontot most 2024-re még pár napig a 2023-as árakon!

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás | Hozzászólás most!

Hűtőkonténer Daruzása – Martonvásár – Autódaru

40 lábas hajókonténer méretű hűtőkonténert daruztunk a szállító járműről a végleges helyére, Martonvásáron.

Daruzás – Martonvásár – Tátra Autódaru

Kérj ajánlatot most! autodaruzas@gmail.com – ne maradj le a szabad időpontokról!

Korábban ugyan itt már több konténert daruztunk, nem olyan régen egy egészen szűk helyre is befűztünk egyet – a már meglévő konténerek és az épület közé.

Hűtőkonténer Daruzása

Daruzás – Speciális Gépmozgatás – Teherkötözés: 06-30-4546-515

Kategória: Erdőhát, Konténer Daruzása - 40 lábas, Martonvásár | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Daru – Marógép Kiemelése 2. Emeleti Nyílászáróból

Daruzás extrém szűk helyen – Érden. Tátra Autódaru.

A hét egyik legszebb feladata: 1,8 méter magas, közel 2 tonnás marógép kiemelése a 2 méter magas, 2. emeleti nyílászárón keresztül, a speciális segédgémünkkel, ami egy korábbi saját fejlesztésű, sokszorosan bizonyított célszerszámunk, kifejezetten extrém helyzetek megoldására. Ritka a hasonló kategóriájú, ilyen jól felszerelt daru, autódaru.

Daruzás – Speciális Daruzás: 06-30-4546-515

Közel 1,5-2 métert nyúltam be a daruval és a segédgémmel az épületen belülre, távirányítás nélkül, a földről kezelve a gépet.

Csörlővel és fix kötési ponttal is tudjuk használni – utóbbi nagyon fontos centimétereket tud „spórolni” még a legmodernebb „jib” típusú, segédgémekhez vagy a kis „kereső horgokhoz” képest is. Mellette teherbírásban is minimum méltó vetélytárs… De ami a legfontosabb: általában „pont méret!” Ezekben az esetekben szerintem: 20% a daru, 50% a darukezelő és 30% az összes többi kiegészítő, ami ráépül magára az alap szolgáltatásra.

Ne maradj le a szabad időpontokról, kérj ajánlatot! autodaruzas@gmail.com

Speciális Daruzás és Gépmozgatás – Érd

Ha szükség van rá, egészen komplex megoldást is tudunk kínálni, a gépek mozgatásával, görgőzésével együtt, illetve speciális teherkötözésben is hatalmas rutin, tapasztalat gyűlt össze az elmúlt években. Ez az emelés sem jöhetett volna létre, ha nincs végeláthatatlan mennyiségű emelőeszközünk. Mindenre (is) fel vagyunk készülve.

Korábbi hasonló munkánk: BME Fizika Tanszék

Kategória: "Daru" + "Gépmozgatás", CNC Gép Daruzása, CNC Gép Telepítése, Daru, Daruzás, Emelési Terv Készítése, Érd, Gépszállítás, Segédgém Fix Emelőponttal, Speciális Daruzás | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Diósd – Daruzás – 10 Tonnás Betonakna

Daru talpalás extrém körülmények között.

Nehéz körülmények között, nagy terhekkel is talpon maradni… Egy 10 tonnás betonaknát emeltünk két állásból a helyére Diósdon.

Kérj ajánlatot most! autodaruzas@gmail.com

Az egyik személyes rigolyám a megfelelő talpalás.

Néha önmagában egy kisebb csoda, hogy adott körülmények között, a rendelkezésre álló eszközökkel egyáltalán „van valós megoldása az egyenletnek”. Be tudtunk állni a szűk helyre, megfelelő előkészületekkel ki tudtunk talpalni a frissen töltött talajon, el bírtuk a 10 tonnát és biztonsággal a helyére is tudtuk emelni – kiváltva ezzel egy 60-70 tonnás darut, megspórolva egy közterület foglalási engedélyt és egy legalább részleges útzárást.

Daruzás – Érd – Diósd – Százhalombatta:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Beton Elemek Daruzása, Beton Födémpanelek Daruzása, Betonakna Daruzása, Betongyűrű Daruzása, Daru, Daruzás, Diósd, Érd | Címke: , , | Hozzászólás most!

Mercedes Emelése Távtartóval – Autódaruzás

Ha különösen nagy értékű személyautók emeléséről van szó, akkor a legjobb helyen jársz.
Több alkalommal emeltünk már különleges reklám céllal személyautókat és nekünk vannak hozzá a legjobb eszközeink.

Mercedes G-osztály emelése daruval és távtartóval.

Autók Speciális Emelése: 06-30-4546-515

Ha „Merci” és daruzás, akkor lehetne szó akár a Mercedes Kecskeméten épülő gyáráról, vagy a Hungaroringről és az F1-ről is, de ez most egy korábbi munkánk képei, ahol egy „G-osztályt” daruztunk, még évekkel korábban.

Mercedes „G-osztály” daruzása.

Erről az emelésről ide kattintva lehet bővebben olvasni.

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Fejlesztések – 2024 – Az Új 25 Tonnás Távtartó

Eddig sem álltunk rosszul részben saját tervezésű, részben saját gyártású emelőeszközökből. Itthon szinte a védjegyünkké váltak a távtartós emelések. Ha valamit emelőhimbával, emelőgerendával kell megkötni, akkor jó eséllyel nálunk kapod a legjobb megoldást. Az eddigi eszközökkel távtartónként 6 tonna körüli súlyokat tudtunk praktikusan megkötni, az újjal ez a szám távtartónként akár 25 (!) tonna is lehet. Brutális.

Magyar Nemzeti Bank – 12 tonnás gép emelése, 2 távtartóval, 8 kötélágon.

A régi eszközökkel emeltünk 12 tonnás klíma berendezést Szegeden. 18 tonnás csuklós buszt egyben. Két tévtartóval összesen 12 tonnát 46 méter oldaltávolságra, 30 méter magasba az MNB épületére. Azt éreztem, hogy ezt a játékot végigjátszottam. A 450 tonnás daruval való távtartós emelés feltette az „i”-re a pontot. Új kihívások kellettek és az új eszközökkel minden eddiginél magasabbra akartam tenni a lécet. Precíz előkészületek, 3D modellezés, sok kalkuláció, extrém erős anyagok és egy nagyon  jó koncepció volt a recept.

Csuklós busz sérülés mentes emelése 2 daruval, 3 távtartóval.

Az új eszköz maximálisan 25 tonnát tud, legkedvezőtlenebb esetben sem kisebb a teherbírása, mint 20 tonna. A nagyságrendileg 140 kilós önsúlya a kategóriája királyává teszi – mások ekkora önsúllyal 5-6 tonnás emelőgerendákat használnak, ez lesöpri az asztalról az összes többi tervet. Ráadásul teleszkóposan állítható a hossza és modulárisan szétszedhető/toldható.  Nem kell kézzel 50 kg-nál nehezebbet emelni a használata közben.

Az új távtartó himbánk.

Iszonyatosan élveztem a fejlesztgetés minden pici apró mozzanatát, szeretem amikor valami egyszerűen működik. Minden benne van ami kell és semmi nincs benne, ami felesleges vagy nem odavaló. Van olyan eleme, ami bizonyos esetekben erősebb a Hardox kopásálló páncél lemeznél. Sokszorosan túl van biztosítva.

17 tonnás félszemben a 6,5 tonnás félszem.

A távtartóhoz vásárolt 17 tonnás félszemek teherbírása egyenként meghaladja a 16 tonnás darunk teherbírását, de szükség is lesz rájuk. Ezekkel a célszerszámokkal igazi nagyvadakra vadászunk. Például betonházas transzformátorok daruzásánál nagyon jól fog jönni az új emelőkeretünk, amivel párban akár 50 tonnát is fogunk tudni emelni.

Áramfejlesztő emelése a kisebb távtartónkkal.

Korábban is emeltünk már kisebb „BHTR”-eket, de az új szerszámmal gyors megoldást tudok kínálni, ha „daru van, távtartó nincs” – semmi baj, jövök és megkötöm úgy, hogy jó legyen! Ugyan ez igaz a szerszámgépekre, különleges emelésű igényű, nagyértékű megmunkálóközpontokra, stb.

BHTR emelése a kisebb emelőgerendánkkal.

A sors fintora, hogy amikor azt hiszed, hogy elég nagy távtartó himbát sikerült megalkotni a 25 tonnással, akkor beesik egy sürgős ajánlatkérés egy munkára, amihez egy 36 tonnás kellene „holnapra” – amire még nem tudtam sajnos „azonnal” reagálni. Mindig van egy újabb, nagyobb cél, de már ezekkel az emelőgertendákkal is hatalmasat lépünk előre.

Kategória: Bérelhető Eszközeink, Egyéb, Távtartó Himba, Távtartó Himba | Címke: , , | Hozzászólás most!

Ponyva Csarnok Daruzása – Dunavarsány – Tatra Autódaru

2018-ban a 20 tonnás darunk két nap alatt összerakta (az akkori blogbejegyzésért kattints ide), majd 2024-ben a 16 tonnás 1 nap alatt „átköltöztette” a 10 keretállásos, 42 méter hosszú ponyvacsarnok vázszerkezetét Dunavarsányban.

A 20 tonnás darunk 2018-ban.

Daruzás – Érd – Dunavarsány: 06-30-4546-515

Azóta sok mindenről másképp gondolkozok. Időközben „egyszemélyes hadsereg” üzemmódra váltottam – egyelőre egy kicsit besokaltam a több fős vállalkozás építésétől. Jobban élvezem, hogy még csatárként játszhatok, mint amikor edzőként irányítottam a saját kis „mini” csapatomat és az a vicces, hogy nem sokkal romlott a gólarány, sőt…

A Tátra autódarunk 2024-ben, Dunavarsányban dolgozik.

Talán kicsit később, egy stabilabb történelmi időszakban még lesz lehetőségem és kedvem megmutatni, hogy mire vagyok képes kapitányként… – addig maradnak az olyan apró örömök, mint amikor két napos munkára készülsz „három napi hideg élelemmel” – de már az első nap otthon uzsonázol… Jó csapat, jó gép – így lehet haladni.

Kérj ajánlatot most! autodaruzas@gmail.com

Targonca üzemmódban a Tátra daru.

Terepváltó lassú fokozatban, sebességváltó 1. sebességben, a teher vízszintesen, a daru sík talajon és mi szépen lassan felvettük a talpakat és átcammogtunk az 5 darab 7×10 méteres keretállással a telephely egyik feléből a másikba. Érdekesség, hogy a Tátra ideális esetben akár 4 tonnával is „targoncázhat” maga mögött – persze ideális esetben, megfelelő talajviszonyok között.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Dunavarsány, Egyéb, Sátor Szerkezet Daruzása | Címke: , | Hozzászólás most!

Beton Aknák Daruzása Tátra Autódaruval – Ercsi

Kihasználtuk a darunkkal a jó terepojáró képességeinket -és bár nem volt végül szükség különösebb „off-road” bravúrra-, mégis jó érzés, hogy nem kell megijedni a nehéz tereptől sem a gépünkkel. Öreg kora ellenére megvannak egyértelmű előnyei az öreg „haditechnikának.”

Tátra 6×6-os, Terepes autódaru dolgozik Ercsiben. 2024

Daruzás – Érd – Ercsi – Martonvásár – Budaörs: 06-30-4546-515

A megrendelővel utoljára 10 éve dolgoztunk együtt az érdi szennyvíztelep építésén. Azóta rengeteg minden változott, de a csapat szinte ugyan az maradt. Gyors munkát végeztünk, feszített tempót diktáltunk. Két kamiont lepakoltunk, majd 2 kisebb teherautót megraktunk és a munkaterületen pedig három méteres mélységbe daruztuk le a 6 tonnás betonelemeket – fokozottan figyelve a talpalás módjára, fő szabályaira.

Büszke vagyok az öreg Tátrára – igazi célszerszám.

Kérj árajánlatot, ne maradj le a legjobb időpontokról: autodaruzas@gmail.com

Elmesélte a megrendelő, hogy 3 db új, nagy forgókotrójuk áll a szervízben, ugyan azzal a hibakóddal. Minket ez a veszély nem fenyeget ezzel a daruval- minden esetleges műszaki hiba egyszerű eszközökkel orvosolható, főleg, hogy minden alkatrészből van tartalékunk, polcon.

Kategória: Autódaruzás, Betonakna Daruzása, Betongyűrű Daruzása, Daru, Daruzás, Ercsi, Érd | Címke: , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Reaktor Tartály Állítása Autódaruval – Taksony

Egy reaktor tartály daruzása és felállítása volt az elmúlt időszak egyik legnagyobb feladata. Több fázisból daruztuk a helyére a korábban már szállításkor általunk emelt tartályt.

Az állítás előkészítése – pozícióba daruzás, két lépcsőből.

Daruzás – Speciális Gépmozgatás: 06-30-4546-515

Alulról karcolta a 10 tonnát. Előtervezés, felkészültség, jó stratégia és a távtartók bevetése volt a válaszunk a nagy súlyra, a viszonylag magas súlypontra és a terepviszonyok által jelentett problémákra. Jól vizsgázott az autódarunk, nagyon jó gép ebben a kategóriában.

Az állítás egyik munkafázisa.

Biztos kezekben, végig jól kontrollált módon, idegeskedés nélkül, szépen-lassan fordult át a megfelelő pozícióba a tartály.

Kérj ajánlatot, ne maradj le a legjobb időpontokról: autodaruzas@gmail.com

Helyén, a végleges helyzetben a tartály és az autódarunk.

Sokszor vagyok szomorú a szakmánk pillanatnyi helyzete miatt. Sokat álmodok arról, hogy bárcsak ne lenne ennyire felborítva a piac. Bárcsak maradt volna az a természetes állapot, amikor minden nagyobb gépnek saját beceneve, hírneve volt – mert egyedi és ritkaság volt.

Duplafalú tartály daruzása.

Eddig is, de most aztán tényleg dunát lehet rekeszteni a félig hitelből, félig „visszanemtérítendőből” vásárolt „csili-vili” gépekből. A tisztességgel kitermelt gépek árát és a beletett munkát elinflálja, ha látszólag sokkal jobb gépet tudsz „félig ajándékba” – félig hitelre venni – csak ez még nem teljesítmény, csak egy szép ígéret. Szerintem.

Vadászunk a szakmai kihívásokra, keress minket!

Kategória: Egyéb | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Hőcserélő Daruzása – Szigetszentmiklós

Hőcserélőt daruzhattunk Szigetszentmiklóson az autódarunkkal. – és persze a kifejezetten erre a célra „polcon tartott” emelőrudainkkal és az egyedi távtartó megoldásunkkal.

Szigetszentmiklós – hőcserélő daruzása. /2024/

Gépészeti berendezések emelése: 06-30-4546-515

 

Ezzel a távtartó rendszerrel, eszközcsaláddal emeltünk már 300 kg-os és 12 tonnás gépészeti egységet is. 50 centi szélességtől 13 méter hosszig. Önsúly/teherbírás arányban még mindig nincs jobb ebben a kategóriában.

MNB – Magyar Nemzeti Bank – 12 tonnás hőcserélő emelése 46 méter oldaltávolságra a mi távtartóinkkal, eszközeinkkel. /2023/

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Hőcserélő Daruzása, Szigetszentmiklós | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Százhalombatta – Faipari Gép Daruzása – Páros Emelés

Százhalombattán, egy nagyon régi, jó partnerünknél dolgozhattam egy nagyértékű, nagyon speciális emelési igényű gép daruzásán. A gépet hosszirányban nem volt szabad csak függőleges irányú erőkkel terhelni. A gyári emelési utasítás szerint csak két daruhorogra bekötve szabad emelni a masinát, ami alatt szintén gyári speciális emelőszerszám volt.

A sors fintora, hogy a gép alatt lévő csövek/rudak méretezése miatt, akár emelhettem volna az új emelőrúdjaimmal is, amit egy-két munkával korábban szereztem be – ezúttal mellékelte a gyártó, de ha bárkinek kell, akkor vannak „világverő” emelőrúdjaink is.

Ne maradj le a legjobb időpontokról, hívj most! 06-30-4546-515

200 tonnás daru emelt 25 tonnát az emelőrúdjainkkal.

Két daruval, szinkronban emeltem le végül a kamionról a terhet. Iszonyatosan fura érzés volt, ahogy édesapám elvesztésének második évfordulója környékén, az egyik gép a fényben, a másik az árnyékban emelte a közel 8-9 tonna egy-egy felét.

16 tonnás autódaruk dolgoznak teljes szinkronban.

Nagyon jól nézki munka közben a „nehéztüzérség” – még akkor is, ha igazából egy „egyszemélyes hadsereg”. Darunként egyetlen pozícióból emeltem le az autóról, forgattam be a daruk közé, majd toltam be a daruk orránál lévő épületbe a gépet. Kihívás és öröm egyszerre ilyen munkákban részt venni.

Daruzás – Százhalombatta – Ipari Park: autodaruzas@gmail.com

Daruzás – Százhalombatta

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Százhalombatta | Címke: , | Hozzászólás most!

Extra Erős Szerszámacél Emelőrudak Speciális Emelésekhez

A távtartóink mellett eddig is elérhetőek voltak emelőrudak különböző méretben. Átmérőben és hosszúságban, valamint teherbírásban is szoktunk tudni megfelelő megoldást kínálni. Például a 30-40mm vagy a 60-80mm közötti tartományban széles repertoárból tudunk válogatni, azonban a héten belefutottunk az abszolút nehézsúlyba.

110 mm átmérőjű speciális szerszám köracél.

Az egyik megrendelőnknek „holnap reggelre” volt szüksége az eszközökre, alig fél nap leforgása alatt leszerveztük, beszereztük és másnap reggelre a helyszínen volt, méretrevágva – köszönhetően egy másik, nagyon régi, jó megrendelőnk elképesztően gyors segítségének. 2 darab, 110mm átmérőjű, 300 cm hosszú emelőruddal tudunk segíteni, akár országosan is. Különlegesen erős szerszámacél köranyagot szereztünk be kifejezetten nagyon nagy tömegű gépek emeléséhez, amikor például a gép vázán lehet csak átfűzni az emeléshez szükséges rudakat/csöveket.

200 tonnás daru emel 25 tonnát az emelőrúdjainkkal.

200 tonnás daru emel 25 tonnát a mi emelőrúdjainkkal. A darut és a teherkötözést a megrendelőnk saját hatáskörben szervezte, pedig sok fejfájást és pénzt meg tudtunk volna spórolni a számára – így a képen az emelőkötelek sem a sajátjaink, azonban az emelőrudakat mi biztosítottuk az emeléshez. Eredetileg 90-120mm közötti rúdanyagot kerestek az emeléshez, amivel 16-18 tonnát terveztek emelni.

Teherkötözés – Emelőszerszám Bérlés: 06-30-4546-515

Én a legnagyobb -még biztosan használható- mérettel terveztem, így végül 110mm-es anyag mellett döntöttünk, abból viszont az egyik elérhető legerősebb, szerszámacél anyagot szereztük be, amelyből kifejezetten tengelyeket is gyártanak, így az egyik legideálisabb a feladatra. Szívós, erős, ellenálló. Szükség is volt a szokásos „Dávid-féle” túltervezésre, hiszen a helyszínen kiderült, hogy a gép nem 18, hanem 25 tonna – illetve a géptesten a furatok nem 120, hanem 140mm átmérőjűek, így jól jött, hogy nem a „soványabb” verzió mellett tettük le a voksot. Gond nélkül a helyére került a 25 tonnás géptest.

Az emelőrúd és a 200 tonnás.

Van egy nagyon egyedi hozzáállásunk a szakmánkhoz – és az élethez-, ami miatt nagyon sokan szeretnek velünk dolgozni és azzal is tisztában vagyok, hogy vannak, akiknek elsőre kicsit furcsa a stílus. Mégis az a tapasztalatom, hogy a ránk jellemző maximalizmus, precizitás, előre tervezés és felkészültség mindig aranyat ér, ha valakinél éppen erre van szükség a biztos sikerhez. Ha előre tudunk segíteni, akkor sok fejfájást meg tudunk spórolni, ha pedig már az utolsó utáni pillanatban vagyunk, akkor általában nagy terheket tudunk levenni a szervezők válláról.

Emelés szervezés – Tervezés: autodaruzas@gmail.com

Az emelőrudak viselték a terhet, de igazából a problémát ugyan az a hozzáállás oldotta meg, ami kevesebb mint 24 óra alatt beszerezte, méretre vágva a helyszínre szállította a megfelelő eszközt – úgy, hogy reggelre még az egyedi, saját logós, mérethelyes, gravírozott adattábla is ott virított a rudak mind a két végén, természetesen darabonként különböző színben.

Kategória: Budapest, Emelőrúd - Extra Erős, Emelőrúd - Köracél, Emelőrúd - Kötési Pont | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Borászati Gépek Daruzása Távtartóval – Göböljárás

Gyönyörű környezetben, Göböljáráson – Alcsútdoboz mellett- dolgozhattunk az autódarunkkal. Egy olaszországból érkezett borászati gépet emelhettünk le a kamionról, majd készíthettük elő arra, hogy bemozgassák a csarnokon belülre.

Érkezik a darunk Göböljárásra – 2024

Daruzás – Érd – Százhalombatta – Göböljárás – Biatorbágy – Etyek:
06-30-4546-515

Fantasztikus megrendelővel dolgozhattunk együtt, a céget 1992-ben alapította – csupán 2 évvel fiatalabb a cég, mint én magam. Ezúttal csak a daruzásra volt szükség, bár opcionálisan adtam ajánlatot a gépmozgatás, gépgörgőzés, géptelepítés elvégzésére is, de szinte ugyan azokkal az eszközökkel rendelkeztünk és adott volt a hatalmas rutin, így csak az emelésre kellett koncentrálnom, illetve csak a teherkötözésre kellett figyelnünk.

Emelőszem az üvegajtó mögött a gép belsejében.

Előkerült indulás előtt a házi raktárunkból az erekjeként őrzött „Mammoet NORD”-os,
6 méteres, három tonnás körkötélcsomagom, amit még a Magyar Nemzeti Banknál végzett teherkötözői munkámhoz vásároltam, amikor a 450 tonnás daruval való közös munkára készültem.

Nagyértékű berendezések mozgatása esetén írj nekünk most! – Ne maradj le a szabad időpontokról: autodaruzas@gmail.com – sehol máshol nem kapnak ilyen kiemelt figyelmet, törődést ezek a munkák!

Mint a hímes tojásra, úgy vigyáztunk a borászati berendezésre.

Ezeknek a köteleknek is van egy külön története, az egyik legnagyobb külföldi darus cég rendelte be ezeket a köteleket nagyon régen, majd végül mégis a kereskedőn maradt, én pedig a köteleken kívül egy relikviával is gazdagodtam a világ egyik legnagyobb darus cégétől. Ezekből a kötelekből és a távtartónkból rajzoltunk pár háromszöget a gép köré.

Daruzás – Teherkötözés – Gépmozgatás: autodaruzas@gmail.com

5 tonna lóg a legkompaktabb távtartókon.

Ismét egy nagyon letisztult, nagyon nyugodt távtartós munka. Büszke vagyok rá, hogy (állítólag) ránézésre felismerhető itthon a stílusom ezeknél az emeléseknél. A veterán „keleti” haditechnika emel „nyugati” emeléstechnikai felfogás szerint egy eléggé egyedi recept, de nagyon finomakat főzünk belőle – természetesen átvitt értelemben.

Kötelek „érintőn” a gép belsejéből fotózva.

Gépész megfogalmazás szerint „érintő fogást” vettünk mindenen a kis 5 tonnás „csomaggal”. A kötelek -köszönhetően a centire állítható távtartóknak- éppen hozzáérnek a gép felső vázához belülről, de nem tesznek benne kárt. A kötelek szintén ugyan azon a képen hozzáérnek az épület szendvicspanel oldalához, de nem tesznek benne kárt. Érintő.

Kövess minket Facebookon! – Kattints ide!

Úton hazafelé. Göböljárás buszmegállóban érkezik a helyi menetrendszerinti kék-sárga autódaru.

Nagyon jó kezdése volt ez a hét 2024-es évnek, a nehézségek miatt kicsit „félédes”, de mindenképpen erőteljes.

Kategória: Autódaruzás, Borászati Gépek Daruzása, Daru, Daruzás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Göböljárás | Címke: , , | Hozzászólás most!

Év Végi Összefoglaló – 2023 – B.Ú.É.K!

Az év utolsó napján mindig össze szoktam foglalni a magunk mögött hagyott évet és bizony idén is van mire visszaemlékezni. Belülről nézve egy nagyon kűzdelmes, szinte a semmiből építkező időszak után egy rövidebb, de egyértelműen felfelé ívelő etappal fordultunk rá az év végére. Nagyon sokáig csak „vetettünk”, hogy egy ici-picit „arathassunk” is a végére.

Új abroncsokon kezdtük az évet, ami az első nagy segítség volt.

Az év első komolyabb munkája egy érdi hőcserélő daruzása volt, a szokásos centire kiszámolt, távtartós kötésünkkel, ami nagyon szépen keretbe foglalja az évet az utolsó, 450 tonnás daruval együtt végzett -szintén klíma- daruzással.

Daruzás – Érd és vonzáskörzete: 06-30-4546-515

Centire kiszámolva a 16 tonnás és az egyedi távtartó rendszerünk.

Szinte egész évben elkísért az ütött-kopott „mad-max design” a vezérgépen, az első pár munkán még a tavalyi karácsonyfa felállításakor édesapám emlékére utaló, „improvizált” fekete leplek is a gépen voltak. Sok munkával első körben a daruasztal, majd a vezető fülke is új festést kapott, de elképesztő nehezen haladtam vele. Hol a saját tökéletességre törekvésem, hol a hőség, hol műszaki hibák hátráltattak, illetve év elején azért „kihordtam lábon” egy nagyon hosszú, tüdőgyulladással felérő köhögéses betegséget is, ami alig múlt.

Hidraulika javítás eszközei a munkaasztalomon.

Idén sok energiát égettem el félig megvalósult projektekkel. Egy nagyobb hidraulika javításos projekt is végül teljesen máshova futott ki, mint terveztük. Illetve egy jellegzetes budapesti épületen folytatott munkámnak is lett volna egy utolsó felvonása, amire nagyon rákészültem, de végül egy korábbi konfliktus miatt megragadta az alkalmat az építésvezető, hogy egyfajta „bosszút álljon” rajtam és nem engedte, hogy a tervezett módon emeljük a helyére az utolsó gerendákat. Sok munkát dobtam ki az ablakon.

Kis daru nagy erőpróbája.

Folyamatosan változtak az elvárások. Első körben a pincében kellett volna 3,5 méter magasra emelni acélszerkezeteket, úgy, hogy a gép férjen le egy szabvány raklapnyi helyen, mire odaértünk, már változott a feladat: egy lehelet vékony födémen állva kellett volna 5,5 méterre emelni – amit bizonyítottan tudott is a technikám, de az első emelés után
-a fentebb említett előzmények miatt- nem engedték folytatni – én pedig örültem, hogy véget ér a rengeteg felesleges fejfájás és a folyamatos variálás – „fából vaskarikát holnapra.”

12 méter hosszú hűtőkonténer centikre az épülettől.

Közben tavasszal beesett egy pár látványos konténeres emelés is. Daruztam 40 lábas hűtőkonténert centikre egy épülettől, úgy, hogy előtte megforgattam a Tátra daru orra előtt, ami egy szép teljesítmény nagyobb daruval is.

8 tonnás 40 lábas konténerek egymásra emelése, szűk helyen.

Illetve emeltem egymásra 8 tonnás negyvenlábas konténereket is, ami szintén kisebb bravúr volt ezzel a géppel az adott körülmények között.

Szendvicspanel Daruzása Martonvásáron. 2023

Sokat dolgoztam egy martonvásári csarnok építésén, ahol a saját szendvicspanel megfogó szerszámommal emeltem tetőpaneleket. Szép emlék marad, nagyon jó volt a csapat.

Országosan Bérelhető Szendvicspanel Megfogó: autodaruzas@gmail.com

Targonca emelése Érden.

Ezek mellett sok kisebb, gyors emelés is volt, például emeltem egy vadonat új targoncát is tavasszal, amit elsőre sikerült gyönyörű szépen vízszintben megkötni.

Hétvégi munka Szomoron, egy pékség felújításán.

Sok helyen megfordult idén a Tátra darunk, például Szomorra is ellátogattam.

Napelemes rendszer telepítése.

A sóskúti ipari parkban egy nagy cég számára emelhettem különböző napelemes eszközöket, többek között a távtartómmal és egy erős emelőrúddal segítettem nagyon sok vastag vezeték lecsévélését a dobról, fent a tetőn, a levegőben forgatva a dobot.

Kérj ajánlatot most! Ne maradj le a legjobb időpontokról 2024-ben: autodaruzas@gmail.com

A kardiológia bejárata.

A Kardiológia Intézetnél kiderült, hogy „nem vagyok szívbajos” – ugyanis simán befűztem a Tátrát a személyautó bejárón -ahol a mentő is centizve fér be-, majd később szóltak, hogy: „amúgy hátul ott a nagy kapu!” – sok jó és kevés rossz emlék is fűzödik ehhez a munkához.

Acélszerkezet daruzása Érden, egy logisztikai központban.

Érden a DM nagy logisztikai központjában is daruzhattam egy nagyobb acélszerkezetet, ami egy több alkalommal átszervezett időpontban valósult meg, szintén hétvégén.

Törökbálint, hőcserélő daruzása távtartóval.

Két nagy javítás és pár karosszéria csiszolással töltött nap közé azért belefért egy kis segédgém szereléssel kombinált hőcserélő daruzás is Törökbálinton.

Csuklós busz emelése két daruval, egyedül.

Járművek speciális emelése távtartóval: 06-30-4546-515

Szeptember környékén ismét egy nagyobb kihívást sodort elém az élet, elvállaltam egy 18 tonnás, 18 méter hosszú csuklósbusz sérülés mentes emelését, amit végül két daruval,
3 távtartóval és egy elég komplex kötéssel oldottam meg. Itt már azt éreztem, hogy igaz ezzel még nem értem el a személyes teljesítőképességem csúcsát, de innen már azért látszódnak a határok. Egyszemélyes hadseregként valahol ez a maximum számomra.

Már a szállító autón a hatalmas jármű.

Fantasztikus élmény maradt. Nagyon az elememben éreztem magam ebben a helyzetben. Van egy nehezen titkolható becsípődésem a munkagépek mentése kapcsán és ez most teret engedett annak, hogy kijátszhassam magam ezen a területen. Sértetlenül landolt a Volvo.

Kukásautó mentése Érden, hátrafordított gémmel tolat a 16 tonnás darunk.

2023 utolsó napjaiban még egy kukásautót is kiemeltem, amikor beszakadt alatta az útburkolat. A sok vezeték miatt hátrafordított gémmel tudtam csak betolatni a végleges emelési pozícióba. Viszonylag gyors győzelmet arattunk a nehézségek ellenére.

Mérleg daruzása Ráckeresztúron. Tátra autódaru. 2023

Idén év vége felé közeledve két hídmérleget is emelhettem a darummal, egyet Ráckeresztúron, egyet Érden, nem is olyan messze a telephelyemtől.

Hídmérleg daruzása Érden.

Az utolsó munkákat már az ősszel frissen festett daruval végezhettem, amire az utolsó egy-két emelésre még az új talp matricák is felkerültek. A talpakra egy gyönyörű szép térhatású grafikát terveztem, ami egészen jól sikerült. Ebben a TikTok videóban találtok pár képet.

Az új talp design a lemenő nap fényében.

Minden talp új, egyedi design-t kapott, a megfelelő helyre illő piktogramokkal, veszélyre figyelmeztető jelzésekkel, pici apróságokkal.

„Léghűtéses” felirat a jobb első talp oldalán.

Az egyik Biatorbágyi munkára már szinte „teljes harci díszben” érkeztünk, jó érzés volt végre nagyon hosszú idő után műszakilag és esztétikailag is magabiztosan érkezni. Szép vezetési élmény maradt, ahogy a hóesésben „dohogott” a Webasto állófűtés a fülkében.

„Frissen festve” Biatorbágyon a Rozália Parkban.

Az év vége kárpótolt a sok nehézségért, valamilyen szinten egy-egy gyümölcse beérett az elvégzett munkának. Az MNB-s munka, a lehetőség, hogy a 450 tonnás daruval együtt dolgozhatok egy kicsit új motivációt adott. Sok előkészület után nagyon jó hatásfokkal sikerült nagyon szép emeléseket kivitelezni a Magyar Nemzeti Bank épületén.

Teherkötözés – Emelésirányítás: autodaruzas@gmail.com

Eltörpült a 12 méteres, 12 tonnás súly a 450 tonnás mellett.

Összefoglalva a tavalyi nagy ütések -édesapám elvesztése- után  egy ütött-kopott vezérgéppel, betegen, belefáradtan kezdtem az évet és sikerült egy jól összerakott technikával, motiváltan befejezni. Gazdasági értelemben nem robbantottunk idén bankot, viszont előre tervezve, sokkal nagyobb lendülettel érkezünk meg a 2024-es évbe.
Idén az utolsó rajtkockáról zárkóztunk fel, jövőre nem irreális cél a rajt-cél győzelem.

Boldog Új Évet Kívánunk! 

-Borsos Dávid

Kategória: "Daru" + "Gépmozgatás", Acélszerkezetek Daruzása, Akusztikus Panel Daruzása, Akusztikus Panel Megfogó, Autódaruzás, Borsos Daru, Budapest, Budapesti Műszaki Egyetem, Daru, Daruzás, Daruzás Nehéz Terepen, Dunavarsány, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Ercsi, Érd, Erdőhát, Felborult Földmunkagép Mentése, Folyadékhűtő Daruzása, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Martonvásár, Mini Daru Bérlés, MNB, Munkagépek Mentése, Műszaki mentés, Napelem Daruzása, Oldalpanel Adapter, Oldalpanel Daruzása, Páros Emelés, Pók- / Mini-Daru, Precíz Mérés Darumérleggel, Ráckeresztúr, Referencia, Sóskút, Sóskúti Ipari Park, Százhalombatta, Szendvicspanel Daruzása, Szendvicspanel Megfogó, Szomor, Tárnok, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Távtartó Himba, Teherautó Baleseti Mentése, Tetőpanel Daruzása, Tetőpanel Megfogó, Toronydaru Kiszolgálása | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Magyar Nemzeti Bank – Gépészet Daruzása Távtartóval – Teherkötözés & Emelésirányítás – Emelőeszköz Bérbeadás

Az év legkiemelkedőbb munkájával zárult 2023 a számomra. Nagy megtiszteltetés ért, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank felújítás alatt lévő épületére daruzhattunk gépészeti berendezéseket, főleg hőcserélőket és egyéb alapvetően klíma jellegű berendezéseket.

Toronydaru emel hőcserélőt az eszközeinkkel, illetve a személyes helyszíni irányításommal.

Egy összetett, négy napos feladatról volt szó, ahol minden nap emeltünk a „téten”. Egyre nagyobb súlyokat, egyre nagyobb terjedelmű gépeket, egyre szűkebb helyre kellett bemanővereznünk. A gépek terhekötözési oldalról nézve is egyre komplexebbek voltak.

Rengeteg új eszközt szereztem be a feladat tisztességes elvégzéséhez.

Az első 1-2 tonnás, 2-3 méter hosszú gépeket toronydaruval, 4 pontos megkötéssel, 1 távtartóval emeltük. Az utolsó, 12 méter hosszú, 12 tonnás gépet -a megrendelő által biztosított- 450 tonnás daruval, 8 pontos megkötéssel, 2 távtartóval emeltük. Az utolsó emeléshez több, mint 65 méter „selyem” körkötelet, 26 félszemet használtam. Technikai értelemben egyenlő súlyeloszlás mellett, gyakorlatilag vízszintben állt a teher, annak ellenére, hogy egyik irányban sem volt középen gyárilag a súlypontja.

450 tonnás daru emel 12 méter hosszú, 12 tonnás gépet Budapest belvárosában, a mi teherkötöző eszközeinkkel és az irányításommal.

Büszke vagyok erre az emelésre. Bakancslistás dolog volt ez számomra és ez a feladat lehetőséget adott sok kicsi régóta várt részfeladat kipipálására is. Például hét évvel a 2016-os legyártásuk után, lehomokszórattam az első pár legyártott távtartónkat és gyönyörű porfestést kaptak erre a feladatra. Számomra személyes, jelképes üzenete van annak, hogy a legelső darabokkal végeztem el ezeket az emeléseket. Minden a helyére került.

A 450 tonnás árnyékában várakoznak a porfestett távtartóink.

Annak ellenére, hogy a legutolsó 12 tonnás emelés -szó szerint és átvitt értelemben is- leárnyékolt mindent, azért előtte is voltak gyönyörű emeléseink. Például a nagyságrendileg 5 tonnás berendezések toronydarus emelése is 100%-os koncentrációt igényelt, amit ezúton is köszönök a toronydaruk kezelőinek, Csabinak és „Laci bácsi”-nak. Szép volt!

Munkában a távtartóink és az új 5 tonnás kötelek.

Összességében az egész csapat nagyon jól teljesített az első perctől fogva. Nem kis feladat jól ütemezetten levezényelni egy ilyen projektet, tényleg le a kalappal mindenki előtt.
A nagyon szűken, szorosan -jellemzően targoncával megrakott-, majd általunk toronydaruval lepakolt kamionok rakományainak biztonságos mozgatásához néha tényleg minden kézre szükség volt a helyszínen, számomra pedig az előkészületek voltak nehezek.

Toronydaruk „váltásban”.

Emelésirányítás – Kérj ajánlatot most: autodaruzas@gmail.com

Gyakorlatilag kis túlzással az összes gép „váltásban” került a helyére. A munkaterület adottságai miatt, az egyik daru emelte a kamionról egy ideiglenes pozícióba a gépeket, majd átakasztottunk egy másik toronydarura, amely már elérte a végleges rendeltetési helyét a berendezéseknek. Volt olyan eset, hogy közel maximális terheléssel tette le az első daru és szintén „kimaxolva” vette fel a második daru. Nem sok mozgásterünk maradt.

Teherkötözés & Emelésirányítás

Valahogy az évek során az ilyen jellegű fejtörők megoldása vált az egyik legfőbb motivációmmá. Minél inkább nehezebb, összetettebb, felelősségteljesebb a feladat, annál inkább érzem sajátomnak. Ebben az esetben is szinte minden gép egyedi kötési módot igényelt, általában eltolt súlyponttal, ami ha nincs megfelelően kezelve, akkor pillanatok alatt „kiborulhat” a kötésből a teher, vagy egyszerűen csak eldeformálódik, ami ebben a kategóriában egyenlő az anyagi totálkárral, sok más következmény kár mellett.

6 pontos aszimmetrikus kötés 2 távtartóval – a teher teljesen vízszintben.

Az emelési utasítások alapján az ember felállít egy emelési koncepciót, aztán a helyszínen korrigál, ha szükség van rá – de elmondhatatlan, hogy mennyire fontos, hogy hogyan. Sokan elfelejtkeznek arról, hogy a távtartók, az emelőhimbák mennyire megváltoztatják a dolog fizikáját. A „kicsit ferde, toldunk bele egy félszemet” típusú helyzetekből nagyon könnyen lehet hosszas, sötétben tapogatózó és drága útkeresgélés, ha nem a megfelelő módon avatkozunk be az egész geometriájába. Itt már nem elég ösztönből „ráérezni”.

Ingyenes Emeléstechnikai Szaktanácsadás: 06-30-4546-515

2016 – az első munkánk a távtartókkal.

Hét nagyon hosszú évvel a kitalálásuk után, nagyon intenzív használat mellett sem változtatnék semmit az eszközeinken. Ezek a típusú emelések a védjegyemmé váltak, ebben a játékban egész jól állunk az eddigi tapasztalatok alapján. Vannak hasonló megoldások, de azt egyik se tudja, amit az általunk kitalált rendszer tud. Igazi célszerszám.

Speciális Távtartós Emelések: autodaruzas@gmail.com

2016 – az első tesztek a saját L200-as pick-upunkat emelve.

Volt valami egészen különleges élmény ebben a munkában. Ott álltam a 450 tonnás alatt ugyan azzal az autóval és ugyan azokkal az eszközökkel a platón mint az első teszteknél és azt kívántam, bárcsak láthatná ezt édesapám, bárcsak ő is a részese lehetne ennek és mennyire büszke lenne erre az egészre annak ellenére, hogy csak egy „kis fogaskerék” voltunk a nagy gépezetben – még akkor is, ha az egy elég fontos összetevő volt.

Teherkötözés – Emelőeszköz Bérbeadás: 06-30-4546-515

Korán reggel a munkaterületen várakozik az L200, mögötte a 450-es.

Az ilyen munkák nálam mindig kiemelt figyelmet kapnak és azt vettem észre az évek során, hogy a technikai kérdéseken felül ez valamilyen módon személyes hozzáállás kérdése is. Én „rablóból lettem pandúr” abban az értelemben, hogy mai napig aktívan dolgozom darukezelőként, építettem már saját csapatot, vezettem kisebb-nagyobb projekteket és ugyan azt a problémát több nézőpontból is látom. Ismerem minden szereplő elvárásait.

„Bepillantás” a gépházba, nyitva a 450 tonnás burkolata.

Egy kisebb „pillanatnyi” műszaki hiba, egy „elfáradt” mágnes szelep miatt lehetőségem nyílt szemügyre venni a 450 tonnás hidraulikus vezérlésének a szerelvényeit. A hibát profin, a lehetőségekhez képest hamar elhárították az emelés előtt. Érdekes volt ezt is meg- és át-élni. Enyhült a modern gépek szervízelésével kapcsolatos rettegésem azon keresztül, hogy egy kicsit élőben részese lehettem egy ilyen helyzetnek, de „finoman” sem vágyom rá.

Hatalmas gép, hatalmas felelősség.

Érdekes gondolat, hogy mennyivel másképp éltük volna meg ugyan azt, ha emelés közben válik mozgásképtelenné a fő csörlő, ahogy a hiba is egyik napról a másikra előjel nélkül jelentkezett, ráadásul egy nem olyan rég cserélt komponens hibásodott meg. Rengeteget foglalkozom a kockázatértékelés matematikájával, filozófiájával. Ezek azok a helyzetek, amiket nem lehet közös nevezőre hozni, egyenletbe foglalni és/vagy leegyszerűsítve számszerűsíteni. Tapasztalati úton mégis ad egy értékes „bölcsességet”, ami használható.

Látkép „csata előtt”. Az L200 és sok-sok erősebbnél-erősebb kötél.

Összeállt erre a munkára egy nagyon erős „csomag” a részemről, ami főleg egy univerzálisan nagyon jól összeválogatott, nagyon jól használható és végletekig jól dokumentált eszközcsomag, amivel minden féle méretű darus emelést nagyon jól ki tudok szolgálni. Érték az eszköz, de a legnagyobb érték a beletett munka, a tárolás, a rendszerezettség, a dokumentáció. Azt érzem, hogy ez most fent van a felső polcon.

Egyedi azonosítás a köteleimen, a gyári adatokon felül.

Sok egyéb más apróság mellett, ezek a kötelek egyedi, saját jelölésekkel is rendelkeznek, hogy használat közben pillanatok alatt eldönthető legyen, hogy az azonos színű és teherbírású körkötelek közül most a 2-3-4 vagy 5 méteres végét ragadtam-e meg éppen.

Szerszámok, praktikusan rendszerezve.

Erre szoktam azt mondani, hogy: „A biztonság megfizethetetlen! – de nálunk kedvező feltételekkel bérelhető.”  Próbálom tovább vinni, amit tanultam, amiben felnőttem az összes nehézségével együtt és csak reménykedni tudok benne, hogy egyszer kifizetődik a rengeteg munka és a befektetett energia.

12 tonna nehéz, 12 méter hosszú gép repül 46 méter oldaltávolságra.

Összességében ez a munka rengeteg pluszt adott – az egy másik kérdés, hogy ez a „gázfröccs” szinte csak arra volt elég, hogy ne fulladjon le a motor, de az tény, hogy feltöltött – mint egy hegymászót egy újabb csúcs meghódítása.

Új, 10 tonnás darumérleg a teherpróbák előtt.

Bérelhető 10 tonnás darumérleg: 06-30-4546-515

Amikor ott lóg az ember feje felett „Damoklész kardja” – ebben az esetben például egy 12 tonnás, 12 méter hosszú hőcserélő formájában, akkor kifejezetten jó érzés tud lenni, hogy azért mindent háromszor tesztelt le és nézett át előtte. Ebben a „műhelymunkában” volt nagy segítség az új 10 tonnás darumérlegem, ami a régit váltva újra teret engedett minden teherpróba tisztességes elvégzésének.

Gémek tengerében a 8 pontra felfüggesztett gép.

Legyen szó 16, 20 vagy 450 tonnás daruról, kicsi vagy nagy emelési projektről, ha kiemelten fontos a biztonság, akkor szívesen állunk rendelkezésre.
Számunkra első a biztonság!

Kategória: Autódaruzás, Budapest, Daru, Daruzás, Egyéb, Éjszakai Emelések, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Emelőrúd - Köracél, Gépek Daruzása, Gépmozgatás, Gépszállítás, Légkezelő Berendezés Daruzása, MNB, Páros Emelés, Precíz Mérés Darumérleggel, Távtartó Himba, Toronydaru Kiszolgálása | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Taksony – 9,5 Tonnás Tartály Daruzása – Autódaruzás

Taksony település ipari részén emelhettünk egy 9,5 tonnás „reaktor”, duplafalú tartályt a 16 tonnás autódarunkkal, ami ebben az esetben a 20-25-30 tonnás daruk kategóriájába „piszkált” bele, ugyanis a mi gépünk a „régi” szabványok szerint 16 tonnás, de a névleges teherbírásán kívül, közepesen nagy súlyokkal a terhelési táblázata és a valós használhatósága néha-néha ráillik egy modern -mondjuk 25 tonnás- daru teherbírására.

Tartály emelése Taksonyban a darunkkal.

Első ránézésre orrnehéz volt a 6 méter hosszú szerkezet, de elsőre sikerült jól eltalálni a vízszintes emeléshez a kötelek hosszát, így annak ellenére sikerült nagyon „gyors győzelmet” aratni, hogy a frissen felázott fűre kellett állnunk és talpalnunk az emeléshez.

Daruzás – Taksony – Érd – Szigetszentmiklós: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Taksony, Tartály Daruzása | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Elakadt Kukásautó Mentése – Érd – Daruzás

Érden a Munkácsy utcában szakadt be az aszfalt egy kukásautó alatt, amit egy gyors helyszíni felmérés után, két órán belül sikeresen ki is emeltünk. A sok légkábel miatt, az utca egy másik szakaszán fordítottuk menetiránnyal szembe a gémet, majd hátrafordult pozícióban tolattunk az emelés végleges helyére.

Kukásautó mentéséhez készül elő az autódarunk.

Elakadt, elsüllyedt, felborult munkagépek mentése: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Érd, Kamionmentés | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Karácsonyfa Állítás – 2023 – Érd

Így állítottuk fel a karácsonyfát a Bem téren…

Karácsonyfa Daruzása – 2023 – Érd – Bem tér

…és így nem mi állítottuk fel a Kálvin téren:
Idén az érdi városi karácsonyfák felállítása kapcsán megéltünk rengeteg szép pillanatot és sajnos pár rossz emlék is fűződik -évtizedek után először- ehhez a szép gesztushoz. Idén, a tavalyihoz hasonló módon felajánlottuk, hogy teljesen ingyen és bérmentve felállítjuk mind a három fenyőfát, azaz a számla végösszege kereken nulla Forint a részünkről.

Daruzás – Érd – Budaörs – Százhalombatta – Biatorbágy: 06-30-4546-515

Fundoklia tér – ágaskodik a Tátra a nehéz terepviszonyok között.

Alapvetően a Kálvin téri fával szerettünk volna kezdeni, de az indulás előtti pillanatban jött az infó, hogy ott egyelőre nem tudjuk megkezdeni a munkát. Ezután két fát, a Bem térit és a Fundoklia téri fát sikeresen, jó hangulatban fel is állítottuk a Városgazda munkatársaival. Miután hosszasan beszélgettünk arról, hogy mikor állítsuk fel a harmadik fát, én egy másik kiemelt projekt miatt rugalmas szervezést kértem és több időpontot is megjelöltem, hogy mikor tudunk rá időt szakítani.

Ezzel párhuzamosan, egy szintén kiemelt projekten is nagyon fontos feladatot láttunk el az egyedi teherkötöző eszközeinkkel, ahol az emeléseket is én irányítottam személyesen a helyszínen.

A korrektséghez hozzá tartozik az én részemről is, hogy tény, hogy nem tudtam a másik, prioritást élvező megbízás miatt konkrét időpontot megjelölni, de a korábbi közös munkák, jó személyes munkakapcsolatok miatt bíztam benne, hogy kölcsönös az elköteleződés -már csak a felajánlásunk miatt is- a közös munkára. Kezet fogtunk, elköszöntünk a mihamarabbi folytatásban bízva. Erre másnap reggel a városközponton keresztül vezetett az utam, ahol arra lettem figyelmes, hogy egy idegen daru dolgozik a körforgalomban és éppen befordul a Városgazda teherautója a fenyőfával… Őszintén csalódott voltam. Az előzmények után, nem ezt vártam, hogy szó nélkül mást hívnak.

Nem kis felelősséget vállaltunk a második fa kiemelésénél, a terheletlen oldalon is 40 cm mélyen eltolta a Tátra az alátámasztást a puha árokparton - kis túlzással minden talpfára a terhelt oldalon volt szükség és még így is valós rizikó volt, hogy beszakad alattunk az út.

Nem kis felelősséget vállaltunk a második fa kiemelésénél, a terheletlen oldalon is 40 cm mélyen eltolta a Tátra az alátámasztást a puha árokparton – kis túlzással minden talpfára a terhelt oldalon volt szükség és még így is valós rizikó volt, hogy beszakad alattunk az árokpart.

Azóta részben tisztáztuk a helyzetet és félreértés ne essék, ez abszolút nem a városvezetés döntése volt. Véletlenül se szeretném, ha valaki téves köveztetéseket vonna le. Nevezzük inkább közvetlen munkaszervezési problémának és/vagy rossz kommunikációnak, bár azért abban is biztos vagyok, hogyha meglett volna a szándék, biztosan találtunk volna rá megoldást, ahogy mi is rugalmasan álltunk hozzá mindig ehhez a kiemelt projekthez.

Kérj ajánlatot most, ne maradj le a legjobb időpontokről: autodaruzas@gmail.com

Fundoklia tér, 16 tonnás autódarunk. Érd; 2023

Összefoglalva háromból két fát felállítottunk ingyen, csendben – de a fő attrakciót és a „show”-t ezúttal elhappolta egy fizetős vendégművész Budaörsről, akinek egyébként ezúton is köszönjük a munkáját – jó volt váltani pár szót a helyszínen, és további sikeres munkavégzést kívánunk a szintén második generációs családi vállalkozásnak. Jövőre -ha a lehetőségünk engedi-, ugyanúgy él a felajánlásunk a város fáinak ingyenes felállítására. Ezúttal tovább pattintom a labdát és felajánlom a környező településeknek, hogy idén még van egy „megmaradt”, „akciós” karácsonyfa daruzásos felajánlásunk, ha valaki szeretne vele élni, akkor itt vagyunk. ?

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Érd, Karácsonyfa Állítás Daruval | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Hídmérleg Daruzása – Érd – Autódaru

Egy különleges feladatban vehettem részt az elmúlt héten. Egy olyan hídmérleget kellett elköltöztetnünk, amit még Édesapámmal -ezelőtt kb. 8 évvel- páros emelésben emeltünk a helyére, egy azóta már lebontott magasfeszültségű légvezeték miatt.

A 16 tonnás autódarunk várakozik a havas munkaterület előtt.

Az akkori munkáról egy videófelvételt is készítettem, amin a 16 tonnás Tátra darunk és a
8 tonnás Star 266D alvázra szerelt darunk (édesapámmal a fedélzeten) páros emelésben -kikerülve a vezetékeket- emeli a hídmérleg elemeket. Szép emlék.

Kérj ajánlatot most! Ne maradj le a szabad időpontokról: autodaruzas@gmail.com

Ezúttal -miután a vezetéket pár éve elbontották- egyedül, egy géppel emeltem a 9 méter hosszú, 5 tonnás elemeket, majd szállító autóra téve, egy másik telephelyen ismét üzembe helyeztük. Ott a friss hó és az elakadt szállító jármű okozott egy kis nehézséget, de végül sikeresen teljesítettük a ránk bízott feladatot.

Daruzás – Érd – Biatorbágy – Százhalombatta – Martonvásár – Velence:
06-30-4546-515

Az üres mérleg alap a kiemelés után.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Mérleg Daruzása | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Érd – Autódaru – Érdi Ipari Park

Hőcserélő Daruzása – Érd egyik kiemelkedő vállalatánál. – 16 tonnás autódaru, 2023

Mindig nagyon jó egy kiemelkedően korrekt megrendelő számára dolgozni. Érd egyik példaértékű cégének daruzhattunk, ahol egy hőcserélőt emelhettünk a tetőre a 16 tonnás autódarunkkal. Mi is jól vizsgáztunk kitartásból, ugyanis intenzív esőben kellett segédgémet szerelnünk, hogy elérjük a lecserélni kívánt berendezés végleges helyét.

Daruzás – Érd – Ipari Park: 06-30-4546515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Hőcserélő Daruzása, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Biatorbágy – Rozália Park – Klímák Daruzása

2017-ben készítettem egy fotót egy akkori munkánkról, ahol Biatorbágyon emeltünk klíma berendezéseket egy 12 méteres épület tetejére a darunkkal. Az akkori „post” itt olvasható.

Klíma daruzása Biatorbágyon, 2017-ben, a 16 tonnás autódarunkkal.

 

Most ismét készítettem egy képet. A két fotó között több mint 6 év telt el. 2017 elején napsütésben, most hóesésben daruzhattunk. Azóta az épület homlokzatát is átfestették, de a pozíció és a daru az változatlan…

Daruzás– Érd – Biatorbágy – Rozália Park: 06-30-4546-515

Ugyan az az épület, ugyan az a feladat, ugyan az a daru.

Nagyon jó érzés volt. A havazásban korán reggel vezetni. Végre újra jó a fűtés a gépben, végre ismét szép a festése és végre kezd beérni az emberfeletti, sok-sok munka.

Biatorbágy Rozália Park

Kérj ajánlatot most! – Ne maradj le az utolsó szabad időpontokról: autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Biatorbágy, Borsos Daru, Daru, Daru Bérlés, Daruzás, Klíma Daruzása, Rozália Park | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Százhalombatta Ipari Park – Hőcserélő

Rengeteg idő, energia és nem kevés pénz ráfordítása után lassan újra „méltó régi nagy híréhez” a 16 tonnás autódarunk. Nem csak új abroncsokkal és új festéssel a fülkén, hanem rengeteg motorikus és szerkezeti javítással is próbáltam szebbé és jobbá tenni.

Új fényezés a vezető fülkén. – az első emelés a legújabb ráncfelvarrás óta.

Persze iszonyatosan kettős érzések vannak bennem. Egyrészt közel 8-10 éve az első felújítása alkalmával nagyon magasra tettük a lécet. Éjjel-nappal azon dolgoztunk, miután 2013 év végén megvásároltuk – mint ahogy a 2013-as év végi összefoglalómban ide kattintva olvasható-. 

Ne maradj le az utolsó időpontokról az évben: autodaruzas@gmail.com

Szinte napra pontosan 10 éve érkezett haza a vezérgép.

10 éve nyugodt körülmények között, a családi házunk udvarán kezdtük el az építését, a mostani ráncfelvarrás ezúttal a többi munka mellett -igaz már az új telephelyen-, de nehezebb feltételek mellett készült. Például régen a 380 voltos, szintén ipari műemlék jellegű, 500 literes Defém kompresszorunkról fújtuk, ezúttal ipari áram hiányában járó motorral, a saját légtartályáról „fényeztem” – de már egyszerűen nem lehetett tovább húzni a dolgot. Így is az utolsó pillanatban sikerült befejezni, utána több napig szakadt az eső.

Új „fényezés” a fülkén, készül az „út” a telephelyen, pakolászunk…

Erőn felül építgetem, viselem gondját a meglévő eszközöknek. Meghoztam pár nehéz döntést, túl vagyok néhány nagyon nagy nehézségen, de legalább haladnak a dolgok.

Daruzás – 06-30-4546-515 – Kérj ajánlatot most!

Kategória: Egyéb, Hőcserélő Daruzása, Százhalombatta | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Szendvicspanel – Tetőpanel Daruzása- Bérelhető Panelfogó

Egy csarnoképítési projekt szendvics-, tető-paneljeinek a helyére emelésében segítkezünk. Egyrészt a speciális, saját szerszámunkat biztosítjuk a projekthez, másfelől a megfelelő daru kiválasztásában is segítettem, miután a körülmények megmutatták, hogy a saját gépparkommal ezúttal nem praktikus felvonulni, a munka mérete és körülményei miatt.

45 tonnás autódaru dolgozik a mi általunk biztosított megfogó célszerszámokkal.

Bérelhető Szendvicspanel Megfogó Adapterek:
06-30-4546-515

Ezek az eszközök a védjegyünké váltak. Ha gyorsan akarsz haladni, ezzekkel dolgozol.

Kategória: Akusztikus Panel Daruzása, Autódaruzás, Budakeszi, Daru, Daruzás, Oldalpanel Adapter, Oldalpanel Daruzása, Szendvicspanel Daruzása, Szendvicspanel Megfogó, Tetőpanel Daruzása, Tetőpanel Megfogó | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Ráckeresztúr – Mérleg Daruzása

Minden nap azért dolgozom, hogy a pillanatnyi „x 0,99”-et „x 1,01”-re fordítsam. Matematikailag minimális a különbség, hosszútávon viszont jelentős. Az egyik legfőbb erősségünk az alaposság, a felkészültség lett.

Régi daru, de roskadoznak a szerszámos ládák a felszereléstől.

Daruzás – Érd – Százhalombatta – Ráckeresztúr – Ercsi – Budaörs:
06-30-4546-515

Daruzás – Ráckeresztúr

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Mérleg Daruzása, Ráckeresztúr | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Volvo Hybrid, Csuklós Busz Daruzása – Páros Emelés

Kápolnásnyéken dolgozhattam egyszerre két daruval, egy különleges feladat megoldásán. Folyamatosan keresem a saját határaim, és bár még nem értem el őket, erről a pontról már látszódik a messzeségben az vonal, amit egyedül nem szabad átlépni, ha a munka összetettségét, nehézségi fokát és a felelősségvállalást nézem.

Volvo Generon típusú hibrid hajtású csuklós busz speciális emelése két daruval.

Volvo Generon típusú hibrid hajtású csuklós busz speciális emelése két daruval.

Két gép egy kézben: páros emelés saját magammal, „egyedül”. Egy 18 méter hosszú, kb. 18 tonna súlyú, háromtengelyes, csuklós buszt emelhettem fel a szállító trailerre. Két daruval és három darab -a védjegyünknek számító- részben saját fejlesztésű, részben saját gyártású, műbizonylatos távtartóval emeltem meg.

Daruzás – Speciális Emelések – Busz Daruzás:
06-30-4546-515

Cs

Csuklós busz emelése két autódaruval, precízen kivitelezett teherkötözéssel.

Összesen 18 darab körkötél bevetésével emeltem, amelyek összeadott hossza 66 méter volt. Természetesen megfelelő teherbírással és különböző hosszúságokban. Összesen 22 darab félszemet és 4 kis darab horgot használtam. A busz emelése fokozottan kockázatos, egyetlen oldalablak közel 1.500.000 Ft – ha megreped. Erre 6 esetben is lehetett volna példa, hiszen összesen 6 kötélág fogta közre a buszt, ha a távtartó himbák alatti kötést nézem. Fantasztikus volt a csapat, nagyon jól lehetett velük együttműködni.

Kérj ajánlatot most azonnal, ne maradj le a szabad időpontokról:
autodaruzas@gmail.com

Új emelőeszközök. Nem engedek a minőségből, biztonságból.

Rengeteg előkészület, sok előretervezés és maximális koncentráció a legfontosabb pillanatokban. Azt hiszem ezeknél az emeléseknél elsősőrban lelkileg kell „elbírni a terhet” és csak azután jön a technika. Te be mernéd vállalni -egyedül? Ismét jól vizsgázott mind a két 16 tonnás… A buszon semmilyen sérülés nem keletkezett.

Kategória: Busz / Csuklós Busz Daruzása, Egyéb | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Érd – Szajkó Utca

Egy mezőgazdasági projekten dolgozhattam a 16 tonnás autódarummal, ahol első körben egy 3 tonnás, 18 méter hosszú híd elemet emelhettem 13 méter magasra.

Daruzás - Érd

Daruzás – Érd

Nagyon hiányzott -az éppen javítás alatt lévő- 20 tonnás, a plusz 5 méteres gémhosszával, így a munka második ütemét -minden erőfeszítés ellenére- kénytelen voltam átadni másnak. Ez a hátránya, ha az ember „egyszemélyes hadseregként” dolgozik.

Archív fotó 2018-ból. A frissen felújított 16 tonnás és a frissen vásárolt 20 tonnás.

Archív fotó 2018-ból. A frissen felújított 16 tonnás és a frissen vásárolt 20 tonnás.

Minden erőmmel próbálom életben tartani a teljes flottát, de a sok javítás és munka mellett néha nehéz megítélni, hogy igazából a gépekre, az államra vagy a szerelőkre keresek-e igazából, mert tisztességes keretek között nagyon nehéz gazdálkodni a mostani helyzetben. Kisvállalkozóként szinte lehetetlen előre tervezni, de azért nem adjuk fel.

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Hőcserélő Daruzása – Törökbálint – Ipari Park

A királytengelytől 17 méteres oldaltávolságra, egy 4-5 méter magas épület tetejére emeltünk fel egy új hőcserélőt, kiszerelt segédgémmel, távtartóval, kemény munkával és persze a veterán Tátra daruval. Előtte ugyan abból a pozícióból le is emeltünk egy régi, kb. 800 kg-os egységet.

Hőcserélő Biztonságos Emelése Távtartóval

Hőcserélő Biztonságos Emelése Távtartóval

Daruzás: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Hőcserélő Daruzása, Törökbálint | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Érd – Fiastyúk Utca – Acélszerkezet Daruzása

Acélszerkezet daruzása Érden. Szombaton, a nagy hőségre való tekintettel egészen korai kezdéssel végeztük el egy acélváz összeállítását és helyére emelését.

16 tonnás autódarunk dolgozik Érden az ipari parkban.

Daruzás – Érd:
06-30-4546-515

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Érd - M6 - Ipari Park | Hozzászólás most!

Göböljárás – Napelem és Hőcserélő Daruzása

Alcsútdoboz és Etyek között, Göböljárás településen dolgozhattam a 16 tonnás autódarunkkal, ahol kiszerelt segédgémmel, hőcserélőket és napelemeket emelhettem egy új csarnok tetejére.

A nagy horog, és egyéb szerelékek a földön szerelés közben, emelés előtt.

Autódaru munkában. A nagy horog, és egyéb szerelékek a földön szerelés közben, emelés előtt.

Daruzás – Érd – Alcsútdoboz – Göböljárás: 06-30-4546-515

A nehézségek ellenére egy szép élmény marad ez a munka. Megszenvedtem a pontatlan méretekkel és a körülményekkel, illetve a darus élet olyan „természetes” velejáróival, mint hogy az eredeti megrendelés szerinti  300 kg-os terhekből elöszőr 800 kg-os napelemek, később 1,3 tonnás raklapok lesznek. A talajviszonyok miatt nem vállaltam minden emelést, csak azokat amelyekről szó volt, és/vagy belefértek a biztonságos munkavégzés kereteibe.

A daru vezetőfülkéjéből csodás volt a táj hazafelé.

Kategória: Alcsútdoboz, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Göböljárás | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Autódaruzás – Daruzás – Így nem szabad…

"Ismeretlen külföldi szerző képe."

„Ismeretlen külföldi szerző képe.”

Egy külföldi oldalon találtam ezt a képet és nem bírom megállni szó nélkül, hogy hány szempontból veszélyes a képen látható manőver. A daru borulás határon, a gémen frissen alapozott „rálapolás” ami valószínűleg egy korábbi „túlterheléses” gémtörés eredménye. A kötelek extrém lapos szögben, a horgon nem látszik kiakadásgátló…  Veszély veszély hátán.

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Munkagépek Speciális Mentése – Érd és Térsége

Felborult munkagép speciális mentése autódaruval.

Az elmúlt években nagy rutinra tettünk szert munkagépek baleseti mentésében.
Hétvégén, éjszaka is elérhető telefonszámunk:
06-30-4546-515

A sikeres mentés után a helyreállított munkagép és a Tátra autódarunk.

A sikeres mentés után a helyreállított munkagép és a Tátra autódarunk.

Kategória: Autó Emelése Távtartóval, Autómentés Autódaruval (szgk. és tgk.), Felborult Földmunkagép Mentése, Munkagépek Mentése | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Bérelhető Szendvicspanel Megfogó Adapter

Szendvicspanel Megfogó Szerkezet

Bérelhető Szendvicspanel Megfogó Szett

A múlt héten több komplett szett megfogónk érkezett vissza egy-egy heroikus, több hetes csatából, ahol ismét több ezer négyzetméter oldal- és tető-panelt emeltek velük a helyükre.
Akár „holnap reggel” átvehetőek. Szendvicspanel emelésre ez a tuti megoldás!

Gyorsíts a munkán, kerülj velünk versenyelőnybe:
06-30-4546-515

Kategória: Akusztikus Panel Megfogó, Oldalpanel Adapter, Szendvicspanel Megfogó | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Daruzás és Gépmozgatás – Törökbálint – Tó-Park Ipari Park

Törökbálinton daruzhattam egy 7500 kg-os szivattyút a Tó-Park Ipari Park területén. Leemelve a kamionról a gépet, később egy emelkedőn kellett előbb egy féltető alá, majd egészen be az épületbe „görgőzni”.

16 tonnás autódarunk. Törökbálint. Tó-Park - 2023

16 tonnás autódarunk. Törökbálint. Tó-Park – 2023

Igazából erre a komplex tevékenységre szerintem nincs igazán jó magyar kifejezés.
A gépmozgatás, specialis gépmozgatás talán a legkifejezőbb, hiszen a géptelepítés már egy összetettebb folyamat is lehet, az „anyagmozgatás” pedig egy sokkal-sokkal tágabb téma.

Daruzás – Speciális Gépmozgatás – Törökbálint: 06-30-4546-515

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Budapest – Konténer Daruzása Féltető Alá – GOKVI

Egy számomra nagyon különleges darus munkán vagyok túl Budapesten. A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet területén kellett egy 20 lábas, 6 méteres konténert átdaruznom egyik helyről a másikra, azonban több nehezítő körülmény is volt.

Budapest - GOKVI

Budapest – GOKVI – 16 tonnás autódaru

Daruzás – Budapest – Érd: 06-30-4546-515

Eleve a helyszínre jutás sem volt egyszerű -lesz miről mesélni az unokáknak majd egyszer.
Igen csak szűk terepen sikerült megfordulni és betolatni egészen korán reggel „éhgyomorra” – szűk parkolót és kaput kell elképzelni, ahol személyautóval is meggondol az ember egy sima  „Y” megfordulást – pláne egy dinoszaurusz méretű és korú daruval.

Daru Daru Daru

A konténer eredeti helye és a Tátra Daru az udvaron.

Kérj árajánlatot most! Ne maradj le az időpontról: autodaruzas@gmail.com 

A konténert egy kisebb szintkülönbségen keresztül kellett egy új pozícióba emelnem, úgy, hogy a konténer egy része már az épülethez tartozó féltető alá került, így végül két állásból emeltem közelebb, majd a speciális görgőimmel mozgattam a tető síkja alá, úgy, hogy alig 15 centi mozgásterünk volt – amibe már az emelésnek és a görgőknek is bele kellett férni.

A konténerben volt némi plusz súly is, azonban az emelés paramétereit jelentősen nem befolyásolta.

A konténerben volt némi plusz súly is, azonban az emelés paramétereit jelentősen nem befolyásolta.

Nagyon szeretek jó emberekkel együtt dolgozni, akikkel közös nyelvet beszélünk, akik jól kommunikálnak, akik segítőkészek és a végén az egésznek lesz egy nagyon különleges hangulata. Szerintem így 2023-ban talán ez a legfontosabb, csak így lehet a nehéz helyzeteket könnyen vagy legalábbis könnyebben kezelni -na meg persze egy nagy daruval.

Speciális Gépmozgató Eszközeink

Speciális Gépmozgató Eszközeink

Illetve nem csak daruval, hanem egyéb gépmozgató eszközökkel, akár orvosi műszerek, gyógyászatban használt berendezések mozgatását is tudom vállalni – minden olyan területen, ahol különleges igények vannak, fontos a bizalom és a kockázatok okos kezelése.

daru autódaru, konténer

Konténer a tető síkja alá tolva. Jól látható, hogy mennyire kevés a mozgástér.

Nekem sem könnyű, teljesen egyedül viszem tovább, amit sokszor több alkalmazottal – és akkor még édesapám segítségével- építettünk fel. Nagyon sokrétű feladat, illetve 1 nap munkára arányosan 2-3 nap előkészület, karbantartás, javítás és szerelés jut.  Ilyen szemlélettel, ebben a kategóriában nem nagyon találkozni. Megoldás, bármiáron.

Géptelepítés – Speciális Gépmozgatás: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Budapest, Daru, Daruzás, Konténer Daruzása - 20 lábas, Konténer Görgőzése, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Szomor – Kemence Daruzása – Tátra Autódaru

Szomoron egy pékségben segíthettem egy 5 tonnás kemencét újabbra cserélni. 30 perccel korábban érkeztem, kívülálló okból közel 4 órát várakoztam, végül további 2 óra alatt minden a helyére került. Rugalmasság, türelem, korrekt feltételek.

Szomor település péküzemében daruzhattam a 16 tonnás autódarummal.

Szomor település péküzemében daruzhattam a 16 tonnás autódarummal.

Daruzás – Érd – Szomor – Zsámbék – Biatorbágy: 06-30-4546-515
– kérj ajánlatot most, ne maradj le a szabad időpontokról!

Szomor nekem egy elérhető távolságban lévő település, ahol még kifejezetten költséghatékonyan tudok autódarus szolgáltatást nyújtani. Gyönyörű szép a táj és „az öreg Tátra daru” falta a kilómétereket. Ráadásul hétvégi munkavégzésről volt szó, ahol sok múlt azon, hogy időben termelésbe tudjon állni minden új berendezés.

A kibontott falon keresztül daruztam a helyére a kemencét.

Nagyon szeretek jó csapattal dolgozni és olyan megrendelőkkel, akiket követendő példának tartok. Itt mind a kettő adott volt. Az egyik kedvenc mondásom az, hogy: „Rossz emberekkel nem lehet jó üzletet kötni! – itt erről szerencsére szó sem volt.

Szomori panorámakép a darunkkal. Csoda szép hely, erős autódaru – jó kombináció.

Ezúttal más gépszállító csapat végezte a munkát, akik szintén nagyon jó munkát végeztek. Érdekes helyzet, különleges érzés, hiszen nekem is minden eszközöm adott ehhez a feladathoz is, rengeteg esetben tudok a daruzás mellett géptelepítésben is segíteni.

Géptelepítés, görgőzés: autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Kemence Daruzása, Szomor | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Kábeldob Daruzása – Lecsévélés Emelés Közben

Ismét a sóskúti ipari parkban daruzhattunk a 16 tonnás autódarunkkal. Ezúttal egy szép kihívásra kellett megfelelő megoldást találnunk. Napelemes rendszer bővítése kapcsán emeltünk több száz méter nagy keresztmetszetű kábelt egy csarnok tetejére. A saját távtartórendszerünk és még pár „apró” szerszám segítségével lehetővétettük a kábeldob emelés közbeni biztonságos lecsévélését, ami nagyban megkönnyítette a csapat munkáját.

Kábeldob tetőre emelése autódaruval és távtartóval.

Daruzás – Sóskút – Ipari Park – Érd – Százhalombatta:
06-30-4546-515 

A tető nem bírta volna el a dob több mint másfél tonnás súlyát, így viszont a daruval tartottam a dobot, amíg a csapat lehúzta a megfelelő mennyiségű kábelt.

Kategória: Kábeldob Daruzása, Napelem Daruzása, Sóskút, Sóskúti Ipari Park | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Sóskút – Ipari Park – Napelem Daruzása

Sóskúton az Ipari Parkban daruzhattam a 16 tonnás autódarummal, ahol napelemes rendszer szerelvényeit emeltem a tetőre.

Tátra autódaru dolgozik Sóskúton, az Ipari Parkban. 2023

Daruzás – Sóskút – Ipari Park: 06-30-4546-515

Szép időben, rutin emelésekkel, jó csapattal néha kikapcsolódásnak tűnik a munka! –
Két emelés között néha veteránautós élménybeszámolókkal tarkítva a dolgot jobb a hangulat. Főleg a Tátra daru V8-as motorja mellett beszélgetve és érdeklődésre fel-fel nyitva a gyerekmedence méretű és színű gépháztetőt.

Kategória: Napelem Daruzása, Sóskút, Sóskúti Ipari Park | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Targonca Daruzása – Érd – 16 Tonnás Autódaruval

Gyönyörű szép, új,  6,5 tonna önsúlyú targoncát emeltünk Érden! Egy kis előre tervezéssel elsőre sikerült tökéletes egyensúlyban megemelni és biztonságban a földre helyezni.

Targonca daruzása Érden, autódaruval.

Daruzás – Érd – Százhalombatta – Diósd – Martonvásár:
06-30-4546-515

Kategória: Egyéb | Címke: , , | Hozzászólás most!

Hajókonténer Daruzása – 40 láb – 12 méter – 8,6 tonna

Szép fogás a 16 tonnás darunknak és szép kihívás nekem… Kb. 8,6 tonnás, 12 méteres konténert emeltem a korábban lerakott 7,6 tonnás tetejére, úgy, hogy elég szűk lehetőség volt csak manőverezni. Bizonyított a speciális négyágú kötelem. Erő- és bátorság-próba.

40 lábas konténer daruzása – Budapest – Tátra autódaru

Daruzás – Érd – Budapest – Gyár utcai ipartelep: 06-30-4546-515

Kategória: Budapest, Gyár utcai Ipari Park, Konténer Daruzása - 20 lábas, Konténer Daruzása - 40 lábas | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Szendvicspanel Daruzása + Bérelhető Szendvicspanel Megfogó

A daruzásra is igaz, hogy azt mindig észre lehet venni, ha valamit szívvel-lélekkel csinálsz
– nem pedig azért, mert kötelező vagy mert éppen nincsen jobb.

16 tonnás daru emel szendvicspaneleket Martonvásár – Erdőháton.

Bérelhető Szendvicspanel Megfogó Adapter – Panelfogó: autodaruzas@gmail.com

Kiszerelt segédgémmel a 16 tonnás darunk, a saját fejlesztésű távtartónkkal és a szintén egyedi, saját szendvicspanel emelő megoldásunkkal, ami országosan bérelhető akár a darutól függetlenül is. Van megoldásom a 4 centis, PUR töltetű oldalfalpaneltől egészen a 20+ cm-es kőzetgyapotos, perforált, hangszigetelő oldalfal vagy akár a speciális XDEK tetőpanelig mindenhez (is).

Daruzás – Érd – Martonvásár – Erdőhát: 06-30-4546-515

Kategória: Akusztikus Panel Daruzása, Bérelhető Eszközeink, Erdőhát, Martonvásár, Oldalpanel Daruzása, Szendvicspanel Daruzása, Szendvicspanel Megfogó, Szendvicspanel Megfogó, Tetőpanel Daruzása | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Százhalombatta – 20 lábas konténerek

Hétvége, eső, padlógáz! Olyan tempót diktálunk, hogy a saját tükörképünk is alig bír követni minket! A második számú 16 tonnás egy telephelyi/”kitelepült” bevetésen. Ezt a gépet is két darab vadonat új akkumulátorral szereltük fel tegnap, hogy megbízhatóan hozza, amit elvárunk tőle.

Százhalombatta – Ipari Park – 16 tonnás autódaru

Daruzás – Százhalombatta – Érd – Budaörs: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Konténer Daruzása - 20 lábas, Százhalombatta | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Daru – Daruzás – Többet ésszel, mint erővel…

Az elmúlt időszakban mindenki arról beszél, hogy: „Okosan kell dolgozni, nem keményen…” – Szerintem pedig a kettő nem zárja ki egymást.

Daruzás – Autódaruzás – Speciális Gépmozgatás: 06-30-4546-515

Kategória: Egyéb | Címke: , , , | Hozzászólás most!

6 Tonnás, 12 Méter Hosszú Konténer Daruzása – Martonvásár

Martonvásáron dolgozhattam, ahol egy 6 tonnás hűtőkonténert emeltem egy nagyon profi vállalkozás részére, akiket sok szempontból követendő példának tartok. Szép kihívás volt.

Centiméterekre a ház falától és a tető síkjától – 6 tonnával manővereztem a 16 tonnás darummal.

Összességében a szakmánkban nagyon fontos a kockázatok helyes kezelése, a megfelelő dokumentáció és a jó ügymenet, de amikor eljön az igazság pillanata, akkor csak az számít, hogy ne remegjen meg a kezelő keze a kritikus helyzetekben. Megbízhatóság, józan ész.

Hívj fel és segítek, hogy ne egy nagy cég motiválatlan kezelőjével szenvedj:
06-30-4546-515

Kategória: Erdőhát, Hűtőkonténer Daruzása, Konténer Daruzása - 40 lábas, Martonvásár | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Daru – 16 Tonnás Autódaru – Diósd – Aknafedlap Daruzása

4,6 tonnás beton aknafedlap és gépészet daruzása a 16 tonnás autódarunkkal Diósdon, az Ipari Parkban. Egy régi megrendelőnkkel dolgozhattam együtt, aki még édesapámmal volt jó baráti viszonyban. Remek érzés tovább vinni az ilyen hagyományokat.

Daru – Autódaru – Daruzás – Diósd

Sok más helyszín mellet a diósdi ipari park és környéke is egy olyan terület, ahol még mindig az egyik legütőképesebb és legjobban kihasználható daru az „öreg Tátra” autódarunk.

Keress bátran, ha tudok szívesen segítek: 06-30-4546-515

Kategória: Beton Elemek Daruzása, Beton Födémpanel, Beton Födémpanelek Daruzása, Betonakna Daruzása, Betongyűrű Daruzása, Diósd, Diósdi Ipari Park | Hozzászólás most!

Daruzás – Százhalombatta – Konténerek Daruzása

Százhalombattán, egy régi partnerünk telephelyén daruzhattunk a 16 tonnás autódarunkkal. A százhalombattai ipari parkon belül az egyik legütőképesebb „kis” daru még mindig a mi öreg autódarunk.

Tátra Autódarunk kezelőfülkéje emelés közben.

Daruzás – Érd – Százhalombatta – Ipari Park
06-30-4546-515

Kategória: Egyéb | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Konténer Emelőszemek – Alsó Bekötésiponthoz

40 lábas konténerek mozgatása kapcsán rengeteg cikket írtam már, többek között ez az egyikkedvenc referenciám: 40 lábas konténer – Veres Zoltán Műrepülő Világbajnok

Munkában a speciálisan erre a célra gyártott 4 ágú kötelem.

Gyakorlatilag az összes elképzelhető variációt végigzongoráztuk már a konténerek emelése kapcsán, azonban eddig volt egy „bakancslistás” műszaki megoldás amit még nem próbáltunk ki.

40 lábas konténerek daruzása: 06-30-4546-515

10 tonnás, 40 lábas konténer emelése szabályosan.

Most azonban beszereztem kifejezzetten alsó bekötési pontnál fogva történő emeléshez szükséges emelő-füleket/-szemeket.

Kérj ajánlatot most: autodaruzas@gmail.com

Emelőfülek 40 lábas konténerek emeléséhez.

Nagyon ritkán, speciális esetekben van rájuk szükség. Alap esetben az erre a célra gyártott négyágú függesztékem magabiztosan hossza az elvárhatót – meg még +200% biztonságot.

Azonban néhány esetben fontos a kötés magasság csökkentése. Vezeték alatt, vagy csarnokon belül életet tud menteni a himbás megoldásainkkal kombinálva.
Alsó hangon 3-5 métert tudunk így spórolni a súlytól függően.

Elképesztően erős – fülenként 12.5 tonnát bírnak.

Kíváncsian várom az első bevetésüket. Persze lehet, hogy évente egyszer kerülnek bevetésre, mint a fekvő (kazán)lemezmegfogó adaptereink, de az is lehet, hogy a Panelfogó adapteremhez hasonlóan heti több alkalommal is szükség lesz rájuk.

Lemez megfogó adapterek raklapon.

Tény, hogy a szendvicspanel megfogóinknak nincs jobb alternatívája! Több tízezer négyzetméter panelt telepítettek már az egyedi megoldásainkkal. Büszkeség.

Országosan bérelhető szendvicspanel megfogó adapterünk.

Emelőeszköz bérlés – Teherkötözés – Daruzás: 06-30-4546-515

Kategória: Emelőrúd - Kötési Pont, Konténer Emelőfül, Lemeztábla Megfogó | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Tatra 148 – CKD – AD20 – Talpaló Munkahenger Tömítés Szett

A saját darunk javítása kapcsán beraktároztunk Tatra 148-as, 20 tonnás CKD daruhoz való talpaló tömítés szett garnitúrákból. Az eredeti tömítések méretei és a gépkönyv alapján beszereztünk utángyártott, de teljes egészében -az eredetivel- méretazonos karmantyúkat, szennylehúzókat és ‘O’ gyűrűket. Komplett szettben tartunk belőlük  „polcon”.

CKD AD 20 típusú autódaru talpaló munkahengereinek tömítései.

CKD típusú autódaruk hidraulika munkahengerinek tömítése kapcsán keress bátran:
+36-30-4546-515

Szívesen segítek másoknak is, akár szaktanácsadással, adott esetben akár bizonyos mértékben javítással vagy alkatrészekkel  is.

Célszerszámok és karmantyúk.

Az egyik saját gépünk javítása kapcsán, egy korábban kibontott „donor” daru talp munkahengerén végrehajtottunk egy próbaszerelést is. Azokat a tapasztalatokat és méreteket használtuk fel a szettek összeállításakor is.

Terítéken a kibontott tömítések egy része.

Kategória: Tömítés Szett | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Hőcserélő Daruzása – Érd – Autódaruzás

Hőcserélő Daruzása – Érd, 2023

Egy szépen kiszámolt szűk emelés – a mi stílusunkban. Munkában az egyedi távtartóink és a 16 tonnás autódarunk. Érden továbbra is ez az egyik legütőképesebb daru a kategóriájában. – mi pedig kihozzuk belőle a legtöbbet.

Daruzás – Speciális Daruzás 
Érd – Százhalombatta – Ipari Park
06-30-4546-515

Kategória: Érd, Hőcserélő Daruzása | Címke: , , , | Hozzászólás most!

2022 – Visszatekintés – Összefoglaló

A 2023-as év kezdetén elkerülhetetlen, hogy az ember áttekintse az elmúlt évet.
Régóta ért bennem ez a cikk. Őszinte és tartalmas bejegyzés lett belőle.

Fekete zászló lobogott a szélben a 20 tonnás darunkon.

Talán eddigi életem legnehezebb éve van mögöttem. Az év édesapám elvesztésével indult.
Nagyon sokszor és nagyon sok módon próbáltam emléket állítani neki, illetve méltó módon búcsúzni, meg- és át-élve a gyászt. Ezt a történetet itt találjátok bővebben.

„X-Y” Platform Teherpróbázása a saját telephelyünkön.

Alig eszméltünk fel az első sokkból, máris következett a második elképzelhetetlennek tűnő fordulat. Emlékszem éppen egy összetett teherpróbára készültünk elő, amikor a rádióban hallgattuk, hogy a korábbi orosz hadgyakorlatok után megindult a tényleges offenzíva Ukrajna irányába. Talán még a ma sem fújtam ki azt a mély levegőt, amit akkor vettem.

Két gépet egyszerre kezeltem és emeltem kamionra egy kb. 500.000.000 Ft értékű berendezést.

Nem tudom honnan volt annyi lelkierőm, de sok baráti segítséggel egészen nagy projekteket is bevállaltunk. Emlékszem azokra a lélegzet visszafolytott pillanatokra.
Van abban valami különleges, amikor tudod, hogy minden nehézség ellenére, most van ott a pillanat, amikor a legjobbat kell nyújtanod, koncentrálni és nem hibázni.

Egy félig kicsúszott és egy biztosított csapszeg.

Az ördög sosem alszik. Hiába minden biztonsági procedúra, ellenőrzőlista és alaposság, néha bizony a szerencsén múlik, hogy egy hibát sikerül-e időben észlelni. Nekem is volt egy vérfagyasztó pillanatom idén, amikor egy rutin reggeli „átnézem a kötélzetet” jellegű átvizsgálás alkalmával észrevettem, hogy a teheremelő kötél biztosítása kiesett, és a gémfejhez bekötő csapszeg félig kicsúszott a helyéről. Azóta a biztosító biztosítóját is kétszer biztosítom, pedig eddig sem gagyi megoldást választottam.

Kiszerelt segédgémmel a 16 tonnás.

Pontosan az ilyen „elindulás előtti teendőktől” vette el sok esetben az energiát az, hogy eddig alapvetőnek hitt dolgokért is plusz erőfeszítéseket kellett tenni. Az üzemanyagár körüli lépcsőzetes szabályváltozások bizonytalanná tették a pillanatnyi helyzetet. Megéltünk, hogy volt mindenkinek kedvezményes, aztán már csak magánszemélyeknek, aztán már csak 50 vagy 100 liter, aztán végül örült az ember, ha reggel tudott tankolni.

Fejetetejére állt Gawron típusú repülőgép mentése, Budaörs.

„Fejetetejére állt a világ!” – gondolhattuk sokszor, ahogyan valószínűleg a Budaörsön „átbukott” Gawron típusú repülőgép pilótája is ezt gondolhatta. Gyönyörű szép emlék marad a gép helyreállítása, amire akkor már a párom is elkísért az éjszaka közepén.

Páros repülés az éjszakában. Kötelékben repül a Tátra daru és a Gawron…

Az összes nehézség ellenére volt egy olyan rövid időszak, amikor viszonylag jó hatásfokkal sikerült eredményre fordítani a befektetett energiákat. Sok esetben viszonylag könnyűnek éltem meg viszonylag nagy projektek megoldását, akár teljesen egyedül is.

13 méter hosszú műanyag tartály emelése, 5 ponton egyformán eloszlatott terheléssel.

Volt szerencsém megélni, hogy -egy régi vágyam- egy vadonat új UNIC minidaruval is dolgozhattam együtt. Igaz, ebben az esetben nem saját volt az „új szerzemény”, de mégis van abban valami különleges, amikor még bontogatni kell a buborékfóliát egy gépről…

UNIC minidaru dolgozik az általam szervezett munkán, ahol az emelésirányítást és a teherkötözést is én végeztem, egy extrém szűk munkaterületen, Érden.

Aztán ismét „beütött” egy nehezebb időszak. A KATA adóforma változásának bejelentése mindenkit „megütött” – attól függetlenül, hogy direkt vagy indirekt módon volt-e érintett a dologban. Akkor már tudni lehetett, hogy gazdaságilag komoly fordulat fog következni, ismét egy komor, stresszel teli időszak következett. Én magam hálás vagyok azért a rövid időszakért, amit az apu elvesztése utáni -átmeneti- pár hónapban viszonylag könnyű ügyviteli környezetben tudtam átvészelni. Drasztikus a különbség a mostanihoz képest.

„Felkenődött” dugattyú a V8-as Tátra motorban.

Ahogy lehetett tudni, hogy rövid időn belül le fog romlani a hatásfok a vállalkozás anyagi helyzetében, úgy fogyott el a kompresszió is a „vezérgép” egyik hengerében. Éppen a műszakira felkészítés közben, már a fényezés előtti állapotban „kopogott be” a motor egy forró nyári reggelen. Az egész évre jellemző, hogy vészmegoldások és bravúrok, „19-re laphúzások” árán sikerült mindig valahogy kikeveredni a legrosszabb helyzetekből.

Ég a tűz a dugattyú belsejében.

Egy nagyon jó barátom segített ki- és szét-szerelni a motort, amit végül az itthoni raktárkészletből, én magam javítottam meg és szereltem össze. Volt itthon tartalék hüvely és dugó. A Tátrát dícséri, hogy kopogó motorral azért még két munkát befejeztem vele, mielőtt szétfűztük volna. Kellett hozzá bátorság. A nyári forróság előtti reggeli órákban van egy romantikája, amikor a fagyasztóból kivett dugattyú csapszeget, a hajtókart és magát a dugattyút próbálod úgy összerakni, hogy egy kupaknyi gázolajat meggyújtasz a dugó belsejében, kihasználva a hőtágulást. – pont ahogy apu mesélte, és ahogy ő is tanulta…

4 tonnás uszály elemek vízreemelése a Szabadkikötőben, 8-10 méter mélyre.

Nem is én lettem volna, ha a motorfelújítás utáni első egy-két munka egyike nem egy amúgy is hajmeresztő emelés lett volna. Frissen összefűzött motorral tudni kell lenyelni azt a gombócot, amikor kifordulsz a part fölül a 4 tonnás elemekkel. Ha ott -ne adj isten- beáll a motor, akkor komoly vészhelyzet állt volna elő. Bíztam a technikában és meg is hálálta.

A mai napig kiráz a hideg attól az érzéstől, amikor a már elvesztettnek hitt motor végül újra életre kelt és az első rövid utat megtettem vele. Nagy személyes mérföldkő volt ez. Évekkel korábban azt mondtam, ha lesz valami ezzel a motorral, akkor abbahagyom a daruzást – annyira kiemelkedett a többi darunk motorjától erőben és megbízhatóságban. Évek óta nyüstölöm és ez volt az első nagyobb „beavatkozás”. Sikerült életben tartani.

Ha szabadkikötő, akkor macskakő és defekt…

2016-ban már volt egy afférom a szabadkikötő makadám burkolatával, akkor sikerült kerékaggyal együtt kerekeket cserélni a darunkon, erről itt, a 2016-os hasonló év végi összefoglalómban lehet olvasni.

Defektes kerék, nehéz fokozat…

Idén sikerült duplán megismételni a szabadkikötői rossz tapasztalatokat. Egy defektet a helyszínen lecseréltem, hazafelé kaptam még egy vagy két defektet, de „lábon” haza tudtam jönni vele. A pótkereket pótló pótkerekek közül válogatva már volt olyan időszak, hogy alapvetően mozgóképes gépről vettem le átmenetileg komplett kereket, mert nem volt más -gyors- megoldás. Gyakorlatilag 1-2 hét leforgása alatt 8-10 -vagy még több- abroncsot sikerült leamortizálni. Ezt a problémát év végén sikerült csak  megfékezni.

Új és újszerű „Z” mintás abroncsok.

Az év utolsó napjaiban sikerült 10 db „Z” mintás Barum és Goodyear abroncsot beszerezni. Ezek felszerelését az új év első heteiben tervezem. Alig várom, hogy „régi fényében” tündököljön a 16 tonnás darunk ebből a szempontból is. Ezek „16 PR”-es erősített, gyakorlatilag félig katonai abroncsok, nagyon jó terhelhetőséggel.

Teljes védőfelszerelésben egy budapesti munkaterületen.

Történtek természetesen pozitív változások is. Vannak olyan területek, ahol sikerült előre lépni, de a még viszonylag nagyobb személyes mérföldköveket is beárnyékolja a gazdasági, társadalmi környezet. Hiába hatalmas öröm, hogy sikerült egy második 40 lábas konténerre is szert tenni, amivel „alakulgat” a telephely fejlesztése is, ha a számomra viszonyítási alapot jelentő többi vállalkozás látszólag tündérmesébe illő módon virágzik.

A telephelyünk utcafrontjának alakulása, 2 db 40 lábas konténer. Kerítés, iroda és tároló.

Hatalmas a szórás a piacunkon belül szakmailag és cégvezetési módszerek tekintetében is.  Jelen van a piacon az is, aki lassan még a rotakapára is tilt-rotátort szerel támogatásból, jelen vannak olyan cégek is, ahol kis túlzással a 20 tonnás Kamaz-t váltotta a 450 tonnás Liebherr pár év alatt. Van, aki 2 hete még pékként dolgozott, kalandvágyból vett egy bozótból frissen kirángatott 7 tonnás IFA-t és még fel sem fogja, hogy veszteséget termel.

10 tonnás gázmotor emelése a 20 tonnással.

Árban, minőségben, technikában nagyon nagy szélsőségek alakultak ki. Továbbra is próbálom józan ésszel, egy nagy cég profizmusával, de egy kis vállalkozás emberközeliségével kiszolgálni a hasonló értékrenddel megrendelőket.

Erre egy remek példa volt az év lezárása és a városi karácsonyfa felállítása. Idén egyfajta felajánlás keretein belül állítottam fel a városi karácsonyfákat, amivel kis egyéni vállalkozóként egyedül, Érd legnagyobb cégeivel együtt támogattuk a jó ügyet.

Köszönöm szépen mindenkinek, aki idén elkísért az úton. Egy új időszámítás kezdődik.

Borsos Dávid

Kategória: Egyéb | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Érd – A Városi Karácsonyfa Daruzása -2022

Idén sokáig kérdéses volt, hogy állítunk-e egyáltalán karácsonyfát a központban. Számomra ez személyes kérdés is volt, hiszen nálunk családi tradíció a városi karácsonyfa felállítása, amit évtizedek óta mindig édesapám és a bátyám emelt a helyére. Nem tudtam elképzelni, hogy pont ebben az évben, -ennyi rossz után- törjük meg a hagyományt.

A világjárvány, az energia válság és édesapám elvesztése után úgy voltam vele, hogy lehet lesz olyan család ahol a fa alatt lesz kevesebb, lesz, ahol a fa körül leszünk kevesebben, de a szeretet ünnepén nem hiányozhat a feldíszített karácsonyfa a városközpontból.

A sors és az élet úgy hozta, hogy az elmúlt évek legnehezebb kiemelését kellett hiba nélkül kiviteleznünk. Burkolt és szigeteletlen vezetékek tengeréből kellett egy irányított döntéssel kivágnunk a később a városközpontban felállított gyönyörűszép ezüstfenyőt.

Az ÉrdMost -ide kattintva elérhető- cikkében további részletek.

Idén egyfajta felajánlás keretében végeztük a munkát, a mi részünkről kereken nulla Forint a számla végösszege. Jó érzés volt, hogy ahogy én próbáltam támogatni a jó ügyet, úgy segítettek nekem is a barátaim és a családom.

Köszönjük mindenkinek a segítséget!

Kategória: Egyéb | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Betoncsövek Daruzása – Vál – Kajászó

Gyönyörű szép őszi időben daruzhattam Kajászó és Vál települések térségében.
Betoncsöveket emeltem a 16 tonnás autódarunkkal. Nehéz terep várt, de könnyen ment.

Nehéz körülmények között bizonyít a független kerékfelfüggesztés.

Nagy lendülettel érkezni hátrány, amikor hív a megrendelő, hogy: „Most viharzott el a Tátra a bejárat előtt!” Satufék és egy kis tolatás után felmértük a terepet gyalog.
Nagy lendülettel érkezni előny, ha a patak parton kell dagonyázni a 24 tonna önsúlyú daruval és a kritikusan sáros szakaszok előtt sebességet nyerve kitart a „kraft” a végéig.

Azért volt miért összezárni a diffizárat a veterán darunkon. 

Kérj ajánlatot most: autodaruzas@gmail.com

Végre egy kicsit volt miért megtornáztatni a 6×6-os, összkerékhajtású terepdarunkat. Ez az egyik specialitásunk, akár extrém terepen is vállalok munkát, egészen elképesztő megoldásaink is vannak, ha nem számít semmi, csak az, hogy elkészüljön a munka. Volt rá precedens, hogy erdészeti „hólánccal” közlekedtem a munkaterületen belül. Szép emlékek.

Kevés gép képes közúton érkezni és ilyen körülmények között manőverezni.

Daruzás – Autódaruzás – Munkagép Mentése:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Beton Elemek Daruzása, Betongyűrű Daruzása, Daru, Daruzás, Egyéb, Kajászó, Vál | Címke: , , , , , , , , | Hozzászólás most!

„Lapraszerelt” Modulház Daruzása – Távtartók Iskolapéldája

Ugyan az a probléma. Két különböző iskola. Ezúttal a sajátom volt az egyszerűbb, biztonságosabb. Egy emlékezetes példa arra, hogy szakmailag is tudni kell „Nem!”-et mondani. Egy új, modulház projekt első -gyakorlatilag próba- emelését végezhettem el az autódarunkkal, ahol egy újonnan gyártott, minden dokumentációval rendelkező, kifejezetten erre a célra készült emelő („H”) keretet szeretett volna használni a megrendelő. Nekem pont ez a szakterületem, a daruk és a távtartók, emelőgerendák.

1. Variáció: A gyártó által biztosított „H” emelőkeret.

A szokásos kockázatértékelés után el is kezdtük a munkát, azonban sokszori próbálkozásra, később sokszori következetes módosításra sem tudtuk stabilan emelhető állapotba hozni az összeállított rendszert. Többször jeleztem, hogy hiába a statikus / tervező / gyártó minősített véleménye, ha az alap emelési koncepció helytelen.

2. Variáció: A részben saját tervezésű, részben saját gyártású, de műbizonylatos teleszkópos és/vagy moduláris távtartó rendszerem.

Az utolsó alkalommal elértünk arra a szintre, hogy 350 cm-es szélességen 1,5 – 2,5 cm-es korrekció különbséggel is drasztikusan ellentétes irányokba dőlt. Klasszikus instabil egyensúlyi állapotban volt az 5 tonnás ház. A legkisebb kitérítésre is kibillent, és nem visszatérni akart az egyensúlyi pozícióba, hanem tovább bukni – ami ebben a helyzetben a szerkezetre, a szigetelésre és az egészre projektre vetítve végzetes lett volna.

Több év munkája van egy viszonylag egyszerű eszköz tökéletesítésében.

Kérj ajánlatot most, ne maradj le a legjobb időpontról: 06-30-4546-515

Ilyenkor merni kell azt mondani, hogy: „Nem érdekel, értékelem a beletett munkát, de a saját megoldásomat fogom használni!” Az 500 kilós H gerenda helyett előkerült a saját kb. 50 kg önsúlyú távtartóm, ami igaz nem 6 tonna, „csak” 5,9 tonna teherbírású, de cserébe állítható. Az, hogy miért sokkal stabilabb az enyém, az egy érdekes geometriai trükk. A forgáspontok és a súlypont távolsága teljesen más. Illetve a hosszirányú „összecsúszás” ellen mi más alternatívát használtunk az alsó bekötésnél. A beletett következetes munkát igazolta, hogy első „próbálkozásra” tökéletesen vízszintben állt a ház, mind a két irányban.

Egy korábbi sikeres, hasonló mobilház költöztetésünk.

Emelőeszköz bérbeadás: autodaruzas@gmail.com

Apró győzelmek ezek, de sorra olyan élethelyzeteket sodor elém a sors, ahol pont azok a problémák fordulnak elő, amelyek megoldása egyfajta személyes cél, hivatás is a számomra.

A kezdetek. A rendszerem első próbaemelése a saját autónk volt – még 2016-ban.

Szép a „H” keret, nekünk is van egy saját, igaz az minden dimenzióban állítható, de az esetek 98%-ban ki tudja váltani a saját teleszkópos/moduláris távtartó rendszerem, ami még mindig a legjobb önsúly/teherbírás arányú a környéken. Sokan gyártattak hasonlót a környéken, de vagy 3 ember szokta cipelni, vagy pontosan fele annyit tud, mint az enyém.

Daruzás / Teherkötözés / Speciális Gépmozgatás:
06-30-4546-515

Kategória: Bérelhető Eszközeink, Emelési Terv Készítése, Képek, Martonvásár, Mobilházak Daruzása, Modulház Daruzása, Rönkház Daruzása, Távtartó Himba, Távtartó Himba, Teherkötözés | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Fotómontázs – a megemlélkezés ünnepének alkalmából.

Édesapám. Fotómontázs -a megemlélkezés ünnepének alkalmából- egy szép életút néhány pillanatából.

A valamikori Dreher uradalom egyik cselédházából, a gyerekkori fél pedálos, fél kormányú, lánc nélküli biciklitől jutott el a saját gépparkkal rendelkező családi vállalkozás felépítéséig, annak sziklaszilárd alapjainak lerakásáig.

Az év elején írt megemelékező bejegyzés szövegét itt lehet elolvasni a honlapunkon: Kattints ide a Történetünk menüpont megnyitásához.

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Autódaruzás – Biatorbágy – Acélszerkezet Daruzása

Az elmúlt időszakban fantasztikus munkákban vehettem részt. Sok esetben ugyan az a munkaterület, több munkafázison keresztül, más-más arcát mutatja meg és más-más megoldást tesz indokoltá, változó nehézségű kihívásokkal színesítve a hétköznapjaimat.

1,6 tonnás, ~11 méter hosszú acélszerkezet átemelése az épületen.

Daruzás – Biatorbágy – Érd – Sóskút – Százhalombatta: 06-30-4546-515

Biatorbágyon egy nagyon korrekt együttműködés keretén belül emelhettem különböző acélszerkezeteket egy meglévő épület és az újonnan épülő szárny közé. A helyszínre jutás szűkös körülményei, a viszonylag nagy kinyúlás és arányaiban nézve a viszonylag nagy súly ismét indokoltá tette a 16 tonnás darunk bevetését. Elég kicsi, hogy elférjen, elég erős, hogy elbírja és kiszerelt segédgémmel éppen elérje a szükséges pozíciót.

Egy speciális megoldással -a biztonság felé tévedve-, 2 kötélágon a segédgémre szerelt 16 tonnás.

Kérj részletes árajánlatot: autodaruzas@gmail.com

Vannak helyzetek, amikor a kockázatok és egyedi körülmények függvényében meg kell kötni bizonyos kompromisszumokat. Egy egyedi megoldással és egy „közepes” horogszekrénnyel, végül 2 kötélágra fűzve emeltem a legnagyobb szerkezetet. Egy ágon is tudta volna, de így fele akkora volt a terhelés a csörlőn és kétszer precízebben, finomabban tudtam „vakon” befűzni az új és a régi épületszárny közé a 11×3 méteres, 1,6 tonnás acélszerkezetet az új szárny túloldaláról.

21 méteres gémmel, milliméterekre kiszámolva.

Egy következő alkalommal egy szinttel „emeltük a tétet”. Kicsit magasabbra de egy fele akkora súlyú elemet kellett emelnem. Már egészen „begyakoroltam” a segédgém felszerelését a darunkra. Ezúttal egy kötélág elég volt a 600 kg manőverezéséhez.

Kövess minket Facebookon, kattints ide.

Szűk helyen, nagy terjedelmű teherrel manőverezni mindig izgalmas.

A mi szakmánknak a sajátossága, hogy látszólag „nincs benne semmi nehéz” mégis egy adrenalin bomba, amikor az ember szembesül a feladat terheivel – a szó szoros és átvitt értelmében is. Mindig azt mondom, hogy: „Könnyű, amíg nem kell utánam csinálni…”

Arányaiban nézve „szép fogás” akadt a „pecabot” végére.

Remek emberek vesznek körbe, én pedig egyedül nézek szembe egyre egyedibb megrendelésekkel, amiket próbálok egy szokotlan hozzáállással, tűzön-vizen keresztül végigcsinálni. Tisztességgel, becsülettel, kirekesztve minden zavaró körülményt és katonásan, szigorúan csak arra a célra fókuszálni, amire felkértek.

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Biatorbágy, Födém Megerősítés Daruzása | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Biatorbágy – Daruzás – Autódaruzás

Biatorbágy – Tatra Autódaru – 2022

Daruzás – Biatorbágy – 06-30-4546-515
(Hívj most! Ne maradj le a környék legjobb ajánlatáról!)

Hosszú évek után újra Biatorbágyon, a Szennyvíztelepen dolgozhattam. Jó volt régi ismerősökkel találkozni, feleleveníteni a régi szép emlékeket. Renegeteg „nagy csatát” nyertünk meg anno együtt a különböző üzemzavarelhárítások kapcsán.

A legkisebb darunk munkában Biatorbágyon, 2016-ban.

Kategória: Biatorbágy | Címke: , | Hozzászólás most!

Csepel Szabadkikötő – 4 Tonnás Úszóplatformok Daruzása

„Back In Business” – mondhatnánk, sok nehézség után egy számomra nagyon kedves helyszín felé vitt az utam a 16 tonnás darunk volánja mögött.

Csepel Szabadkikötő – Nagy munkában a 16 tonnás autódarunk.

Daruzás06-30-4546-515

Az elmúlt időszak rengeteg változást hozott magával, de újra „páros lábbal állunk a gázon”! A megszokott „jobb lábam a gázpedálon, a bal lábam a jobb lábamon” stílusban…

? Alapvetően változik a gazdaság működése és ezáltal szépen lassan a mindennapjaink is. Megtanuljuk értékelni, azt amink van, illetve azt, ha egy termék és szolgáltatás egyáltalán elérhető.

Látszólag eltörpul a darunk a platformok mellett.

? A KATA szabályok változása után talán újra nagyobb megbecsültsége lesz annak, ha valaki egyéni vállalkozó.

? 7 hónappal Édesapám halála után mi is újra teljes erővel próbálunk visszarázódni a régi ritmusba, magunk mögött hagyva egy átmeneti időszakot, az összes fájdalmával, nehézségével.

? Büszkeség tovább vinni azt a vállalkozói hozzáállást, szemléletet amiben felnőttem – még akkor is, ha ez most egy nagyon kemény történelmi korszak.

? Az elmúlt hetekben túlvagyunk egy motorfelújításon is. A „vezérgép” egy hűtés gondból fakadóan, felkenődött dugattyúval is befejezett egy munkát, majd még másnap elvégzett egy szintén komoly emelést – úgy, hogy egy hengerben gyakorlatilag megszűnt létezni a „kompresszió”. A „haditechnika” előnyei…

Új hüvely-dugó páros a léghűtéses V8-ban.

? Azóta új hüvelyt, dugattyút kapott a léghűtéses V8 – amit saját kezűleg szedtünk szét és raktunk össze. Volt hozzá mindenből tartalék alkatrészünk, itthon, polcon.

? Jól vizsgázott, bízva az elvégzett munka sikerességében kapásból a második munkáján 4 tonnás, 6 méter hosszú úszóplatformokat engedtem vele 10 méteres mélységbe a Csepeli Szabadkikötőben, ahol a legapróbb műszaki hiba is nagyon durván megbosszúlta volna magát.

✅ Ha szeretnétek velünk dolgozni, a szokásos elérhetőségeinken megtaláltok minket!

Kategória: Csepel, Csepel Művek, Úszóplatform Daruzása | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Födém Megerősítés – „H” Gerendák Daruzása – Új Csörlő

Toronydaru fűz be „I gerendákat” a mi eszközeinkkel a volt Corvin Áruház épületébe.

Teherkötözés – Emelésirányítás: 06-30-4546-515

Néha nehéz eldönteni, hogy a megfelelő eszközön, a rutinon, a jó terven, egy jó ötleten, jó megoldáson vagy esetleg éppen a felkészültségen, jó kommunikáción múlik-e egy-egy mini projekt sikere…

Végülis, ha adott mind, akkor nem is kell ezt a kérdést mindenáron megválaszolni – egyszerűen csak csináljuk, mert mi így szeretjük.

Speciális Födém-megerősítések Daruzása: autodaruzas@gmail.com

Munkában a legkisebb darunk, „Dragon”.

Kis daru nagy munkája! A régi Corvin Áruház épületében emelhettünk ‘H’ gerendákat a helyére, az áttört födémen keresztül. Összesen 3 emeleten, 6 gerendát pozícionáltunk a helyére. Olyan eszköz kellett, ami kellően könnyű, hogy elbírja az alig terhelhető födém, de megfelelően erős, hogy elbírja a ~300kg-os gerendákat.

Az áttört födémen keresztül emeltük a gerendákat.

Így aztán leporoltuk „Drag-on”-t, a legkisebb darunkat. Felpattintottunk rá egy kategóriájában brutálisan erős, új csörlőt.

Pont befért a teherliftbe összeszerelve, de azt is bebizonyította, hogy modulárisan is „szét lehet kapni” és darabokban le lehet vele sétálni, ha már éppen lejárt a lift kezelő munkaideje… Görgőket is adtunk a gerendák épületen belül történő mozgatásához. Egyszerűen megfogalmazva: probléma megoldva.

Kategória: Corvin, Csörlő - 500kg/12m - 1t 6m, Födémmegerősítés Daruzása | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Favágás Autódaruval – Veszélyes Fák Kivágása

⚠️ Ha félsz, hogy a legközelebbi viharnál nem a karácsonyfa lesz a következő fenyőfa a nappalidban, akkor hívj fel segítünk!

Favágás – Darus Favágás – Fák Kivágása Autódaruval – Érd

Ha van olyan fád, amiről minden alkalommal az jut eszedbe, hogy csak rá ne dőljön a szomszéd Trabant kombijára a ház előtt, akkor szólj! Nagy rutinnal, maximális biztonság mellett, autódaru segítségével tudjuk kivágni – korlátozott ideig és darabszámban, ideális esetben-, most akár ingyenesen is.

Hívj fel, és elmondom a részleteket: 06-30-4546-515

Kategória: Darus Favágás, Veszélyes Fák Kivágása | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Veszélyes Fák Kivágása – Daruval -Érd

Kezembe került egy régi videófelvétel, ahol egy veszélyes fát vágtunk ki a 16 tonnás autódarunkkal, még 2016-ban. Azóta rengeteg új, saját eszközünk lett a kidőlt, vagy esetleg viharban megdőlt fák kivágásához. Limitált ideig akár ingyen is vállalunk hasonló munkát.

Veszélyes fák – akár ingyenes kivágása: 06-30-4546-515

A legkülönbözőbb élethelyzetekben tudtunk fák kivágásával másoknak segíteni.
A legnagyobb előnyünk a saját autódaru, amivel a darus favágásra is specializálódtunk.

Viharban kidőlt fa „mentése”. 2015

Kategória: Egyéb | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Bárelhető Megfogó – Gerenda Csipesz – ‘I’ és „H” Gerendához

Bővült a daruzható és bérelhető speciális megfogóink választéka „Gerendafogókkal„.

Bérelhető Gerenda Megfogó – 3,2 Tonna / Darab teherbírással.

Bérelhető Emelőeszközök: +36-30-4546-515

Az „I” és „H” gerendák megfogására használható szorítópofás célszerszámokból egy kisebb és egy nagyobb párt tettünk elérhetővé. Ahogyan a szendvicspanel megfogóink, úgy ezek is remekül kombinálhatóak a saját távtartóinkkal.

Bérelhető Szendvicspanel Megfogó Adapterünk és a távtartó.

A kisebb szett 2 tonnát tud megfogni egyenként, vagy maximum 4 tonnát párban.

Speciális Megfogók: autodaruzas@gmail.com

Bérelhető 2 tonnás vasgerenda megfogók.

A nagyobb szett darabja 3,2 tonnát bír, így akár elméletileg 6,4 tonnát is képes párban megemelni a két megfogó, bár ez viszonylag életszerűtlen, hiszen mi is rengeteg acélszerkezet építésében segítettünk az autódarunkkal és mi ritkán találkoztunk 2 tonnánál nehezebb gerendával ebben a mérettartományban.

Ütvecsavarozó acélszerkezet szereléshez.

Lassan ott tartunk, hogy egy kisebb csarnok összerakását nagyon meg tudjuk gyorsítani, a daruzás mellett ha kell hozom a gerenda megfogót a szerkezethez, amihez egy pár nagy teljesítményű ütvecsavarozót is tudok biztosítani, utána a saját szendvicspanel megfogó szerszámainkal be is panelezem, ha kell.

Kérj ajánlatot azonnal: 06-30-4546-515

 

Kategória: Bérelhető Eszközeink, Gerenda Megfogó | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Farkashegyi Repülőtér – Repülőgép Mentése Autódaruval

GAWROW típusú repülőgép baleset a Farkashegyi Repülőtéren. Fotó: G.K. / BudaPestkörnyéke.hu

„Vasárnap este negyed hétkor baleset ért egy leszálló kisrepülőgépet a Budakeszi melletti Farkashegyi repülőtéren, a pilóta megsérült, mentőhelikoptert riasztottak hozzá – tájékoztatta lapunkat a HungaroControl.” – Írta az AIRportal.hu

Fotó: G.K. / BudaPestkörnyéke.hu

A fenti képeken látható baleset kapcsán érkezett hozzánk egy megkeresés Pünkösd vasárnap estéjén, amire azonnal tudtunk reagálni. Egy ilyen balesetnél rengeteg dolgot kell előzetesen tisztázni. Nagyon tanulságos eset technikai és vállalkozói oldalról is.

Daruzás – Speciális Mentés – Speciális Gépmozgatás: 06-30-4546-515

Felborult repülőgép mentése, helyszínen a 16 tonnás autódarunk. – Daruzas.hu

Első körben az ember próbálja látatlanul felmérni a helyzetet, mindenkiben dolgozik az adrenalin. Több számról, több ember adogatja körbe a telefont, lassan tisztul a kép a baleset jellege, az elvárások illetve kockázatértékelési szempontok kapcsán. Van rá tervem.

Veterán repülőgép „átbukva”, hátán a földön.

A tervből fakad az eszköz igény, amiből következően már a költségekről is tudok tájékoztatást adni, figyelembe véve a dolog sürgősségét, az ünnepet, az azonnali reagálást és azt, hogy mindenre is fel kell készülni egy ilyen helyzetben. Ragaszkodtam hozzá, hogy a vészhelyzet ellenére fusson végig a megrendelési folyamat. 10 percen belül írásban ajánlatot adtam, testre szabva, a fontos részleteket kiemelve. Azonnal jött a megrendelés.

Kérj ajánlatot most! 24 órán belül válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Párostánc – tökéletes egyensúlyban a daruhorgon.

Az ünnepi vacsorát megszakítva azonnal indulunk a párommal, aki először kísért el az „öreg Tátrával” az éjszakába, amivel nagyságrendileg egy órán belül meg is érkeztünk a helyszínre. A helyszínen rengeteg ember, vágni lehet a feszültséget a levegőben. Kiderül, újra kell gondolni a kötést, a legerősebb pont is gyenge, az sem bírja el a gép teljes súlyát.

További sérülés nélkül talpán a repülőgép a sikeres emelés után.

Érdekesség, hogy a teherbírás mennyire relatív fogalom és mennyire észnél kell lenni. Darus feltételrendszerben egy 1 tonnás emelőeszköz minimum 4 (pl.: fémhorog) de inkább 5-6 szoros (selyemkötél vagy félszem) túlbiztosítással működik. Repülős nyelven a 600 kg-os rögzítési pont az arra van tervezve, hogy valahol 600 kg környékén biztosan eltörjön, egyfajta szakadó kötés. Az egyik arra van tervezve, hogy eltörjön ha baj van, a másik arra, hogy akkor se törjön, ha baj van. A gép súlya 1600 kg, eltolt súlyponttal, nehéz falat.

Emeléstechnika, teherkötözés: 06-30-4546-515

A sikeres helyreállítás után indulunk haza a daruval.

A közelgő vihar és a távolban látszódó mennydörgés fényében a legjobb kompromisszumot keresem és úgy döntünk közösen, hogy a gép orrát a földön támasztva, ugyan úgy fordítom vissza, ahogyan át is bukott, így arányosan a gép súlyának kb. a harmadrésze fog csak az elsődleges kötési pontnak használt farok-futó kerék tengelyére, illetve a másodlagos, biztonsági pontnak használt gyengített vonó/rögzítő pontra jutni.

A teljesen sértetlen farokrész, minden vezérsík megúszta mind a két landolást.

Három óra előkészület után, 8 perc alatt, egyetlen folyamatos, teljesen kontrollált mozdulattal, sok pici korrekcióval visszafordítottam a gépet. Mindenki boldog, a munka elvégezve, a gép sértetlen. A munka kifizetve, a számla kiállítva. Gond nélkül hazaértünk Budakesziről az egyébként elég balesetveszélyes útszakaszon. Boldogság, siker.

A sértetlen gép és a Tátra daru fényei a háttérben. Minden jó, ha jó a vége.

Itt a vége – gondolnánk. Eltelt pár nap és kaptam egy telefonhívást. Kissé zavaros volt a kép, elsőre azt hittem, hogy kapok egy vállveregetést telefonon, amiért nem csináltunk konzervdobozt emelést közben a repülőből. Ehelyett számok repkednek, kérdőre vonnak az ár kapcsán -miután megegyeztünk, írásban árat adtam, megrendelték, elvégeztük, kiszámláztam, kifizették-. Elhangzik egy betonpumpa óradíja, amit nem is értettem, hiszen nem bebetonizni akartuk a felszállópályára… – bár utólag így már egész jó ötletnek tűnik.

Korábban a reptéren: MI-24-es helikoptert is emeltünk.

Elhangzik a mi gépünk tippelt vételára, amit egy bontószökevény gép alapján saccol és próbál valamiféle erkölcsi tanulságot levonni belőle. Visszakérdeztem, hogy mennyivel járt volna jobban anyagilag, ha valaki féláron megcsinálta volna, de most azért hivogathatná, mert mondjuk elejtette a gépet a szakadó pontnál fogva… Végül békében tettük le a telefont, miután mondtam, hogy mondja meg, hogy hol tudtam volna ennél korrektebb (megrendelési folyamat), rugalmasabb, vagy segítőkészebb, esetleg felkészültebb lenni…

MI-24-es emelése autódaruval.

Ebben a szakmában iszonyatosan nehéz emberekkel, nehéz helyzetekkel kell megbírkózni nap mint nap és sosem lehetsz elég felkészült. Nemhogy hála vagy köszönet nincs a dologban, sokkal inkább mindenki próbál felőrölni. Erre is fel kell készülni, nem elég jó szakembernek, korrekt üzletembernek is kell lenni – még így is érhet csalódás, meglepetés.

 

Kategória: Budakeszi, Farkashegyi Repülőtér, Repülőgép Mentése | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Légkezelő Berendezések Daruzása – Érd – Diósdi út

Érden, egy épülő óvodánál emelhettem légkezelő berendezéseket a helyére. A 16 tonnás darunk kiszerelt segédgémmel és a  már védjegyünknek számító távtartókkal dolgozott.

Daruzás: 06-30-4546-515

A horizont fölé emeltem a légkezelőt. – Érd – 2022 – 16 tonnás autódaru

A jó csapat és a maximálisan korrekt megrendelő segített elfelejteni, hogy nagyon szűk területen kellett kihajtogatni az 5 méteres gémtoldatot. Én pedig nosztalgiáztam egy kicsit, hogy milyen volt amikor még nem volt meg a 20 tonnás, ami sokkal gyorsabban éri el ugyan ezt a kinyúlást a plusz egy gémtagjával… Na, meg amikor még kézi kurblival, 5-10 percig hajtottuk a segédgém 30 centis menetes felfogató-/rögzítő-csavarjait… Most meg 10 másodperc az ütvecsavarozóval…

Kérj árajánlatot most: autodaruzas@gmail.com

Szűk munkaterületen dolgozik a 16 tonnás darunk. – Érd – 2022

Azt hiszem nem túlzás azt állítani, hogy nálunk tényleg maximális törődést kapnak ezek a nagyértékű berendezések. Emelőrudak, alsó kötési pontok, felső távtartók és tonnányi egyéb emelőeszközünk van csak azért, hogy tökéletesen tudjuk reprodukálni az elvárt kötési módot… Nem „majdnem”, meg „hasonló”, meg „jóvanazúgy!” – hanem pont az. 

A többi „hőcserélős” referenciánkat ide kattintva tudod elolvasni.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Terv Készítése, Érd, Gépek Daruzása, Gépmozgatás, Gépszállítás, Hőcserélő Daruzása, Képek, Klíma Daruzása, Légkezelő Berendezés Daruzása, Speciális Daruzás, Távtartó Himba, Teherkötözés | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Kőtáblák és Márvány Daruzása – Budaörs

Budaörsön volt lehetőségem gyönyörű kőtáblákat daruzni a 16 tonnás autódarunkkal.

Olaszországból származó márvány lapokból álló köteg lóg a darunk horgán. Budaörs – 2022

Kőlapok Daruzása: 06-30-4546-515

Kényes, nagyon törékeny és nagyértékű márvány táblákat daruztunk, amelyeknek a biztonságáról élvédelemmel és csúszásvédelemmel is gondoskodtunk, hiszen a táblák pattintott, éles könnyedén elvághatja a köteleket. Illetve vágásbiztos emelőeszközökkel (például lánc) egyszerűen megrongálódna a tábla széle.

Tátra Autódaru – Nagyértékű rakomány daruzása.

Kérj ajánlatot, 24 órán belül válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Igény esetén akár speciális megfogó szerszámokat is tudunk biztosítani hasonló kőtáblák, kőtömbök daruzásához, hiszen rengeteg saját gyártású, de műbízonylatos eszközünk van különböző terhek megfogásához.

Országosan bérelhető szendvicspanel megfogóink akár kőtömbök, kőlapok megfogására is alkalmas lehet.

Létezik kölapok mozgatásához automata, önmagát megszorító megoldás, de akár csak a szendvicspaneleknél, mi mindenben a „bolondbiztos” emelőkben bízunk. Horror érzés bármit „önmegszorító” eszközökkel emelni emberek közelében.

kőlap emelő pofa – „csipesz”

Jó érzés volt a munka végén visszatekinteni a lepakolt árúra, ahogy szépen lassan kitolattam a telephelyről az öreg Tátra daruval – aminek hamarosan elkezdjük a felújítását.

Munka után – felújítás előtt a 16 tonnás Tátra darunk.

Daruzás – Speciális Anyagmozgatás
Érd – Budarörs – Százhalombatta
06-30-4546-515 

Kategória: Autódaruzás, Budaörs, Daru, Daruzás, Képek, Kő Lapok Daruzása, Márvány Lapok Daruzása, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Darus Üzemzavarelhárítás – Érd – Daruzás

Tátra Autódaru – Érd – 2022

Hosszú idő után újra egy üzemzavarelhárítási munkán dolgozhattunk Érden. A hívástól számított 40 percben belül a helyszínen voltunk az autódarunkkal. Jó érzés sok év után visszatérni egy olyan munkaterületre, ahol korábban sok-sok évig, szinte naponta dolgoztunk. Ha baj van, az öreg „csőrös Tátra darura” mindig lehet számítani.

Autódarus Ügyelet (0-24 hívható): 06-30-4546-515

Kategória: Egyéb | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Daruzás, Teherkötözés és Gépmozgatás – Martonvásár

Munkában a „Special Technic”. Különösen nagyértékű berendezés daruzása, teherkötözése és görgőzése. A Tátra darunk az önsúlya 1/3-ad részét, közel 8 tonnát emelt. Jöttünk, láttunk, begörgőztük!

A berendezés értéke meghaladta az 1.200.000 Eurót. Maximális bizalom, maximális előkészület, helyes kockázatértékelés és rizikó kezelés. Felesleges mozdulat nélkül került a helyére a berendezés. Rengeteget jelent a tapasztalat az ilyen helyzetekben, illetve a fantasztikus csapat, ami körbevesz minket. Büszke vagyok mindenre, akire részt vett ebben a „kis” projektben!

Kérj ajánlatot: 06-30-4546-515 vagy autodaruzas@gmail.com

Kategória: "Daru" + "Gépmozgatás", Emelés Irányítás, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Martonvásár | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Gépmozgatás és az élet nagy kérdései… – 2022

Szinte napra pontosan másfél hónappal ezelőtt temettük el Édesapámat. Szintén egészségügyi okok miatt gyakorlatilag felmondott az egyetlen, veterán kollégám. Kitört a háború a szomszédos Ukrajnában. Napról-napra változnak a gazdasági körülmények.

Az összes gépünkre felkerült az Apu tiszteletére készített matricám.

Ebben az érzelemdús környezetben kell minden eddiginél jobban koncentrálnom és fókuszálnom. A munkák kapcsán eddig is előtérbe helyeztem a minőséget a mennyiséggel szemben, de a járvány előtti évek a nagyobb kapacitásról, a nagy tempóról szóltak.

Keverőüzem telepítése autódaruval – Dunavarsány – 2022

Ebben az évben szinte csak különleges projektek kerültek elém, ahol komplex módon tudok segíteni, összetett szakmai kihívásokban. Képzeljetek el egy olyan teherpróbát, ami nagy terület igényű, plusz próbasúlyokra van szükség, fotó- és videó-dokumentációra van szükség, precíz nagy teherbírású mérleg kell és még a szereléshez is kellenek szerszámok.

Saját területünkön dolgoznak a darujaink egy komplex teherpróba kivitelezésén.

Büszke vagyok rá, hogy minőségi műhelymunka folyik nálunk. Egy -gyakorlatilag részben nukleáris ipar számára készülő- „X-Y” tengelyen mozgó keretet és híd szerkezet statikus és emelési teherpróbáját hajtottuk végre, amihez teherhordó próbasúlyokat is tudtunk biztosítani, többek között egy „donorból származó” 20 tonnás autódaru gémjével.

Érdi Ipari Terület Bérbeadása – Kiadó Tárolók – 
Akár több darab zárható, magas biztonsági szintű tárolóval:
06-30-4546-515

Acélszerkezet Statikus Próbája – Betonsúlyokkal. – 2022- Érd – Borsos Daru Telephely

Visszatekintve a 2021-es évre, elmondható, hogy rengeteg elért nagyszerű személyes mérföldkő mellett sok esetben kellett újra és újra motivációt találni, vagy éppen alkalmazkodva a pillanatnyi körülményekhez megújulni. Néha erőt meríteni a semmiből.

Az öreg Tátra darunk vezetőfülkéjéből a Clark Ádám úszódaru.

Talán az elmúltév volt az első olyan év, ahol erős kormánymozdulatokkal voltam kénytelen egyedül belenyúlni a dolgok menetébe, ami a tevékenységünket illeti. Az édesapám által felépített értékekre támaszkodva, de a saját meglátásaim szerint bontottam külön ágakra a családi vállalkozásunkat. Új, célirányos kereteket adtunk a már meglévő szolgáltatásoknak.

Továbbra is a fő irány a helyi daruzási feladatok ellátása, ezzel folytatva az eredeti vállalkozásunk hagyományait. Ilyen emlékezetes pillanat volt idén az érdi Szent Mihály kúton végzett munkánk. Gyorsan volt ránk szükség, azonnal tudtunk segíteni és több más célszerszámot is tudtunk biztosítani, például a kút csöveinek „ültetéséhez” használt emelőgerendákat, vagy a 60mm átmérőjű csőszerelvények emeléséhez használt oldható karimát is, amiből azóta gyártottunk saját emelőeszközöket is. Elakadt csövek mentésében amúgy is jók vagyunk, van hozzá egy igen speciális módszerem.

Elakadt kútfúrószárak speciális  mentése: 06-30-4546-515

Speciális Géptelepítés – 16 tonnás gép daruzása páros emelésben a két darunkkal. A teherkötözést és a  gépsor görgőzését is mi végezhettük.

2021-ben lettem én is vállalkozó. Január elejétől szépen lassan elkezdtem olyan feladatokat elvállalni, ahol adott esetben egyszemélyes hadseregként tudtam nagyon komoly feladatokban nagy cégek segítségére sietni, ha speciális gépmozgatásról, vagy teherkötözésről volt szó. Szép emlékek, nagy kihívások, nekünk való feladatok.

Ipari gyártósorok daruzása – Speciális géptelepítés: autodaruzas@gmail.com

15.260 kg papíron, 16+ tonna a valóságban, rutin munka a gyakorlatban.

„Giga-mega-hiper-szuper” óriás cégek munkamódszereihez szokott megrendelőinknek néha szokatlan, hogy 10 fős hadsereg és 3 kamionnyi felszerelés helyett megérkezik -mint a mesében- az öreg király legkisebb fia, fehér ló helyett egy roskadásig pakolt pick-up-al és ugyan azt a munkát sok esetben gyorsabban és költséghatékonyabban végzi el…

Teherkötözés – Speciális Emelések: autodaruzas@gmail.com

Speciális Daruzás – Csarnokon belül.

Azokban a feladatokban érzem magam igazán otthon, ahol több ember, adott esetben több csapat munkáját kell összefogni, adott esetben különböző nyelven kommunikálva velük, az adott feladat különböző részleteiről. Egy kis munkavédelem, egy kis emeléstechnika, egy kis emelés irányítás, egy kis teherkötözés…

Szigetvár – Barcs – Vadkempingezés az ipari „fáklya” fényénél. 2021

Fantasztikus napokat tölthettem tavaly Szigetvár környékén egy Holland-Magyar együttműködés keretein belül, ahol zsiliprendszerek telepítésében vehettem részt teherkötözéssel és emelőeszköz biztosítással illetve részben tolmácsoltam, biztosítottam a jó kommunikációt az emelésirányításban. Kb.200 kg „special-technic” a tetőcsomagtartón.

Reggeli tájkép csata előtt.

Amúgy sem kell noszogatni, ha nehéz terepen „csavargásról” van szó. Nagyon élveztem a személyre szabott, nekem való munkát. A szabadság érzése jut eszembe erről a pár napról. A rekord gyorsan elvégzett munka utáni kirándulás, feltöltődés sugárzik a képekről.

60 tonnás Terex autódaru a háttérben, a tetőcsomagtartón a saját tervezésű, műbizonylatos távtartó rendszerem. 2021 – Barcs

Sosem fogom elfelejteni, hogy az egyik helyi kis felfedező tereptúrámnak az lett a vége, hogy egy idős bácsi a saját kis kertjéből engedett ki a kertkapunk keresztül, szinte a veteményesből. Ő se tudja, hogy kerültemhettem oda, de őszintén szólva  igazából én se.

Szentegát – Szent Amália-kápolna – A kellemest a hasznossal…

Ez egy egészen különleges életforma. Aki dolgozott már velünk, az tudja, hogy miről beszélek. Volt rá példa, hogy két munka között elmentünk a Vasúttörténeti Múzeumba…

Munkában a Teleszkópos Távtartóm.

Ez jellemző ránk. A nehéz terheket, nehéz időket könnyűnek, egyszerűnek látszatni.
A legnehezebb feladatokból is sikerélményt varázsolni, kinevetni a veszélyt és megmutatni, hogy lehet ezt fiatalosan, lazán és profin is csinálni egyszerre, nem csak rágörcsölve, belekeseredve. Azt hiszem legyen ez egy szép zárógondolat.

Daruzás – Gépmozgatás – Teherkötözés: 06-30-4546-515

Kategória: Egyéb, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Szigetvár, Zsilip Daruzása | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

IFA ADK 080 – Gépkönyv és Kezelési Útmutató

Igaz, nekünk sosem volt IFA típusú autódaru a gépparkunkban – Édesapám egyszer azt mondta, hogy az udvarba sem engedi be (büszke volt a CKD daruink teher- és strapa-bírására), most mégis a kezembe került egy kb. 178 oldalas „Gépkönyv” – pontosabban egy „Kezelési Utasítás” az ADK 080-0 típushoz. Szokás szerint digitalizáltam.

IFA ADK 080 Kezelési Utasítás (Részlet) – Kattints Ide a Letöltéshez.

Egy részlete ide kattintva elérhető / letölthető. (Jobb klikk, cél mentése másképpen.)

A kivonatban a legfontosabb részek elérhetőek, mint a terhelési táblázat vagy a főbb kezelőszervek leírása. A teljes 178 oldalas verziót is szívesen átküldöm bárkinek – hasonló segítségért vagy jelképes összegért cserébe: autodaruzas@gmail.com

Kategória: IFA ADK 080 | Címke: , , | Hozzászólás most!

Borsos Imre – Édesapám Emlékére – 1948-2022

Édesapám – Borsos Imre Emlékére – 1948.04.15 – 2022.01.31

Reméltem, hogy soem jön el az idő, amikor az Édesapámmal közösen átélt pillanatokról múltidőben kell beszélnem, reménytvesztve azzal kapcsolatban, hogy egyszer még újra egymás tenyérébe csaphatunk egy tisztességgel elvégzett munka után.

Hittem, hogy ő lesz a kivétel, aki majd erejével és örökösnek tűnő vitalitásával rácáfol az idő múlására és még hosszú időn keresztül lesz lehetőségem megpróbálni egy kicsit visszaadni abból az óvó, véget nem érő törődésből, amit évtizedeken keresztül kaptam tőle.

Édesapám a Csepel 344 fülkéjében, egy nehéz időszak közepén. 2010

Nem így történt. Január utolsó napjának estéjén a világ szegényebb lett egy nagyszerű emberrel, egy fantasztikus apával, a legjobb „Főnökkel!”

A Michigan típusú daruval, amit 1974-től kezelt a KÉV Metróépítő Vállalatnál.

Karácsony előtt került kórházba, ahol a kezdetben egyszerű vashiánynak hitt diagnózisból először fekélyre, majd jóindulatú, később már rosszindulatú gyomordaganatra gyanakodtak az orvosok. Új év után átesett egy műtéten, ahol sajnos több áttét miatt nem sikerült eltávolítani a beteg részt. A műtét után itthon, családi környezetben, szeretetben lábadozott.

A rá jellemző talpig tengerészkék ruhában és az elmaradhatatlan Tátra-s sapkában.

Egyik utolsó beszélgetésünkben elcsukló hangon még visszatekintve az elmúlt 74 évre egyfajta „ambícióról” beszélt és arról, hogy: „Egy élmény volt!” illetve, hogy: „Szép volt!”

Minden nehézséget katonás fegyelemmel és örök optimizmussal kezelt.

Betegségét végig a rá mindig jellemző méltósággal, bátorsággal viselte. Az utolsó pillanatig tiszta elmével válaszolt a kérdéseinkre, tudatánál és humoránál volt. Halála előtt egy órával még a szemembe nézve mutatta, hogy: „Minden rendben!”

2003-ban Érd Felső építésén a 16 tonnás darunkban.

Felváltva fogtuk a kezét az utolsó napokban – egymásban is tartva a lelket. Végül Édesanyám kezét fogva aludt el 2022.01.31.-én 23 óra 22 perckor.

2008-ban egy elakadt gép mentésén.

Mindig feladatomnak éreztem megörökíteni amit csinál. Szerettem volna emléket állítani annak az erőfeszítésnek, ami mindig szépen lassan apránként előre vitte az életben. A mai napig sajnálom, hogy nem találtam meg a megfelelő formátumot, aztán eszembe jut ez a blog és a közel 400 bejegyzés az elmúlt 15 évből. A több napnyi videó és hangfelvétel amit róla őrzök, egyszer biztosan írok egy könyvet az életéről, akkor is, ha nehéz feladat.

Érd – városközpont – a Földrajzi Múzeum kertje előtt.

Igaz, semmivel sem könnyebb feladat megírni a saját apád búcsúbeszédét sem. Senkinek sem kívánom ezt az érzést. Volt egy sajátos hagyományunk, minden ünnepre kapott tőlem egy üdvözlőlapot, néhány személyre szóló saját gondolattal. Ezeket a lapokat a tőlem kapott fotóalbumokban tartotta és néha reggelente az ágya szélén üldögélve olvasgatta.

2007 – Az első L200 volánja mögött.

Amikor már biztos volt, hogy elkerülhetetlen a kórházi kezelés akkor az összekészített csomagjába csempésztem pár fotót, amit a 60. születésnapjára adtam neki. Másnap -amikor a csodával határos módon- egyszercsak megcsörrent a telefonom és ő hívott, megköszönte. Tudtam, hogy sok erőt ad majd neki.

Az elsüllyedt Százhalombattai komptolóhajó visszaemelése után, a két „örök kapitány”.

Jellemző, hogy a kórképen kívül a korképet is nézni kell, amit meghatároz a koronavírus és annak az összes következménye. Borzasztó, hogy kocsmába minden nélkül járhatunk, de a kórházat katonák védik – nehogy meg lehessen látogatni a szeretteinket. Végül apu több mint egy hónapot volt bent. Sosem kapta el a COVID-ot.

2019 – Budaörsi Reptér – a születésnapján.

Elmondhatta, hogy túlélte azt is, hogy kigyulladt a kórház, amiben kezelték. Az a nap volt az egyetlen, amikor nem tudtunk találkozni. Minden nap bent voltunk nála. Hol csellel, hol ellentmondást nem tűrve, később – az állapotára való tekintettel – engedéllyel tudtuk őt látogatni. Végig kísértük az úton.  A látogatási tilalom intézménye a legkegyetlenebb dolog.

Tank vezetés – 2019.

„Az életet visszafelé nézni kell megérteni, viszont előrefelé nézve kell élni.”  – H. Calvin

Ez az idézet volt az egyik utolsó szülinapi kártyájában, aminek különös értelmet ad, amikor az ember megpróbálál külső szemmel tekinteni az életére. Kicsit rövidítve közzéteszek egy  részletet abból a beszédből, amit Harmat Béla -volt érdi polgármester- mondott el édesapám temetésén:

Búcsúznak tőled szeretteid és családjaik, barátaid, munkatársaid, szomszédaid, ismerőseid.

Testvéreid Éva, Marika, Erzsike és Sándor mély fájdalommal gondolnak a sok-sok csodás gyerekkori emlékre, mint ahogy egy kishúg gondolhat a bátyjára, vagy mint ahogy egy idősebb nővér, fivér gondolhat a kisöccsére. Két bátyád – Lajos és József- és szüleid, édesapád – Lajos- és édesanyád -Julianna- már odafentről kísérnek az utadon, büszkén fogják a kezed.

Imrének 3 házasságból 5 gyermeke volt – „És ez csak annyi amiről tudnak!” -tette hozzá mindig viccesen.

A házunk elötti tér és a daruk – 1995 környéke

Gyermekeid szívükben örökké őrizni fogják a rengeteg szép közös pillanatot, – a focizásokat a téren, a megunhatatlan történeteket, az autók szeretetét, a rengeteg közös „sikerélményt”- búcsúzik tőled Imre, Áron, Rebeka, Viola és Dávid.

„Papa!” – mondanák és szaladnának karjaidba unokáid, akik sok szép emlékkel a szívükben gondolnak rád.

A műhelyben – 2003

Imrének egy válás után, második feleségének tragikus elvesztését is fel kellett dolgoznia. Négy gyermekkel maradt özvegyen, mielőtt örökre összeköthette volna életét 5. gyermekének édesanyjával – Anikóval.

Soha véget nem érő szerelemmel és szeretettel búcsúzik tőled 32 év házasság után harmadik feleséged, Anikó. Sosem felejtjük a vidám perceket – a humorod-, ami minden nehézségen átsegített az utolsó percekig. Köszönjük, hogy mindenben pillanatban hűséges férj, fantasztikus apa és rendíthetetlen támasz voltál.

Búcsúzik feleséged családja – sógornőd Zsuzsa valamint András és Milán.

A téren.

Imre Martonvásáron született 1948-ban a Dreher uradalom egyik egykori volt cselédházában. „Sumi 1948” – büszkén viselte bal alkarján gyerekkori becenevét, saját kezűleg tetoválva magára.

Apu már az előtt is „Sumi”-volt, hogy Michael Schumacher megszületett volna.

Ha Martonvásár utcái, a vasútállomás, a Beethoven Kastély parkja vagy a kiserdő mesélni tudna gyermeki csínytevéseiről, akkor abból minden bizonnyal könyvet lehetne írni. Ezekről a történetekről mindig mesébe illő módon beszélt.

1972-től 50 évig élt Érden, először az Ágoston utcában, később a Hírnök utcában építkezett, ahol a ház előtt található Eszperantó téren több mint 30 évig álltak a darujai – meghatározva a környék látképét.

Büszke volt arra, hogy a valamikori Bányagyutacsgyár asztalosműhelyéből később „az autók köré”, autószerelőműhelybe került, később az építőiparban kezdett el dolgozni, ahol szintén hamar hasznát vette a gépek iránti szeretetének. A Metróépítő Vállalatnál saját elszántságából került a Nehézgépüzembe, ott lett darus, ami később az egész életét meghatározta. Egy olyan gépen is dolgozott, ami azóta már ipartörténeti emlék, amelyet a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumban őriznek. Több mint egy hónapnyi keze munkája megtalálható a Paksi Atomerőműben, több évnyi munkája meghatározó része volt a Metró alagút és a Metró állomások felépítésének is.

1985-től, a nyolcvanas évek végétől az Érdi Vastelepen dolgozott, ahol első évben az Év Dolgozója lett – mindenki ismerte és szerette, hiszen akkoriban szinte az egyetlen hasonló szakember és gép volt a környéken, aki sokszor csak emberségből, önzetlenül is segített… Érden gyakorlatilag nincs olyan utca, amelyben legalább egy vagy két ház felépítésében ne segített volna.

A legtöbben csak  „a Darus”-ként ismerték, illetve a rá jellemző, büszkén viselt  hatalmas bajusz miatt sokan csak „Bajszinak” – „Darus Bajszinak” hívták.

1994-től lett egyéni vállalkozó. Több mint 70 gép fordult meg a kezei között. Mérhetetlen tenni akarás hajtotta. Szorgalommal, lelkiismerettel, tisztességgel és szívvel-lélekkel, példátlan kitartással csinált mindent, amibe belekezdett.

Az egyikkedvenc közös fotónk. – Szeged

Dolgozott Érd-alsó, Érd-felső építésén, az érdi harangjáték felállításán, az érdi termálfürdő építésén, a karácsonyfák felállításán minden évben, évtizedek óta.

Bátyámmal – Áronnal több mint 20 évig dolgoztak együtt. Mindig büszkén beszélt errőlt az időszakról.

Névjegykártyáján büszkén állt, „Borsos Imre és fia” – hiszen 1996-től kezdődően több mint 20 éven keresztül Áron fiával, később 2012-től Dáviddal együtt dolgozott.

Az élet nagy kérdéseire mindig határozott választ adott, elveihez mindig hű maradt. Mindig lehetett rá számítani.

Ha valaki rászánta az időt és az energiát, hogy megértse, akkor minden félmondatában rengeteg élettapasztalat volt. Sokat lehetett tőle tanulni és mindig példát mutatott az üres beszéd helyett. Mindenre felkészített, csak arra nem, hogy hogyan lehet elviselni a hiányát.

Édesapámat az Érdi Köztemető díszparcellájában helyeztük örök nyugalomra, sírhelye a Júlia utcai bejárattól néhány lépésre jobbra található. Nem messze található a telephelyünk, a darut vezetve minden reggel és este rálátok a nyughelyére. Emlékét, tanításait sosem felejtem, igyekszem méltósággal tovább vinni amit képviselt, ahogyan a tiszteletére -még életében, két évvel ezelőtt- alapított szakmai életműdíjat sem hagyom feledésbe merülni.

Édesapám! Egy élmény volt!
-fiad, Dávid

Kategória: Édesapám Emlékére | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Havazás – Érd – Autómentés – Kamionmentés

Daruzás – Kamion- Munkagép-mentés Autódaruval – Érd

A frissen leesett nagy mennyiségű hóra való tekintettel „hazahoztuk” az érdi telephelyünkre a kifejezetten árokba csúszott munkagépek, elakadt teherautók mentésére is felszerelt gépeinket. Éjjel-nappal fogadjuk a hívásotokat: 06-30-4546-515

Daruzás – Műszaki Mentés – Kamionmentés
Érd – Százhalombatta – Sóskút – Tárnok – Diósd – Nagytétény:
06-30-4546-515 

Kategória: Kamionmentés, Üzemzavar Elhárítás Autódaruval | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Speciális Daruzás – Munkagépek S.O.S Mentése – 0-24

Az elmúlt években elég komoly tapasztalatra tettünk szert felborult földmunkagépek mentésében. Felborult minikotrótól a 19 tonnás kotróig elég sok gépet sikerült kimenteni a szorult vagy borult helyzetéből.

Felborult O&K gumikerekes kotrógép mentése.

Ez a típusú munka egy olyan szemléletet kíván, amit nem lehet iskolában megtanulni. Sok személyes képességem ki tudom használni. Jó irányítónak, jó gépkezelőnek kell lenni, jó helyzetfelismeréssel és a kockázatok folyamatos értékelése, kezelése kell ahhoz, hogy ne csináljunk nagyobb bajt, mint ahonnan kiindultunk.

Óriások csatája. Két 16 tonnás daru bírkózik a felborult munkagéppel. A nehéz körülmények igazi játszóteret jelentettek a terepes daruinknak.

Ezen kívül szükség van a megfelelő technikára, adott esetben 2-3 terepes  daruval, egyedi eszközök egész arzenáljával (különböző félszemek, horgonypontok, felnire szerelhető horgonyzási pontok, csörlők, távtartók, emelőgerendák) állunk rendelkezésre.

Munkagépek mentése: 06-30-4546-515

Munkában a két „mezítlábas rotátor” – Amerikában „rotátornak” hívják a daru karakterisztikával rendelkező speciális műszaki mentőket, amelyek kifejezetten a visszaforgatásra lettek kitalálva. Azért a mi módszereink se rosszak. :)

A gépeket minden esetben további sérülés, további anyagi kár nélkül tudtuk kimenteni, amire büszkék vagyunk.

Munkagép sikeres mentése autódaruval.

A napokba került a kezembe egy videófelvétel, amit 11 éve készítettem arról, ahogy édesapámmal felállítottunk egy felborult IFA darut…

Speciális Mentés – Munkagépek Mentése – Kamion Mentés – Daruzás:
Érd – Százhalombatta – Martonvásár – Budapest – Budaörs – Biatorbágy

06-30-4546-515

Kategória: Felborult Földmunkagép Mentése, Munkagépek Mentése | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Szendvicspanelmegfogó – Kútgyűrűfogó Bérlés

Kezdjük az évet közös munkával! Vegyél repülőrajtot a projekteddel az eszközeinkkel!
Ne húzd az időt és égesd el a pénzed és az energiáid a vákuumos megfogókkal!
– azokkal szívjon más!  Mi inkább haladnánk! :) Most még a 2021-es árakon!

Bérelhető szendvicspanel emelő!

Szendvicspanelmegfogó Bérlés: 06-30-4546-515

Kategória: Akusztikus Panel Megfogó, Oldalpanel Adapter, Szendvicspanel Megfogó | Hozzászólás most!

Betongarázs Ingyenes Elszállítása Daruzással – Zugló

Betongarázs daruzásában  eddig is voltak egyedi megoldásaink.  Most már különleges ajánlatunk is van: bontásra szánt betongarázsát ingyen elszállítjuk:  06-30-4546-515

Betongarázs Bontása – Betongarázs Daruzása – Budapest, Zugló

? Kik vagyunk?
– Egy apa-fia családi vállalkozás, akik 40 éve daruzással foglalkoznak.

? Hogy kerülünk ide?
– Megkerestek minket egy betongarázs szállítása kapcsán és kitaláltunk egy mindenki számára előnyős, kölcsönösen nyerő megoldást a kialakult bontási kötelezettség kapcsán. Ingyen, költség nélkül elbontjuk, elszállítjuk a betongarázst magáért a garázsért cserébe.

Betongarázs Daruzása – Elszállítása – Érd (2017)

Nincs több fejfájás, idegeskedés, nincs többszázeres kiadás a bontás miatt, nekünk pedig lesz egy garázsunk a munkánkért cserébe, amit használhatunk.

? Meddig lehet élni a lehetőséggel?
– Már csak néhány darab garázst tudunk elszállítani,
érdemes időben időpontot egyeztetni a 06-30-4546-515-ös számon.

Kategória: Betongarázs Daruzása, Bontási Műveletek Kiszolgálása Autódaruval, Zugló | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

TATRA 148 – CKD AD 160 – M1:14 – Makett

Egy időben sokat gondolkoztam azon, hogy milyen sok időt és energiát „öltünk bele” egy-egy gépünk felújításába, vagy az egyedi eszközeink legyártásába. Néha már-már „feleslegesnek” és „elvesztegetettnek” érezve a ráfordított órákat.

Ezután szembejött egy videó, amin valaki 1:14 méretarányban épített egy teljesen funkcionáló 16 tonnás darut, ami pont olyan mint az egyik saját gépünk.


Tényleg elképesztő mennyiségű munkát tehetett bele, minden elismerésem. Azon kívül, hogy egy műszaki mestermű amit létrehozott és legyártott, visszaadta a kedvemet is, hogy ismét kicsit többet foglalkozzak a gépeinkkel. Ha ér annyit egy ilyen típus, hogy valaki „játékból” legyártsa magának kicsibe, akkor nekem is meg kell becsülni azt, amiben ülök.

Kategória: Alkatrész, CKD AD 160, Videók | Hozzászólás most!

2021 – Édesapám 73 évesen a kezelőfülkében…

Édesapám a 20 tonnás darunk kezelőfülkéjében. 2021 – Érd

Édesapám beugrott egy kicsit segíteni. Mostanában rengeteget dolgoznak a gépeink telephelyen belül, sokat rendezgetjük a saját dolgainkat és nincs nagyobb öröm annál, mint amikor a 73 éves Főnök bepattan a gépbe egy kicsit meggyorsítani a munkát.

Két darus generáció egy képen.

Apu szinte semmit nem változott az elmúlt 10 évben, minden más viszont igen. Teljesen más képet fest a tevékenységünk, mint amikor elkezdtünk együtt dolgozni és engem sem biztos, hogy felismernének…

2013

Akkor így kergetőztünk az akkori friss szerzeményünkkel, az egyik 16 tonnás darunkkal:

Amennyi munkát már elvégeztünk azzal a géppel, az tényleg szó szerint már történelem… 16 tonnás Tátra daru még annyi arcát egészen biztosan nem mutathatta meg, mint ahány szerepet ráosztottunk az eltelt években.

 

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás | Hozzászólás most!

Betonkehely Fordító Távtartó – Eladó / Bérelhető

Teleszkópos Betonkehely-fordító távtartó.

Hétfő reggel szó szerint megbotlottam az előre legyártott, sárgára színterezett, betonkehely-fordításra (is) használt távtartóinkban, ezért egyet akár el is adnék, ha van rá igény. Részben saját tervezés, részben saját gyártás, teljesen profi, dokumentációval.

Addig kell megvenni, amíg meg nem gondolom magam:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Betonkehely Fordító Távtartó, Daru, Daruzás, födém daruzása, Távtartó Himba | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Bérelhető Szendvicspanel-megfogó Adapter – Célszerszám

Ha szendvicspanel emelésről van szó, akkor időt, energiát és fejfájást tudunk neked spórolni, azáltal, hogy adunk hozzá egy eszközt, amivel csúcsra tudod járatni a csapatod.

Ha több száz, vagy több ezer panelt kell a helyére emelni, és minden egyes panel emelésén hosszú perceket spórolok neked, akkor a végeredmény egy szemmel láthatóan nagyobb profit…

Bérelhető Szendvicspanel Emelő Adapter: 06-30-4546-515

Segítünk elkapni a ritmust! Hatalmas elismerés, hogy nagy, nemzetközi beruházásokon is előszeretettel alkalmazzák a megoldásunkat, amit édesapámmal a garázsunkban kezdtünk el fejleszteni. Volt egy jó koncepciónk, azóta lett belőle egy jó termék, profi szolgáltatás.

Gerendák és szendvicspanelek rengetegében pirosan „világít” a saját fejlesztésű eszközünk. Bérelhető!

Ebben az évben szétválasztottuk és részben újraszerveztük családon belül azt, hogy ki milyen tevékenységeket visz tovább. Új koncepcióval, sokkal kedvezőbb feltételekkel tudtok tőlünk eszközöket bérelni.

Kategória: Akusztikus Panel Megfogó, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Oldalpanel Adapter, Szendvicspanel Megfogó, Távtartó Himba | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!