Kérj Ajánlatot Azonnal! 2020-ban Foglalj Időpontot Időben!

A vírus helyzet enyhülése után magasabb fokozatra kapcsoltunk!  Hívj fel, segítünk!
Ne csússz le a legjobb időpontokról, foglalj magadnak helyet a naptárunkban!
Ráadásul ha időben tudunk a megrendelésedről, akkor sokkal precízebb munkát is tudunk végezni. Nincs kapkodás, nincs idegeskedés, csak pontos tervezés, szervezés, emelés…

Kérj ajánlatot azonnal: +36304546515
vagy részletesen: autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás | Hozzászólás most!

10 Tonnás Hajókonténer Daruzása – Majosháza – Autódaru

16 tonnás autódarunk Majosházán. 40 lábas konténer daruzása.

Reggel 7.00 – Érkezés Majosházára. A vártnál szűkebb hely, rosszabb pozíció, nehezebb súly, új terv és a felkelő nap sugarai… A tanulság, hogy hiába a maximális előkészület a mi oldalunkról, ha az információk nem pontosak. Azért levettük a 10+ tonnás csöppséget.

Hajókonténerek Konténer Daruzása: 06-30-4546-515

Itt találod a többi konténeres referenciánk listáját. Kattints ide.

Készítettem év elején egy videót, amiben összeszedtem pár érdekességet az ilyen konténerek daruzásáról, elsősorban szakmai anyagnak szántam, de az előtt is érdekes lehet, mielőtt erre a célra darut bérelnél.

Kérj ingyenes szaktanácsot vagy ajánlatot tőlünk:
autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Képek, Konténer Daruzása - 20 lábas, Konténer Daruzása - 40 lábas, Majosháza, Munkáink - Települések szerint rendezve, Tátra 148 | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Elkészült az Új Munkavédelmi Videónk! [Borsos Daru X Daruzas.hu]

Egy új videóval szeretném elősegíteni a biztonságosabb daruzást. Mielőtt elkezdődne a munka valamelyik darunkkal, ezzel a videóval és/vagy egy rövid helyszíni oktatással ki tudjuk védeni a legfőbb baleseti veszélyforrásokat.  Mi vigyázunk rátok!

Nézd meg az új darus videónkat:

Daruzás – Speciális Gépmozgatás – Autódaruzás
Érd – Biatorbágy – Százhalombatta – Sóskút – Diósd – Budapest
autodaruzas@gmail.com 

Hiszek benne, hogy egy nagyvállalat profizmusát kis lépcsőkben be lehet építeni egy pár fős, kis családi vállalkozás életébe is. Egy erőműben dolgoztunk, ahol az mkv. (munkavédelmi) oktatás gerincét egy videó adta. Profi, minek ugyan azt ezerszer elmondani? Szépen illusztrálva, érthetően, átgondoltan nekik elég volt egyszer felvenni.

Egy saját animációm arról, hogy mi milyen veszélyzónákat különböztetünk meg a daru hatósugarán belül. Forrás: Daruzas.hu / Borsos Dávid – 2020

Ingyenes Szakmai Tanácsadás: 06-30-4546-515

Az elmúlt időszakban volt lehetőségem zárt ajtók mögött tartani egy kisebb előadást a mi tapasztalatainkról. Nagyon élveztem, hogy kollégák előtt beszélhettem a saját szakmánkról. Egy közel 40 perces, videós, gazdagon illusztrált anyaggal készültem, ennek egy rövid verzióját tettem most nyilvánosan elérhetővé.  [Daruzas.hu – Első a biztonság!]

Egy kiragadott képkocka a darus “mkv.” videónkból. Fontos címszavak, ha darukról van szó.

Mindig azt szoktam mondani, hogy minden darusnak vannak legendás történetei,
de én saját referencia fotókat is tudok mutatni. Ugyan ez igaz a munkavédelmi témára is: elmondani el lehet, én példákat is tudok mutatni…

A teljesség igénye nélkül az alábbi ipari parkokban érhetsz el minket kedvezményes árakon, kedvező kiállással:

BITEP (Budaörsi Ipari Park): 06-30-4546-515
ÁTI-Sziget Ipari Park: 06-30-4546-515
Százhalombattai Ipari Park: 06-30-4546-515
Érdi Ipari Park: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, BITEP Ipari Park, Daru, Daruzás, Érd - M6 - Ipari Park, Halásztelek, Leshegy Ipari Park, Sóskúti Ipari Park, Szigetszentmiklós, Videók | Hozzászólás most!

Teleszkópos Távtartó – Betonkehely Fordításához –

Teleszkópos Távtartó Himbáink – Például 5 tonnás Betonkelyhek fordításához.

Országosan bérelhető távtartóink kedvező feltételekkel: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Betonkehely Fordító Távtartó, Daru, Daruzás, Egyéb, Távtartó Himba | Címke: , , | Hozzászólás most!

Legyél Profi Árajánlatkérő! – Daruzás – Autódaruzás – Érd

Döcög a projekt szervezése? Nem, vagy csak lassan válaszolnak az árajánlatkérésre?
Mi is többszörösen túl vagyunk terhelve megkeresésekkel, de segítünk, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjuk végezni a dolgunkat mind a ketten!

Egy nagy cég profizmusa – egy kis, családi vállalkozás hozzáállásával. Borsos Daru. Érd, 2020.

Összeszedtük, hogy mi az a pár alapvető dolog, amire szükségünk lesz ahhoz, hogy azonnal -legkésőbb 24 órán belül- tudjunk válaszolni. Csekkold az ellenőrző listánkat! :)

 1. Pontos cím (Város, utca, házszám! Csak így tudunk útvonalat tervezni.)
 2. Időpont (Fix időpont vagy rugalmasan szervezhető?)
 3. Maximális Súly (A legnagyobb emelendő teher súlya.)
 4. Magasság (Az emelés magassága, a legmagasabb elérni kívánt pont.)
 5. Távolság (Az emelés távolsága a daru hozzávetőleges helyétől számítva.)

Írj egy e-mailt a fentiekkel és 24 órán belül válaszolunk egy rejtett költségektől mentes,
jó ár/érték arányú ajánlattal: autodaruzas@gmail.com 

Az alábbi videóban hosszabban is elmondom, hogy melyik információ miért annyira fontos. A videó -ha még nem dolgoztunk együtt- kiválthat egy első telefonbeszélgetést:

Kategória: Autódaruzás, Borsos Daru, Daru, Daruzás, Egyéb, Legyél Profi Árajánlatkérő! | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Több, mint Daruzás! – 2020 – Technika és Stratégia.

Daruzás – Érd – Budapest – Speciális Gépmozgatás: 06-30-4546-515

Ráfordulunk 2020 utolsó harmadára. Bármit is hozzon az elkövetkező időszak, mi fel vagyunk rá készülve. Alkalmazkodunk a játékszabályokhoz, változzanak azok bárhogyan is.

14 x 7 méteres csarnok emelése egyben. Új egyéni rekordunk – méretben és komplexitásban.

Nehéz most előre tervezni, pedig nekünk ez az igazi erősségünk, ahogyan az elmúlt időszak legszebb emelése is mutatja a fenti fotón.

Kérj részletes árajánlatot: autodaruzas@gmail.com

Tökéletes egyensúly! – Tíz kötélágon és 95%-on!

14 méter hosszú, 7 méter széles csarnok/garázs emelése egyben! 23 db félszem, 24 db kötél összesen 84 méter hosszban, 3 távtartó – sok előretervezés.

Speciális megoldások, távtartók, egyedi emelő eszközök: 06-30-4546-515

A viszonylag gyenge lemezszerkezet hosszirányban nem volt eléggé merevítve az emeléshez, így a gerinc vonalában csak függőleges erőkkel terheltük emelés közben a vázat. Az öt kereszttartót külön-külön kötöttem meg, egyenletesen oszlatva el a terhelést, amire a saját távtartó rendszerünk adott lehetőséget, a megfelelő helyeken csúszó kötéssel.

Előkészületek. Eszközből nincs hiány.

A daru képességeit szintén a végletekig kihasználtuk, 95% terheléssel emeltem meg a 2,5 tonnát, kiszerelt mechanikus taggal valamint összesen 2 méter játékteret hagytam magamnak a horogszekrény és a gémfej között.

Ingyenes szakmai tanácsadás: autodaruzas@gmail.com

A leghosszabb távtartó 10 métert ívelt át, felette az áganként 8 méteres négyágúnk, a 40 lábas konténerekhez használt “Big Red” kötelünk gondoskodott a megfelelő szögekről. Alá két újabb, 2,8 méterre állított kisebb teleszkópos távtartónk került és egy ötödik direkt ág a horogról, közrefogva a távtartó közepét. Innen már csak a végleges kötélpárok következtek. Végül 10 ágon emeltem meg a szerkezetet. 3 nap előkészület, 3 óra előkészítő szerelés, 10 perc emelés.

Egy poszter a BME-n végzett munkánkról. 

Bennünk az a jó, hogy szívesen felrakok neked 3 raklap téglát is a terasz sarkára, de ha van valami izgalmas, a lehetetlen határát súroló, adrenalin bomba munkád a számunkra, ahol meg tudjuk mutatni az igazi képességeinket, annak jobban örülünk!

 • A járványügyi, gazdasági körülményektől függetlenül mi addig dolgozunk, amíg lehet.
 • A magától értetődő szint felett, a megrendelő által elvárt módon gondoskodunk az egészség és munkavédelemről.
 • Nem ijedünk meg egy kézfogástól, de ha szeretnéd még a fejpajzsom is felveszem…
 • Egyelőre darukezelőként egyedül személyesen velem fogtok találkozni az elkövetkező hetekben…
 • Elképzelhető, hogy nehezebben fogtok elérni telefonon, de a lehetőségekhez képest igyekszünk mindenkit visszahívni és hamarosan segítünk abban is, hogy egyszerűbben tudj árajánlatot kérni tőlünk. 
 • Kiegészült a csapatunk egy világverő, nagyon tapasztalt, rutinos és megbízható lakatossal, így egyedi megoldásokat is tudunk használni. 
 • Ezzel a csapattal továbbra is meg tudjuk oldani a legextrémebb speciális daruzási, gépmozgatási feladatokat is.
 • Kis létszámmal, de hadseregnyi felszereléssel dolgozunk.
 • Komplex munkákat precízen, egyszerű munkákat gyorsan végzünk el.
 • Továbbra sem ragaszkodunk minden egyes munkához.
 • Ha nem a kölcsönös korrektség a párbeszéd nyelve, akkor a részünkről hamarabb véget ér a közös projekt, minthogy az igazából elkezdődne.

Borsos Daru 
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Érd, Képek, Távtartó Himba, Távtartó Himba | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Nyomdaipari Gépek Daruzása

Nyomdaipari “Korona Kezelő” Daruzása – Budapest – 2020

Néha van egy olyan érzésem, hogy a környék összes csarnokát a Tátra köré tervezték. Önmagában érintőt venni minden létező tereptárgyon, nem rossz. Mellette bepattintani egy 100+ MFt-os papíripari -ragasztó- extruder fejet a helyére, már csak jegyzet a margón.

Nagy erő, kis helyen!  Csarnokon belüli daruzás…

” Vedd észre a veszélyt! Mérlegeld a kockázatot! Vond le a megfelelő következtetéseket. Ne köss kompromisszumokat a biztonság rovására… – Ja, és küldjed neki ezerrel! ”

Speciális Daruzás: 06-30-4546-515
autodaruzas@gmail.com

Képzelj el egy 24 tonna önsúlyú vasat, amint centire manőverezik egy épületen belül a több tíz- vagy inkább több száz-milliós berendezések között… Ha rosszul mérek, vagy rosszul mozdulok és eltalálok mondjuk egy polclábat mondjuk az ellensúllyal, akkor kártyavárként döntöm romba az egész csarnokot.

Mindezt reggel 6-kor, hogy a telepítő mérnök még elérje a repülőgépet hazafelé…
Jó csapattal élmény a munka!

Kategória: "Daru" + "Gépmozgatás", Autódaruzás, Daru, Daruzás, Korona Kezelő Daruzása, Nyomdaipari Gépek Daruzása, Speciális Daruzás | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Országos Meteorológiai Szolgálat – Autoszondázó Berendezés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat új berendezésének telepítésében segíthettünk több alkalommal. Fantasztikus csapattal, maximális profizmussal volt lehetőségünk együtt dolgozni. Az új berendezés a meterológiai léggömbök automatikus indításáért fog felelni. Gyönyörű műszaki megoldás, számunkra pedig izgalmas emeléstechnikai kihívás volt.

Ha van egy izgalmas projekted a számunkra, akár ingyenes rövidfilmet is készítünk hozzá:
Daruzás – Speciális Gépmozgatás: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Képek, Meteorológiai Eszközök Daruzása, Országos Meteorológiai Szolgálat, Referencia, Távtartó Himba | Címke: , | Hozzászólás most!

Daru Kötelek – Kezdőszett I. – Alap Kötélcsomag

Édesapámmal és a közel 50 év rutinjával összeállítottunk egy kezdőszettet a darus kollégáknak, azokból a kötelekből, amelyeket mi is a leggyakrabban használunk.
Ezek nélkül ne indulj el egy munkára sem! Ráadásul kialkudtam rá egy kis kedvezményt is, mivel mi mindenhol évek óta, nagy tételben vásárolunk a saját magunk részére.

Daruzás – Speciális Teherkötözés: 06-30-4546-515

Néhány eszköz az első “alapcsomag” tartalmából. Ez a csomag az, ami nélkül mi sem indulunk el.

Apuval éppen arról beszélgettünk az utolsó nagy átvizsgálásunk során, hogy az esetek nagy többségében ugyan azokat a köteleket használjuk napi szinten, ráadásul ezek ma már elérhető árú eszközök. Annak aki évtizedeken keresztül csak acélsodronnyal vagy lánccal tudott dolgozni -abban az időben, amikor a spanifer is csoda volt a teherkötöző dróttal szemben-, annak a mostani modern teherkötő eszközök valóságos kánaánt jelentenek.

Kérj árajánlatot: autodaruzas@gmail.com

Ha van valaki, akitől elfogadom a tippeket, hogy mit vigyek magammal, az Apu. 72 év, 46 év a szakmában és a gépeinken rendszeresített 200+ eszköz. Ezekből a típusokból válogattunk nektek egy csomaggal és egy kis kedvezménnyel!

Csak jó eszközökkel lehet jó munkát végezni. Az a személyes meggyőződésem, hogy a sikeres emeléshez csak 50% maga a daru, a másik 50% a kezelőfülkében és a szerszámos ládákban van. Hiába a sok milliós technika, ha pont egy apróság hiányzik!
Kerüld el a fejvakargatást és tartalékolj be, ezek bármikor jól jöhetnek!

Emeléstechnikai Ingyenes Szaktanácsadás: 06-30/4546-515

Az első számú csomag / szett tartalma egy fotón.

Az egész csomag belefér egy katonai utazó/hátizsákba, ami önmagában is érték, sok rekeszes, extrém strapabíró és könnyen mozgatható benne egyben a kis teherkötöző túlélőkészlet. Ha nyugodtan akarsz elindulni, akkor ezeket -minimum- vidd magaddal.

Heveder és körkötelek, különböző hosszban. Mindenki párban szokott kötelet vásárolni, ami az én hozzáállásom szerint hiba. Nálunk minden tétel 4 darabbal kezdődik.

Nálunk egy kötélből sincs kettő darab. Kötelet négyesével veszünk -minimum- így sok esetben tudunk váltott kötéllel dolgozni, ami gyorsabbá teszi a munkát és négy ágon is meglehet kötni bármit, a félszemekkel és horgokkal több hosszban is improvizálható egy négy ágú kötél, ha megkívánja a helyzet.

Két új, részben saját készítésű szerszámos készülőben a 20 tonnás darunkon. Az egyik egy nagy műgonddal készült tolóajtós kivitel, a másik egy plafonig kihasznált remekmű, ami minden tekintetben tükrözi a stílusom. “Mutasd a mi van a ládában, és megmondom, milyen darus vagy!”

Én maximalista vagyok, megszámlálhatatlan mennyiségű célszerszám van a gépeinken, de ha csak egy táskányi kötelet vihetnék magammal, akkor az I. szettünket vinném.

A csomag tartalmának egy része. – Ezekkel az eszközökkel meg lehet jelenni és ez a méret könnyen kezelhető és nem kell egész nap a 4-5-8 tonnás köteleket vonszolni, ha nincs rájuk szükség. Ráadásul ez a méret még könnyen pótolható, ha esetleg megsérül. Ezért van létjogosultsága a kisebb köteleknek is a nagyok mellett.

Nézzük, hogy mit válogattam be a kezdőcsomagba:

 • 4 darab 3,15 tonnás horog – kisebb kalodákhoz, gépekhez és mindenre (is)
 • 4 darab 3,25 tonnás félszem / sekli / omega
  (Rengeteg néven hívják, de még több a felhasználási lehetőség. Elengedhetetlen.)
 • 4 darab 2 tonnás 2 méteres körkötél
  (Ez az általam használt módszer alap építő eleme, statisztikailag minden második emelésünk ezzel kezdődik és praktikus méret a kis és közepes darukon.)
 • 4 darab 2 tonnás 1 méteres körkötél
  (Toldani, átfűzni, ráhúzni, rászorítani – szuper hasznos és könnyű vele bánni.)
 • 4 darab 2 tonnás 5 méteres heveder kötél
  (Kisebb raklapos árút is meg lehet kötni párban, alácsapva – akár váltott kötéllel is, ami gyorsítja a munkát. Megfelelően kombinálva, ha kell, egy 5 méteres 4 ágút kapunk, ami azért szép mozgásteret biztosít.)
 • Az összes kötél minden tanúsítványa egy vízhatlan tokban, a táskában.
  (Jöhet a munkavédelem, ott a táska, ott a papír – lehet válogatni.)

A csomagban található kötelek teherbírása a felhasználási mód szerint.

Szóval ez egy szép csomag, de nézzük, hogy mit is bír ki egy ilyen függeszték és milyen módon használhatjuk:

 • Egy darab, 1 ágon, függőlegesen 2 tonnát képes megemelni.
  (Például daruhorog mint felfüggesztési pont és 1 félszemes bekötés a terhen.)

  “1 kötél ág, függőlegesen, 2 tonna.”

 • Egy darab, 1 ágon, szorítókötésben, függőlegesen, 1,6 tonnát képes megemelni.
  (Például nagyobb csődarabot, középen,  súlypontban megkötve.)
 • Egy darab, “alácsapva”, párhuzamos szárakkal 4 tonnát képes megemelni.
  (Például doboz alatt alácsapva, fent távtartó- vagy emelő-gerendára kötve.)
 • Egy darab, “alácsapva”, a piktogramon jelzett szögben 45 fokig 2,8 tonnát emel.
  (Például raklapos árú.)
 • Egy darab, “alácsapva”, a piktogramon jelzett szögben 60 fokig 2 tonnát emel.
  (Például kisméretű tégla, raklapon – értelem szerűen.)
 • Két darab, két ágon, a piktogramon jelzett szögben 45 fokig 2,8 tonnát emel.
 • Két darab, két ágon, a piktogramon jelzett szögben 60 fokig 2 tonnát emel.
 • 3-4 ágon használva, a piktogramon jelzett szögben 45 fokig 4,2 tonnát emel.
 • 3-4 ágon használva, a piktogramon jelzett szögben 45 fokig 4,2 tonnát emel.

Éles bevetésen egy hasonló szettünk. Új, zöld kötelek mindenhol! Szigetfesztivál – Mercedes G Osztály sérülésmentes emelése.

Első körben 10 darab ilyen szettet tettem össze és alkudtam ki rá egy kis kedvezményt, aminek egy részét azóta elkapkodták a barátaink, de van még pár darab, ha gyors vagy,
tudunk benne segíteni. Írj, vagy hívj: 06-30-4546-515 vagy autodaruzas@gmail.com

 

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Kötél Csomag - Kezdőszett 1., Kötél Kezdőszett I. | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Víztorony Bontása – Érd – Drón Videó

Egy újabb látványos drónvideóval bővült a referencia anyagunk.

Részt vehettünk Érden, a Földmunkás utca végén található régi, ötven köbméteres víztorony bontásában. Igaz, ezúttal nem a miénk volt a főszerep -csak besegítettünk- de ez nem akadályozott meg minket abban, hogy készítsünk néhány látványos felvételt. Miután elkészült az új torony, a régi feleslegessé vált. A hidroglóbuszt egy másik cég 130 tonnás daruja emelte, mi az elfektetésében vállaltunk szerepet. Köszönjük mindenkinek a lehetőséget és a rengeteg segítséget!

Daruzás – Emeléstervezés – Emelésszervezés – Speciális Gépmozgatás:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Érd | Hozzászólás most!

Érd – Kukásautó Mentése – Borsos Daru

20 tonnás autódarunk munkában Érden. Hulladékszállító tehergépjármű -leánykori nevén kukáskocsi- mentése autódaruval.

Kimentettünk az autódarunkkal egy kukásautót a nehéz helyzetéből Érden és közben készítettünk róla egy drón felvételt is, ha már ott voltunk. Késő délután, önhibáján kívül került nehéz helyzetbe egy hulladékszállító teherautó Érden, a Fehérvári út mellett található töltésen.

Kamionsegely Kft.-vel közösen, sérülés nélkül sikerült kimenteni a veszélyes szituációból a 8 tonna rakománnyal és 15 tonna közeli önsúllyal bíró járművet. Évtizedek és generációk óta dolgozunk együtt, így ezúttal is mi -a Borsos Daru / Daruzas.hu– biztosíthattuk, hogy nehogy a támfallal együtt csússzon a főútra az oldalra sodródott és megdőlt tehergépjármű.

Autódaruzás – Daruzás – Speciális Mentés – Ipari Balesetek Mentése
06-30-4546-515

Saját hidraulikus feszítő eszközünk gépszállításhoz – és a kár gépek műszaki- és baleseti-mentéséhez.

Gépmozgatáshoz és baleseti mentéshez is vannak extrém eszközeink. Hagyományos értelembe vett “mezei” autódarus ritkán rohangál olyan speciális eszközökkel, mint amilyenekkel mi rendelkezünk.

Kérj tőlünk ajánlatot: autodaruzas@gmail.com

 

Kategória: Autó Emelése Távtartóval, Autódaruzás, Autómentés Autódaruval (szgk. és tgk.), Daru, Daruzás, Drónnal az emelésbiztonságért - Légifotók, Érd, Képek, Teherautó Baleseti Mentése | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

2020 – Daruzás – Kijárási Korlátozás – Autódaruzás

Egyszemélyes hadsereg módjára, a kijárási korlátozás ellenére, tudunk munkát vállalni.
Azonban jobban fókuszálunk Érdre és a környező településekre, taktikus lépés nem olyan messze barangolni ebben a helyzetben. Jövünk és segítünk, ha tudunk!

2020 – Holdbéli táj közepén a darunk. Jól szimbolizálja a kihalt tereket ez a drónfelvétel.

Daruzás – Autódaruzás – Daru Bérlés
Érd – Százhalombatta – Tárnok – Sóskút – Biatorbágy – Ercsi

06-30-4546-515
autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Drónnal az emelésbiztonságért - Légifotók, Érd, Képek, Százhalombatta | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Koronavírus Járvány Idején

Egyéni védőfelszerelések – 2020. Fertőtlenítőszerek, pajzs és maszk.

Daruzás: 06-30-4546-515 autodaruzas@gmail.com

 • ☣️ Senkit sem hagyunk cserben.
 • ☣️Csökkentett kapacitással, maximális elővigyázatossággal vállalunk munkát. Magunkra és rátok is vigyázunk!
 • ☣️ A héten személyesen csak velem fogtok találkozni a daruban, valószínűleg szájmaszkban vagy arc-/fej-kendővel és/vagy teljes, de átlátszó plexi arcpajzzsal.
 • ☣️ Rendszeres kézmosási lehetőséget (fertőtlenítős víz és tiszta víz) előkészítettem a darun, 20-20 literes csapos kanna formájában.
 • ☣️ Egy daru, egy kezelő szolgálatban. Egy másik, daru, másik kezelővel szabadságon, tartalékban.
 • ☣️ Minden munkaeszközt fertőtlenítek munka előtt és után, minimum 2 liter fertőtlenítőszeres permetező pisztollyal.
 • ☣️ A saját magunk védelméről emelt vitaminokkal gondoskodunk (aki jobban ismer, az tudja, hogy naponta annyi vitamint szedek, mint más egy héten – de ez külön téma.)

Egy kis humoros fikció: Home Office – Darus verzió.

 • ⛔️ Mivel ez egy hosszú lappangási idővel rendelkező vírus, TÜNET NÉLKÜL is fontos a három lépés távolság tartása. Ha még nincs baj, akkor nem tudnak megfertőzni, ha baj van, akkor sem fertőzünk tovább.
 • 🤝 Eddig a munka elején és végén egy markáns kézfogás vagy ökölpacsi a tisztelet jele volt, mostantól a felelőtlenségé és meggondolatlanságé. Nagyon nem menő.
 • 👷‍♂️ Óva intek mindenkit, hogy változtasson az áron és a feltételeken, ez egy két élű fegyver amit nem szabad elővenni. Nem dolgozunk drágábban azért, mert sokan inkább otthon maradnak. Nem dolgozunk olcsóbban, mert kevesebb a munka, hiszen direkt üzemelünk kisebb kapacitással. Most nem a pénz a legfontosabb.
 • ☣️ Most helyt kell állni mint vállalkozó, mint vezető, mint családfő, mint szülő, mint gyermek, mint ember, aki felelős a többiekért is.
 • ☣️ Vigyázzatok a szüleitekre és gondoskodjatok róluk, ne engedjétek őket felesleges tömegbe.
Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Extrém Daruzás – Különböző Variációk – Hasonló Eredménnyel

Speciális Daruzás – Sóskút – Egy újabb emlékezetes feladaton vagyunk túl.

A legutóbbi bejegyzésünk főszereplője is a speciális segédgémünk volt, amelyet néhány éve az improvizáció tüzében kovácsoltunk a szükség kalapácsával, hogy teljesítsünk egy akkor még lehetetlennek tűnő küldetést és beemeljünk egy magszárítót egy tető alá.

Magszárító emelése Martonvásáron. Speciális Daruzás.

Különleges emelési feladat? Segíthetünk?  06-30-4546-515

Akkor jogosan mondtam, hogy: “Ez tegnap este még egy skicc volt!” – azóta már elképesztően sok esetben bizonyított, amíg házon belül királlyá nem koronáztuk a BME-n végzett emeléssel. A vetőmagüzemből egyenesen a fizikatanszékig vezetett az útja.

BME, Fizika Tanszék – 2020 – Extrém Daruzás

Ezúttal ismét egy hasonló kihívással szembesültünk. Annak a gyártósornak a fejlesztését végeztük, amelyet még én emelhettem a helyére néhány éve a 20 tonnás autódarunkkal.
A 14 tonnás csarnokon belüli emelés akkor házon belüli rekord volt a számunkra.

Daruzás – Autódaruzás – Autódaru Bérlés – Emeléstervezés – Emelés Előkészítés:
Egyszerű feladatok gyors megoldása, komplex problémák precíz, teljeskörű megoldása:
autodaruzas@gmail.com

Az AD 20 éles bevetésen, 14 tonna szűk helyen.

Ahogy a csarnokon belül a gépezet elkezdte kitölteni a rendelkezésre álló helyet, úgy fogytak a lehetőségek és mostanra a következő fejlesztés már a tető konzoljának aljával került egy síkba. Kedden érkezett a megkeresés, hogy holnap emelnünk kell. A helyszínt feltudtam mérni, de egészen az emelés tervezett napjáig csak egy vázlatos rajzot láttam.

Nézz szét YouTube csatornánkon, ide kattintva rengeteg referenciánkat nézheted meg!

Bátorság volt egy 6 méter magas gépet tervezni a ~6 méter és 3 centiméteres belvilág alá – még nagyobb bátorság volt oda felemelni azt.

A megrendelő információi alapján, a 3 tonnás gépet kellett felemelnünk a meglévő gép feletti gerendára, úgy, hogy a gép teljes magassága kb. 6 méter, a tetőt tartó traverz alja pedig kb. maximum 6 méter és 5 centi. Segítettünk kitalálni a folyamatot és kijelölni, hogy milyen gépegységeket kell leszerelni ahhoz, hogy egyáltalán esély legyen az emelésre.

Kérj rejtett költségektől mentes ajánlatot, használd az “Árajánlatkérés” menüpontot!

2 kötélágra visszafűzve a speciális segédgém, az egyedi gyártású csigáimmal. Egy horogszekrény ereje csupán egy félszem magasságával, mellőzve a csapágyazott forgatás lehetőségét, de előre belekalkulálva a maximum 90 fokos elfordulást. Szabályosan méretezve a kötélátmérőhöz, erősített oldalfallal. – “This is how we roll…”

A gépet és a nem létező emelési pontjait egészen az emelés napjáig nem láttam. Utálok improvizálni, de néha nincs más lehetőség, felkészültünk mindenre, de a korrektség kedvéért az ajánlatot három fázisra bontottam.

A felszerelésünk egy része. – nem “csak” darusok vagyunk.

Az első fázis a daruzás költségét és az általános, idő arányos költségeket tartalmazta, a második tétel a gép speciális görgőzése és az eszközök biztosítása volt, beleértve a 10 tonnás hidraulikus “körmös” emelőinket. A harmadik a végleges helyére emelés lett volna.

Gépmozgatás, görgőzés, speciális gépköltöztetés: 06-30-4546-515

Óvatos elefánt a porcelánboltban. Végül 4-5 helyen vettem “érintőt” a darugémmel a csarnokon belül.

Az emelést komoly felkészülés előzte meg, előző este még éjszakába nyúlóan tervezgettem és tökéletesítettem a felszerelést másnapra. Előkerült a plazmavágó és a magyar gyártású Weldimpex “nagy CO” hegesztőgépünk is pár percre. “Régi iskola – modern szemlélet.”

Emelés Szűkhelyen – Speciális -több szögben, hosszban állítható – Segédgémmel:
06-30-4546-515 –  autodaruzas@gmail.com

Friss teherpróba digitális mérleggel a helyszínen, az emelés előtt.

A 3000 kg-ra tervezett összeállítást 125%-al teherpróbáztam, így 3.750kg-ig feszítettem meg a rendszert -meg még egy kicsivel. Semmilyen deformációt, sérülést és/vagy repedést nem tapasztaltunk és minden paraméter megegyezett az éles emelésével. – Készen álltunk.

10 tonnás darumérleg bérlése: 06-30-4546-515

Precíz tervezés vs. pontatlan információk: 0-1.

Végül, miután közel 48 órája ezen csikorogtak a fogaskerekek az agyamban, elkezdtek megfeszülni a láncok és szembesülnöm kellett vele, hogy minden erőfeszítésem ellenére, sokkal nagyobb a terhelés a gépünkön a vártnál. Egyértelmű volt, hogy sokkal nagyobb teherrel birkózunk, mint három tonna.

Speciális emelések szakmai irányítása: autodaruzas@gmail.com

“Godzilla” kopogtat az ajtóban – az ország általam ismert legnagyobb autóra szerelt “KCR” daruja érkezett segíteni.

Szépen megfogalmazva az “élet- és vagyon-biztonság” érdekében “kockázatértékelési szempontból” megtagadtam az emelést, hiszen 50%-ot tévedni megrendelői oldalról nézve is nagy hiba. Szerencsére -éppen a BME-es munka kapcsán- nem rég megismertem személyesen azt az embert, aki a legnagyobb hazai “KCR” darut szerezte be és kezeli.

Emelésirányítás, teherkötözés: 06-30-4546-515

Hősies küzdelem éjszakába nyúlóan: végre a helyén a 165 tonnaméteres szörnyeteg.

Ezúton is köszönöm Gábornak, hogy félretett mindent és segített. Miután precíz manőverezéssel, hatalmas munkával előkészítette a több mint 200 Mft-os gépet arra, hogy a segédgémre fűzött csörlővel elkezdődhessen a daruzás, neki is láttunk az emelésnek, de az este még tartogatott meglepetéseket.

Kövess minket Facebookon: Daruzas.hu Facebook Oldal

Fassi F1650 – Gyönyörű technika, megkérdőjelezhetetlen tudással.

Nem akartam hinni a szememnek, amikor szembesültünk a problémával, hogy a korlátozott lehetőségek miatt, a lengőgém terhelése miatt ő sem képes megemelni a terhet. Ebben a pillanatban vált biztossá, hogy a gép minimum 4,2 és 4,5 tonna között van. Már-már feladni készültünk, amikor az utolsó utáni pillanatban úgy döntött az olasz szakember, hogy leszereli a gép hasán lévő szállítószalagot és két részletben is a helyére tudjuk emelni a masinát.

Kövess minket Instagrammon: Daruzas.hu Instagram

Azt gondolom, hogy bravúr volt minden tekintetben. Az eredmény a lényeg, a jócskán könnyített masina  emelkedik a helyére a kissé elmosódott éjszakai felvételen.

Egyszerre lélegeztünk fel, hogy van megoldás és egyszerre tört rám a felismerés, hogy két részletben én is gond nélkül a helyére tudtam volna emelni a gépet már órákkal korábban a saját felszerelésünkkel, ha tudtuk volna, hogy erre is van mód.

Kevés ember vállalkozna hasonló feladatra, hirtelen kettő is volt belőle a helyszínen. Emlékszem még majdnem fél órát beszélgettünk a munka után a csarnok előtt. Megszállottak vagyunk mind a ketten – a szó pozitív értelmében.

A részemről elmaradt a gólöröm. Igaz én is kapura rúghattam volna, de adtam helyette egy nagyon szép gólpasszt és mivel nyert a csapat – ez talán nem is olyan fontos.

[[[ Autódaruzás – Daruzás ]]]
[[ Érd – Ercsi – Százhalombatta – Sóskút – Budaörs – Budakeszi- Telki  ]]
autodaruzas@gmail.com
06-30-4546-515

 

Kategória: "JIB" - Segédgém, Acélszerkezetek Daruzása, Állítható Segédgém, Autódaru Bérlés, Autódaruzás, CKD AD 160, Csarnokon Belüli Daruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Éjszakai Emelések, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Gépszállító Hidraulikus Emelők, Ipari Keverő Daruzása, Képek, Precíz Mérés Darumérleggel, Referencia, Sóskút, Szerszámok, Teherkötözés, Vasanyag Daruzása, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Budapesti Műszaki Egyetem – Speciális Daruzás – Ez az életünk…

Hatalmas megtiszteltetés ért, a szakmánk és -számomra- a magyar tudományos élet egyik templomában daruzhattunk. Ezúttal a kihívás is méltó volt a nap végi ünneplésre.
A Budapesti Műszaki Egyetem, “F” épületének második emeleti ablakán kellett kivarázsolnunk hatalmas és elképesztően masszív, közel két tonnás asztalokat.

Előkészületek – Speciális Segédgém azaz “Jib”, változtatható dőlésszöggel, forgószemmel. Budapest, BME, 2020.

Daruzás – Emelés – Tervezés – Szervezés:
+36-30-4546-515

Korábban is volt szerencsénk a BME-en daruzni, akkor is remek pillanatokat éltünk át édesapámmal, akkor még a kis 8 tonnás Star 266 típusú darunkat irányítva, – erről ide kattintva olvashattok.

Édesapám 5 évvel ezelőtt, a Star darunk kezelőfülkéjében. Budapest, BME, 2015.

Ezúttal hatalmas volt a tét. Amúgy is minden második kifejezésem munka közben a “kockázatértékelési szempontból“, de 2,5 méter mélyen benyúlni egy speciális segédgémmel a műemlék védelem alatt álló épületbe, ott gépmozgató eszközökkel manőverezni a közel két tonnás asztalokat, majd egy elképesztően rövid kötéssel rögzíteni a daruhoz és fix kötési ponttal kiemelni, úgy, hogy ne okozzunk kárt…

Speciális Emelési Feladatok Korrekt, Precíz Kivitelezése:
autodaruzas@gmail.com

Évekkel ezelőtt kifejlesztettünk egy speciális segédgémet, amivel az öreg Tátra darunk lehetőségei megsokszorozódtak. Többféle adapterrel olyan személyre szabhatóvá vált, hogy öröm vele dolgozni.

Abban hiszek, hogy a ma megvívott csatákat mindig az előző napok felkészülésével nyerjük meg. Minden alkalommal a legapróbb részletekig kidolgozott tervvel vágok bele egy ilyen munkába, a kritikus részekre alternatívákat kutatva. Új, erre a munkára készíttetett láncokkal végeztük az emelést, sokszorosan túlbiztosítva, összecsúszás ellen is védve.

Kövess minket Facebookon: Daruzas.hu Facebook Oldal

Az első emelés. A nagylátószögű fotó torzítja a perspektívát – nem adja vissza a szögeket.

Elképesztő érzés volt, amikor folyamatos, dupla megerősítéses kommunikáció mellett, szépen lassan először nyúltam be a fal síkján belülre. Mint láncfűrésszel borotválkozni – hatalmas, brutális erő a hímes tojással szemben. A rádió távirányítás hiányát remek, összeszokott csapattal sikerült pótolni. Az autódarut lentről kezeltem, gyakorlatilag vakon.

Kövess minket Instagrammon: Daruzas.hu Instagram

18 méter gém az épületen kívül, 2,5 méter az ablakon keresztül az épületben.

A nap elején mindig megbánom, hogy elvállalom az első lehetetlennek tűnőt is. A nap végére mindig megajándékoz az élet egy új lehetőséggel cserébe. Most az egyik legnagyobb hazai darus cég egyik tulajdonosát fújta elém sors, aki ironikus módon azt az autót vezette, ami elszállította azt, amit mi kiemeltünk. Fantasztikus beszélgetés és élmény volt.

Nézd meg a YouTube Csatornánkat – Kattints Ide!

Légi felvétel a munkánkról. Körbeöleli a darunkat a Műszaki Egyetem “F” épülete. 2020.

Hirtelen azon kaptam magam, hogy az emelések közötti 5 perces, szusszanásnyi szünetekben mély interjút készítek a kollégával, akiknek talán a legnagyobb autóra szerelt darujuk van itthon. Szürreális volt, hogy én éppen a 35 éves Tátrával szedegetem a pókhálót a második emeleti -egykori folyosó- sarkából és azzal beszélgetek közben, akinek a 220+ milliós gépe az egyik top ma itthon. Rögtönzött szakmai kerekasztalbeszélgetés.

Ingyenes Emeléstechnikai Tanácsadás: +36304546515

Lóg az utolsó fogás a speciális segédgémen. Jól mutat a darunk felülről is.

A nehéz és nem zökkenőmentes bejutás után, ez plusz egy fűszert jelentett, plusz egy nyomást is éreztem.  Hirtelen vált vizsgamunkából színlelt diplomavédéssé a dolog.
Extrém nyomás alatt is koncentrálni, hasonló kihívás, mint boxban számolás után hozni a meccset. “Mindenkinek van egy terve, amíg egyszer orrba nem gyűrik.” – Mike Tyson 

Kollégám az utolsó fogással. Ő volt a szemem, az irányítóm, aki ráadásul képes leváltani baj esetén, hiszen teljes értékű darukezelő, remek képességekkel és nem utolsó sorban “saját nevelés” darus szakmai oldalról. Hatalmas csapatmunka volt – nagyon büszke vagyok mindenkire aki velünk volt.

Sikerült végig megőrizni a koncentrációt és gond nélkül végigvittük a tervet. Nem kellett eltérni az előzetes koncepciótól, egy alkalommal viszont módosítottunk a részben saját fejlesztésű, részben saját gyártású, műbizonylatos segédgémünk szögén – mert azt is lehet.

Különleges emelések szögbe törhető segédgémmel, kérj ajánlatot most!
Használd az “Árajánlatkérés” menüpontot!

Kilátás a másodikról – darugémmel. Ekkor még várt ránk  meglepetés.

Vannak helyzetek, amikre nagyon nehéz felkészülni és vannak amiket nem lehet előre látni, mégis megtörténhetnek. Például ilyen, hogy senki nem emlékezett 20 év távlatából, hogy az asztal lapját tartó vasszerkezet le van hegesztve az ajzat betonban rejtett módon lévő lemezekhez. A megmozdíthatatlannak hitt terhet sikerült sérülések nélkül feltépni, csak akkor szembesültünk a valósággal, amikor fémes hanggal szakadtak fel az asztalok a hidraulikus gépszállító emelőink hatására. Semmilyen külső rögzítés nem volt látható.

Autódarunk szűk helyen, minket soha nem fogsz látni zsebkendőre talpalni.

Rengeteget lehetne mesélni az előkészületekről. Arról, hogy hogyan minimalizáltam a kockázatokat, mire gondoltam és mire nem. Ilyen részlet a talpalás is, sokszorosan túltervezve. Az öreg Tátra mindig tisztességgel ki van talpalva, ellenben sok új gépet látok “mezítláb”, vagy “jól van az úgy” módon talpalni, a szívem szakad meg.

Daruzás: 06-30-4546-515

Nagy magasság és szűk manőverezés – emlékkönyvbe való fotók ismét.

Néha a daruscégeknél a robbanás szerű fejlődésben, lemaradnak a legfontosabb részletek.
Elnézve egy-egy képet, néha szerintem mások bele sem gondolnak, hogy mi történhet, vagy mit úsztak meg utólag visszagondolva. Nálunk ebben az a különbség, hogy én pontosan tudom, hogy mit vállalok és mégis hozzá merek nyúlni. Sokan akkor se értik meg a következményeket és a kockázatokat, ha már baj van. Hiszek a totális felelősség elvében.

24 órás autódarus ügyelet – Érd – Budapest: 06304546515
Ha bajbakerülsz, bármikor felhívhatsz minket.

“Ezt még innen kikapjuk, aztán mehetünk tovább!” –  Speciális Daruzás, Budapest, BME.

Összességében egy remek napot zártunk és azt érzem, hogy rengeteget fejlődtem ez alatt az egy nap alatt is. Még óvatosabb lettem és még inkább megerősített ez a munka abban, hogy a mi céljaink valahol a speciális emelések, a különleges daruzás és a gépmozgatás, géptelepítés közelében keresendőek, de a saját játékszabályaink szerint.

Kérj árajánlatot, 24 órán belül részletesen válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Jól mutat a bordó vázszerkezet az autódarunk piros segédgémen. A festés is ennek az alkalomnak szólt, hogy a lehető legjobban lássam a daru gém pontos pozícióját.

Inkább ülök magam a darufülkében – mint reggel a vezetőségi meetingen. Inkább javítom a saját gépünket, mint várom a német szerviztechnikust a reptéren. Egy-egy ilyen emelés hátterében azt is látni kell, hogy megvannak az eszközeink a helyszínen gép javítására, ha bekövetkezne az elképzelhetetlen. Már-már katonai szempontok szerint gondolkozunk.

Tátra és CKD darukkal kapcsolatban alkatrésszel és javítási tanáccsal is tudunk segíteni:
06-30-4546-515

Nem szeretek lánccal dolgozni, de ehhez az emeléshez ez volt a legideálisabb függeszték.

A Tátrához nem kell hibakód kiolvasó diagnosztikai műszer, nincs gyantával kiöntött nyáklapos távirányító, nincs állófűtés vezérlő software miatt lefagyott fedélzeti számítógép, nem kell internet kapcsolat a hibaelhárításhoz, ellenben egy főtengelyre tekert spaniferrel akkor is elindítom, ha akkumulátor sincs benne és egy 17-es kulccsal meg egy százas szöggel akkor is összecsukom a darut, ha nincs benne motor és hidraulika szivattyú.

Műszaki hibás CKD daruk mentése, katasztrófa elhárítás: 06-30-4546-515

A hab a tortán, még egy gyors távtartós, toronydarus emelés belefért aznap egy másik munkaterületen.

Remek napot zártunk és még azután, hogy végeztünk a BME-n a daruzással, még elugrottunk egy gyors teherkötözési feladatot megoldani, ahol a távtartó gerendánkkal, emelőgerendánkkal és a bérelhető emelőeszközeinkkel segítettünk egy aggregátort toronydaruval, sérülés nélkül felemelni egy épülő ingatlan 9. emeletére.

Nagy értékű gépek emelésénél, mozgatásánál szívesen vállalok teherkötözést, szakmai irányítást legyen szó részfeladatról, vagy komplex, összetett megoldásról. Ha kell megkötöm, ha kell leemelem, beemelem, kigörgőzöm, elhúzom – mindezt akár a kulcslyukon keresztül is: 06-30-4546-515

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Állítható Segédgém, Autódaru Bérlés, Autódarus Ügyelet, Autódaruzás, BME, Budapest, Budapesti Műszaki Egyetem, Csarnokon Belüli Daruzás, Daru, Daruzás, Éjjel-nappal hívható autódaru, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Gépszállító Hidraulikus Emelők, Képek, Segédgém Fix Emelőponttal, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Távtartó Himba, Teherkötözés, Toronydaru Emeléstechnikai Kiszolgálása, Vasanyag Daruzása, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Leltár – 200+ Emelőeszköz, 72 Év – Abból 46 a Szakmában

Egy képen 2 daru, 200+ emelő eszköz és 72 év élettapasztalata -abból 46 a szakmában. 

Édesapám megannyi nehézség ellenére is, 72 évesen segít átnézni a felszerelést. Daruzás, Érd, 2020

Daruzás – Autódaruzás – Budapest illetve Érd és Térsége: 06-30-4546-515

Terítéken, amit a két daruból pakoltunk ki. “Ilyet még nem láttam.” – mondta a tapasztalt szerelőnk, amikor a kollégámmal elkezdtük egymás mellé rendezni a darukon használt eszközöket. Divat a “Tetris Challange” – nálunk ez évek óta működik, drón fotók nélkül is.

A “pálya szélén” a forgalomból végleg kivont eszközök, a többi várakozik a felülvizsgálatra.

Daruzás? Gépmozgatás? Emeléstechnika?
Kérd ingyenes, rejtett költségektől mentes ajánlatunkat!
autodaruzas@gmail.com 

Rendszeresen leselejtezzük, ami sérült, javítjuk ami menthető és bepótoljuk amit kell. Ez csak az ami a gépeken rendszeresítve van. Az igazi ínyencségek -mint a kamionmentéshez használt 8 tonnás hevederek- nincsenek is a képen. Néha egy jól felszerelt daru többet ér, mint egy új autódaru.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Speciális Gépmozgatás és Páros Emelés Két Autódaruval

“Daruzni jöttünk, de szívesen a helyére is rakjuk, ha szeretnétek.”
– erről szólt az előző év.

Jöttünk. Láttunk. Segíthetünk?

Daruzás – Autódaruzás
– és még sok minden más –
+36-30-4546-515

Hatalmas terhet vehettünk le az egyik megrendelőnk válláról. Maximum 20 tonnás, 40 lábas, 12 méteres konténereket érkeztünk leemelni a kamionról, de végül a komplett gépmozgatást mi végezhettünk. “Véletlenül” éppen nálunk volt minden ami kellett. ;)

Előre dolgoztunk, előző éjszaka már “csatasorban” a daruink Solymáron. 2019

Az elmúlt év fejlesztései arról szóltak, hogy meglegyenek az eszközeink a saját határaink feszegetéséhez. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva, ha áttörök egy falat, vagy legyűrök egy addig megmászhatatlannak hitt akadályt, akkor utána egyből a következőt keresem. Így csöppentünk bele a speciális gépmozgatásba. De ott is a nehezével kezdtük!

Bérelhető Emelőgerendák, Távtartók, Speciális Emeléstechnika:
autodaruzas@gmail.com

Az első gépmozgatásunk. Saját stabilizátor. Kaposvár. 2019.

Az első munkánk egyedülálló volt a maga kategóriájában. Első körben azért fordultak hozzánk segítségért, hogy segítsünk megkötni azt a gépet, aminek magas és egyik irányban sincs középen a súlypontja – de még az emelési pontjai is aszimmetrikusak.

Emelésirányítás, teherkötözés, ingyenes szakmai tanácsadás: 06-30-4546-515

A kötési pontokat használtam fel a saját tervezésű, részben saját gyártású stabilizátorok csatlakozási pontjaként is. Az általunk gyártott állítható keret nem engedte felborulni az extrém magas súlypontú gépet. Kaposvár, 2019.

Fantasztikus érzés, amikor egy terv megvalósul. A gépet megkötni egy dolog, elég volt hozzá három távtartó, 20 félszem, és 10 kötél, 4 különböző méretben. Az eszközöket le lehet koppintani. Vagy sikerül, vagy nem. De a rutint, a gondolkodásmódot, a hozzáállást sokkal nehezebb másolni – szerencsénkre. Plusz nálunk minden műbizonylatos, nem bóvli.

Kérd ingyenes tanácsunkat, rejtett költségektől mentes ajánlatunkat:
használd az Árajánlatkérés menüpontot!

A tető konzoljai, a gép és a megoldásunk a ráfűzés előtti pillanatban.

Végig irányítani a darukezelőt és koordinálni a feladatot nagy büszkeség, hiszen az tető konzoljaira ráfűzve a távtartókat érkeztünk meg a saját magunk által, 15×15 centis gerendákból improvizált “színpadra” – ami egy színház esetében különösen jól hangzik.

Régi vágású gépszállító platform, amolyan “Daruzas.hu módra.”

Képekkel és szavakkal nagyon nehéz visszaadni, hogy min mentünk keresztül és mennyi munkát tettünk bele – de aki ott volt és érezte, ahogy 10 percenként újra és újra megfagy a levegő a nyári 40 fokban, és mindenki lélegzetvisszafojtva nézi, ahogy sorban, centiről-centire hárulnak el az extrém akadályok, az tudhatja, hogy miről beszélek.

Speciális emeléstechnikai és autódarus ügyelet (0-24): +36-30-4546-515

Onnan tudod, hogy a mi békánkat látod, hogy előre kialakított emelési pont van rajta daruzáshoz. :)

Szóval a 4. emeleti teraszra épült méretpontos színpad fából, amire rétegelt falemez, majd vas lemez került, majd egy saját görgőszett, majd egy brutális szögvas keretre fogatott újabb platform, amire ismét lemez, fák, hogy legyen korrigálási lehetőségünk a körmös emelőkkel és kezdődhetett is az emelés.

Gépmozgatás, géptelepítés, gépszállítás: autodaruzas@gmail.com

Az alacsony profilú görgőszettnél is alacsonyabb gépmozgató görgőink.

A sikeres emelés után, már eleve fél lábbal az épületben voltunk, igaz minden millimétert kihasználtunk. Sosem fogom elfelejteni a párbeszédet, ami akkor hangzott el apu és köztem:

– Fent mennyi hely van?
– Semmi!
– Bal oldalt?
– Semmi!
– Jobbra?
– Zéró!
– Oké, akkor mehetünk előre!

4 tonnás hőcserélő az ablakban, a kötél érintőn a falon, a stabilizátor keret 2 centire a szélétől.

A dupla -egymáson elcsúszó platformra azért volt szükség, mert a gépen nem voltak előre kialakított pontok az emelők számára, és az épületen belül, két lépcsőben várt ránk még 40 centi szintkülönbség, ráadásul úgy, hogy egy 2 méteres szakaszon nem terhelhettük a födémet, csak két “I” gerenda hidalta át a legkritikusabb szakaszt.

A lépcsős rész szintbe hozva, kiemelve és megfelelően megerősítve.

Pontos pozícionálás után felkészültünk, hogy elkezdhessünk “oldalazni” a géppel, keresztül az áthidalt aknán, átbújva a falon. A cél a fal túloldalán van, ahol a beton alap pontosan akkora, mint maga a gép. Se több, se kevesebb.

Kövess minket Facebookon: Daruzas.hu Facebook Oldal

Már a második lépcsőfokon, a köztes szakaszon. Éppen a falon készülünk átbújni a 4 tonnás géppel.

A nagylátószögű képek nem adják vissza, de szemből jól látszik, hogy a legszűkebb pillanatban 2-2 cm volt mint a két oldalon, ami precíz manőverezést igényel, ha keresztbe fordul a masina, akkor be is szorulunk.

A kis piros nyíllal jelölt részen jól látszik, hogy nem szívesen tettem volna oda a kisujjam. :)

A gép végleges helyén derült ki, hogy a talpakat már nincs hely alátenni, így azok egy másik alkalommal kerültek a gép alá, az útban lévő csövek kiváltása után.

Nézd meg YouTube Csatornánkat – kattints ide.

Körmös emelő akcióban, az ideiglenes támasz lekerül, a rezgés csillapító láb megy a helyére.

Elmondható, hogy a gép egy összehangolt csapat munkájával került a helyére, akikre nagyon büszkék vagyunk. Ugyanakkor az is emlékezetes marad, hogy az utolsó alkalommal egyedül álltam neki a rezgéscsillapító lábakat a gép alá helyezni, kiváltani a stabilizátorokat és összecsomagolni az ott maradt felszerelést. Szép cardio edzés volt.

Jelentős mérföldkő a számunkra, így hagytunk egy kis emléket a gépen.

Végül az első géptelepítés, gépmozgatás emlékére -a megrendelő beleegyezésével- egy kis táblát, matricát hagytunk a gépen, amit már korábban mindenkivel aláírattam, aki bármilyen módon részt vett a munkában.

Legyél a csapatunk tagja, jelentkezz személyesen nálam: 06-30-4546-515

Zsámbék, 200 Mft értékű aranyfóliavágó-gép mozgatása és a 10 tonnás körmös emelőnk.

Ezt követően sorban jöttek a hasonló feladatok. Zsámbékon egy 200 Mft értékű berendezést segíthettünk költöztetni. A darut, a szállító autót és a gépmozgató eszközöket is mi biztosítottuk. Komplex megoldás. Emelés, szervezés, tervezés.

Nagyfiúk munkában. Két darunk Solymáron. Mégis a kék Pajeroban van a felszerelés 50%-a!

Ezt követően Solymáron dolgoztunk egyszerre két daruval és egy rakat speciális eszközzel, amelyek elférnek egy terepjáró csomagterében – mégis megmentették a napot, miután a megrendelő szembesült vele, hogy a gépmozgatási feladat nehezebb és nagyobb, mint amire számított… …én pedig pont erre számítottam, volt nálunk minden ami kellett.

Keress minket bizalommal, ha tudunk jövünk, segítünk!
+36-30-4546-515
autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Fröccsöntőgép Daruzása, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Gépszállító Hidraulikus Emelők, Körmös Emelők Speciális Gépmozgatáshoz, Munkáink - Települések szerint rendezve, Páros Emelés, Referencia, Solymár, Szerszámok | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Bérelhető Eszközök – Hidraulikus Csapágylehúzó

Az életben vannak olyan dolgok, amelyekről már-már azt hisszük, hogy elválaszthatatlanok… …de azért az új, 10 tonnás, teljesen hidraulikus csapágylehúzónkkal a nagy részüket általában sikerül jobb belátásra bírni, még akkor is, ha akár egy 250 mm átmérőjű csapágyról van is szó, amelyet még 1971-ben gyógyították rá a Tátra gyárban a terepváltó fedélben lévő tengelyre.

Az új, 10 tonnás hidraulikus csapágylehúzónk.

Bérelhető hidraulikus csapágylehúzó: 06-30-4546-515

Hatalmas munkában vagyunk mi és a szerelő barátaink is, több javítási munkán, több ütemben, több partnerrel dolgozunk együtt gyakorlatilag hónapok óta, hogy életben tartsuk a gépeinket és a sikeresen működő családi vállalkozás romantikus álomképét.

Darabokban a “vezérgép”, azaz a 16 tonnás darunk, ami ha nem is a legnagyobb a flottában, mégis a legtöbbet használt típus és masina. Ez az a gép, amit személyesen én hajtok általában.

A gyors munkához megbízható csapat és jó szerszámok kellenek. Az előbbivel szerencsére jól állunk, eszközökbe pedig rengeteget invesztáltunk az elmúlt években, minden eddiginél jobb szerszámokkal dolgozhatunk. Pár éve még úgy örültünk egy-egy új szerszámkészletnek édesapámmal, mintha a lottóötöst nyertük volna meg.

Tatra 148 és CKD daruk szerelésével kapcsolatban szívesen adunk
ingyenes szakmai tanácsot bármikor:
autodaruzas@gmail.com

Akcióban a 10 tonnás körmös csapágylehúzó. Többet ésszel -és hidraulikával-, mint (emberi)erővel.

Most már ott tartunk, hogy a jól felszerelt “varázsgarázs” eszközei közül van olyan, amit a szendvicspanel megfogó –  panelfogók mintájára bérbe is adunk. Maga ez a csapágylehúzó -ahogy sok más szerszámunk is-, akár kedvezményes napidíjon is bérelhető!

Ilyen és ehhez hasonló szerszámokat is tudsz tőlünk bérelni.
Ne fizesd ki a teljes árat, ha csak egy-két alkalommal van rá szükséged:
06-30-4546-515

Egyszerű és nagyszerű, sokoldalúan használható szerszám.

Na, de lássuk, hogy mire is használható: A hidraulikus lehúzót a tengelyhez szorosan rögzített elemek összeszereléséhez és szétszereléséhez használják. Ideális csapágyakhoz, szíjtárcsákhoz, fogaskerekekhez, kerékagyakhoz, tengelykapcsolókhoz, perselyekhez. A kiváló minőségű hidraulikus henger miatt a munkavégzéshez nem szükséges nagy erő.

 • húzóerő: 10 tonna
 • állítható kar szélesség: 60 – 250 mm
 • maximális működési tartomány: 160 mm
 • külső és belső használatra is alkalmas
 • a körmök száma variálható, igény szerint 2 vagy 3 körmösre

Bármilyen speciális műszaki problémával kapcsolatban kereshetsz minket, szívesen segítünk, ha tudunk. A daruzástól, a gépszállításon keresztül, egészen az eszköz bérbeadásig próbálunk korrekt módon segíteni: autodaruzas@gmail.com

 

Kategória: Hidraulikus Csapágylehúzó | Címke: , , | Hozzászólás most!

Klíma Daruzása – Sóskút – Sóskúti Ipari Park

Klíma Daruzása – Tizenhét méter alapgémmel “öleli át” az épületet a 20 tonnás. Ha nem lenne elég, van még +10 méter toldási lehetőség – egészen 27 méterig. (Sóskút, 2019)

Daruzás – Autódaruzás 
Érd – Sóskút – Sóskúti Ipari Park
06-30-4546-515

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Folyadékhűtő Daruzása, Hőcserélő Daruzása, Képek, Klíma Daruzása, Sóskút, Sóskúti Ipari Park | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Építőanyagok Daruzása – Biatorbágy – Páty

Építőanyagokat daruzhattunk Biatorbágyon a 16 tonnás autódarunkkal. (2019, Biatorbágy)

Jobban szeretem azokat a helyzeteket, ahol meg lehet mutatni azt is, hogy milyen plusz képességeink vannak a daruzáson felül – gondolok itt a gépmozgatásra, speciális megoldásokra, akár a szükséges célszerszámok legyártására. De néha az élet sokkal egyszerűbb, monoton “kihívásokkal” szembesít, mint amilyen például kb. 40 raklap tégla feldaruzása a következő szintre… Akármi is van előtted, csináld teljes erőbedobással…

Daruzás – Autódaruzás : Biatorbágy – Páty – Herceghalom – Zsámbék – Érd:
Kérj ajánlatot azonnal: 06-30-4546-515
vagy részletesen: autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Biatorbágy, Daru, Daru Bérlés, Daruzás, Építőanyag Daruzása, Képek, Szeglemezes Tető Daruzása, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Hozzászólás most!

Autódaruzás – Törökbálint – Daru – Helytállni heteken keresztül…

Törökbálinton egy hosszútávú projekten dolgozhatunk, ahol lassan két hónapja minden nap bizonyít a “technika” és a csapat.  Minden nézőpontból meggyőző teljesítmény.

A 20 tonnás Tátra autódarunk teljesen kiszerelt gémmel dolgozik az épület túlsó felére.

A 20 tonnás darunk, a gépkezelő, a szerelő- és karbantartó-csapat egyaránt a teljesítőképessége maximumán. Kis túlzással mondhatni, hogy ahogy nő az épület, úgy nő vele együtt a daru is. Ezt szeretem a 20 tonnásban, hogy mindig van még újabb és újabb 5 méter, amit rá lehet szerelni az amúgy sem gyenge gémszerkezetre.

Daruzás – Egy emeléstől a hosszútávú együttműködésig: 06-30-4546-515

5+5 méter gémtoldat “fixen” kiszerelve a 8,9 méteres alapgémre, ami még két tagot képes kitolni, további 8 méterrel toldva meg a daru gémszerkezetét. – Daruzas.hu – 2019 (Törökbálint)

Nap közben nehéz terepviszonyok között manőverezünk és megoldásokat keresünk, este a javítással és karbantartással megbízott csapat hibákat keres, karbantart, ha kell azonnal a helyszínen javít, mi pedig hozzuk ami kell, a legtöbbször otthonról “polcról”.

Autódaruzással, speciális helyzetekkel kapcsolatban írj e-mailt: autodaruzas@gmail.com

Tatra AD 20 fordítómű felújítása. Nem azért, mert szétesett, hanem azért, mert van egy pluszban és a legkisebb hiba esetén, pillanatok alatt cserélhető, így minimalizálva az állásidőt.

Édesapámmal mi így gondolkozunk, inkább költünk kontrollált módon javításra és felújításra, karbantartásra, megelőzésre mint törlesztőrészletre, lízingre. Nem utolsó sorban így olyan gépekkel dolgozhatunk, aminek az összes javítási útmutatója megvan. Nem csak papíron és e-book formájában, hanem fejben is. Mellesleg innen is letölthetőek.

Egész jó “iskola”, ha már egy párszor szétszedted -és össze is raktad-, amit éppen kezelsz. :)

Olyan gépre nem szívesen ülök rá, aminek a vészsüllyesztési protokolljait nem mondom el fejből, hajnali háromkor, félálomban, becsukott szemmel, fejjel lefelé lógva, hátrakötött kézzel. Én abban hiszek, hogy a daruzás egy olyan szakma, ahol nem baj, ha a darukezelő (régi vágású hajóskapitány módjára) tudja, hogy melyik szelepet kell “oroszosan oldalba kínálni” a 46-os csillagvillással, hogy újra működjenek a dolgok.

CKD típusú darukkal kapcsolatban bármikor szívesen segítünk,
akár csak ingyenes tanácsadással is: 06-30-4546-515

Drónnal készült felvétel. Lassan 2 hónapja egy munkaterületen a 20 tonnás. 2019, Törökbálint. 

Ha egy vészhelyzetben a “közönség segítségét” kell kérni, vagy telefonos mentőövhöz kell folyamodni, az már a Legyen Ön Is Milliomos!-ban sem jelentett jót, egy ilyen felelősségteljes hivatásban pedig nagyon könnyen el lehet bukni mindent. Sosem fogom elfelejteni, amikor talán 2015-ben, nyáron, 40 fokban, majd később jégesőben mentettük ki édesapámmal a szivattyú meghajtó tengely töréses gépünket, egy mező közepén a villámok elől. Mennyi a valószínűsége? 20 év alatt egyszer fordult elő, de a legrosszabbkor. Ugyan ez benne van a pakliban az új gépeknél is, csak többségében esély sincs a gyors beavatkozásra.  Ez is egyfajta minőség, még akkor is, ha elsőre furán is hangzik.

Kategória: Beton Elemek Daruzása, Budaörs, Daru, Daru Bérlés, Daruzás, Egyéb, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru, Törökbálint, Vasanyag Daruzása, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , | Hozzászólás most!

Daruzás Légi Felderítéssel – Madártávlatból a 20 tonnás

Emlékszem, hogy 2-3-4 évvel ezelőtt milyen kapukat nyitott ki számunkra az, hogy a horogra szerelt élőképes “akció” kamera képén keresztül oda is ráláttam a fűtött darufülkéből, ahová sok esetben az sem, aki a teher mellett állt.

Daruzás: 06-30-4546-515

Drónnal készült légifelvétel a 20 tonnás autódarunkról munka közben. Remekül szemlélteti, hogy milyen nagy sugarú körben képes dolgozni ez a “kis” daru, a maga 27 méteres maximális horogmagasságával.

Ugyan ezt éreztem nem olyan rég, amikor először repültem be a darunk fölé egy drónnal. Valami újnak a kezdete. Új lehetőségek, új megoldások. Igaz ez elsősorban nem a terepmunkát, sokkal inkább az előzetes tervezést helyezi -szó szerint- más nézőpontba.

Kategória: Drónnal az emelésbiztonságért - Légifotók | Címke: , | Hozzászólás most!

Bérelhető Eszközök – Kútgyűrű Megfogó Csipesz – Kútgyűrű Daruzása

A családi házunk garázsa gyerek fejjel is a kincsek végeláthatatlan tárháza volt, ami akkor azt jelentette, hogy kedvemre barkácsolhattam magamnak bármit régi csapágyakból és csavarokból, a kisautótól a hordozórakétáig. Ma már összetákolt matchboxok helyett olyan “apróságok” születnek a kezeink között, mint az egyedi, műbizonylatos panelfogóink.

A biztonság megfizethetetlen! …de nálunk bérelhető! 06-30-4546-515

Az országszerte bérelhető panelfogó megoldásunk. Saját fejlesztés.

Apu és a garázs képes a mai napig meglepetéseket okozni. Beszélgettünk és szóba került, hogy szeretnék venni kútgyűrű megfogót, mert lenne rá igény és remekül lehetne vele bővíteni a megfogókból álló termékpalettát. Fejvakargatás, félmosoly, bajuszpödrés –  “Várj egy kicsit fiacskám!” mondta apu, majd eltűnt a régi dobozok között.

Daruzás – Tervezés – Szervezés – Emelés: autodaruzas@gmail.com

Öt perccel később egy kis lánc csörgés kíséretében megjelent egy kicsit ütött-kopott megfogóval, aminek a festésen kívül semmilyen más problémája nem volt.

Nekem leesett az állam, hogy a szakmában töltött 40 év alatt mennyi mindent szerzett be és a rákövetkező estén kicsit ki is pofoztam, szóval most van egy szép és hibátlan, minden kritériumnak megfelelő, bérelhető kútgyűrű megfogó csipeszünk.

Bérelhető Kútgyűrű Megfogó Csipesz: 06-30-4546-515

 

Kategória: Bérelhető Eszközeink | Címke: , , , | Hozzászólás most!

“Apu! Meg tudtad csinálni?” – A probléma megoldás, mint családi tradíció.

Több mint húsz évvel ezelőtt, késő este izgatottan vártam, ahogy a házunk előtti téren először a darunk megfáradt hangja sejlett elő a távolból, majd a korom sötét éjszakában szépen lassan előbújtak a fények a fák ágai mögül. Édesapám és a bátyám jöttek haza – talán éppen egy éjszakai kamion mentésből.

2002 – Az első 16 tonnás és a géppark a téren, Érden.

Daruzás – Érd – 06-30-4546-515 / autodaruzas@gmail.com

Gyerekként izgatottan szegeztem nekik a kérdést, minden egyes alkalommal, hogy: “Meg tudtátok csinálni?”  Nem volt olyan alkalom, hogy ne mesélték volna el részletesen, hogy pontosan hogyan tudták megoldani a dolgot. Sőt, általában kaptam minimum egy vázlatos rajzot is a dologról – ami hajnali háromkor több óra munka után komoly teljesítmény.

2019 – Budapest – Könyves Kálmán krt. – Rákóczi híd – Portál Daruzása Éjszaka.

Daruzás – Érd – Budapest – Budaörs – Százhalombatta: 06-30-4546-515

Eltelt húsz év. Ma már én vagyok az, aki fáradtan mesél édesapámnak egy éjszakai műszak után. Igaz, én nem rajzolok, nekem a fényképezőgép a rajztáblám és a félfamentes rajzlapot is erre a blogra cseréltük, de az érzés nagyon hasonló.

Budapest – Daruzás – Autódaruzás – Rákóczi híd

Anno a mobiltelefon önmagában újdonság volt, ma már az érintőképernyős, sok kamerás telefonomon mutogatom a felvételeket, amelyek talán szebbek, mint amilyeneket a 3-4 éves tükörreflexes fényképezőgépem készít – kis túlzással. Sok minden változott.

Édesapám 71 évesen is példát mutat kitartásból – természetesen a helyszínen.

A motiváció viszont ugyan az. Az a jóleső érzés, amikor egy problémát sikerül megoldani. Néha egy-egy ilyen feladat tele van fejfájással, nem várt körülményekkel, nehézségekkel, de nálunk akkor van vége a munkának, amikor az el is készült, nem akkor amikor éppen lejárt a munkaidő. Számunkra a szakmánk egyfajta hivatás, több mint egyszerű munka.

Egy jellemző kép. 71 évesen lánctalpast vezetni? Miért ne?

Egy vállalkozás igazi arca a hozzáállásban rajzolódik ki. Korrekt, megbízható, jól szervezett emberekkel szeretjük magunkat körbevenni. Az adott szó és a tisztességgel elvégzett munka nekünk fontos. Ha valaki képes higgadt fejjel gondolkozni a bajban, amikor mindenki az ellenkező irányba menekül, akkor biztosan van helye a csapatunkban.

A korábban elsüllyedt komptoló hajó kiemelése Százhalombattán.

Segítünk ipari balesetek elhárításában is, ha nagy a baj, hívj: 06-30-4546-515

Büszke vagyok arra, hogy olyan emberek vesznek körbe, akikre lehet támaszkodni.
Egy árnyalattal nagyobb lett a kép, de még mindig családias a légkör és ugyan az a cél.
Tisztességes munkával szeretnénk reális célokat elérni, okos kockázatkezeléssel emeléstechnikai és gazdálkodási oldalról is nézve. Szeretünk szilárd alapokon állni.

A “General” – Highway Thru Hell c. sorozat – 7. Szezon – Befejező rész.

Rengetegszer veszek észre párhuzamokat az egyik külföldi TV sorozat és a kis családi vállalkozásunk között. (Talán a Pokol Országútja – vagy hasonló címmel és egy kis lemaradással fut itthon a sorozat.) Ott is egy kis zárt közösség a sok generációs, kamionmentéssel és daruzással foglalkozó családi vállalkozások köre.

A “Tábornok” nevű kamionmentő, amit több évtized után vásárolt vissza a -félig meddig rivális- cég vezetője és visszavitte megmutatni az eredeti tulajdonosoknak.

Jamie Davis lehetőséget biztosított az eredeti tulajdonosoknak, hogy “elvigyék egy körre” a több évtizede nem látott, régi “vezérgépet”.

Amiért ez fontos, az az, hogy óvatosságra int a nagy “álmokkal” és a nagy “beruházásokkal” kapcsolatban. Az első évad első része egy 1 millió dolláros beruházással kezdődött, egy teljesen új “forgógémes”, műszaki mentő daru vásárlásával. Egy beteljesült álom.

A “Rotátor” – aminek nincs igazi magyar megfelelője, sem szakszavak tekintetében, sem ezek a karakterű gépek nem terjedtek el itthon. Képes kombinált csörlőzésre és emelésre, gyakorlatilag a levegőben megforgat egy egész szerelvényt, ha szükség van rá.

Eltelt hét esztendő és több kisebb gazdasági változás után -nem a világválságról van szó, az után indult a sorozat- most ott tart a dolog, hogy az összes modern gépet eladta a flottából és könnyes szemmel, őszintén mesél egy “szebb jövőről” – ahol már tartozás mentes a géppark és minden “saját”. Ő maga is mint tulajdonos visszaült a “vezetői székből” a vezető ülésbe, mind ezt Kanadában, ahol azért sokkal erősebb -gondolom- ez az ipar.

1980 – A gép megvásárlásakor Ken Duperon és édesapja.

Akinek vannak hasonló élményei, az beleborzong abba, amilyen hanglejtéssel mesél az egykori kezelő/tulajdonos arról, hogy ez a gép volt a legnagyobb kamionmentő a nyugati parton a maga korában. Elhangzik, hogy amikor megvették, azt gondolták, hogy: “Hogyan fogjuk ezt kifizetni!” – és mesélnek arról is, hogy a gép megcsinálta a saját hírnevét.

30-40 évvel később, könnyes szemmel mesélnek az egykori tulajdonosok.

Tatra 148 és CKD Daru – Ingyenes szaktanácsadás: 06-30-4546-515

“Jó befektetést csináltunk!” – mondja az idősebb Duperon, miközben a fia vezeti a 40 éves kamionmentőt, ami a sokadik életében, még mindig alkalmas arra, hogy egy komoly kamionmentő flotta legerősebb gépe legyen. Még mindig erős, van alkatrész ellátás, javítható és üzembiztos – a visszavásárlása utáni első napon bizonyította a létjogosultságát.

Apa és fia évtizedekkel később újra a volán mögött.

Ez az érzés hiányzik nekem a modern gépekkel kapcsolatban, hogy 10-20 év múlva is elmondhassuk, hogy ez egy jó befektetés volt, megérte az árát. Vagy akár csak egy 4-5 éves időszakon belül, ne úgy kelljen visszagondolni, hogy mennyit aggódtunk, hogy csak az elektronika meg ne álljon, vagy csak ne jöjjön elő egy több milliós váratlan javítás.

A 20 tonnás darunk, csarnokon belül “ment” egy másik “megállt technikát”.

Bajba került munkagépek speciális mentése: 06-30-4546-515

Erről az jut az eszembe, hogy nagyon fárasztó reggel 3-kor felkelni azért, hogy egy másik gép mentése még beleférjen a normál napirend előtt, de még mindig jobb, hogy mi jövünk segíteni, mint “3 napig masszírozni” az “olcsón” -árverésről- behozott nyugati technikát, hogy legalább süllyeszteni legyen hajlandó a terhet. Persze ez egy nagyon kisarkított kép.

Kora reggeli “randevú” a 20 tonnás darunkkal a Savoya-park környékén. Budapest, 2019.

Daruzás – Rákóczi híd – Savoya Park – 06-30-4546-515

Persze ez messze nem egyenlő azzal, hogy a létező legrégebbi gépekkel kell dolgozni és semmit sem szabad fejleszteni, de sok esetben csak évekkel később “nyújtja be a számlát” a friss-ropogós technika. Mindig a használt nyugati autós kép jut eszembe, ahol elég egy rossz példányt kifogni és egy komolyabb javítás egyenlő lehet egy gazdasági totálkárral.

A “jó öreg Tátra” dolgozik Budapesten az Illatos úton, a Budapesti Vegyimûvek telephelyén.

Nálunk egy kicsit ütött-kopott a géppark, de egy élet munkája van bennük, saját tulajdon mindegyik, a saját kezünkkel újítottuk fel -és néha a saját kezünkkel is amortizáltuk le-, de az utolsó csavarig ismerjük és már nem nagyon tud meglepetést okozni. A fenti képen a saját fejlesztésű távtartónkkal emel, fedélzetén azzal a kezelővel, aki mellettünk vált darussá és legalább olyan büszke vagyok rá, mint a legnagyobb emeléseinkre.

Egy matrica a gépen az elvárt kötési móddal és a gyakorlatban tökéletesen reprodukálva.

Teherkötözés Speciális Távtartóval – Emelőgerenda Bérlés: autodaruzas@gmail.com

Ha már valaki szenvedett végig egy munkát rossz körülmények között, hibás géppel, rossz kezelővel, szürke műszaki megoldásokkal, idegeskedéssel, fejfájással, kiabálással, “ezt megúsztuk”-al és aggódással – az értékelni tudja, amikor egy összeszokott csapat dolgozik úgy, hogy senkinek se szökik fel a pulzusa, csak szépen összeáll a “nagy kép”.

Teherkötözés: Daruzas.hu // Hőcserélő Daruzása – Kaposvár, 2019

Tetszik, amikor csak azért lehívnak minket Érdről Kaposvárra, hogy segítsünk egy terhet megkötni, úgy, hogy ne sérüljön. Hány háromszöget tudsz megszámolni a fenti képen?
Az ilyen munkákból lesznek a szép emlékek és az emlékezetes történetek…

Kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés nekünk. – Az új körmös emelőink és legkisebb gépszállító görgőink egy fotón. Új kiegészítő tevékenység a vállalkozásban, új kihívások nekem. – További információk hamarosan.

Rengeteg gyönyörű új gépről látok fotókat mindenhol, mondjuk a mi gépeinknek legalább itt a törzskönyve is. – ahogyan egy új barátunk mondta nem olyan régen.

36 méteres oszlop daruzása, Pusztaszabolcs – 2019

Apuval rengeteget nosztalgiázunk a régebbi munkákon. – persze ezt sokkal stílusosabbá teszi, hogy mind ezt nem a hintaszékben ülve kell elképzelni, hanem hajnali háromkor, a munkaterületen, két emelés között, ami 71 évesen elég szép példamutatás kitartásból.

Daruzás – Autódaruzás
06-30-4546-515
autodaruzas@gmail.com

Kategória: Aranyköpések, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Érd – Érd Vasútállomás – Autódaruzás

Érden dolgozhattunk a 20 tonnás autódarunkkal. Ezernél is több szál köt minket Érdhez, éppen ezért nagyon jó érzés, amikor a saját szülővárosunkat segíthetünk építeni.

Daruzás – Érd – Vasútállomás – Autódaruzás – Fotó: Daruzas.hu, 2019

Daruzás – Érd: 06-30-4546-515

Rengeteget fejlődött az érdi állomás az elmúlt tíz évben – én még teljesen más körülmények között vártam itt a vonatra reggelente. Azóta nem iskolatáskával járunk az állomásra, hanem a 16 és 20 tonnás autódarunkkal.

A megújult érdi állomás. Fotó: Daruzas.hu, 2019

Kérj ajánlatot azonnal, ne maradj le a legjobb időpontokról: autodaruzas@gmail.com

Daruzás – Érd – 06-30-4546-515

 

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Légkezelő Berendezés Daruzása, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Tűzfaló – Innovatív Tűzoltó Eszköz

Egy újszerű és nagyon praktikus tűzoltóeszközt szeretnék bemutatni, amire mi is nagyon büszkék vagyunk, hiszen a Tátra autódarunkban is megtalálható egy-egy ezekből a készülékekből. A Tűzfaló gyakorlatilag egy önműködő tűzoltófáklya.

STRT8941rs

Tűzfaló – Innovatív tűzoltó berendezés.

A legszomorúbb munkagépekhez kapcsolódó balesetek egyik típusa a gépjárműtüzek esete.

C_ece1ced7b5

Autódaru lángokban, menetelés közben. Ismeretlen szerző felvétele.

Ezen a kategórián belül is az autódaruk különösen nagy veszélynek vannak kitéve, hiszen a hatalmas önsúly miatt nagyon nagy terhelést kap az egész hajtáslánc, ami könnyen a különböző alkatrészek túlmelegedéséhez vezethet.

0_3db000a4d3

Porig égett autódaru. A kár felfoghatatlan.

Ha ez párosul egy bármilyen kenőanyag vagy üzemanyag szivárgással, akkor sokszor az észlelés pillanatában már megfékezhetetlenek a lángok.  Szerencsére a mi munkagépeink a felépítésükből fakadóan kevésbé vannak kitéve ilyen veszélynek, mégis megnyugtató érzés, hogy mostantól rendelkezésre állnak ezek az eszközök.

germany-crane-fire3

Kiégett autódaru roncsai.

A Tűzfaló egyik legfőbb előnye, hogy önműködő, azaz ha elérik a lángok az eszközt, akkor magától működésbe lép (közvetlen láng, vagy 350 c°-nál nagyobb hő hatására.)

0_7e3deb97b5

A legtöbb ilyen esetben a teljes szerkezet használhatatlanná válik.

Ennek a tulajdonságának köszönhetően, ügyes tervezéssel, az eszköz már az előtt elkezdi az oltást, mielőtt a tűz keletkezését észrevennénk. A motortérben, az üzemanyag -vagy az elektromos-rendszer hibájából keletkező tüzek megfékezésében is hatalmas szerepe lehet.

Crane-Goes-up-in-Flames-7-26-2013-2-16-25-PM

Kigyulladt autódaru az oltást követően.

Crane-Goes-up-in-Flames-7-26-2013-2-16-25-PM.-2

Oltóhabbal betakart autódaru, a kár így is jelentős.

A Tűzfaló másik jelentős előnye, hogy nem porral, vagy habbal olt, hanem kémiai úton, alapvetően légnemű gázt lő ki magából, ami a zárt térben elfolytja a lángokat.

liebherr-ltr-1220-crane-engine-ehingen-landscape

Liebherr darufelépítmény motortere.

A működési elvéből fakadóan nem hagy maga után szennyeződést. Az épen maradt alkatrészeket sok esetben éppen az oltáshoz használt eszközök teszik tönkre. Például elektromos berendezéseket a poroltó, vagy víz/hab használata.

liebherr-ltm-1100-4-2-crane-drive-engine-landscape

Zárt gépház.

A zárt légtérben a Tűzfaló viszonylag hatékonyan képes megfékezni a lángokat. Az én megítélésem szerint erre az eszközre úgy kell tekinteni, mint egy plusz esélyre a baj megelőzésében.

STRT8953rs

Tűzfaló – Új tűzoltóeszközök az autódarunk motorháztetején.

Jogszabály szerint nem vált ki egy hagyományos poroltót, nem helyettesíti, cserébe viszont nem kell évente ellenőriztetni, hiszen mivel nincs benne nyomás, így nincs szükség “üzemképességi vizsgálatra”. Egyszer kell rá csupán beruházni.

STRT8949rs

A 100 másodpercig működő verzió a védőtokjával együtt. Egyelőre még a gépháztetőn, nemsokára a motortérben rögzítve…

Az eszköz két különböző méretben kapható, létezik belőle 50 és 100 másodpercig működőképes változat. A nagyobb verziót a motortérben szeretném rögzíteni, a kisebb verziót a kesztyűtartóban, a műszerfal környékén fogom tárolni. Kis helyen elfér.

STRT8951rs

Az eszköz gyufa módjára is aktiválható az alsó kupak segítségével.

Ezen felül minden szükséges engedéllyel, tanúsítvánnyal rendelkezik hazai és nemzetközi vonatkozásban is.

STRT8967rs

A nagyobb csomag tartalma az autódarunk platóján.

A nagyobb csomagtartalma: 100 másodperces Tűzfaló rúd, védőkupak, gyújtófej, rögzítőbilincs.

Ez talán a működését legjobban bemutató videó, ami annak ellenére látványos, hogy nem zárt, hanem nyílt légtérben használják, ami még csökkenti is a hatásfokát és ez csak a kisebb változat:

20100416 Crane Fire Seat

Autódaru kiégett vezetőfülkéje…

20100416 Crane Fire Aftermath

Teljesen kiégett a vezetőfülke és a motortér.

Nagyon jó -mondhatni baráti- viszonyt sikerült kialakítani a forgalmazóval, hivatkozzatok ránk (a “daruzás.hu-ra”) és lehet, hogy még valamennyi kedvezményt is kaptok az árból.

20100416 Crane Fire Crews on Top

Az időben érkező segítség ellenére is gyakorlatilag teljesen használhatatlanná vált a felszerelés.

Azt gondolom, hogy szűkös költségvetés mellett is jó befektetés a biztonságra gondolni.

20100416 Crane Fire Overhaul

Hamar megfékezett tűzeset. A kieső gép javítása, pótlása, kiváltása hatalmas költség.

Az internetes keresések alapján jól megfigyelhető, hogy a legtöbb tűz a motortérben keletkezik, amit akár több 100 másodperces eszközzel felszerelve könnyen meg lehetne védeni.

germany-crane-fire2

Motortérből szétterjed tűz Németországban.

Keresgélve a képek között, a legérdekesebb az, hogy a legkülönbözőbb típusokból találni ilyen jellegű képeket.

Crane-Fire-5-7-2014-2-56-25-PM

Kiégett “city” daru Londonban.

A Tűzfaló egy viszonylag új fejlesztés, azonban akár gyártói, akár üzemeltetői oldalról nézve megérné “rendszeresíteni”. Egyébként az új BMW-ket már úgy árulják, hogy a szériafelszereltség része az eszköz. Remélem a munkagépeken is hamar el fog terjedni.

A fenti videón jól látható, hogy a megfelelő oltóeszközök hiányában, tehetetlenül nézik végig ahogy kiég a gép. Ha lett volna a gépben ilyen eszköz, vagy a munkaterületen van valakinél, akkor a videó 98 másodperce alatt, már lehet megfékezte, vagy megakadályozta volna a tűz továbbterjedését.

393c7e19a7087d34ef76ddf8bbcd8388

170 tonnás autódaru lángokban.

IMG_0218

Kiégett Liebherr autódaru.

1243828231-feuer-stuhr-Q0NG

Tűzkár, autódaru roncsai.

Bízom benne, hogy idővel az összes gépünkön -akár több darab- ilyen eszköz is rendelkezésre fog állni. Emeléstechnikai, munkavédelmi és tűzvédelmi szempontból is nekünk első a biztonság!

Minden egyéb fontos információt megtaláltok a termék honlapján:
www.tuzoltas.com
(
Ha ránk – daruzas.hu – hivatkozol, akár még kedvezményt is kaphatsz!)

Kategória: Egyéb | Címke: , | Hozzászólás most!

Daruzás – Szigetszentmiklós – Leshegy – Totemoszlop Emelése

A daruzás egyik legszebb része, amikor egy terv a valósággá válik. Kevés annál jobb érzés van, mint amikor valami “centire” ki van számolva és mégis működik a dolog. Súlyban, méretben és manőverezésben is kihívás volt a kezdetben 15 -később 17- méteres, kb. három tonnás “totemoszlop” emelése. Ismét egy olyan daruzás, ahol nem hibázhattunk.

Daruzás – Szigetszentmiklós / Halásztelek / Leshegy Ipari Park :  06-30-4546-515

Az eredeti állapot. A “toldó” még a földön, az oszlop még a helyén. A daru emelésre kész.

Első látásra mindig furán hat, amikor az egyik talpalófánkkal a hónom alatt elkezdek lépegetni, méregetni, majd egyszer csak lerakom jelzésnek, egyfajta saját támpontnak, majd a kollégánk jön a daruval és pontosan oda áll, ahova kérem. Nem arrébb egy kicsit, vagy idébb 3 centiméterrel. Pont oda. Talpalunk, szerelünk, emelünk és a végén… …siker.

Kérj ingyenes szaktanácsot és/vagy ajánlatot! Ne maradj le! autodaruzas@gmail.com

A nagylátószögű fotón jól láthatóak a méretek. Nem sok a hely, de több, mint elég…

A fenti fotón jól látható, hogy maximum 10-20 centi (igazából talán még annyi sem) játékterünk maradt például a gém és az oszlop között. Sok pici apróságon múlik egy sikeres emelés. Az egyik ilyen az előretervezés. Nincs mindig szükség 3D-s szimulációra, egy egyszerű skicc is sokkal-sokkal jobb mint az improvizálás. Nincs idegeskedés, stressz.

Ismerd meg a hétköznapjainkat! Kattints ide és kövess minket Facebookon!

Munka közben, az emelés után. Egy kosaras emelő dolgozik, hogy oldja a darunk köteleit a totemről.

Ezzel az emeléssel felülmúltuk az eddigi házon belüli rekordunkat. Súlyban és méretben is  ez volt a legnagyobb általunk emelt “totem” vagy reklámoszlop, pedig az érdi Burger King emelése sem volt hétköznapi mutatvány.

Kérj ingyenes, részletes ajánlatot, használd az “Árajánlatkérés” menüpontot!

Autódarunk emeli az új gyorsétterem reklámját Érd központjában.

Több éve -az Érdi Ipari Park területén- volt egy hasonló, igencsak kiszámolt emelésünk, de akkor még a kisebb gépünk emelt egy kisebb oszlopot. Azóta -ha nem is látványosan- de mi is sokat fejlődtünk és ez még csak a kezdet… Hívj bátran, segítünk: 06-30-4546-515

Visszatekintés: kisebb daru, kisebb oszlop. Azóta minden megnőtt.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Képek, Leshegy Ipari Park, Munkáink - Települések szerint rendezve, Szigetszentmiklós, Totemoszlop Állítás, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – ÁTI Sziget Ipari Park – Autódaruzás

Az új év egyik első munkája az egyik kedvenc helyszínünkre szólított minket.
Az ÁTI Sziget Ipari Parkban sokat dolgoztunk az elmúlt években. A legkülönbözőbb cégeknek, a legkülönlegesebb dolgokat emeltük már itt a darunkkal. A “sima” konténertől a valamikori haditechnikáig lógott már itt nagyon sok minden az  autódarunk horgán.

Autódarunk várakozik az ÁTI Sziget Ipari Park előtt.

Daruzás – ÁTI Sziget Ipari Park: 06-30-4546-515
(Hívj most! Ne maradj le a szabad időpontokról! Visszahívlak, ha nem tudom felvenni!)

A fotón tetten érhető pár apróbb módosítás a gépünkön. Az elmúlt év végén annyi új munkalámpát, helyzetjelzőt szereztünk be, hogy csak lassan haladunk a felszerelésükkel, de ha van valami, ami megéri a ráfordítást, akkor ezek a kicsi apró fejlesztések azok.

Az autódarunk a fény az éjszakában! A biztonságos daruzás egyik kulcsa, hogy sötétben is -akár több nézőpontból- tökéletesen legyen megvilágítva a munkaterület.

Mind a két darunkon lassan annyi az egyenként, külön-külön kapcsolható munkalámpa, hogy zongorázni lehet a kapcsolókon a kezelőfülkében.

Kérj ajánlatot e-mailben: autodaruzas@gmail.com 

Az “ÁTI Sziget” tábla előtt a darunk. A mai napig ez a gép jelenti az egyik leggazdaságosabb megoldás a környéken. Hiszem, hogy ár/érték arányban ezek a daruk -és a mi szolgáltatásunk- a legjobb választás.

Szívünket-lelkünket beleépítettük ezekbe a gépekbe az elmúlt években és rengeteget dolgoztam azért, hogy a szolgáltatásunk minősége is megközelítse -vagy akár bizonyos szempontok szerint- át is ugorja a nagy cégek, nagy gépeinek, nagy hátterével nyújtott nagy-nagy “csomagjait”. Néha kölcsönösen megéri “kicsiben” gondolkozni. -már ha ez az.

Kövess minket Facebookon, ismerd meg a hétköznapjainkat: Kattints ide!

A hatalmas ipari park egyik épülete előtt az autódarunk.

Érdekesség, hogy ugyan itt van egy fotóm, amin pár éve édesapám áll akkor még a 16 tonnás darunk előtt. Szép emlékek. Ezúttal apu és a másik gép is itthon maradt, de ezek a pici apró érdekességek mindig eszembe juttatják, hogy miért is csinálom ezt az egészet.
Aki tudja mit jelent életben tartani egy családi vállalkozást, az tudja, hogy miről beszélek.

Daruzás – Szigetszentmiklós – Halásztelek: 06-30-4546-515

Édesapám évekkel korábban ugyan azon a munkaterületen a 16 tonnás darunkkal.

Annyi minden változott azóta, rengeteg mindenben sikerült szinteket lépni. Nem külsőségekben, látszólag nem nagy a különbség a két fotó között, de a vállalkozásunkkal együtt nőttem fel én is és ha belegondolok, hogy mennyivel másként működünk ma, mint akár csak 2 éve, akkor azt kell mondanom, hogy minden perce megérte a munkának.

Ingyenes szakmai tanácsadás: autodaruzas@gmail.com
vagy hívj fel, ha tudok segítek:
06304546515

Kategória: ÁTI-Sziget Ipari park, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Dunavarsány, Képek, Konténer Daruzása - 20 lábas, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Képek – Daruzás – Autódaruzás

Sokan azt mondják, hogy a régi gépeknek lelke van. Néha sikerül le is fotózni őket.

Édesapám korán reggel a munkaterületen.

Egy jó gép semmit se ér törődés és rendszeres karbantartás nélkül. Szívvel-lélekkel tartjuk életben ezeket az öreg masinákat, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb szolgáltatást nyújthassuk a megrendelőinknek.  Öreg gépek, modern, magyar családi vállalkozás!

Korrekt feltételekkel, jó árakon szeretnél árajánlatot kapni? Nem szereted, ha átvernek?
Írj és/vagy hívj: 06-30-4546-515autodaruzas@gmail.com 
Nincs trükközés, csak precíz szervezés, tervezés, emelés!

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Érd, Képek, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Hozzászólás most!

Felkészültünk az éjszakai műszakra! – Új “Nightshift” munkalámpa csomag.

Fantasztikus élményben lehetett részem, több éjszakát is probléma mentesen dolgozhattunk végig Budapesten. Külön öröm, hogy a frissen újraépített 16 tonnással, a “Budapest kerülő mini túránk” egyik állomása egy ilyen szép éjszakai feladat lehetett.

Éjszakai tűzijáték Budapesten. Remek csapattal volt szerencsénk együtt dolgozni.

Daruzás – ha azonnal szükség van ránk: 06-30-4546-515Hívj most, nem maradj le!

Éjjel dolgozni mindig különleges kihívás.  A nehezített munkakörülmények egy rutin emelést is képesek rémálommá változtatni. Pislákoló fényben bóbiskolva dolgozni nem a mi stílusunk, így végre kipróbálhattam az új “Nightshift” lámpacsomagunkat. Összesen három külön kapcsolható és állítható Cree LED fényhídról van szó. Brutálisan jó!

Munkában a 16 tonnás. Szikratenger és az új munkalámpák fénye a Budapesti éjszakában.

Szeretnél 24 órán belül részletes ajánlatot? Írj levelet: autodaruzas@gmail.com

Sokat ad hozzá a biztonsághoz, ha szinte nappali világosságot teremtenek a munkalámpák fényei. Kevésbé fárasztó a kezelő számára, ha nem az alig kivehető alakokat kell hunyorítva keresgélni a sötétben, hanem természetes megvilágításba kerül minden, ami fontos.

Éjszaka, a Lurdy Ház előtt várakozunk. A háttérben az elsuhanó autók fénye.

A legfontosabb azonban a profi csapat. Szeretünk olyan megrendelőkkel együtt dolgozni, akiknek a hozzáállása hasonlít a sajátunkhoz. Célorientált, motivált, megoldásközpontú, összeszokott és segítőkész emberekkel szívesebben dolgozok éjszaka, mint ezek hiányában világos nappal. Visszatekintve, hasonló szempontok mellett rengeteget fejlődtünk mi is.

Használd az “Árajánlatkérés” menüpontot és mi fogunk téged megkeresni!

Éjszaka is daruzunk! Mindig izgalmas több gép munkáját összehangolni. 2018, Budapest.

Néha egy nagy projekt kisebb részfeladata is lehet izgalmas. Ebben az esetben is a fő emelés egy nagyobb attrakció volt. Végül az egész útpálya fölött átívelő szerkezetet egyben emelték le – ehhez ezúton is gratulálunk. Ettől függetlenül mi is megtaláljuk a saját lehetőségeinket és nagyon élvezzük a jelenlegi helyzetünket. Páros lábbal állunk a gázon!

Megfelelő technika, a megfelelő felszereléssel. Jókor, jó helyen.

Rengeteg kisebb-nagyobb fejlesztést tervezünk, ami megkönnyíti a megrendelőink életét. A jövőben is egyre nehezebb emeléseket szeretnék elnyerni, de egyre könnyebb és egyre elegánsabb megoldásokban gondolkozunk. Kísérj minket figyelemmel, izgalmas hónapok következnek!

Daruzás – Autódaruzás: 06-30-4546-515

Kategória: "Nightshift" Munkalámpa Csomag, Acélszerkezetek Daruzása, Autódaruzás, Bontás Autódaruval, Budapest, Daru, Daruzás, Egyéb, Éjszakai Emelések, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Vasanyag Daruzása, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Medence Daruzás? Válassza a legjobbat! – Budapest

Budapest – Buda – Prémium Kategóriás Medence Daruzása Minidaruval

MiniDaru munka közben. A nagy értékű medencék emelése az egyik specialitásunk.

Medencék Daruzása: 06-30-4546-515

Az elmúlt időszakban a minidarus feladatok szervezése, tervezése az egyik erősségünké vált. Rendelkezésre áll egy fantasztikus géppark és hiszek abban, hogy ad annyit hozzá a munkánk az összképhez, hogy sokszorosan megtérül a befektetés.

Fantasztikus környezetben, speciális daru emel egy medencét a távtartónkkal. Remeteszőlős.

Kérj ajánlatot azonnal, ne maradj le az alkalomról: autodaruzas@gmail.com

Egy-egy ilyen mutatvány erősen prémium kategóriás szolgáltatás, de cserébe nem teszünk kárt a környezetben, beférünk a kertkapun és az improvizálást és próbálkozást felváltja az előre tervezés. A munka 50% az emelés előtt már véget ér – legalább ilyen fontos a jó terv.

A biztonságos daruzás kulcsa a megfelelő kötés.

Ha daruzásról van szó, akkor előbb-utóbb biztosan elő fog kerülni az állítható távtartónk, amit pontosan az ilyen feladatok biztonságos kivitelezéséhez álmodtunk meg. Egy métertől 6 méterig tudunk jól variálható, állítható, könnyen szállítható megoldást kínálni.

Országosan bérelhető távtartó megoldások: 06-30-4546-515

A legmagasabb elvárásoknak is meg kell tudni felelni.

Gyönyörű környezetben dolgozni egyfelől ajándék, másfelől hatalmas kihívás is. Ezek azok az emelések, ahol mindenki a legjobbat várja el. Egy olyan környezetben, ahol minden a minőségről szól, senki sem engedhet meg magának egyetlen hibát sem.

Néha a nehezebbnek tűnő manőver a praktikus…

Mindig sikerül új erőt meríteni a következő feladathoz, ha az ember ehhez hasonló köszönőlevelet kap a megrendelőtől, több nappal az emelés után:

Kedves Dávid!

Még egyszer szeretném megköszönni a munkájukat.
A számomra komplikáltnak tűnő munkát, amellyel beemelték a medencét a helyére a kerítés és fakorona felett, profi módon megoldották. Bármikor szívesen fogom ajánlani Önöket másoknak is.

Üdvözlettel,
P. István

Kategória: Egyéb, Medence Daruzása, Mini Daru Bérlés, Pók- / Mini-Daru, Remeteszőlős, Távtartó Himba | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Egy gondolat a nagy terhekről… – Daruzás – Autódaruzás

“Nem a teher az ami megtör, hanem annak a módja ahogyan viseled”
– mondja szabad fordításban Lou Holtz (amerikai football játékos és edző).

Ez a mi szakmánkban különösen igaz. Fején találta a szöget, pedig valószínűleg ő sosem próbált meg például egy 8 tonnás komplett csarnokot egyben megemelni… Szóval csak ésszel a nagy terhekkel… Teherkötözéssel kapcsolatban bármikor szívesen segítünk, hogy  könnyebben viselhesd az értékes és nehéz dolgok mozgatásának terhét, keress bátran:

06-30-4546-515 vagy autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás | Hozzászólás most!

Nagy Kihívás – Kis Daru – Napellenző Daruzása

Budapesten, egy budai luxus társasház legfelső szintjére emelhettünk fel speciális napellenzőket. A viszonylag kis súlyt -150 kg volt egy fogás-, viszonylag nagy magasságba kellett emelnünk, hiszen nagyságrendileg 12 méter mélyről daruztuk a teraszra a súlyokat.

“Lift-Up Drag-On” A legújabb játékszerünk és egyben a géppark legkisebb tagja.

Daruzás – A legkisebb emeléstől a legnagyobb kihívásig: 06-30-4546-515

Néha az eszköztár legértékesebb része a kreativitás és a jó csapat, illetve az előkészítés. Ebben az esetben is az előzetesen elvégzett munka tette lehetővé, hogy rövidre zárjunk egy olyan problémát, ami nagy kihívás elé állította a megrendelőnket. Sem autódaru, sem más minidaru nem tudta volna megközelíteni a munkaterületet. Mi egy szép kihívásnak láttuk.

A gép hidraulikus gémemelője és elektromos csörlővezérlője.

Élveztük az iróniát a dologban, hogy mindannyian sokkal nagyobb gépeket kezelünk, mégis a cél érdekében elővettük a “játékdaru” méretaránnyal rendelkező, félig elektromos, félig hidraulikus megoldásunkat. Ezt előzetesen az utolsó csavarig szétszereltük, felpakoltuk a pick-up platójára, felrobogtunk vele a budai hegyekbe, onnan darabonként felsétáltunk a tetőre, összeszereltük, felemeltük a napellenzőket, majd vissza az egész…

Ingyenes szakmai tanácsok és minidaru bérlés: autodaruzas@gmail.com

A sikeres emelés után… Egy fontos elem alig látható a képen: az üvegkorlát.

Alapvetően egyszerű feladatnak tűnik, de kockázatértékelési szempontból a részletek sokat adtak az adrenalin bombához, akkor amikor az első fogást elkezdtük emelni.
Egy viszonylag kihegyezett helyzetben 12 méter mélyről átemelni az üvegkorláton a 6 méter hosszú fogásokat szép élmény volt, összehangolt csapatmunkára volt szükség.

Daruzás – Autódaruzás – Kérj ajánlatot most! 06-30-4546-515

Édesapám -kihajolva az üvegkorláton- figyel 12 méter magasból.

Az elmúlt évben talán ez a kulcsszó a vállalkozásunk életében. A csapatmunka. Sok különleges emelésen vagyunk túl. Ugyan olyan személyes kihívást érzek abban, amikor több gép munkáját kell összehangolni, mint amikor egy-egy trükkösebb emelés közben a darufülkében ülök. Mindegy, hogy személyesen rúgunk gólt, vagy a csapat nyeri meg a meccset, nekünk az a lényeg, hogy a megrendelő érezze magát a legnagyobb nyertesnek.

Készház összerakás minidaruval és a 20 tonnás  autódarunkkal.

Jó példa erre, amikor messziről, mélyen, kis helyen kellett felépíteni egy könnyűszerkezetes házat… A 20 tonnás darunk emelte az alsó szintre a minidarut, majd egymásnak átadva emelték a helyükre az elemeket, majd a végén kiemeltük a minidarut…

Használd az “Árajánlatkérés” menüpontot, 24 órán belül válaszolunk!

Páros tánc. Összehangolt ütemben, egymást segítve dolgozik két teljesen különböző gép.

Ha olyan kihívással találkozol, ami elsőre megoldhatatlannak tűnik, keress minket bátran.
autodaruzas@gmail.com

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Ipari Tartályok és Keverők Emelése, Daruzása

Az elmúlt hónapokban több olyan kihívással is szembe kellett néznünk, ahol csarnokon belül, nagyon szűk helyen kellett ipari tartályokat, keverőket daruznunk. Ráadásul az egyedi igényekre, azonnal kellett megoldást találtunk. Szerencsére működnek azok az eszközök, amiket az elmúlt években táraztunk be, pontosan az ilyen alkalmakra várva.

Munkában a “Short Lifter” segédgémünk [FIX] kötési ponttal, forgó szemmel.

Daruzás – Csarnokon belül: 06-30-4546-515

Az önmagában durva, amikor egy 7,6 méter belmagasságú csarnokba terveznek egy 7,4 méter magas tartályt, de ráadásul a szoros határidő miatt nem volt lehetőségünk napokat tervezgetni, számolgatni. Megoldás kellett, azonnal. Egy éve még ez lehetetlen lett volna.

Érden, az épülő iskola szintjei közé forgattunk be raklapos építőanyagokat a speciális gémmel.

Tavaly ősszel egy szintén extrém emelés kapcsán álmodtuk meg azt a teleszkópos, változtatható hosszúságú és változtatható dőlésszögben felszerelhető gémtoldatot, amivel egészen 10-20 centis kötésmagasságig is le tudunk menni, akár távtartóval együtt is.

Kérj ajánlatot e-mailben: autodaruzas@gmail.com – részletesen válaszolok!

Az első felejthetetlen emelés az új játékszerünkkel. Azóta rengetegszer bizonyított.

Időről-időre eljön az a pillanat, amikor azt mondja az ember, hogy ennél már nem lesz izgalmasabb munkánk, nem lehet tovább fokozni, ezen a szinten már nincs új kihívás és az élet újra és újra rácáfol erre. Van olyan szűk helyzet, amikor annyira nincs hely, hogy egyszerűen nincs mód felülről megkötni a terhet, de még fel is kell állítani, épületen belül.

Előkészületek. Jól megítélhetőek a méretek. Kis súly, nagy terjedelem, nulla hely.

Minden centimétert kihasználtunk, hibának már nem maradt hely… Csarnokon belül, páros emelésben a 16 tonnás és a 20 tonnás. Precízen kiszámolt és kivitelezett emelés volt.

Használd az “Árajánlatkérés” menüpontot! 24 órán belül válaszolunk!

Szorosan egymás mellett a két gép, centire kiszámolva, hogy ne akadályozzuk egymás mozgását.

Szöveges matek feladat: “Állítsd fel a tartályt az épületen belül! Ne verd le a lámpát és a hősugárzót, ne nyomd ki a tetőt… A tartály 20-30 centivel alacsonyabb, mint az épület legmagasabb pontja.” – Egy újabb fejezet az amúgy sem vékonyka emlékkönyvünkben.

Keverő tartály daruzása Százhalombattán.

Mindig jó érzés több ember munkáját koordinálni és ezek az apró technikai megoldások mindig jó mélyen megragadnak az ember tudatában. Ezekből a tapasztalatokból lehet építkezni hosszútávon. Ugyan ezt a “megoldókulcsot” használtuk nem olyan régen Százhalombattán is, ahol szintén csarnokon belül kellett daruznunk.

Gépek telepítésére, tartályok csarnokon belüli mozgatására tudunk személyre szabott megoldást kínálni: 06-30-4546-515  

Kategória: Állítható Segédgém, Csarnok Építése Autódaruval, Csarnokon Belüli Daruzás, Darupálya Telepítése, Egyéb, Ipari Keverő Daruzása, Segédgém Fix Emelőponttal, Sóskút, Százhalombatta, Tartály Daruzása | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

BITEP – Budaörs – Mobilház Daruzása Távtartóval

BITEP – Budaörs – Munkában a 16 tonnás Tátra  és a teleszkópos és/vagy moduláris távtartónk. Mobilház elemek daruzása Budaörsön. Ez az egyik kedvenc mutatványunk, hiszen ezek az eszközök megvédik az emelt házikót. Távtartóink országosan bérelhetőek.

Mobilház daruzása távtartóval. Semmi sérülés, semmi idegeskedés, csak nyugodt emelés.

Valamiért sokkal elegánsabb -és persze biztonságosabb- minden olyan emelés, ahol képbe kerülnek ezek az egyedi gyártású és egyedi fejlesztésű távtartó gerendák… Első a biztonság!

Hasonló emelésekkel kapcsolatban keress bátran: 06-30-4546-515
Részletesen, 24 órán belül válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Kategória: BITEP Ipari Park, Budaörs, Faház Daruzása, Mobilházak Daruzása | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Dunaújváros – 15 Tonnás Élhajlító Gép Daruzása

Dunaújvárosban emelhettünk egy nagy terjedelmű, nagy súlyú terhet. Egy régi élhajlítógép elszállításában és az új gép helyére daruzásában segíthettünk. Testhez álló feladat volt.

39 tonna “vas” egy képen. Ebből 23,7 tonna a darunk saját súlya, a többi az emelt monstrum.

Daruzás – Érd – Dunaújváros – Budajenő – Budapest – Dunavarsány – Székesfehérvár:
06-30-4546-515   / Hívj most, ne maradj le a legkorrektebb feltételekről!

Amikor azt mondom, hogy sok esetben okos tervezéssel ki tudunk váltani egy sokkal nagyobb gépet, akkor nem a levegőbe beszélek. A gépet a telepítéskor egy 55 tonnás daru emelte a helyére. 5 évvel később, mi a 20 tonnással emeltük különösebb nehézség nélkül.

AD 20 Dunaújvárosban – Sok tapasztalatot gyűjtöttünk.

Egy-egy munkánk kapcsán nem is maga a munkadíj az, ami miatt a legjobban megtérül a befektetett energia. Új, azonos érdeklődésű barátokat, ismerősöket szerezni sokkal fontosabb. Mindig nagyon hálás vagyok érte, ha sokkal több szakmai tudással, tanulságos történettel, tapasztalattal távozunk, mint amennyivel érkezünk – így volt ez most is.

Ingyenes szakmai tanácsadás és/vagy árajánlat 24 órán belül: autodaruzas@gmail.com

Dunaújvárosi látkép a háttérben, a darunk ellensúlya a kép előterében.

Az már csak hab a tortán, hogy ismét találtunk egy viszonylag könnyen elérhető területet. Mindig úgy járunk, hogy félünk a nagyobb távolságoktól, aztán pozitív csalódás okoz a veterán technikai és tartja a lépést a modern gépekkel, még sebességben is. Bizonyos feltételekkel Dunaújváros sem elérhetetlen a számunkra, sőt kiemelt lesz a térképünkön!

Kérj árajánlatot! Használd a megújult “Árajánlatkérés” menüpontot!

Csarnokon belül emeltünk. Az új gép könnyebb, “csak” 11 tonna.

Nem vagyok benne biztos, hogy az általunk figyelemmel kísért 25-30 tonnás, modernebb gépek ilyen könnyen ugrották volna meg ezt az akadályt, vagy egyáltalán tudták volna-e.

Szeretnénk egy nagyobb cég profizmusát, stabilitását, biztonságát nyújtani egy kis, családi vállalkozás előnyeivel, értékeivel, közvetlenségével. Ismerj meg minket, görgess tovább, 40 év tapasztalatáról olvashatsz – több mint 5-6 év blogbejegyzésein keresztül, vagy hívj fel:
06-30-4546-515  

Kategória: Autódaruzás, Csarnokon Belüli Daruzás, Daru, Daruzás, Dunaújváros, Élhajlító Gép Daruzása, Gépek Daruzása, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Dunavarsány – Mézüzem – Csarnok Daruzása

Daruzás – Dunavarsány – Mézüzem – Csarnok összeállítása autódaruval.

Dunavarsány – Daruzás – Autódaruzás – Csarnok Összeállítása Autódaruval.

Darura van szüksége? Segítek megtalálni a legjobb megoldást: 06-30-4546-515

Jó érzés látni, ahogy dolgozik a 20 tonnás. Befejeződtek az első olyan projektek, ahol teljesen más feltételekkel, szereposztással dolgozunk, mint eddig. Büszkeséggel tölt el, ahogyan az új kolléga belenő a szerepébe és egyedül, önállóan visz végig már nem csak kisebb munkákat, hanem adott esetben akár több napos, folyamatos kihívásokat is egyedül old meg és önállóan hozza meg a helyes döntéseket, szigorúan a biztonság felé haladva.

A 20 tonnás autódarunk dolgozik Dunavarsányban.

Dunavarsány alapvetően egy új terület számunkra, mostantól itt is tudunk költséghatékony megoldásokat kínálni, legyen szó akár egy-egy emelésről, vagy akár több napos munkákról. A kulcs ebben a régióban a forgalmi csúcsidőszakok elkerülése…

Kérj ajánlatot e-mailben, 24 órán belül személyesen válaszolok: autodaruzas@gmail.com

Korán reggel munkában az autódarunk. Reggel 7 órakor, teljes harci díszben a munkaterületen.

Igyekszünk minden értéket megőrizni az elmúlt több mint 40 évből, ami megkülönböztet minket a hasonló darus cégektől, ugyanakkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legmodernebb és legprofibb kiszolgálásban legyen része megrendelőinknek.

Tegyél minket próbára, használd az “Árajánlatkérés” menüpontot és nem fogsz csalódni!
Vagy egyszerűen hívj fel és segítek mindenben, személyesen: 06-30-4546-515

 

Kategória: Autódaruzás, Csarnok Építése Autódaruval, Csarnokon Belüli Daruzás, Daru, Daruzás, Dunavarsány, Érd, Konténer Daruzása - 20 lábas, Konténer Daruzása - 40 lábas, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Autódaru – Napelemek Daruzása – Budapest – Árpád Híd

Budapest (-10c°) – Napelemeket daruztunk a Magyar Kajak-Kenu Szövetség épületére.
Ismét egy olyan munkát végezhettünk el ami több energiával töltött fel, mint amennyit felemésztett. Hosszútávú munkavégzésre is tudunk optimalizált, költséghatékony megoldásokat kínálni, de személy szerint jobban kedvelem a gyors emeléseket.

Napelemeket emel az AD 160 Budapesten, 2018.

Hívj fel most! Tíz perc múlva lehet lecsúszol a szabad időpontról: 06-30-4546-515

Ilyenkor az oda és vissza úton nagy tempót diktálunk, lehetőség szerint kikerülve a csúcsforgalmat, pár gyors emelés -ebben az esetben pár raklap napelem- és már futunk is tovább. A gép idős, a tempó fiatalos.

A legkisebb teleszkópos távtartónk védi a napelemeket emelés közben.

A napelemek emelése sokkal könnyebb és biztonságosabb az egyedi távtartó megoldásunkkal, ráadásul gyorsabb vele a kötözés, megvédi a sérülékeny tárgyakat a kötelek szorító erejétől, ráadásul még a kötés magasságot is csökkenti. Jól felkészültünk.

Használd a megújult [Árajánlatkérés] menüpontunkat! 24 órán belül válaszolok!

Egy jól bevált “recept” és onnantól 8-9 újabb ugyan olyan emelés, ismétlés.

Nagyon sokat segít a céltudatosság és az, hogy remek emberekkel tudunk együtt dolgozni, a saját csapatunk is nagyon összeállt az elmúlt időszakban és az külön öröm, ha a megrendelővel is az első perctől nagyon jó együtt dolgozni, például nagyon jól irányít, segít ahol tud és az egész egy pozitív élménnyé válik, nem egy fejfájós, hajtépős szenvedéssé.

Írj egy levelet és segítek kitalálni, hogy hogyan tudunk gyorsítani a munkán:
autodaruzas@gmail.com

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség épülete előtt az “öreg Tátra”.

Külön öröm volt találkozni azokkal a klímás srácokkal, akikkel a Hungexpo területén dolgozhattunk együtt nem is olyan régen. Ott reggel 7 órakor már a számlát írtam a második címen. Ide kattintva olvashattok róla többet.

Elől a daru kampó, mögötte a Margitsziget Grand Hotel épülete.

Sok kisebb-nagyobb fejlesztést tervezünk, kövessétek figyelemmel a blogot, az elkövetkező időszakban rengeteg izgalmas munkáról fog friss anyag felkerülni.

Daruzás – Autódaruzás: 06-30-4546-515

Kategória: Árpád Híd, Egyéb, Napelem Daruzása, Raklapok Daruzása, Távtartó Himba | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Távtartó Himba – Emelő Gerenda Bérbeadása Országosan

BudapestSpeciális Emeléstechnikai Eszközök Bérbeadása –  Folyadékhűtő berendezések emelése toronydaruval és teleszkópos, műbizonylatos, távtartó himbával.

Folyadékhűtő daruzása távtartóval. Budapest, 2018. (Fotó: Emhő Botond, Trane)

Személyes célkitűzéseim egyike, hogy új színt vigyünk a különböző különleges kötési módot igénylő berendezések emelésének hazai gyakorlatába. Segíteni szeretnék.

Különleges Emelések: autodaruzas@gmail.com

Egy újabb toronydarus munka a távtartónkkal. Első a biztonság. (Fotó: Emhő Botond, Trane)

Az elmúlt években rengeteg gyakorlatot szereztünk ezen a területen, ami valahol a daruzás, a gépszállítás, az emeléstechnika és a teherkötözés közös halmaza. Mindenből egy kicsi.

Kérd egyedi ajánlatunkat, használd az új “Árajánlatkérés” menüpontot.

Hatalmas folyadékhűtőt emel toronydaru a mi távtartónkkal. (Fotó: Emhő Botond, Trane)

Természetesen a legtöbb esetben tudunk komplex megoldást kínálni és “egyedül” végigkísérni a teljes folyamatot a tervezéstől egészen a végső emelésekig. Az esetek döntő többségében működik a “Jövünk a daruval, hozzuk a megfelelő eszközöket, kötözünk, irányítunk és ha kell manőverezünk a géppel a talajon is…” módszer. Ez az elsődleges cél.

Nagy súly, nagy magasság, nagy felelősség, kis kockázat! (Fotó: Emhő Botond, Trane)

Azonban az elmúlt időszakban egyre több esetben kapcsolódunk be a folyamatba valahol a közepén, amikor a megrendelő és/vagy a megbízott cég szembesül azzal, hogy a szükséges eszközöknek csak egy része áll rendelkezésre. Itt jövünk mi a képbe, szállítjuk a megoldást.

Ingyenes szakmai tanácsra van szükséged? Hívj fel, segítünk megoldani: 06-30-4546-515

Megrendelőnk ezúttal csak eszközöket bérelt, a kötözést, emelést saját hatáskörben végezték. (Fotó: Emhő Botond, Trane)

Az elmúlt egy hónapban két különböző esetben is biztosítottunk így toronydarukhoz emeléstechnikát. Az egyik esetben klímákat emelhettünk úgy, hogy a szakmai irányításból is kivettük a részünket, segíthettünk a teherkötözésben és az előkészítésben is. A másik esetben folyadékhűtők emeléséhez adtuk bérbe az eszközöket, szakmai felügyelet nélkül.

Az utolsó, legnagyobb, legnehezebb fogás még a földön. (Fotó: Emhő Botond, Trane)

Talán ebben különbözünk a többi hasonló vállalkozástól. Ebben a kategóriában, kis, családi vállalkozásként talán mi vagyunk a legjobban felszerelve tehermegfogókkal, távtartókkal, kötelekkel, félszemekkel. Hívj fel, ha tudunk segítünk: 06-30-4546-515

Kategória: Budapest, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Terv Készítése, Folyadékhűtő Daruzása, Légkezelő Berendezés Daruzása, Távtartó Himba, Toronydaru Kiszolgálása | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Ráckeresztúr – Daruzás – Autódaruzás

Ráckeresztúron, az épülő szennyvíztelepen dolgozhattunk az autódarunkkal. Kedvező feltételekkel, praktikus megoldásokkal tudunk segíteni ebben a régióban (is.)

Ráckeresztúron daruzhattunk…

Hívj fel: 06-30-4546-515 vagy használd a megújult “Árajánlatkérés” menüpontot!

Kategória: Ráckeresztúr | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Szendvicspanel Megfogó – Akusztikus / Akusztikai Panel

A saját fejlesztésű panelfogó adapterünk normál körülmények között is jobban teljesít az átlagos megoldásoknál, azonban vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet a paneleket normál módon telepíteni. Ha túl nagy, túl nehéz vagy túl széles hívj fel, segítünk!

Munkában a Szendvicspanel Megfogónk.

Elmondhatatlanul jó érzés, amikor egy olyan projekt kel életre, amiben a kezdetben csak te hiszel, majd szépen fejlődik és találkozik a kereslettel és igény van rá. Alap esetben is kiváltja a vákuumos megfogót, de ami még fontosabb, hogy a mi csipeszünk akkor is használható, ha a tappancs nem. Mikor fordulhat ez elő? Van ilyen eset? Igen, van.

Akusztikus Szendvicspanel. A perforált “fegyverzetet” esélytelen vákuummal emelni.

A mi mechanikus úton működő adapterünk nem sérti a panelt, de biztos fogást garantál. Kedvező áron bérelhető, akár már egy naptól is.

A legkülönbözőbb vastagságú és gyártmányú panelekhez tudunk megfogót kínálni, legyen szó hétköznapi, vagy különleges kihívásról. Kérj ajánlatot: autodaruzas@gmail.com

Hívj fel és segítünk kitalálni a legjobb megoldást: 06-30-4546-515

Kategória: Akusztikus Panel Daruzása, Akusztikus Panel Megfogó, Szendvicspanel Megfogó, Szendvicspanel Megfogó | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Telki – Légkezelő Berendezések Daruzása

Teljesen kiszerelt segédgémmel dolgoztunk Telkiben.

Kis súly, nagy kinyúlás. – Munkában a 20 tonnás Telkiben. Telkiben, Budajenőn és Pátyon a környék legkedvezőbb ajánlataival tudunk segíteni. Keress bátran: 06-30-4546-515

Kategória: Klíma Daruzása, Légkezelő Berendezés Daruzása, Telki | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Hőcserélő Daruzása Toronydaruval és Távtartóval

Fantasztikus érzés, amikor egy saját fejlesztésű szerszámunk miatt érkezik megkeresés.
Egyedi, teleszkópos, moduláris ugyanakkor műbizonylatos távtartó megoldásaink miatt már rengeteg élménnyel gazdagodtunk, elég ha a szegedi emelésekre gondolok.

Toronydaru emel 8 emelet magasra hőcserélőt a szerszámainkkal.

Ezúttal egy toronydaru munkáját volt szerencsénk kiszolgálni, amihez az emelőgerendán kívül kötélzetet és szaksegítséget is biztosítottunk. Fantasztikus élmény volt látni, ahogy játszva emelkedett a közel 1,5 tonna 8 emelet magasra, majd landolt az épület másik felén.

Toronydaru erdő közepén repül a mi munkánk gyümölcse.

Megrendelőnknek “tegnapra” volt szüksége komplett megoldásra, hiszesen összesen több mint 100 millió forintos értéket kellet megvédeni a sérüléstől. Ilyenkor első a biztonság, utána jönnek a technikai kérdések. Ebben a mérettartományban 1-1,6 méter ritka a jó megoldás, mi az emelési terv mellé már referencia képeket is tudtunk csatolni.

Ugyan az az emelés, akkor még a mi autódarunkkal.

Ebben az esetben nem volt könnyű dolgunk az eltolt súlypont miatt, de szerencsére megfelelő acélrudakat is tudtunk biztosítani a biztonságos emeléshez.

A távtartónk és a kötelek a toronydaru horogszerkezetén.

Az a tapasztalatom, hogy a toronydarus iparág teljesen másképp működik, mint a szakmánk azon része, mint amiben mi mozgunk otthonosan. Sok esetben egy négyágú láncos kötélben és két hevederben kimerül a rendelkezésre álló kötélzet, ami sok esetben elég is, de előállhatnak olyan helyzetek, amikor ennél több kell. Ilyenkor kell minket hívni.

Feladat teljesítve, 16 darab berendezés épségben az ideiglenes helyén.

Segítünk kitalálni a legoptimálisabb kötési módot, azonnal rendelkezésre tudunk minősített kötöző eszközöket bocsájtani és ha kell segítünk végig irányítani az emeléseket, hogy ne legyen fennakadás. Keress minket bizalommal akár csak ingyenes szakmai tanácsokkal kapcsolatban: autodaruzas@gmail.com  

Autódaruzás – Daruzás – Teherkötözés – “Emelés – Tervezés – Szervezés“:
06-30-4546-515

Kategória: Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Hőcserélő Daruzása, Távtartó Himba, Tevékenységünk, Toronydaru Emeléstechnikai Kiszolgálása, Toronydaru Kiszolgálása | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Csepel Művek – Nagy Súly, Kis Hely

Az elmúlt időszakban igazán a csúcsra járattuk a csarnokon belüli emeléseket. Több olyan munkánk is volt egymást követően, ahol rendszeresen nagyon szűk helyen kellett daruzni és nagy súlyokat mozgatni. Élveztük a kihívások minden másodpercét. Adrenalin bomba.

8 tonnás gépet emel a 20 tonnás autódarunk, csarnokon belül.

Daruzás- Autódaruzás – Emeléstechnika az egyszerűtől a legnehezebb esetekig:
06-30-4546-515 – Hívj most, ne maradj le a szabad időpontokról!

Első ránézésre a 8 tonnás gép emelése nem tűnik különösen nagy feladatnak, mégis a körülmények képesek megfűszerezni a dolgot, kicsikét komplikálni a megoldás receptjét.

Vannak olyan helyzetek, amikor nem lehet a helyszínen improvizálni, előre kell tervezni.

Csarnokon belül érdemes komplexen megtervezni az egész folyamatot: mit, mikor, honnan és hová fogunk emelni illetve milyen sorrendben. Előfordulhat -és általában meg is történik-, hogy egy kimaradt részlet borítja az egész tervet, vagy több lépéssel később nehezíti meg a munkát. Előrelátó tervezéssel rövidíthető a helyszíni munka.

Rácsos szerkezetek tengerében a darunk és a horogszekrény.

Ezekben a helyzetekben fontos, hogy a megfelelő eszközök rendelkezésre álljanak és rengeteget ad a biztonsághoz, ha a géppel nem csak egy kezelő van a helyszínen, hanem egy összeszokott csapat. A fülkéből sok helyzet nem, vagy csak nehezen ítélhető meg.

Levélben 24 órán belül részletesen válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Előkészületek az emeléshez, próbaforgás teher nélkül.

Ennél az emelésnél teljesen centire ki kellett használnunk minden lehetőséget. Az új kollégánkkal sikerült végig úgy manővereznünk, hogy egy pillanatra sem volt veszélyben sem az épület, sem az emelt tárgy és természetesen a velünk dolgozó munkatársak sem.

Ipari háttér előtt a gépünk kezelőfülkéje.

Gyakorlatilag a gépünk éppen elfért a munkaterületen, de mérési- vagy személyi-hibának már nem maradt hely. A szemből készült fotón jól látható, hogy maximum 30-40 centi helyünk maradt a gémfej és a tető rácsos tartószerkezete között, ami ráadásul egy ferde sík, tehát egyik oldalról egy lámpatestet, másik oldalról a merevítőt kellett figyelnünk, utóbbira a kezelő nem teljesen látott rá a darufülkéből. Fotón nehéz visszaadni a helyzetet.

Csepel Művek, 2018.

A Csepel Művekben mindig is nagy megtiszteltetés dolgozni, a darus szakma hazai gyökerei is nagy mértékben ide, pontosabban ide is kötődnek a véleményem szerint.

Beállás a csarnokba. A targonca nem, a daru befért… Sóskút, 2017 december.

Erről a helyzetről eszembe jut egy másik csarnokon belüli munkánk, amit az elmúlt év végén volt szerencsénk elvégezni Sóskúton, ahol különböző betonelemeket gyártó gépeket mozgathattunk. Szintén hasonló -vagy talán még nehezebb- feladat volt.

Kissé megkésett, de gondosan becsomagolt karácsonyi ajándék volt a 15 tonnás gép.

Ebben az esetben közel kétszeres volt rajtunk a nyomás -szó szerint-, hiszen egy 15 tonnás szörnyeteget kellett emelnünk, ráadásul szintén csarnokon belül, minimális mozgástérrel.

A régi gép leemelése az új helyén, egy kicsit tágasabb csarnokban…

Visszagondolva talán az eddigi munkáink közül ez volt a legösszetettebb emelés, volt nagyobb értékű, volt nagyobb súly, volt szűkebb hely, de itt minden együtt volt jelen.

A nyolc tonnás “kis tesó” csak a bemelegítés volt.

Ráadásul a 15 tonnás súlyt át is kellett emelnem egy 60-80 centiméteres gépalapon, pontosabban rá kellett illeszteni, így először főlé emeltem, majd óvatosan ráengedtük, ami közel maximális terhelés mellett nagy összpontosítást és odafigyelést igényelt.

Levegőben a közel 15 tonna. 2017, Sóskút 

Páros emelésre készültünk, hogy maximalizálni tudjuk a biztonságot és ki tudjuk használni a két gépből fakadó manőverezési lehetőséget, végül az “AD20” egyedül “csont nélkül” dobott hárompontos kosarat az elmúlt időszak legnagyobb terhével. Elképesztően erős.

Segédgém fix kötési ponttal, emelőgerendával, sok türelemmel.

A 16 tonnáshoz már rendelkezünk, a 20 tonnáshoz fejlesztés alatt van egy [FIX] kötési ponttal rendelkező állítható segédgém, amivel olyan helyzeteket is meg tudunk oldani, ami korábban elképzelhetetlen lett volna.

Keress meg minket, ha elsőre reménytelennek tűnő emelési feladattal szembesülsz:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Csarnokon Belüli Daruzás, Csepel, Daru, Daruzás, Emelés Irányítás, Emelési Terv Készítése, Sóskút, Sóskúti Ipari Park, Teherkötözés | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Páros Emelés – Gépészeti Csarnok Áthelyezése – Sóskút

Egy különleges munkát végezhettünk el az elmúlt héten. Sóskúton egy alapvetően bányaipari cég számára emeltünk meg egy komplett csarnokváz szerkezetet 70 centiméterrel. Majd segítettünk új és régi szállítószalagokat, csigasorokat mozgatni.

A két daru nem a csarnokon belül dolgozik, hanem magát a csarnok vázat emeli.

Kérj részletes ajánlatot: autodaruzas@gmail.com vagy hívj fel: 06-30-4546-515

A páros emelést a szűk körülmények, az ideális kötési mód megtalálása indokolta, illetve mind a két gép emelőkapacitására szükség volt azt adott kinyúlás alapján. A két “kis” géppel kiváltottunk egy sokkal nagyobbat, ami nem csak gazdaságosabb, de precízebb munkát is eredményezett. Leemeltük a lábairól a vázat, majd pontosan vissza is tettük.

Két testvér típus, két különböző gémszerkezet, egy cél: első a biztonság.

Mindig sok előkészület előzi meg, ha egy munkaterületen két gép dolgozik, különösen, ha ugyan azon a feladaton. Mindig nagy öröm biztonsággal végig kísérni egy ilyen munkát.

Szűk munkaterület, ferde talaj, biztonságos talpalás.

Daruzási feladatok megoldása az egyszerűtől egészen az összetett, komplex emelésekig:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaru Bérlés, Autódarus Ügyelet, Autódaruzás, Csarnok Építése Autódaruval, Csarnokon Belüli Daruzás, Daru, Daru Bérlés, Daruzás, Egyéb, Emelés Irányítás, Emelési Terv Készítése, Emeléstechnika, Páros Emelés, Sóskút, Sóskúti Ipari Park, Teherkötözés, Tetőelemek Daruzása | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Budapest – Kőbányai Polgármesteri Hivatal – Gépészet Daruzása

Gyönyörű környezetben dolgozhattunk Budapesten. Kőbányán, a Polgármesteri Hivatal felújításánál daruztunk. Az emelések sikeres végrehajtásához minden értelemben ki kellett hoznunk a maximumot magunkból és a gépünkből is. Tervezés és koncentráció.

Munkakezdés reggel 6.00 Budapesten. Csodás karácsonyi fények. 2017, december.

Kérj részletes ajánlatot, 24 órán belül válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

A budapesti munkák egyik kulcsa az én szememben a korai kezdés. Nem szeretünk a közel 24 tonnás géppel a dugóban araszolni, inkább kezdünk korábban és ahogy mondani szoktam: “páros lábbal állunk a gázon” egészen a célállomásig.

Teljesen kiszerelt -27 méteres- gémszerkezettel a 20 tonnás.

A munka elvégzéséhez nagy gémkinyúlásra és kb. 20 fokos szögben felszerelhető segédgémre volt szükség, hiszen a tetőn vágott kidobó nyíláson keresztül kellett elsőnek egy segéd keretet, majd padlóanyagot később magát a légkezelő berendezést és az elemeit beemelnünk. A nyílás csak pár centivel volt nagyobb, mint maga a légkezelő berendezés.

Kőbányán dolgozik a 20 tonnás. 2017.

Kérj ajánlatot, használd az “Árajánlatkérés” menüpontot!

Sok múlik a gépen. Ha nincs a 20 tonnás, nincs ez a munka sem. Sok múlik a csapaton, hiszen minden gép annyit ér, mint amennyire a kezelője és/vagy  az irányítója képes.

Az épület előterében a gépünk, kiszerelt segédgémmel, 27 méter horogmagasság.

Egész nap rádión/telefonon keresztül tudtunk csak kommunikálni egymással. Hasonló helyzetekben ezen múlik a biztonság, illetve teljesen más gyakorlat vonatkozik azokra a helyzetekre, amikor nincs rálátás a súlyra. Nem egyértelmű utasítás = a gép megáll.

Az emelés felülnézetből, 20 méter magasságból. Az új kollégánk fentről irányít. 

Az elmúlt időszakban szinte minden nap vizsgázunk csapatként, alig akadtak rutin feladatok, minden nap egy új kihívás volt az év végén. Gyorsabban működnek a dolgok.

Daruzás – Érd – Budapest – Kőbánya:
06-30-4546-515

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Állítható Segédgém, Autódaruzás, Budapest, Daru, Daruzás, Egyéb, Emelés Irányítás, Horogra szerelt kamera, Képek, Klíma Daruzása, Kőbánya, Légkezelő Berendezés Daruzása, Raklapok Daruzása, Referencia, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru, Teherkötözés | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Áramfejlesztő Daruzása Távtartóval – BITEP

Budaörsön, a BITEP Ipari Parkban dolgozhattunk a 20 tonnás autódarunkkal.
A képlet most is a szokásos volt: távtartó + előre tervezés = maximális biztonság.

Akcióban a 20 tonnás autódarunk Budaörsön.

Daruzás – Autódaruzás – Speciális Emelések :
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, BITEP Ipari Park, Budaörs, Daru, Daruzás, Távtartó Himba, Távtartó Himba | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Hőcserélő Daruzása Távtartóval – Budaörs – Shark Park

Az elmúlt év végén kaptunk lehetőséget az egyik nagyon jó szakmai partnerünktől, hogy leemelhessünk egy hőcserélő berendezést Budaörsön, a Shark Park területén.

A géphez csatolt emelési terv, háttérben a 20 tonnás autódarunkkal. Budaörs, Shark Park

Az emelésre végül 2018-ban került sor a 20 tonnás autódarunkkal. Bevetésre került a gépen azonnal rendelkezésre álló távtartó megoldásunk, amivel pontosan reprodukálni tudtuk az elvárt kötési módot. Egyszerű, kényelmes, biztonságos.

Biztonságban a földön. Jól vizsgázott a technika és a csapat is.

Sokat fejlődtünk az elmúlt időszakban annak az érdekében, hogy hatékonyabban, gyorsabban és precízebben segíthessünk megrendelőinknek. Írásos árajánlatkérésekre általában 24 órán belül válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Daruzás – Budaörs – Shark Park: 06-30-4546-515
(Hívj most, foglalj időpontot időben!)

Kategória: Budaörs, Daru, Daru Bérlés, Daruzás, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Terv Készítése, Hőcserélő Daruzása, Klíma Daruzása, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru, Távtartó Himba, Távtartó Himba | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Pókdaru / Mini Daru – A Szűk Munkaterületek Királya!

Olyan megoldást keresel, ami szűk helyeken is jól manőverezhető? Olyan felületen kell dolgozni, ahol fontos a burkolat védelme? Segítünk! Egy itthon kevésbé ismert géptípust szeretnék bemutatni. Az úgynevezett pókdaruk az extrém helyzetek mesterei.

Pókdaru egy Budai villa kertjében. Elit környezet, prémium megoldás.

Daruzás – Autódaru Bérlés – Lánctalpas “mini” daru: 06-30-4546-515

A gép alapvetően egy gumilánctalpas járműre szerelt, közepes súlyokhoz idealizált megoldás. Nagyon környezettudatos megoldás, hiszen elektromos hálózatról is üzemeltethető. Csendes, halk megoldás ami alig tesz kárt a környezetben.

Megfelelő előkészületekkel a kerti díszkút és a szalonna sütő között is felvehető az ideális pozíció az emeléshez – úgy, hogy nem teszünk kárt a gyepszőnyegben.

Esetünkben egy csodálatos villa kertjében dolgozhattunk, ahol több gépészeti egység kiemelését és elszállítását kellett megszerveznünk. Rengeteg tapasztalatot szereztünk ezen a területen. Sok kis apró figyelmességgel rengeteg idő, idegeskedés megspórolható.

Levegőben a klíma egység a gyönyörű, de nem túl tágas kertben.

Ezt az emelést más, “klasszikus autódaru” nem lett volna képes végrehajtani a környezet jelentős rongálása nélkül. Előretervezéssel, pontosan és gyorsan tudtuk végrehajtani a feladatot. Szívesen segítünk minden összetett feladat megoldásában, keress minket bizalommal: 06-30-4546-515 vagy levélben 24 órán belül válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Kategória: Mini Daru Bérlés, Pók- / Mini-Daru, Pókdaru Bérlés, Svábhegy | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

2017 – B.Ú.É.K – Újévi Köszöntő

Boldog, sikeres és biztonságos új évet, új célokban és új tervekben gazdag, bőséges esztendőt szeretnék kívánni minden barátunknak, megrendelőnknek, ismerősünknek a Daruzas.hu egész csapata nevében!

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

“Max” Kőzetgyapotos Szendvicspanel Megfogó – 200mm

Hosszútávra bérelték Székesfehérvárra az egyedi megfogószerkezetünket!
A “szendvicspanelek királya” a 200mm vastag, kőzetgyapot töltetű oldalpanel. Nem nagyon létezik vastagabb és jobb panel, ráadásul ritka mint a fehér holló… – de nekünk van hozzá megfogószerkezetünk! Műbizonylattal, minden papírral és sok tapasztalattal.

200mm-es szendvicspanel megfogó csipesz. Bérelhető!

Továbbfejlesztett csúszásmentesítéssel és védelemmel, hogy véletlenül se sérülhessen meg a panel külső borítása. “Sufni tuning” megoldásokkal szenvedés és egy örökkévalóság az elemenként 180 kilogrammos panelek mozgatása, ezzel az egyszerű -de nagyszerű- megoldással nincs idegeskedés, csak gyors és profi munka. Keress bátran bizalommal!

Panelek daruzása, panelfogó bérbeadása: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Oldalpanel Adapter, Székesfehérvár, Szendvicspanel Megfogó, Szendvicspanel Megfogó, Távtartó Himba | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Martonvásár – Építőanyag Daruzása Tátra Autódaruval

Hosszú idő után, kisebb-nagyobb javítások után újra munkába állt a 16 tonnás autódarunk, ideiglenesen kiváltva ezzel a 20 tonnást. Martonvásáron építhettünk…

Sok “kis” fogás, nagy lendület. Munkában a 16 tonnás.

Négy évvel korábban már dolgozhattunk itt, akkor édesapám dolgozott annak az épületnek a felújításán, ahol az iskolás éveit töltötte, arról a történetről ide kattintva olvashattok többet.

Az év végén hamar fogynak a szabad időpontok, kérj ajánlatot időben:
06-30-4546-515

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Budakeszi – Tetőszigetelő Anyag Daruzása

Egy 5 emeletes, lakótelepi épület tetejére daruzhattunk tetőszigetelő anyagot Budakeszin, a Barackos lakópark közelében. Az emelés optimalizáláshoz egészen közel vettük fel az épülethez a pozíciót. Darukezelői szemmel egy kényelmetlen helyzet volt, de megcsináltuk.

Az épület tetejére emeltünk… Budakeszi – Barackos Lakópark.

Erre lehetőséget adtak a körülmények a nélkül, hogy kárt tettünk volna a környezetben. Így időt és pénzt spóroltunk a megrendelőnk számára. Nem kellett teljesen kiszerelnünk a segédgémet. Szigetelő anyagok daruzásában nagy rutinunk van. Szívesen segítünk akár csak ingyenes szakmai segítséggel is.

Kérj részletes ajánlatot, rejtett költségek nélkül: autodaruzas@gmail.com
Ha sürgős, keress telefonon:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Budakeszi, Daru, Daruzás, Szigetelőanyag Daruzása, Tetőelemek Daruzása, Tetőszigetelés Daruzása | Címke: , , | Hozzászólás most!

Karácsonyfa Állítás Autódaruval- Érd – 2017

Nagyon sok éves hagyományt törtünk meg idén. Hosszú évek után most először kivételesen nem egy 16 tonnás daru állította fel a karácsonyfát Érd központjában. Ezúttal az idei szerzeményünké, a 20 tonnásé volt a főszerep.

Az “AD20” Érd központjában. Meghoztuk a karácsonyfát…

Minden évben meghatározó élmény és családi esemény ez a pillanat, amire mindenki büszke, még akkor is, ha mellette nem kis munka. Ha belegondolunk, hogy mekkora mizéria szokott lenni egy sima karácsonyfa talpba faragása, akkor el lehet képzelni ugyan ezt tízszer akkora méretben.

A 16 tonnás darunk sem maradt munka nélkül. Új helyszínen a régi gépünk.

Idén újdonság, hogy a frissen felújított Bem téren is felállítottunk egy fát, így akadt munkája a 16 tonnásnak is. Jövőre nem csak Érden, hanem legalább egy más, környező településen is szeretném, ha mi állíthatnánk fel az ünnepi díszletet.

Szívesen segítünk a komplett szervezésben, akár a fa kiválasztásától, a szállításon keresztül az emelésig: autodaruzas@gmail.com 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Karácsonyfa Állítás Daruval | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Áramfejlesztő Daruzása – Diósd – Csapágygyár

Autódarunk Diósdon, a csapágygyár területén.

Mintha visszaugrottunk volna pár évet az időben… Kezdődik a munka a Csapágygyárban.

A nap 24 órájában elérhetőek vagyunk: 06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Diósd | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Ponyva Vázszerkezet Állítása Extrém Terepen – Törökbálint

Különleges kéréssel fordult hozzánk megrendelőnk, egy ponyva fedésű csarnok vázszerkezetét kellett felállítanunk, azonban a munkaterület jellege rengeteg plusz munkát jelentett, hiszen nagyon laza, felázott, sáros részen keresztül lehetett csak megközelíteni.

Nehéz terepre tervezve – Összkerékhajtás + hólánc = maximális tapadás.

Kérj ajánlatot most! Ne maradj le az időpontokról: 06-30-4546-515

A megrendelés mellé csatolt fotókból egyértelmű volt, hogy érdemes jobban rákészülni az emelésekre. Egyfajta hétvégi kalandtúraként fogtuk fel a dolgot, máskülönben ép ésszel, ekkora géppel önszántából senki sem hajt ekkora dagonyába. Élmény volt, az biztos…

A legmélyebb rész. Közel 40-50 cm mély a keréknyom.

Van egy jól bevált trükkünk a különösen nehéz terepre, amivel remekül kompenzálni lehet, hogy alapvetően nem kifejezetten terepabroncsok vannak a gépen. Ez egy olyan dolog, amit a legtöbb sofőr utál. Alapból ritkán van rá szükség, és ha mégis, akkor mindig a legrosszabb körülmények között kell (legalább megpróbálni) felszerelni. Hólánc.

Túl a nehezén. A legkritikusabb maga a ráfordulás volt a nehéz terepen.

Személy szerint én nagyon kedvelem ezt a megoldást. Nagyon hatásos már csak egy tengelyre szerelve is. Hatalmas érzés, ahogy alapjáraton szépen lassan átgurul szinte mindenen és közben csörög a kerekeken a lánc. Ez is egyfajta plusz, amivel többre vagyunk képesek, ha szükség van rá. Kérj ajánlatot: autodaruzas@gmail.com

Erdészeti vontató felláncolt abroncsokkal.

Ezt a trükköt az erdészeti gépektől lestük el, ott folyamatosan szükség van a jó kapaszkodó képességre. Ott lejtőn felfelé is haladni kell a sárban, úgy, hogy még egy fél erdőt is húz maga után a technika. Ez a lánc sokkal jobban kidolgozza magából a sarat, nem tapad az abroncs bordái közé. Fontos, hogy nem szabad összetéveszteni a védőláncokkal.

Védőlánc – Az abroncs védelmét szolgálja a szikláktól. Főleg vágás ellen.

A védőláncokat az abroncs élettartalmának meghosszabbítására használják, jellemzően bányákban, ahol a sziklás terep kivághatja az abroncsot.

Több mint egy évvel ezelőtt, szintén nehéz terepen a 16 tonnás darunk.

Ilyenkor megéri az a 10 perc előkészület – még a viszonylag könnyen járható részen érdemes felszerelni a láncokat, így sok szenvedés megelőzhető.

Mezőgazdasági csarnok állítása – nehéz terepen a 20 tonnás autódarunk.

Ilyenkor nem csak a gép, hanem az egész csomag “vizsgázik”, hiszen egy dolog bemenni -és kijönni a munkaterületről-, közben magát a munkát is el kell végezni, ami ugyan olyan előkészületeket igényel. Nehéz terepen, többször áttalpalni sokkal fárasztóbb, mint alap esetben. Nagyobb, erősebb fákat használunk, szokás szerint első a biztonság.

Mezőgazdasági csarnok állítása autódaruval.

A nap végén legalább olyan büszke voltam a csapatunkra, mint magára a technikára. Hiszek abban, hogy a fizikán kívül minden gép annyit tud, amennyire a kezelője képes. Nagyon modern és nagy géppel is lehet hibát hibára halmozni és a veterán technikával is lehet pozitív meglepetéseket okozni. Nálunk sokkal fontosabb az ember, mint a technika.

Új munkatársunk a kezelőfülkében.

Talán ettől marad meg a “családi vállalkozás” jellege a dolognak. Szeretnénk megőrizni a kisvállalkozások előnyeit és vegyíteni azokat a nagy cégekre -jó esetben- jellemző profizmussal. Egyedi megoldásokkal és feltételekkel várunk minden megkeresést.

Gépünk az Erkel Színház előtt…

Legyen szó a vidékről vagy a belvárosról, a “jó öreg Tátra” megállja a helyét.

Ha bármiben segíthetünk, keress minket bizalommal: 06-30-4546-515

 

 

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Csarnok Építése Autódaruval, Daruzás Nehéz Terepen, Ponyva Vázszerkezet Daruzása, Törökbálint, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Dunaharaszti – Autódaruzás – Hőcserélő Daruzása Távtartóval

Dunaharsztiban dolgozhattunk a kedvenc megoldásunkat használva. Mindig örömmel tölt el, amikor egy megrendelőnek pontosan arra van szüksége, mint amin már rég dolgozunk.

Egy újabb teleszkópos távtartós munka. Dunaharasztiban dolgozik a 20 tonnás darunk és az egyedi, bérelhető célszerszámunk.

Autódaruzás – Budapest – Érd – Dunaharaszti – Budaörs – Székesfehérvár:
06-30-4546-515

A megrendelőnk egy kapacitás bővítéssel összefüggő fejlesztés kapcsán vásárolt egy hőcserélő berendezést, amely Franciaországból érkezett, ennek az emelését kellett a kapott emelési terv alapján kiviteleznünk. Sokszoros túlbiztosítással, a legnagyobb precizitással emeltünk. Az állítható távtartónkkal pontosan tudtuk reprodukálni az elvárt méretet.

A kapott -elvárt- emelési előírás. Ha 2800mm, akkor az nálunk 2800mm. Se több, se kevesebb.

A megfelelő előzetes felkészülés idegeskedés nélküli, higgadt munkavégzést tesz lehetővé a helyszínen. Nem kell improvizálni, kompromisszumokat kötni, minden a biztonság felé mutat.  Szívesen segítünk előzetes, szakmai tanácsokkal, ingyen: autodaruzas@gmail.com

Jobb ésszel, mint erővel… …de ez nem jelenti azt, hogy nem dolgozhatsz keményen a céljaidért.

Ha egyszerű és gyors megoldást keresel, vagy különleges kihívással találkoztál, keress minket bizalommal, segítünk megoldást találni:
06-30-4546-515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Dunaharaszti, Emeléstechnika, Hőcserélő Daruzása, Távtartó Himba | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Reklámtábla Daruzása – Érd – Autódaruzás

Érden, az M7-es autópálya felhajtójától nem messze dolgozhattunk egy olyan munkaterületen, amihez sok emlék fűz minket.

Maximális gémhosszal dolgozhattunk. Érd, 2017

Daruzással kapcsolatban keressen minket bizalommal: 06-30-4546-515

Kicsit több mint egy évvel korábban, gyakorlatilag a 16 tonnás autódarunkkal építhettük fel az épület nagy részét, beleérve az acélszerkezet daruzását és szendvicspanelezést, majd a szigetelés és a napelemek helyükre emelését.

Egy évvel korábban a 16 tonnással harcoltunk az építkezésen.

Akkor nagyon komoly csatát vívtunk az elemekkel, a sárral. A kisebb géppel komoly tervezést igényelt minden emelés. Egy hirtelen jött viharban ott éltem át életem talán legveszélyesebb pillanatait, éppen csak össze tudtam csukni a gépet, mire 2-3 perccel később, a 30-40 méterre mellettem parkoló markolóba csapott a villám a szemem láttára.

Azt tudtuk, hogy magasra felér az új gépünk, de az újdonság, hogy csíkot húz maga után az égbolton…     Érd, 2017

Ezúttal sokkal könnyebb dolgunk volt, szép időben, azóta térkövezett, jó és szép munkaterületen dolgozhattunk. A kisebb gépünk nehézségek árán összeszerelte a csarnokot, a nagyobb egy szinttel alacsonyabb pozícióból, egy szinttel magasabbra könnyűszerrel dolgozott.  Ezen is jól lemérhető a fejlődésünk, ha nem is olyan látványos.

Kérj árajánlatot írásban, 24 órán belül írásban válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Egy évvel korábban, apró elemenként építettük a csarnokot. Érd, 2016

Remélem jövőre ugyan itt, egy még nagyobb, még modernebb géppel dolgozhatunk majd.
Ha tetszett a cikk, kövesd munkánkat Facebookon: www.facebook.com/daruzas.hu/

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Reklámtábla emelése | Hozzászólás most!

Pákozd – Sukoró – Konténer Daruzása – 20 Tonnás Autódaru

Gyönyörű és történelmi helyszínen, Pákozdon dolgozhattunk a 20 tonnás autódarunkkal.

A 20 tonnás autódarunk halad Pákozd irányába.

Daruzás – Pákozd – Sukoró – Velence: 06-30-4546-515

Így elmondhatjuk, hogy a magunk módján megvívtuk a “pákozdi csatát”, hiszen a “jó öreg Tátrával” azért több mint 40 kilométer az út, csak oda. Viszont jó érzés, amikor sikerül a veterán technikával, nagyobb távolságból is pontosan érkezni. Ez az egyik védjegyünk.

40 lábas, 12 méter hosszú, közel 5 tonna. Gond nélkül tudunk vele manőverezni.

Rengeteg munkánk van abban, hogy műszakilag kifogástalan legyen az “új” gépünk.
A komplett hátsó futóművet kicseréltük a nyáron, terepváltóval, váltóval együtt. Élmény vezetni és a korához képest nagyon jól teljesít. A “ráncfelvarrás” tavaszra várható.

A legkülönbözőbb feladatok megoldásában tudunk segíteni. Egyszerű munkák gyors, komplex kihívások precíz megoldásában tudunk segíteni: autodaruzas@gmail.com

A pákozdi ipari park előtt is elhaladtunk.

Sukoró és Pákozd -illetve a környező települések- számunkra részben új területet jelentenek, most már itt is gond nélkül tudunk -kedvező feltételekkel- munkát vállalni.

Keress minket bizalommal: 06-30-4546-515  vagy használd az Árajánlatkérés menüpontot.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Konténer Daruzása - 20 lábas, Konténer Daruzása - 40 lábas, Munkáink - Települések szerint rendezve, Pákozd, Sukoró | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Készház Építése Autódaruval – Páty – Daruzás

Egy régi megrendelőnk új projektjén dolgozhattunk Pátyon, ahol egy kész ház felépítésében segíthettünk. Elsőnek a “készház” falelemeit emeltük a helyükre.

Autódaruzás – Érd – Páty – Telki – Budajenő:
06-30-4546-515

Folyamatosan változó időjárási körülmények között, kevesebb mint egy 8 órás műszak alatt felállítottuk a ház fő szerkezetét. A könnyű, de nagy felületű elemek mozgatásánál fokozottan figyelni kell a szélerősségre. Viszonylag kis kinyúlással is nagy gondot okoz.

A szeglemezes tetőszerkezet daruzását sokkal nyugodtabb körülmények között végezhettük el, ahogy az a fenti referencia videóból is kiderül. A gyorsaságot az biztosítja, hogy ekkora súllyal a gémkitoló teleszkóppal is viszonylag gyorsan lehet manőverezni, a több kötélágra fűzött kötélzettel pedig lehet minimétereket emelni, ha szükséges, ezért nem is fűztem át.

Kérj ajánlatot most, rövid időn belül részletesen válaszolunk:
autodaruzas@gmail.com

Szép környezetben dolgozhattunk. Autódarunk tetőszerkezetet állít. Páty, 2017

Nagyon szeretek Pátyon daruzni, a szép környezet és tiszta levegő sokat ad a jó hangulathoz, ahogyan az is sokat segít, hogy a legtöbb megrendelőnkkel nagyon jó a kapcsolat, hosszútávú, értékes együttműködések ezek.

Könnyűszerkezetes “készház” építése autódaruval. – Páty

Pátyon a játék része, hogy szigorú a közrend abban az értelemben, hogy fokozottan ügyelni kell a behajtási engedélyek megkérésére, illetve itt is sokat segít a helyzeten, hogy már ismerősök vagyunk a környéken. Hozzátartozik, hogy néha már-már a legjobb indulattal is lehetetlennek tűnik betartani a folyamatosan változó, városonként  más-más szabályokat.

A daru gém és a szeglemezes tető.

Ha időben foglalsz időpontot a naptárunkban, segítünk minden szükséges részlet kidolgozásában, használhatod az “Árajánlatkérés” menüpontot is, vagy egyszerűen hívj fel és beszéljük át a dolgot: 06-30-4546-515

Kategória: Készház Elemek Daruzása, Páty, Szeglemezes Tető Daruzása | Címke: , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Autós Kaszkadőr Jelenetek – Film Forgatás Daruval

Remek érzés, amikor olyan munkát végezhetsz, aminek minden részletében megtalálod a saját szenvedélyed. Egy filmforgatáson dolgozhattunk a 16 tonnás autódarunkkal, ami fotósként és amatőr filmesként önmagában mindig hatalmas élmény, ráadásul szinte az összes részben saját tervezésű, részben saját gyártású eszközünket bevetettük.

Filmforgatás külső helyszínen – Ismeretlen Külföldi Szerző képe – forrás: Wikipédia

Darura van szükséged? Különleges kérésed van? Hívj most: 06-30/4546-515

A munka sajátossága, hogy egy ilyen forgatás összes képanyaga publikálási tilalom alatt áll, pontosabban már eleve a forgatás alatt sem lehet “csak úgy” fotókat készíteni, így ebben a bejegyzésben egy-egy saját képen kívül főleg csak illusztrációkat tudok mutatni.

Csodálatos környezetben használhattuk a teleszkópos távtartónkat.

A teleszkópos távtartónkat a legkülönbözőbb súlyokhoz használhattuk. Jellemző, hogy egy forgatáson semmi sem az, aminek látszik. Volt, hogy a segítségünkkel arról beszélgettünk, hogy: “Milyen gyönyörű ez a szobor és biztos legalább 100-150 éves és 3-4 tonna…” – majd jött két stáb tag, felkapta és gond nélkül arrébb vitte két utcasarokkal, hiszen csak hungarocell díszlet volt… – igaz, annak nagyon élethű.

Egy híres példa a filmes trükkökre. Trónok Harca c. sorozat – Ismeretlen Szerző Képe

Nagyon sokáig azt hittem, hogy a tevékenységünkben az autók, különösen a nagy értékű luxus autók sérülésmentes emelésénél nincs nagyobb adrenalin bomba. Tévedtem.

“Oda kell felemelni… …de karcolás nélkül!” – Sziget, 2017

Ezzel szemben amikor egy forgatási kelléknek szánt, lecsupaszított átlagos személyautó lógott a darunk egyedi -különleges emelésekhez gyártatott- segédgémjén “kilövésre készen” és hallgattam közben a rendezői instrukciókat, az azért az eddigieknél sokkal izgalmasabb -és persze hangosabb- volt. Rengeteget tanultam, sok az átfedés szakmailag.

Sokkal izgalmasabb egy autót az oldalán manőverezni, mint a kerekein.

Filmes és darus szemmel nézve is az egyik kulcs a sikerhez a tökéletesen megtervezett és kontrollált, finom mozgások. Az új segédgémmel egy plusz fix kötési ponttal bővül a repertoár, így van lehetőség egy stabil kötési pontként használni a kis gémet, miközben elhanyagolható súllyal akár a csörlőrendszert is használhatom emelésre.

A kamera daruk egyik királya, a “skorpió”. Gémhosszhoz szinkronizált ellensúly eltolással.

Hatalmas élmény volt amatőr operatőrként élőben látni és munka közben megfigyelni egy Scorpio “kamera kránt”. Különleges kameramozgásokat lehet vele elérni, és bravúros megoldás, hogy a változó gémhosszal arányosan, folyamatosan, szinkronizálva mozog rajta az ellensúly. Gyönyörű, finom mechanika. Remélem még sokszor dolgozunk együtt.

Mad Max – Ráépített segédszerkezetek dzsungele, kifejezetten a forgatás kedvéért.

Elképesztő mennyiségű, különböző segédszerkezet teszi lehetővé a profi munkát.
A fenti kép a legújabb Mad Max film forgatásán készült, aminek szintén van “Tátrás” kötődése, ahogy arról már korábban is írtam, hiszen a “hadi vas” alváza szintén Tátra.

Egy “rigger” (“kötöző”) dolgozik egy egyedi építésű csúszó mechanizmuson. – Ismeretlen Külföldi Szerző Felvétele.

Ez a fajta filmes munka magába foglalja a legkülönbözőbb szakmákat, tudni kell operatőr fejjel gondolkozni, ismerni kell a kamerát, annak működését, de az ipari alpin technikán túl, színpadtechnikai, emeléstechnikai és kaszkadőr vonatkozásai is vannak. Lenyűgöző.

Évekkel korábban a 16 és 8 tonnás daruink Etyeken, a Korda Filmstúdióban.

Daruzás Etyeken? Kérj ajánlatot most: autodaruzas@gmail.com

Korábban is bepillantást nyerhettünk a filmes díszletek világába, hiszen évekkel ezelőtt arra is volt példa, hogy egyszerre két géppel dolgoztunk az Etyeki Korda Stúdió területén.

A mindennek az alapját jelentő első 16 tonnás daru és a középkori díszlet. 2009-2010 Etyek

Mindig szívesen fogadjuk az új kihívásokat és azokat a megkereséseket, amelyek valamilyen módon egy kis pluszt követelnek az átlagos darus feladatokon túl. Volt több olyan jelent is, ahol a daruval “együtt kellett élnem” a jelenettel, hiszen a daru mozgása keltette életre a különböző látványelemeket – nem csak passzív szemlélődők voltunk.

Filmes forgatások, speciális effektek kiszolgálása autódaruval:
+36-30-4546-515

Kategória: Egyéb | Hozzászólás most!

Árnyékoló Rendszer Daruzása a Budai Hegyekben

Az igazi munka ott kezdődik, ahol mások feladják -tartják sokan. Egy olyan munkát végezhettünk el, amit többen nem vállaltak el. Kis szerencsével mi szinte azonnal tudtunk a megrendelőnknek megoldást kínálni a problémára.

Autódarunk dolgozik a budai hegyekben.

Az emeléstechnikai része a munkának átlagos volt, azonban a körülményrendszer  /beleértve a helyszínt, a szervezést, a nagyon szűk és meredek megközelíthetőséget/ már-már extrém volt. A veterán technika jól vizsgázott, mi pedig élveztük a kihívást.

Keress bizalommal telefonon: 06-30-4546-515

Ezúttal a reggeli ébresztőnek V8-as hangja volt… Extra szűk helyen a 16 tonnás autódarunk.

Ügyes manőverezéssel mindenhol “centire” elfértünk munka közben. Eleve az ingatlanhoz vezető magánút “szélessége” dupla kávét indokolt már korán reggel, ugyanis remek élmény volt közel 90-100 métert úgy végigtolatni a támfalak és kerítések között, hogy végig 2-3 centi volt a tükör széle és a betonfalak között – de valahol ezekért a pillanatokért csináljuk.

A szűk magánút a Tátra darunk vezetőfülkéjéből.

Ha szűk, nehezen megközelíthető helyen kell daruzni, küldj pár fotót a helyszínről és segítünk kitalálni a megoldást: autodaruzas@gmail.com 

Kategória: Árnyékoló Daruzása, Óbudai Hegyek | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Magszárító Daruzása Extrém Szűk Helyen – “Csarnokdaru”

Egy újabb kihívás és újabb részben saját tervezésű, részben saját gyártású célszerszámok.

Munkában az új, egyedi, fix kötési ponttal is rendelkező, teleszkópos segédgémünk. Extrém feladatokra tervezve.

Közel 2,5 tonnás magszárító berendezések telepítése. A lehető legrövidebb kötésmagasság elérése mellett kellett biztosítani, hogy a gép nem sérül meg a kötéstől. A kb. 2,7 méter magas gépet egy kb. 4-4,2 átlagmagasságú ferde tető alá kellett benyújtani.

Kérj ajánlatot most, ne maradj le a szabad időpontokról: autodaruzas@gmail.com

A megrendelővel közösen másfél nap alatt kitaláltuk, megterveztük, legyártattuk, teszteltük és megmentettük a megrendelőnket egy komoly kötbér terhétől.

Extrém, vagy hétköznapi emelési feladatokkal kapcsolatban, keress bátran bizalommal:
06-30/4546-515

Kategória: Állítható Segédgém, Segédgém Fix Emelőponttal | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Hőcserélő Daruzása Távtartóval – Sóskút – Ipari Park

Épülő hűtőház hőcserélő berendezéseinek emelése teleszkópos távtartóval.

Hőcserélő berendezés daruzása, az egyedi távtartó megoldásunkkal.

Az emelőgerenda használata megóvja a gépet az emelés közben attól, hogy a kötelek között ébredő szorítóerő kárt tehessen a szerkezetben. Első a biztonság! A távtartók külön-külön is bérelhetőek, ahogyan minden gépünk és célszerszámunk is.

Keress minket bizalommal, ha tudunk, segítünk: 06 30 4546 515

Kategória: Hőcserélő Daruzása, Klíma Daruzása, Sóskút, Sóskúti Ipari Park, Távtartó Himba | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Tetőszigetelő Anyagok Daruzása – Budaörs

A 20 tonnás autódarunk dolgozik a számára egyik legideálisabb tartományban. Az emelés paraméterei fő számokban: 21 méteres gémmel, nagyságrendileg 17 méteres távolságra emeltünk fel sódert, kb. fél köbméteres adagonként, ami megközelítőleg 1 tonnát nyom.

Tetőszigetelő anyagok daruzása.

 Jó érzés, amikor a gép műszaki újraépítése 95 százalékban, esztétikai felújítása már 15 százalékban, a munka viszont 100%-ig készen van… Apró lépésenként előre…

Foglalj magadnak előre fix időpontot a naptárunkban: 
06-30-4546-515 vagy autodaruzas@gmail.com

Kategória: Budaörs, Szigetelőanyag Daruzása | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Sziget Fesztivál – Mercedes G Osztály Emelése 45 fokban

A Sziget Fesztivál VIP területe mellett emelhettünk egy terepjárót egy 45 fokban megdöntött rámpára a különleges távtartó himbánkkal és a veterán autódarunkkal.

A 16 tonnás autódarunk és a “Nagy-szín-pad!”

Időről-időre szükség van olyan feladatokra a munkánkban, amelyek kizökkentenek a hétköznapokból, plusz kihívást jelentenek vagy egyszerűen csak érdekesek.

Autódarunk emeli a különösen nagy értékű terepjárót.

Éppen ezért nagyon örültem a megkeresésnek. Igaz, amikor kibontakozott a telefonbeszélgetésből, hogy nem csak egyszerűen egy autót kell távtartóval emelni, hanem egy terepjárót, ráadásul egy közel 40 milliós Mercedes G osztályt, amit 45°-ban megdöntve kell egy 7 méter magas rámpára emelni, akkor már éreztem, hogy ez azért meg fogja emelni az adrenalin szintünket a munka során. “Pont nekünk való feladat!” – válaszoltam.

Darura van szükséged? Használd az “Árajánlatkérés” menüpontot!

Autódarunk az M1 televízió Híradójának vágóképén…

Az ilyen feladatok arra is jók, hogy lemérjük a fejlődésünket, hiszen szinte pontosan egy évvel korábban emelhettünk egy Peugeot-ot a Műjégpálya teraszára.

“A jó öreg Tátra” a Híradó vágóképén.

Jó érzés, ha belegondolok, hogy mennyit érett a hozzáállásunk azóta. Akkor az egyszerűbb emelés is nagyobb kihívás volt, mint most ez a sokkal összetettebb feladat, sokkal nagyobb téttel. Az ott szerzett tapasztalatokat, szerszámokat használtuk fel a mostani emelésnél is.

Szeretnél többet olvasni arról az emelésről? Kattints ide a bejegyzés megtekintéséhez.

Egy évvel ezelőtt: repülni tanul a teljesen új Peugeot bemutatóautó. Műjégpálya 2016.

Természetesen ilyenkor maximálisan elő kell készülni az emelésre, annak minden fázisára, éppen ezért grafikus módon emelési tervet készítettem és mint kiderült szükség is volt rá, hiszen hiába tudja a legendás terepjáró a 45 fokos terepszöget, azért az kiderült a kapott jellegrajzokból, hogy ezzel a felszereltséggel nem állíthatom kapásból a földön a kívánt dőlésszögbe, különben fenn áll a karosszéria sérülésének a veszélye.

Az emelés és az elhelyezés fázisai.

A gyakorlatban természetesen jobban vizsgázott a világhírű Mercedes felfüggesztés, kis túlzással, ha figyelmen kívül hagyjuk a kockázatértékelési szempontokat és a többi díszlet elrendezését, akár saját erőből is felgurulhatott volna a rámpára.

Maximális biztonságban a meredek rámpán.

A gép brutális képességeitől függetlenül, nem biztos, hogy egy zenei fesztivál épülő installációja alkalmas környezet egy terepvezetési, ügyességi próbatételhez. A biztonság volt az elsődleges szempont és a véleményem szerint ennél jobb módot nem is találhattunk volna a kivitelezésre. Idegeskedés és stressz nélkül került a helyére a gépcsoda.

Rock The Road – Rock The Sziget – Lift The Mercedes

Érdekesség, hogy műszaki tartalom szempontjából van közös pont a G osztályban és az emeléshez használt Tátra autódaruban. Mind a kettő rendelkezik a tengelyek között is összezárható differenciálművekkel, így mind a kettőre igaz, hogy amíg egyetlen keréknek van kellő tapadása, addig csak elásni lehet, megállítani nem. Az összes kerék együtt hajt.

Alulnézetből az emelés, munkában az egyedi távtartóink.

Gyakorlatilag eredetileg ezeket a távtartókat kifejezetten erre a célra készítettük, az egy másik kérdés, hogy a jól eltalált konstrukció miatt, a teherbírása sokkal komolyabb emelési feladatok végrehajtására is alkalmassá teszi, hiszen ideális esetben, egy távtartó képes 5,9 tonna súlyt megemelni, így a kettővel közel 12 tonnát tudunk szabályosan megemelni.

Nagy értékű, közel 11 tonnás berendezés emelése a távtartóinkkal. Szeged. 2017

Tevékenységünket bővítettük az említett távtartó eszközök bérbeadásával, adott esetben akár helyszínre szállítással és szakmai segítséggel együtt. Ha nagy értékű, vagy különösen kényes eszköz emeléséről, mozgatásáról van szó, szívesen segítünk, akár csak ingyenes tanácsadással is: autodaruzas@gmail.com  (24 órán belül válaszolunk.)

Az emelés környezete és a Tátra autódarunk.

Véleményem szerint egy ilyen munkánál az igazi érdem a velünk dolgozó csapaté, hiszen mi csak tesszük a dolgunkat a kötelességünk és legjobb tudásunk szerint, viszont a siker a velünk dolgozó srácokon múlik, az ő odafigyelésük és profizmusuk nélkül nem lehetne egy hasonló emelést kivitelezni. Ezúton is köszönjük és remélem egy év múlva ugyan ott…

Azonnali ajánlatért keress telefonon bizalommal: 06 30 4546 515
(Ha nem veszem fel, valószínűleg nem hallom a telefon csörgését a 12.600 köbcentis,
V8-as motor duruzsolásától, ahogy van rá lehetőségem ígérem visszahívlak.)

Kategória: Autó Emelése Távtartóval, Autódaruzás, Autómentés, Budapest, Daru, Daruzás, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Terv Készítése, Képek, Szerszámok, Sziget Fesztivál, Távtartó Himba, Teherkötözés | Címke: , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Érd – Épül az Érdi Rendőrkapitányság.

Épül az új Rendőrkapitányság… Jó érzés, hogy mi is segíthetünk a munkánkkal.
Nehéz körülmények között nem könnyű felvenni a versenyt a “jó öreg Tátrával…”

Tátra Autódarunk az épülő Rendőrkapitányság területén. Érd – 2017

Darura van szükséged? Hívj most, segítünk: 06304546515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Új Szakmai Kihívások – Emelés Irányítás – Eszközök Bérbeadása

Napról-napra egyre izgalmasabb feladatok megoldásában segíthetünk. Az elmúlt időszakban rengeteg régi szakmai tapasztalatot tudtunk új képességekké fejleszteni. Erre az egyik legjobb példa, amikor a saját tervezésű eszközeinket veszik bérbe megrendelőink.

Tátra alvázra szerelt KATO NK 160 dolgozik a tőlünk hosszútávra bérelt egyedi szendvicspanel megfogó célszerszámmal.

Remek érzés látni, amikor valaki elégedett egy általunk fejlesztett termékkel. Ebben az esetben a megrendelőnk a saját 16 tonnás, különleges Tátra-Kato autódarujával használta az általunk kitalált PF300-as, teljesen szabályos szendvicspanel megfogó adaptert.

Bővebb információkat ide kattintva találsz erről a célszerszámról.
…vagy hívj fel, és 3 perc alatt elmondok mindent: 06-30-4546-515

Édesapámmal Szegeden segíthettünk egy különösen összetett, komplex emelés kivitelezésében.

Szintén büszkeséggel tölt el, amikor csak azért utazunk édesapámmal Szegedre, hogy egy komplex emeléshez szakmai segítséget és emelőeszközöket biztosítsunk.

Demag AC 25 – 25 tonnás autódaru emel 10.5 tonnát az általunk biztosított, műbizonylatos, teleszkópos távtartókkal. – Szeged, 2017 

A távtartó megoldásaink mellett az szólt, hogy teleszkóposak, magyarul az emelési előírásban kikötött hosszra állíthatóak, illetve elég könnyűek és kompaktak ahhoz, hogy egy pick-up platójában elférjenek az összes szükséges kötéllel együtt…

10500 kg és 40 millió Forint a levegőben. Első a biztonság.

Az ilyen lehetőségeket azért is szeretem, mert olyan nagyszerű kollégákat is megismerhetünk, mint amilyen “Lajos bácsi”… Remek élmény volt együtt dolgozni, beszélgetni. Ezúton is köszönjük a profi munkát és a rengeteg tapasztalatot.

Autódaruzás – Országos Emeléstechnikai Szaksegítség:
06-30-4546-515

Extra minőség az emeléstechnikában. Német SpanSET körkötelek a darunk platóján.

A saját gépünkön rendszeresített három, négy és öt méteres, 4 tonnás körkötelekből tudtunk pontosan olyan megoldást kínálni, mint amit a forgalmazó előírt az emeléshez.
Ez azért jó érzés és egyben fontos részlet, mert sok esetben, sokkal nagyobb ás drágább gépeken, nincs megfelelő mennyiségű vagy minőségű kötél. Érdemes biztosra menni.

Pontosan a kapott emelési utasítást reprodukáltuk az emelés során.

A teljes teherkötözést és irányítást mi végeztük, de ami ennél is fontosabb, hogy mindenféle aggodalom, stressz és kiabálás nélkül, biztonságban került a berendezés a szállító kamionról a talajra. Első a biztonság.

Autódaruink és távtartó himbáink a legkülönbözőbb helyzetekben bizonyítottak.

Ha segítségre van szüksége, szívesen segítünk akár csak ingyenes tanácsadással is:
autodaruzas@gmail.com
06304546515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Emelés Irányítás, Emeléstechnika, Referencia, Szeged, Szendvicspanel Megfogó, Távtartó Himba, Teherkötözés | Címke: , , , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Érd – Kós Károly Szakképző Iskola

Mindig jó érzés egy helyi intézmény felújításán dolgozni. Ezúttal az Érdi Szakképzési Centrum, Kós Károly Szakképző Iskolájánál dolgozhattunk.

Autódarunk a Kós Károly épülete előtt. Érd – 2017.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Kompresszor Daruzása – Budapest, Bányalég utca

Édesapámmal egy 7 tonnás, 10 millió forint értékű gépet emelhettünk le egy kamionról Budapesten, a Bányalég utcában ami többek között a vegyipari cégekről nevezetes.

Jellemző kép, munkában a 16 tonnás és a saját távtartó rendszerünk.

Egy Atlas Copco kompresszort kellett sérülés nélkül megkötnünk, így aztán bevetésre került a 16 tonnás darunkon rendszeresített, teleszkópos, moduláris, hitelesített, részben saját gyártású, saját tervezésű távtartó himba rendszerünk. Gyors és egyszerű.

Autódaru Bérlés – Daruzás: 06 30 4546 515

A távtartóval sokkal rövidebb kötést is meg lehet valósítani, ezúttal nem volt rá szükség.

Mióta elkészültek a távtartóink, arányaiban nézve többet használták mások -hiszen bérelhető tőlünk-, mint mi magunk. Kötözési, emelési feladatok megtervezésében is szívesen segítünk, akár csak ingyenes szaktanácsadással is: autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Budapest, Daru, Daruzás, Emelési Terv Készítése, Gépszállítás, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Biatorbágy – Budaörs – Premier Outlet

Biatorbágyon, a Premier Outlet Center területe mellett dolgozhattunk az autódarunkkal.

31 Biatorbágy és Budaörs határában, a Premier Outlet Center mellett.

Ha fontos a korrektség, gyorsaság, precizitás és a jó ár/érték arány,
akkor kérj tőlünk árajánlatot:
06304546515
vagy autodaruzas@gmail.com

Kategória: Autódaruzás, Biatorbágy, Daru, Daruzás, Premier Outlet Center, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Érd – Acélszerkezet Daruzása – AD 20

Felújítás közben is dolgozik a 20 tonnás Érden. Kis túlzással vezetés közben lakatoljuk a karosszériát és menet közben készítjük elő a javításokat, hogy minél korábban a kívánt műszaki és esztétikai állapotba kerüljön a géppark új tagja. Gőzerővel dolgozunk.

STRT0132rs

A mai menünk: Szerkezetlakatosok Kedvence Daruzas.hu módra, kiszerelt mechanikus taggal.

Daruzás! Kérj árajánlatot: 06304546515

Pont méret. 21 méteres gémmel, 16.6 méteres oldalkinyúlással, 0.9 tonnás, 9 méteres gerendát emeltünk 90%-os terhelés mellett kb. 8-9 méter magasra Érden. Ez az első olyan munkaterület, ahol igazán érezzük, hogy az AD 20 igazi előrelépés az AD 160-hoz képest, magyarul megérte bővíteni a gépparkot egy 20 tonnással, a 16 tonnás daruk mellé.

STRT0133rs

A 3. mechanikus gémtag kiszerelése 5 perc, így már 21.3 méter gémhossz érhető el.

A gép teljes felújítása 2-3 héten belül befejeződik, addig is folyamatos munkavégzés esetén bevethető Érden, valamint a két 16 tonnás természetesen a szokásos módon bevethető.

A géppark. Mindegyik masina más-más feladatra optimalizálva.

Ha kérdésed van, szívesen segítünk! 24 órán belül válaszolunk: autodaruzas@gmail.com

Az első gép mindennapi használatra van optimalizálva. Gyors és nagy általánosságban a legkülönbözőbb helyzetekre is fel van készítve, ezen a gépen áll rendelkezésre a legtöbb és legkülönbözőbb emelőeszköz, szerszám. A középső gép akkor kap nagy szerepet, ha magasabbra és/vagy nehezebb terhet kell emelni, amíg a harmadik daru hosszútávú munkavégzésre van felkészítve.

Keress minket bizalommal: 06 30 4546 515

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, Csarnok Építése Autódaruval, Daru, Daru Bérlés, Daruzás, Egyéb, Érd, Képek, Munkáink - Települések szerint rendezve, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru, Vasanyag Daruzása, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Szeglemezes Tető Daruzása – Érd – 20 Tonnás Autódaru

Érden daruzhattuk egy épülő ház tetőszerkezetét. Először dolgozhattunk a 20 tonnás autódarunkkal úgy, hogy igazán ki is tudtuk élvezni az előnyeit. A szükséges gémhossz elérése a 16 tonnással közel egy órás munka lett volna.

760rs

21.3 méter gémhossz és akár 20 méteres oldalkinyúlás.

Ezzel szemben a 20 tonnás 3. gémtagja 5-10 perc alatt hadra fogható. Ráadásul további fejlesztéseket tervezünk, amelyekkel még gyorsabban és könnyebben lesz kiszerelhető a mechanikus tag. Továbbá várjuk az első olyan kihívást, ahol kipróbálhatjuk, hogy mit tud a gépezet segédgémmel, amivel már 27 méteres magasságot is el tudunk érni.

Foglalj időpontot időben, kérj árajánlatot most! 06304546515

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Tátra 148 – AD 20 – 20 Tonnás Autódaru Javítása

Rengeteg energiát fektetünk az új szerzeményünk felújításába. Ezen a fotón éppen a két 16 tonnás autódarunk segít a 20 tonnás javításában. Az egyik 16-os a gémet tartja, miközben a másikkal leengedjük a gémemelő munkahengert, hogy el tudjuk végezni a felújítást.

055rs

52 tonna teherbírás egy képen…

Daruzással kapcsolatban -legyen szó bármiről-,
a hét 7 napján, a nap 24 órájában hívhatóak vagyunk:
06304546515 – Kérj ajánlatot most!

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 20, Daru, Daruzás, Képek, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Tatra 148 – AD 20 – Terhelési Táblázat – 20 Tonnás Autódaru

Szokás szerint elkészítettem a saját, újrarajzolt verziónkat az “új” darunk gémkinyúlási táblázatából. Hiszek benne, hogy a precíz tervezésen sok esetben komplett projektek múlhatnak, így szükség esetén van lehetőségünk 3Dimenzióban is emeléseket tervezni.

Tatra 148 AD 20 diagram parameters boom gémkinyúlás

A 20 tonnás autódarunk gémkinyúlási táblázata.

Azonban az esetek többségében nincsen szükség illetve nincs lehetőség -főleg idő- teljes térbeli tervet készíteni, így a helyszínen még mindig a legkönnyebb papírral és ceruzával felskiccelni a szűkös emeléseket, persze már van módunk ezt is akár laptopon elvégezni.

Részletes árajánlat 24 órán belül: autodaruzas@gmail.com

STRT7619rs

Emeléstervezés számítógépen, a saját grafikánkkal, a daru vezetőfülkéjében ülve, miközben telefonon beszélek a megrendelővel. – “Fog az menni!”

A személyes véleményem az, hogy bármilyen terv jobb annál, mint amikor csak szemre rálegyint a kezelő, hogy: “Éppen be fog az férni…” illetve “Majd meglátjuk…”
Időt és költséget spórolunk azzal, ha előre látjuk a részleteket, például a kötési módot.

AD 20 vs AD 160rs

Tatra 148 – AD 160 vs. Tatra 148 AD 20 – Gépeink összehasonlítása a gémkinyúlásuk szerint.

Összevetettem a gépparkunk új tagjának képességeit a már jól bevált 16 tonnás kinyúlásával. A különbségeket figyelembe véve jelentős az eltérés, hiszen oldal irányú kinyúlásban, magasságban és kapacitásban is sikerült előrelépni. A zölddel jelölt terület eddig nem volt lehetőségünk lefedni.

tatra_148_ad20 (1)

Meg kell szokni a gondolatot, hogy az új géppel képesek vagyunk egy 6 mázsás fogást 22.5 méter messziről és 9-10 méter magasból felemelni, és átfordulva az ellenkező oldalra, már át is hidaltunk közel 45 métert. Ahogyan a 10 tonna feletti tartományban is magabiztosabban kalandozhatunk, ha egy gépet kell kamionról leemelni, stb.

podavani_stresni_krytiny2

AD 20 cserepeket emel egy ház tetejére – Ismeretlen külföldi szerző képe.

Az új gépünk remek műszaki állapotban van, igaz igényel némi ráfordítást, de a környék legjobban használható ilyen típusú gépét fogjuk megépíteni belőle, ahogyan tettük ezt a 16 tonnás esetében is. Nem állunk meg, próbáljuk a legtöbbet kihozni a lehetőségeinkből.

Ha szeretnéd, hogy a te feladatod legyen az új 20 tonnás első, vagy a régi 16 tonnás sokadik sikeres munkája, akkor beszéljünk telefonon: +36-30/4546-515 

Kategória: CKD AD 20, Daru, Daru Bérlés, Daruzás, Egyéb, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru | Címke: , , , , | Hozzászólás most!