Alváz kategória bejegyzései

Tátra 148 – Rugóköteg Csere

Rengeteget foglalkoztunk azt elmúlt időszakban a gépünkkel. Nem csak a szakmánk, hivatásunk amit csinálunk, hanem a hobbink is. Ugyanakkor a tervezett dolgokon kívül, mindig előáll egy-egy váratlan helyzet is. Szívesen mondanám, hogy a Párizs-Dakar egyik gyorsasági futamán tört el a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Rugóköteg | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Mad Max – Tatra 815

Néha nem hiszek a szememnek, hiszen olyan sokat foglalkozunk az autódaruink kapcsán Tátra 148-as alkatrészekkel, hogy szinte már mindenbe azt képzeli az ember, hogy Tátra csőváz darab… Az elmúlt hétvégén volt szerencsém látni az új Mad Max filmet és annak … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alváz, Bolygómű, Egyéb, Féltengely, Tátra 148, Váltó | Címke: , | Hozzászólás most!

Egy külföldi oldalon találtam egy fotót egy megroppantott gémű tizenhat tonnás daruról. Értetlenül állunk a dolog előtt, hiszen pontosan tudjuk, hogy mennyi mindent kibír egy ilyen gép. Hatalmas kezelői hibát kellett elkövetni ahhoz, hogy hasonló bekövetkezzen. Nekünk még ebből is … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Féltengely, Futómű, Konténer Daruzása - 20 lábas, Kúpkerék, Martonvásár, Rugóköteg, Tátra 148 | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Ábra – Tátra 148 – Váltó Kiszerelése

A 148-as Tátra váltójának cseréje viszonylag könnyen kivitelezhető, igaz az autódaruk esetében kissé szűkösebb hely, mint ahogyan az a mellékelt ábrán látható. Akár váltóra, akár terepváltóra -vagy gyakorlatilag bármilyen Tátra alkatrészre- van szüksége, abban az esetben tudunk segíteni, a saját … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Tátra 148, Váltó | Címke: , , | Hozzászólás most!

Tatra 148 – Léghűtéses V8-as Motor – Olajhűtő

Egy  aktuális részlet a 148-as Tátra leírásából. Az olajhűtő télen kiiktatható a rendszerből, így biztosítva a 12.600 köbcentis V8-as motor megfelelő kenését. Tátra alkatrész: 06-30-9442-720

Kategória: Alkatrész, Motor, Tátra 148 | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Tátra Alkatrészek – Tátra 148 Első Híd

Rengeteg alkatrészt halmoztunk fel elsősorban a saját alkatrész utánpótlásunk céljából a Tátra 148-as típushoz. Azt vettük észre, hogy rengetegen érdeklődnek az „öreg csőrös Tátra” alkatrészei iránt. Általában tudunk segíteni, akár csak szaktanácsadással  is. Például a Tátra billencsek első tengelye, az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alváz, Első Híd, Féltengely, Futómű, Kerékagy, Komplett Híd, Tányérkerék, Tátra 148 | Címke: , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra 148 – S3 – Csőrös Billencs Tátra – Alkatrész

Úgy hozta az élet, hogy volt lehetőségünk kicsit közelebbről is szemügyre venni egy Tátra 148-as, billencs platós teherautót. Természeten a fő profilunk az autódaruzás, azonban egy érdekes élmény volt ezt is kipróbálni egy kis időre. Készítettem egy rövid filmet erről … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Alváz, Bolygómű, CKD AD 160, Csörlő, Differenciálmű, Féltengely, Féltengely, Futómű, Kúpkerék, Motor, Rugóköteg, Rugóköteg, Szivattyú, Tányérkerék, Tátra 148, Terepváltó, Torzió - Torziós tengely, Váltó, Váltó, Végálláskapcsoló, Vezérlőtömb | Címke: , , , , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Tatra 148 – Javítási Kézikönyv – Teljes PDF

Karácsonyi képeslap helyett, idén egy gesztus értékű „ajándékkal” szeretnénk a blog olvasóinak és minden „Tátrásnak”kedveskedni. Az oldalunk alapvetően autódaruzással foglalkozik, azonban a gépparkunk kapcsán rengetegszer kerül szóba a Tátra 148-as típus, hiszen több ilyen 16 tonnás autódarunk is van, amelyekhez … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Alváz, Bolygómű, Differenciálmű, Féltengely, Féltengely, Futómű, Kúpkerék, Motor, Rugóköteg, Rugóköteg, Tányérkerék, Tátra 148, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Torzió - Torziós tengely, Váltó | Címke: , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra Autódaru Alkatrészek – Javítás

Az előző bejegyzésben látható „új” -igazából 1987-es gyártású- gépünk felkészítése mellett, nem felejtkezünk meg a másik -használatban lévő- autódarunkról sem. Ezért az elmúlt hétvégét egy barátunk műhelyében töltötte a „vas”. Bár nem is olyan régen gond nélkül vette az akadályt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alváz, Féltengely, Futómű, Motor, Tátra 148 | Címke: , , | Hozzászólás most!

Autódaru – Érd

Sok energiát és időt fordítunk arra, hogy egy minden eddiginél jobb géppel vállalhassunk munkát. Az „új” szerzeményünk szintén ugyan az a típus, mint amit eddig használtunk, annyi különbséggel, hogy elképesztően jó állapotban van. Középtávon ezzel a géppel szeretnénk biztosítani a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alváz, Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Hozzászólás most!

Tátra – Független kerékfelfüggesztés

Valaki kérdezte a napokban, hogy miért olyan különleges a Tátra -sosem hallott még előtte a csővázas koncepcióról-, így elmeséltem neki a független kerékfelfüggesztés előnyeit és tartottunk egy rögtönzött bemutatót -félig a daru alatt feküdve- az „egyedi csővázas megoldással” kapcsolatban. Ennek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Differenciálmű, Féltengely, Futómű, Képek, Kúpkerék, Rugóköteg, Rugóköteg | Hozzászólás most!

Tátra 148 – Bontott bolygómű, hátsó híd, differenciálmű.

Találtam egy képet a Tátra differenciálmű működéséről. Különleges, mert két darab tányér- és két darab kúp-kerék található benne. Ha valaki a Tátra 148-as típushoz keres –igazából bármit, az utolsó csavartól a komplett alvázig– tudunk segíteni, de van külön bontott bolygómű, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Bolygómű, Differenciálmű, Féltengely, Kúpkerék, Rugóköteg, Tányérkerék, Tátra 148 | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra Alkatrészek – Hátsó Híd – Terepváltó – Váltó

Készítettem egy rövid bemutató filmet a frissen bontott Tátra 148-as alváz alkatrészeiről. Bemutatja a hátsó tengelyek meghajtását, és jól látható rajta a terepváltó fedele is forgás közben, igaz már a kézifékdob nélkül. Igény esetén komplett hátsó tengelyeket, rugóköteget, féltengelyt is … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Alváz, CKD AD 160, CKD AD 20, Féltengely, Futómű, Motor, Rugóköteg, Szivattyú, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Terepváltó, Torzió - Torziós tengely, Váltó, Váltó, Videók | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!