Tatra 148 – Javítási Kézikönyv – Teljes PDF

Karácsonyi képeslap helyett, idén egy gesztus értékű „ajándékkal” szeretnénk a blog olvasóinak és minden „Tátrásnak”kedveskedni.

front

Tatra 148 – Javítási Kézikönyv – PDF – 65 Megabyte

Az oldalunk alapvetően autódaruzással foglalkozik, azonban a gépparkunk kapcsán rengetegszer kerül szóba a Tátra 148-as típus, hiszen több ilyen 16 tonnás autódarunk is van, amelyekhez rengeteg alkatrészt halmoztunk fel.

tengelyrs

Tátra 148-as Autódarunk

Sajnos az utóbbi időben rengeteget javítottunk és ez azt eredményezte, hogy addig kutattam a 148-as típus Javítási Kézikönyve után, amíg sikerült egyet találni, ráadásul jó állapotban. Nagy szerencsém volt, 39 évvel ezelőtt is csak 530 példányt nyomtak belőle.

CRSH9537

1973

Rengeteg érdekesség található benne, 300 oldalnyi leírás, ábrák, szerelési leírások. Kincs.

CRSH9744rs

Tátra 148 – hátsó felfüggesztés szerkezeti rajza.

Édesapám már rutinból, az elmúlt évek tapasztalatai alapján -valószínűleg csukott szemmel is- szét tudna szerelni egy komplett Tátra alvázat, de ettől függetlenül érdekes lapozgatni az elég vastag, A4-es kiadványt.

CRSH9848rs

A könyv végén található -kihajtható- ábra, az egyes csavarok meghúzásának nyomatékáról.

CRSH9550rs

Tátra 148 alváz

Azt gondoltam, hogy mások számára is hasznos lehet a könyv, ezért fektettem bele egy kis munkát és feldigitalizáltam mind a 300 oldalt, feltöltöttem ide a honlapunkra és most mindenki számára elérhetővé teszem az elkészült, jó minőségű PDF fájlt.

front

A letöltéshez kattints a képre.
(Jobb klikk, cél mentése másként.)

A teljes kézikönyv ide kattintva tölthető le.

Bármilyen Tátra alkatrésszel kapcsolatban szívesen segítünk, akár tanácsadással, akár konkrét alkatrésszel, rengeteg dolgot halmoztunk fel, esősorban a saját gépeinkhez.

Tátra 148-as Alkatrész A-tól Z-ig: 06-30-9442-720

Észrevételeket, olvasói leveleket, visszajelzéseket szívesen olvasunk az alábbi e-mail címen: autodaruzas@gmail.com

 

 

 

 

A bejegyzés kategóriája: Alkatrész, Alváz, Bolygómű, Differenciálmű, Féltengely, Féltengely, Futómű, Kúpkerék, Motor, Rugóköteg, Rugóköteg, Tányérkerék, Tátra 148, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Torzió - Torziós tengely, Váltó
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.