Videók kategória bejegyzései

TATRA 148 – CKD AD 160 – M1:14 – Makett

Egy időben sokat gondolkoztam azon, hogy milyen sok időt és energiát „öltünk bele” egy-egy gépünk felújításába, vagy az egyedi eszközeink legyártásába. Néha már-már „feleslegesnek” és „elvesztegetettnek” érezve a ráfordított órákat. Ezután szembejött egy videó, amin valaki 1:14 méretarányban épített egy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, CKD AD 160, Videók | Hozzászólás most!

Darus Szakmai Életműdíjat Alapítottam – Érd FM 101.3 – Interjú

Régóta szerettem volna létrehozni egy szakmai elismerést. Ez 2020-ban valósággá vált. Erről beszélgettünk az FM 101.3 frekvencián az Érd FM reggeli műsorában. Az interjú alapján lehozott egy cikket az Érdi Újság is. Szerettem volna egy rendezvény keretein belül átadni az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: 2020, Autódaruzás, Daru, Darus Szakmai Életműdíj, Daruzás, Érd, Képek, Referencia, Videók | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Elkészült az Új Munkavédelmi Videónk! [Borsos Daru X Daruzas.hu]

Egy új videóval szeretném elősegíteni a biztonságosabb daruzást. Mielőtt elkezdődne a munka valamelyik darunkkal, ezzel a videóval és/vagy egy rövid helyszíni oktatással ki tudjuk védeni a legfőbb baleseti veszélyforrásokat.  Mi vigyázunk rátok! Nézd meg az új darus videónkat: Daruzás – … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, BITEP Ipari Park, Daru, Daruzás, Érd - M6 - Ipari Park, Halásztelek, Leshegy Ipari Park, Sóskúti Ipari Park, Szigetszentmiklós, Videók | Hozzászólás most!

Példaképek – Jamie Davis – Highway Thru Hell

Nem rég indult el a Highway Thru Hell sorozat 4. szezonja a Canadai Discovery csatornán. Rendszeresen követem a részeket, rengeteget lehet tanulni belőle és nagyon jó látni, hogy sokkal fejlettebb környezetben is ugyan azokról a döntésekről szólnak egy hasonló vállalat hétköznapjai. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, Autómentés, Daru, Daruzás, Egyéb, Média, Videók | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Autódaru Baleset – Hollandia – A mentés képei…

Hollandia – Julianabrug Találtam pár fotót a nem rég Hollandiában felborult daruk mentéséről. Videó a daruk mentéséről: Elemzések a balesetről: Részletek a háttérszámításokról és adatok a felborult gépekről:  

Kategória: Autódaruzás, Biztonságtechnika, Daru, Daruzás, Képek, Videók | Címke: , | Hozzászólás most!

Daru Baleset – Hortobágyi Gyalogoshíd

Az elmúlt időszak a nagy darus balesetekről szólt. Elsőként a hollandiai szerencsétlenség járta be a sajtót, majd az egyik eddigi legnagyobb -100 halálos áldozatot követelő- mekkai baleset sokkolta a szakmát… A két drámai, külföldi balesetet az elmúlt idők leglátványosabb hazai esete … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, Biztonságtechnika, Daru, Képek, Média, Videók | Címke: , | Hozzászólás most!

Autódarus Tragédia – Hollandia – Julianabrug

A tegnapi nap folyamán hatalmas tragédia, az elmúlt évek legnagyobb nyilvánosságot kapott autódarus balesete történt Hollandiában. A legtöbb autódarus balesettel ellentétben, ezúttal nagyon jól dokumentált esetről beszélünk, rengeteg járókelő és helyi lakos vette filmre a katasztrófát. Több mint 20 sérültről … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Biztonságtechnika, Egyéb, Videók, Web - Honlap Ajánló | Címke: , | Hozzászólás most!

Biztonságtechnika I. – Végálláskapcsoló – Tátra Autódaru

Készítettem egy videós prezentációt a CKD darukra szerelt végálláskapcsoló működéséről. Az adta az ötletet, hogy az „új” darunkon minden biztonságtechnika a gyári állapotot tükrözi. Nem utólagosan szerelt, vagy módosított rendszer. Gyári, eredeti, originál és ami a legfontosabb, üzembiztosan működő. A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Biztonságtechnika, Daru, Daruzás, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Végálláskapcsoló, Videók | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

A Legidősebb Aktív Autódarus

Készítettem egy olyan rövidfilmet, ami egy kicsit közelebbről enged bepillantást az autódaru kezelés szépségeibe. Olyan -eddig kimaradt- jeleneteket vágtam össze, amelyeken édesapám látható a kezelőfülkében, hiszen kisebb csoda, hogy valaki 67 évesen is ilyen aktív, és minden tekintetben a hátán … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Általános Információk, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Videók | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Sas Szobor Daruzása – FTC

Az elmúlt időszakban újra együtt dolgozhattunk Szőke Gábor Miklós szobrász barátunkkal. Az új projektről hamarosan teszek fel képeket és egy videót, azonban addig is egy olyan filmet szeretnék megosztani, amire csak most bukkantam rá és az új FTC stadion előtt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Videók | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Tátra Alkatrészek – Hátsó Híd – Terepváltó – Váltó

Készítettem egy rövid bemutató filmet a frissen bontott Tátra 148-as alváz alkatrészeiről. Bemutatja a hátsó tengelyek meghajtását, és jól látható rajta a terepváltó fedele is forgás közben, igaz már a kézifékdob nélkül. Igény esetén komplett hátsó tengelyeket, rugóköteget, féltengelyt is … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Alváz, CKD AD 160, CKD AD 20, Féltengely, Futómű, Motor, Rugóköteg, Szivattyú, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Terepváltó, Torzió - Torziós tengely, Váltó, Váltó, Videók | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Videó – FTC Stadion – Sas Szobor Daruzása

Az előző tartalmas összefoglaló cikk után, most egy általam készített filmet szeretnék megosztani Szőke Gábor Miklós szobrának daruzásáról.  

Kategória: Autódaruzás, Budapest, Daru, Daruzás, Munkáink - Települések szerint rendezve, Referencia, Videók | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Összefoglaló Videó – 150.000 megtekintés

Készítettem egy összefoglaló videót, amellyel azt szeretnénk megünnepelni, hogy YouTube csatornánk nézettsége meghaladta a 150.000 megtekintést.  Az 5 perces rövidfilm tartalmaz néhány olyan -eddig be nem mutatott- különleges felvételt, amit az elmúlt közel egy éves időszakban készítettem a gépparkunkról. Ilyen … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Általános Információk, Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Géppark, Képek, Referencia, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Videók | Hozzászólás most!

Videó – Felborult 20 tonnás Tátra Autódaru Mentése

Egy külföldi oldalon bukkantam rá egy felborult 20 tonnás autódaru mentéséről készült videóra. Szomorú és érdekes egyszerre.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Videók | Címke: , , | Hozzászólás most!

A motorháztető alatt…

Az ünnepek kapcsán eszembe jutott egy érdekes történet és egy rövid videó. Egyszer találtunk egy madárfészket egy 148-as Tátra motorterében. Igaz nem húsvéti tojások találhatóak a fészekben, de ezzel a videóval szeretnénk mindenkinek kellemes ünnepeket kívánni!

Kategória: Videók | Hozzászólás most!

Tatra Phoenix

Ma találtam egy videót, ami a tegnapi bejegyzés után kifejezetten érdekes lehet. Az új Tátra/DAF típust mutatja be.

Kategória: Egyéb, Videók, Web - Honlap Ajánló | Hozzászólás most!

Videó – Tátra 148 terepváltó – Alkatrészek

Rengeteg megdöbbentő műszaki megoldást tartogat egy 148-as Tátra azok számára, akik nem ismerik a típust. A csővázas kivitel, a független kerékfelfüggesztés, a különleges megoldások a váltóban és a terepváltóban nekem mindig az emberi leleményesség egyik kitűnő példája lesz. A tény, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Autódaruzás, CKD AD 160, CKD AD 20, Daru, Daruzás, Képek, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Videók | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Videó – Felborult IFA daru mentése

Az elmúlt pár nap a biztonságról szólt és több módon, több nézőpontból is mindent megteszünk és meg fogunk tenni azért, hogy minimalizáljuk a szakmánkból fakadó veszélyhelyzeteket. Erről eszembe jutott egy eset, amikor segítettünk egy szerencsétlenül járt IFA típusú autódaru felállításában. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Általános Információk, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Géppark, Munkáink - Települések szerint rendezve, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Videók | Hozzászólás most!