Példaképek – Jamie Davis – Highway Thru Hell

Nem rég indult el a Highway Thru Hell sorozat 4. szezonja a Canadai Discovery csatornán.
Rendszeresen követem a részeket, rengeteget lehet tanulni belőle és nagyon jó látni, hogy sokkal fejlettebb környezetben is ugyan azokról a döntésekről szólnak egy hasonló vállalat hétköznapjai.

jamiedavis01

Jamie Davis

A sorozat főszereplője egy igazi vezetésre termett -mind a két értelemben- karakter. Saját helyzetünkből kiindulva nagyon jól át tudom érezni, ahogyan a felelősséget, az embereket és az előálló új helyzeteket kezeli.

hero_highwayhell__thumb

Háttérben a 75 tonna teherbírású, 3 húzótengelyes „Rotátor”. Kelet-európai szemmel nézve felfoghatatlan értékű és tudású felszerelésekkel dolgoznak.

gv_20130625_biv0118_306259932.jpg__0x400_q95_autocrop_crop-smart_subsampling-2_upscale

Al Quiring – A rivális cég vezetője.

Nagyon jó látni, ahogy az egyik epizód végén, egy kerekasztal beszélgetés keretein belül együtt vitatják meg a szakma pillanatnyi kérdéseit. A két cég alapvetően különböző felfogású, mégis közel egyenrangú.

cp109-001z1223337092

Munkában Jamie új, csúcstechnológiát képviselő gépe.

25313b6c17fcbbd2052919cde3d8e8a3

Modern, szép és új.

Jamie saját bevallása szerint is a szakma felső határát próbálja képviselni. Erőn felül fejleszt, folyamatosan próbál a legmodernebb eszközökkel dolgozni, egyszerre több helyen jelen lenni és több embert foglalkoztatni. Mindezt persze még a nyugati viszonyhoz képest is viszonylag drága szolgáltatást nyújtva képes csak megtenni.

A felszerelésről bővebben:

10922373_837340392989245_8182604555525662476_o

Munkában a konkurencia. A sorozatban csak „Green goblin”-nak, „zöld manónak” becézett öreg Kenworth T800.

Említésre is került, hogy a kevésbé csillogó, külsőségekre, felhajtásra kevésbé koncentráló rivális cég olcsóbban végzi el ugyan azt munkát, ugyan azon a színvonalon, persze tény, hogy bizonyos feladatokat csak az erősebb felszereléssel lehet elvégezni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autódarut ment a Quiring Towing és a „Zöld manó”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A 85 tonnás vontató, egyedül húzza talpra a felborult gépet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autódaru mentése autómentővel. – Kanada

Kerestem és találtam néhány háttér információt. Pár olyan képet amit nem láthattunk a sorozatban.

DSC00519

Hat tengelyes autódaru vontatása.

DSC00512

Sok szempontból érdekes a kép, európai szemmel nézve szokatlan a daru felépítése is. Mentési/szállítási oldalról nézve pedig szép kihívás.

Különösen érdekes, amikor autódarut vontat, vagy ment a cég, tényleg hatalmas szörnyetegekről van szó.

crexc2

Kevésbé csillogó, gazdaságosabb mint a konkurencia, mégis álom technika.

ae1-2Valahol a saját elképzeléseinket is bele tudom látni a két cég közötti eltérésekbe. A mi „Zöld manónk” is kicsit kopottas, veteránnak számít a környező cégek gépparkjával összehasonlítva, de gazdaságos, biztosított hozzá az alkatrész utánpótlás, teljesen saját tulajdon és nem áll mögöttünk külföldi anyavállalat, nem lízengeltük, nem vettünk fel állami támogatást, sem hitelt.

rs jg

Régi alkatrészek…

Jó érzés látni, hogy még a csúcstechnológiával dolgozó Jamie is egy a telep végében tárolt öreg konténerben gyűjti a „kincseket”, azaz olyan alkatrészeket, amelyek szükség esetén azonnal bevethetőek. Pontosan, ahogy mi is tesszük.

Az interjúban valahogy életszagúvá válik a sorozat, a hatalmas költségvetéssel dolgozó cég vezetője ugyan úgy „megmenti” a használható apróságokat a régi technikákról, a kilincsektől a kötélvezetőkig …

STRT7305rs

A mi „zöld manónk” igazából kék, de ugyan olyan fontos és gazdaságos.

Érdemes figyelemmel kísérni a sorozatot. Igazán izgalmas és példaértékű ami a képernyőn látható.

CRSH1765rsda

Elsüllyedt MAN mentése Érden.

Ha valakinek autódarura, daruzásra van szüksége, vagy olyan speciális helyzet áll elő, aminek a megoldásához autódarura, emelőkosárra van szükség, akkor a nap 24 órájában hívhatóak vagyunk: 06-30-9442-720

HARD5547

Autómentés autódaruval. Elsüllyedt csatornatisztító mentése.

A bejegyzés kategóriája: Autódaruzás, Autómentés, Daru, Daruzás, Egyéb, Média, Videók
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.