Alkatrész kategória bejegyzései

Tatra 148 – CKD – AD20 – Talpaló Munkahenger Tömítés Szett

A saját darunk javítása kapcsán beraktároztunk Tatra 148-as, 20 tonnás CKD daruhoz való talpaló tömítés szett garnitúrákból. Az eredeti tömítések méretei és a gépkönyv alapján beszereztünk utángyártott, de teljes egészében -az eredetivel- méretazonos karmantyúkat, szennylehúzókat és ‘O’ gyűrűket. Komplett szettben … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Tömítés Szett | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

TATRA 148 – CKD AD 160 – M1:14 – Makett

Egy időben sokat gondolkoztam azon, hogy milyen sok időt és energiát „öltünk bele” egy-egy gépünk felújításába, vagy az egyedi eszközeink legyártásába. Néha már-már „feleslegesnek” és „elvesztegetettnek” érezve a ráfordított órákat. Ezután szembejött egy videó, amin valaki 1:14 méretarányban épített egy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, CKD AD 160, Videók | Hozzászólás most!

Törökbálint – Levegőztető Elemek Daruzása

Törökbálinton dolgozhattunk a 16 tonnás autódarunkkal. Szennyvíztisztításhoz használt, rozsdamentes „levegőztető-elemeket” emeltünk le a szállító kamionról. Sokat dolgoztunk együtt vízügyi szakemberekkel. Azóta a közös munka eredményeképpen kicsit mi is beleláttunk a különböző problémás esetekbe és részben megoldást is tudunk rá kínálni. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Emelési Terv Készítése, Gépek Daruzása, Képek, Szonártechnika, Tátra 148, Törökbálint, Üzemzavar Elhárítás Autódaruval, Vízügyi Berendezések Daruzása | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

10 Tonnás Hajókonténer Daruzása – Majosháza – Autódaru

Reggel 7.00 – Érkezés Majosházára. A vártnál szűkebb hely, rosszabb pozíció, nehezebb súly, új terv és a felkelő nap sugarai… A tanulság, hogy hiába a maximális előkészület a mi oldalunkról, ha az információk nem pontosak. Azért levettük a 10+ tonnás … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Képek, Konténer Daruzása - 20 lábas, Konténer Daruzása - 40 lábas, Majosháza, Munkáink - Települések szerint rendezve, Tátra 148 | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Extrém Daruzás – Különböző Variációk – Hasonló Eredménnyel

Speciális Daruzás – Sóskút – Egy újabb emlékezetes feladaton vagyunk túl. A legutóbbi bejegyzésünk főszereplője is a speciális segédgémünk volt, amelyet néhány éve az improvizáció tüzében kovácsoltunk a szükség kalapácsával, hogy teljesítsünk egy akkor még lehetetlennek tűnő küldetést és beemeljünk … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: "JIB" - Segédgém, Acélszerkezetek Daruzása, Állítható Segédgém, Autódaru Bérlés, Autódaruzás, CKD AD 160, Csarnokon Belüli Daruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Éjszakai Emelések, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Gépszállító Hidraulikus Emelők, Ipari Keverő Daruzása, Képek, Precíz Mérés Darumérleggel, Referencia, Sóskút, Szerszámok, Teherkötözés, Vasanyag Daruzása, Vasszerkezet Daruzása | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Képek – Daruzás – Autódaruzás

Sokan azt mondják, hogy a régi gépeknek lelke van. Néha sikerül le is fotózni őket. Egy jó gép semmit se ér törődés és rendszeres karbantartás nélkül. Szívvel-lélekkel tartjuk életben ezeket az öreg masinákat, hogy a lehetőségekhez képest a legjobb szolgáltatást … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Érd, Képek, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Hozzászólás most!

Tátra 148 – AD 20 – 20 Tonnás Autódaru Javítása

Rengeteg energiát fektetünk az új szerzeményünk felújításába. Ezen a fotón éppen a két 16 tonnás autódarunk segít a 20 tonnás javításában. Az egyik 16-os a gémet tartja, miközben a másikkal leengedjük a gémemelő munkahengert, hogy el tudjuk végezni a felújítást. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 20, Daru, Daruzás, Képek, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Tatra 148 – AD 20 – Terhelési Táblázat – 20 Tonnás Autódaru

Szokás szerint elkészítettem a saját, újrarajzolt verziónkat az „új” darunk gémkinyúlási táblázatából. Hiszek benne, hogy a precíz tervezésen sok esetben komplett projektek múlhatnak, így szükség esetén van lehetőségünk 3Dimenzióban is emeléseket tervezni. Azonban az esetek többségében nincsen szükség illetve nincs … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: CKD AD 20, Daru, Daru Bérlés, Daruzás, Egyéb, Tátra 148 - CKD - 20 tonnás autódaru | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Autódarunk az Érdi Tavaszi Kiállításon

Első alkalommal vettünk részt az Érdi Tavaszi Kiállításon, ahol lehetőségünk volt bemutatni a nem rég forgalomba helyezett, frissen felújított autódarunkat. Autódaruzás – Daruzás – Anyagmozgatás – Speciális Emelések Érd – Budapest – Százhalombatta – Velence – Biatorbágy – Budaörs: 06 … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Érd, Érd - M6 - Ipari Park | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra 148 – Rugóköteg Csere

Rengeteget foglalkoztunk azt elmúlt időszakban a gépünkkel. Nem csak a szakmánk, hivatásunk amit csinálunk, hanem a hobbink is. Ugyanakkor a tervezett dolgokon kívül, mindig előáll egy-egy váratlan helyzet is. Szívesen mondanám, hogy a Párizs-Dakar egyik gyorsasági futamán tört el a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Rugóköteg | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Tátra Autódaru – Érd – Motortér

Egy klasszikus jelenet. Édesapám és az egyik érdi megrendelőnk egyik munkatársa beszélget a Tátra léghűtéses motorjáról… Büszkék vagyunk erre a gépre. Kis családi vállalkozásként Érden és vonzáskörzetében vállalunk darus munkákat autódarunkkal. Bármikor hívhatóak vagyunk és ha tudunk segítünk: 06 30 … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Tátra 148 | Címke: | Hozzászólás most!

Tátra Kuplung Szerkezet Csere

Nagyon hosszú idő után fordult elő velünk, hogy át kellett szerveznünk egy teljes napunkat egy műszaki hiba miatt. Azonban így is szerencsések vagyunk, hiszen ismét egy viszonylag súlyos meghibásodásból sikerült előnyt kovácsolni. Reggel munkába menet már észrevettem, hogy egyre jobban … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: CKD AD 160, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , | Hozzászólás most!

CKD AD 080 – 8 tonnás Autódaru – Javítási Kézikönyv

Újabb kötet került fel a digitális könyvtárunkba. Az eredetileg Praga V3s alvázra szerelt, CKD AD 080 típusú, 8 tonnás autódaru teljes, magyar nyelvű javítási kézikönyvét teszem most elérhetővé, teljesen ingyen. Kattints a képre a letöltéshez: (Jobb klikk, „cél mentése másként”) … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: CKD AD 080, CKD AD 080 Gépkönyv, Daru, Leírások / Kézikönyvek, Letöltések, Prága V3s, Star - CKD - 8 tonnás autódaru | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Gémkitoló Hidraulika Karmantyúzása – Javítások I.

Az elmúlt időszakban kevesebb időm maradt közzétenni az aktuális eseményeket, ugyanis nagyon felpörögtek az események a gépeink körül. Nagyon sokat szereltünk az elmúlt hetekben, ami javarészt annak köszönhető, hogy sok előre ütemezett karbantartás mellé adódott néhány -finoman fogalmazva is- kevésbé … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Gém | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Tradíció és Innováció – Horogra szerelt vezeték nélküli kamera.

A vállalkozásunk alapjait „régi értékek” jelentik. Ez igaz a hozzáállásunkra és a gépparkunkra is. Szeretünk pontosan érkezni, előre tervezni és betartani az ígéreteinket. Már-már veteránnak számító gépeink pedig kitűnő műszaki állapotban vannak és alkatrész utánpótlásunk folyamatosan biztosított. Édesapámmal különleges párost alkotunk, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Építőanyag Daruzása, Érd, Horogra szerelt kamera, Szigetelőanyag Daruzása, Tátra 148, Törökbálint | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Ikerkémények Döntése – Érd – Páros Emelés

Az elmúlt időszak legösszetettebb emelési feladatát végezhettük el autódaruinkkal Érden. Két darab, 17 méter magas kémény döntését vállaltuk el. A folyamat emeléstechnikai részét teljes egészében mi irányítottuk és szerveztük. A döntéshez a két 16 tonnás autódarunkat használtuk, illetve -alvállalkozó bevonásával- … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, Bontási Műveletek Kiszolgálása Autódaruval, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Egyéb, Emelési Terv Készítése, Érd, Képek, Páros Emelés, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Hozzászólás most!

16 tonnás Tátra – Szivattyú Meghajtás – Közlőmű

Egy gép lehet szerkezetileg megkímélt -keveset használt-, ugyanakkor elhanyagolt. Például a frissen felújított darunk is egy ilyen alapot jelentett. Alig használták, nem volt lestrapálva vagy elkopva, mégis -éppen a sok állás és a kevés karbantartás miatt-, nagyon rossz állapotban volt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: CKD AD 160, Szivattyú, Szivattyú meghajtás, Szöghajtó | Hozzászólás most!

Betongyűrű Daruzása Érden – Autódaruzás

A frissen forgalomba helyezett autódarunk egyik első munkája. Egy betongyűrűt daruzhattunk a végleges helyére Érd központjában. Miért jó érzés ránézni erre a képre? Mert a gép „új”, viszont a kezelője a „régi”. Édesapám kb. 40 év rutinnal és töretlen lendülettel … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, Betongyűrű Daruzása, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Érd, Képek, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Helytállni, történjék bármi…

16 Tonnás Tátra Autódaru – Szöghajtó Tengely Javítása Egy olyan történetet szeretnék elmesélni, ami azt gondolom, hogy egy remek példa arra, hogy milyen hozzáállással végezzük a munkánkat. Túl vagyunk az elmúlt évek leginkább embert próbáló napján. A sors keze, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, CKD AD 160, CKD AD 160 - Gépkönyv, Egyéb, Érd, Pusztazámor, Szivattyú, Szivattyú meghajtás, Szöghajtó, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Autódaruzás – Sóskút

Egy nagyon tanulságos munkán vagyunk túl, egy olyan helyzetbe kerültünk, ahol egy gyönyörűen felújított gépet kellett kiváltanunk. Szívszorító érzés volt látni, hogy az acélszerkezetek gyártó cég milyen kihívásokkal szembesült. Egyrészt azért, mert a maximális jó szándék ellenére -hiába újították fel … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Acélszerkezetek Daruzása, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Sóskút, Szivattyú meghajtás, Szöghajtó, Tátra 148, Terepváltó, Terepváltó "kosár", Váltó | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra 148 – Fordító Hajtómű

Az új gépünk felújítása során minden kényes alkatrészt átvizsgálunk. Hiába az egyik legmegkíméltebb gép, amit valaha láttam ebből a típusból, az előző tulaj nem „darus szemmel” törődött vele. Így vettük például észre azt is, hogy a fordító hajtómű teljesen szárazon … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: CKD AD 160, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Mad Max – Tatra 815

Néha nem hiszek a szememnek, hiszen olyan sokat foglalkozunk az autódaruink kapcsán Tátra 148-as alkatrészekkel, hogy szinte már mindenbe azt képzeli az ember, hogy Tátra csőváz darab… Az elmúlt hétvégén volt szerencsém látni az új Mad Max filmet és annak … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alváz, Bolygómű, Egyéb, Féltengely, Tátra 148, Váltó | Címke: , | Hozzászólás most!

Daruzás – Érd – Nyomdagépek Telepítése

Egy különösen nagy értékű berendezést, egy nyomdagépet daruzhattunk nem is olyan régen Érden. Szerencsére profi gépszállító csapat segítette az emelést. Maximális biztonságban az új nyomdagép. Minden hibalehetőséget igyekeztünk kizárni, alapgémmel, 6 kötélágon emeltük a 8 tonnás súlyt. Autódaruzás – Érden … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Érd, Képek, Nyomdagép Daruzása, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Diósd – Szobor Emelése Autódaruval

Szőke Gábor Miklós szobrászművésszel már többször volt lehetőségünk együtt dolgozni. Rengeteg emlék fűződik az eddigi közös munkánkhoz, például az FTC sas szobrának összeszerelése, vagy a Tollwood fesztiválra készült disznó szobor szétszerelése… Ezúttal egy lovat ábrázoló, saválló acélból készült szobor elszállításában … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Diósd, Érd, Képek, Szobor - Műkincs Daruzása, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Biatorbágy – Autódaruzás

Biatorbágyon dolgozhattunk a 16 tonnás autódarunkkal. 06-30-9442-720

Kategória: Autódaruzás, Biatorbágy, Daru, Daruzás, Képek, Tátra 148 | Hozzászólás most!

Egy külföldi oldalon találtam egy fotót egy megroppantott gémű tizenhat tonnás daruról. Értetlenül állunk a dolog előtt, hiszen pontosan tudjuk, hogy mennyi mindent kibír egy ilyen gép. Hatalmas kezelői hibát kellett elkövetni ahhoz, hogy hasonló bekövetkezzen. Nekünk még ebből is … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Féltengely, Futómű, Konténer Daruzása - 20 lábas, Kúpkerék, Martonvásár, Rugóköteg, Tátra 148 | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Ábra – Tátra 148 – Váltó Kiszerelése

A 148-as Tátra váltójának cseréje viszonylag könnyen kivitelezhető, igaz az autódaruk esetében kissé szűkösebb hely, mint ahogyan az a mellékelt ábrán látható. Akár váltóra, akár terepváltóra -vagy gyakorlatilag bármilyen Tátra alkatrészre- van szüksége, abban az esetben tudunk segíteni, a saját … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Tátra 148, Váltó | Címke: , , | Hozzászólás most!

Tatra 148 – Léghűtéses V8-as Motor – Olajhűtő

Egy  aktuális részlet a 148-as Tátra leírásából. Az olajhűtő télen kiiktatható a rendszerből, így biztosítva a 12.600 köbcentis V8-as motor megfelelő kenését. Tátra alkatrész: 06-30-9442-720

Kategória: Alkatrész, Motor, Tátra 148 | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Tátra Alkatrészek – Tátra 148 Első Híd

Rengeteg alkatrészt halmoztunk fel elsősorban a saját alkatrész utánpótlásunk céljából a Tátra 148-as típushoz. Azt vettük észre, hogy rengetegen érdeklődnek az „öreg csőrös Tátra” alkatrészei iránt. Általában tudunk segíteni, akár csak szaktanácsadással  is. Például a Tátra billencsek első tengelye, az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alváz, Első Híd, Féltengely, Futómű, Kerékagy, Komplett Híd, Tányérkerék, Tátra 148 | Címke: , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Kútgyűrűk Rakodása Autódaruval – Ercsi

Ma Ercsiben daruzhattunk. Kútgyűrűket kellett egymásra emelnünk az autódarunkkal. Kockázatértékelési szempontból kiemelt veszélyforrások is voltak a munka során, például a daru helyzetéhez képest, a talajszint alá kellett leengedni a gyűrűket, így az irányítás is csak közvetítő személlyel volt megoldható. Kis … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, Biztonságtechnika, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Ercsi, Kútgyűrű Daruzása, Munkáink - Települések szerint rendezve, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra 148 – S3 – Csőrös Billencs Tátra – Alkatrész

Úgy hozta az élet, hogy volt lehetőségünk kicsit közelebbről is szemügyre venni egy Tátra 148-as, billencs platós teherautót. Természeten a fő profilunk az autódaruzás, azonban egy érdekes élmény volt ezt is kipróbálni egy kis időre. Készítettem egy rövid filmet erről … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Alváz, Bolygómű, CKD AD 160, Csörlő, Differenciálmű, Féltengely, Féltengely, Futómű, Kúpkerék, Motor, Rugóköteg, Rugóköteg, Szivattyú, Tányérkerék, Tátra 148, Terepváltó, Torzió - Torziós tengely, Váltó, Váltó, Végálláskapcsoló, Vezérlőtömb | Címke: , , , , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Biztonságtechnika I. – Végálláskapcsoló – Tátra Autódaru

Készítettem egy videós prezentációt a CKD darukra szerelt végálláskapcsoló működéséről. Az adta az ötletet, hogy az „új” darunkon minden biztonságtechnika a gyári állapotot tükrözi. Nem utólagosan szerelt, vagy módosított rendszer. Gyári, eredeti, originál és ami a legfontosabb, üzembiztosan működő. A … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Biztonságtechnika, Daru, Daruzás, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Végálláskapcsoló, Videók | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Tátra 148 – AD 160 – Gépkönyv – Leírás

Ide kattintva letölthető a teljes digitalizált gépkönyv, PDF formátumban. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a feldigitalizált gépkönyvekkel kapcsolatban. Eddig azonban még nem volt lehetőségem közzétenni az általunk is használt 16 tonnás CKD gyártmányú daru műszaki leírását. Két altípust ismerek, egy korábbi … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, CKD AD 160, CKD AD 160 - Gépkönyv, Géppark, Képek, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , , , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra – 16 tonnás autódaru – Csörlőféklazító munkahenger javítása

Sajnos nem volt munkánk az elmúlt pár napban, így szerencsére jut idő egy-egy tervezett karbantartási, felújítási munkára. Az új gépünk egyik legfontosabb elemét vetettük alá megbontásos vizsgálatnak, amihez egy baráti esztergályos szakműhely segítsége is szükséges volt. Azért volt szükség az … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, CKD AD 160, Csörlő, Tátra 148 | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Tatra 148 – Javítási Kézikönyv – Teljes PDF

Karácsonyi képeslap helyett, idén egy gesztus értékű „ajándékkal” szeretnénk a blog olvasóinak és minden „Tátrásnak”kedveskedni. Az oldalunk alapvetően autódaruzással foglalkozik, azonban a gépparkunk kapcsán rengetegszer kerül szóba a Tátra 148-as típus, hiszen több ilyen 16 tonnás autódarunk is van, amelyekhez … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Alváz, Bolygómű, Differenciálmű, Féltengely, Féltengely, Futómű, Kúpkerék, Motor, Rugóköteg, Rugóköteg, Tányérkerék, Tátra 148, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Torzió - Torziós tengely, Váltó | Címke: , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Tatra 141 – Képek

Érkezett egy kedves levél az egyik olvasónktól. Megköszönte, hogy feldigitalizáltuk a 141-es Tátra gépkönyvét, amiről ide kattintva olvashattok.  A levélhez csatolt két fényképet. Egy-egy darab történelem. Mind a két korabeli újságcikkben az szerepel, ahogy a Tátra vontató vasúti kocsikat vontat. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, CKD AD 160, CKD AD 20, Leírások / Kézikönyvek, Letöltések, Tátra 141, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

A Karácsonyfa Felállítása… – Autódaruzás – Érd

Tegnap délelőtt felállítottuk a karácsonyfát Érd központjában. Büszkék vagyunk arra, hogy ezt a munkát minden évben mi végezhetjük. A fotó pedig a darunk felett, egy kosaraskocsiból, 17 méter magasból készült. Ritkán látom a saját gépünket így felülnézetből. :)

Kategória: Autódarus Ügyelet, Autódaruzás, Autómentés, CKD AD 160, Daru, Érd, Képek, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Tátra Autódaru Alkatrészek – Javítás

Az előző bejegyzésben látható „új” -igazából 1987-es gyártású- gépünk felkészítése mellett, nem felejtkezünk meg a másik -használatban lévő- autódarunkról sem. Ezért az elmúlt hétvégét egy barátunk műhelyében töltötte a „vas”. Bár nem is olyan régen gond nélkül vette az akadályt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alváz, Féltengely, Futómű, Motor, Tátra 148 | Címke: , , | Hozzászólás most!

Autódaru – Érd

Sok energiát és időt fordítunk arra, hogy egy minden eddiginél jobb géppel vállalhassunk munkát. Az „új” szerzeményünk szintén ugyan az a típus, mint amit eddig használtunk, annyi különbséggel, hogy elképesztően jó állapotban van. Középtávon ezzel a géppel szeretnénk biztosítani a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alváz, Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Hozzászólás most!

Százhalombatta – Autódaruzás – Daruzás – Tátra Autódaru

Tegnap egy nagyon szép szakmai kihívással néztünk szembe. Ezúttal nem a súly nagysága, hanem az emelés magassága okozott egy kis fejtörést. Egy pár száz kilós gépet kellett leemelnünk a százhalombattai Hotel Training tetejéről. A megrendelő nem tudott magabiztosan, pontos méreteket … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Százhalombatta, Tátra 148 | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Biatorbágy – Autódaruzás

Hosszú idő után újra dolgozhattunk ma a Fővárosi Vízműveknek. Ma nagyon szép napunk volt, öröm volt a Tátra autódarunk volánja mögött ülni. Csak úgy repítette a V8-as, léghűtéses, ~12.600 köbcentis motor az „öreg csőröst”. Biatorbágy felé haladva van lehetőség a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, Biatorbágy, Daru, Daruzás, Géppark, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Autódaruzás – Daru – Érd

Néhány fotó az egyik hétfői munkánkról. A képeken üzemzavart hárítunk el Érden, ezzel segítve a csatornaművek munkáját. Az elmúlt napokban bebizonyította létjogosultságát a Star típusú autódarunk. Gyors, mozgékony, önsúlya 12 tonna alatt van és szűk helyen jobban manőverezhető, mint a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: CKD AD 160, Daru, Daruzás, Érd, Star - CKD - 8 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra 138 – 6 tonnás autódaru – Érd

Az elmúlt időszakban volt szerencsénk az egyik érdi vastelepen daruzni, ugyanis üzemen kívül helyezték a „jó öreg csőrös Tátrát” és még nem érkezett meg az „új” daru a telepre. Készítettem pár képet a gépről, amelyen már látszik, hogy nem múlt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AB-063.2, Érd, Leírások / Kézikönyvek, Letöltések, Tátra 138, Tátra 138 | Címke: | Hozzászólás most!

Tátra – Független kerékfelfüggesztés

Valaki kérdezte a napokban, hogy miért olyan különleges a Tátra -sosem hallott még előtte a csővázas koncepcióról-, így elmeséltem neki a független kerékfelfüggesztés előnyeit és tartottunk egy rögtönzött bemutatót -félig a daru alatt feküdve- az „egyedi csővázas megoldással” kapcsolatban. Ennek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Differenciálmű, Féltengely, Futómű, Képek, Kúpkerék, Rugóköteg, Rugóköteg | Hozzászólás most!

Tátra 148 – Bontott bolygómű, hátsó híd, differenciálmű.

Találtam egy képet a Tátra differenciálmű működéséről. Különleges, mert két darab tányér- és két darab kúp-kerék található benne. Ha valaki a Tátra 148-as típushoz keres –igazából bármit, az utolsó csavartól a komplett alvázig– tudunk segíteni, de van külön bontott bolygómű, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Bolygómű, Differenciálmű, Féltengely, Kúpkerék, Rugóköteg, Tányérkerék, Tátra 148 | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Daru – Daruzás – Tordas – Mérlegtechnikai Berendezések

Autódaruzás – Tordas Tordason dolgozhattunk, ahol a helyi gazdaság új mérlegének elemeit emelhettük le a kamionról. Könnyen, gond nélkül mozgattunk a közel 5 tonnás elemeket. Legyen szó Pest vagy Fejér Megyéről,  „a jó öreg Tátra” mindig bevetésre kész! 06-30-9442-720

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Géppark, Munkáink - Települések szerint rendezve, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Tordas | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Biztonságtechnikai Táblázat – CKD AD 160

Szerkesztettem egy olyan táblázatot, ami a 16 tonnás autódarunk használatához szükséges legfőbb táblázatokat, paramétereket, biztonsági előírásokat és ábrákat tartalmazza. Olyan fontos dolgok kaptak rajta helyet, mint a daru gémkinyúlását szemléltető diagram: Mivel a kész táblázat 50×80 centiméteres méretben lesz a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Általános Információk, Autódaruzás, Biztonságtechnika, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Képek, Leírások / Kézikönyvek, Letöltések, Szerszámok, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Web - Honlap Ajánló | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Daruzás – Érd

Ismét munkából tart hazafelé a daru. Az érdi utak burkolatának minősége miatt, a kőporos útszakaszokon tanácsos lassabban közlekedni a hatalmas por miatt. Nagyon tetszik, hogy ilyen jól leolvashatóak az elérhetőségeink az ellensúlyról.

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Géppark, Képek, Munkáink - Települések szerint rendezve, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Hozzászólás most!

Referencia – Budaörs – Kamion késő esti lerakodása, esőben.

A budaörsi Depóban rakodhattunk le egy kamion. Látva a 24 órás autódarus ügyelet telefonszámát (06-30-9442-720) este 9 óra után érkezett hozzánk a hívás, hogy azonnal, különösen nagy értékű szállítmányt kellene lerakodni, zuhogó esőben. Nekünk találták ki az ilyen feladatokat. Egy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódarus Ügyelet, Autódaruzás, Budaörs, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Éjjel-nappal hívható autódaru, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , | Hozzászólás most!

Autódaru – Érd

Édesapám a daru volánja mögött. Egy újabb sikeresen elvégzett munka után tart hazafelé. Sok évtizednyi rutinnal és még mindig töretlen munkakedvvel…

Kategória: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Érd, Géppark, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , | Hozzászólás most!

Autódaruzás – Érd – ÉTV Telephely

Az érdi vízművek, pontosabban az Érd és Térsége Víziközmű Kft. telephelyén dolgoztunk, amikor a fotó készült. Éppen végeztünk a munkával, amikor ezt a képet készítettem.  

Kategória: Érd, Képek, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , | Hozzászólás most!

Tátra Alkatrészek – Hátsó Híd – Terepváltó – Váltó

Készítettem egy rövid bemutató filmet a frissen bontott Tátra 148-as alváz alkatrészeiről. Bemutatja a hátsó tengelyek meghajtását, és jól látható rajta a terepváltó fedele is forgás közben, igaz már a kézifékdob nélkül. Igény esetén komplett hátsó tengelyeket, rugóköteget, féltengelyt is … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Alváz, CKD AD 160, CKD AD 20, Féltengely, Futómű, Motor, Rugóköteg, Szivattyú, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Terepváltó, Torzió - Torziós tengely, Váltó, Váltó, Videók | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra 148 – Alkatrészek és CKD 16 tonnás Autódaru Alkatrészek

Az elmúlt időszakban a legnagyobb -nem emeléshez köthető- feladatunk egy komplett, de sérült 16 tonnás Tátra autódaru megvásárlása és szétszerelése volt. Nehezen szántuk el magunkat erre a lépésre, gyakorlatilag itt is éveken keresztül tárgyaltunk, alkudoztunk, mire megszületett a döntés, hogy … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Autódaruzás, CKD AD 160, CKD AD 20, Csörlő, Daru, Daruzás, Szivattyú, Tátra 148, Terepváltó, Váltó, Vezérlőtömb | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

FTC – Sas Szobor Daruzása – Művészi Fotóriport

A mai napon Szőke Gábor Miklós hivatalos facebook oldalán megjelentek azok a fotók, amelyeket Viszlay Márk készített az építés folyamatáról. Nagy örömünkre szolgál, hogy számos olyan fotót véltünk felfedezni az albumban, amelyen mi magunk is szerepelünk -illetve a Tátra autódarunk-. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, Budapest, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Diósd, Képek, Munkáink - Települések szerint rendezve, Referencia, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra Autódaru 2008

Már 2008-ból is találtam egy saját fotót a végül 2013-ban megvásárolt „új” darunkról. Gyakorlatilag alig kopott valamit az évek során a fényezése.

Kategória: Alkatrész, Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Egyéb, Képek, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Összefoglaló Videó – 150.000 megtekintés

Készítettem egy összefoglaló videót, amellyel azt szeretnénk megünnepelni, hogy YouTube csatornánk nézettsége meghaladta a 150.000 megtekintést.  Az 5 perces rövidfilm tartalmaz néhány olyan -eddig be nem mutatott- különleges felvételt, amit az elmúlt közel egy éves időszakban készítettem a gépparkunkról. Ilyen … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Általános Információk, Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Géppark, Képek, Referencia, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Videók | Hozzászólás most!

Éjszakai Üzemzavar Elhárítás – Autódaruzás – Érd

Az éjszaka folyamán, valamivel éjfél után érkezett a telefonhívás, hogy a nagy esőzésnek köszönhetően a csatornarendszer egyik átemelőszivattyújához kell sürgősen kivonulnunk. Rövid időn belül, gyakorlatilag alig fél óra alatt érkeztünk a helyszínre, ahol azonnal megkezdtük a munkát. Fel voltunk készülve … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Érd, Géppark, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Autódaruzás – Érd – Kovácsoló Üzem

Nagyon jó hangulatban, már-már baráti közegben daruzhattunk Érden a kovácsoló üzem területén. Az üzemben egy tulajdonosváltást követően felpezsdült az élet és az épületen, illetve a gépeken is több kisebb-nagyobb felújítást hajtanak végre. Nagyon jó érzés látni, hogy pozitív fordulat következett … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Érd, Képek, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!

Érd – Teherautó mentés…

Ismét egy szorult helyzetbe került teherautó kimentésében segíthettünk. Érden, parkvárosban szakadt be a csatorna nyomvonala egy csatornatisztító teherautó alatt. Hosszas mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy ami rajtunk múlik megtesszük, és felvállaljuk, hogy adott esetben alattunk is beszakadhat a talaj. Emiatt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Érd, Képek, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Hozzászólás most!

Képek – Felborult Tátra daru (CKD AD 160)

Lefordítva a keresendő kulcsszavakat egyre több külföldi balesetről találok képeket. Tanulságos és érdekes téma ezeknek a képeknek az elemezgetése. Ismét egy hanyagul kitalpalt 16 tonnás daru. Csodával határos módon megúszta a kezelője a balesetet, hiszen nagyon kevésen múlt, hogy a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru | Hozzászólás most!

Képek – Felborult CKD 20 tonnás Tátra Autódaru

Valószínűleg lesodródott az útról és egyszerűen felborult. Nem szabad elfelejtkezni egy pillanatra sem arról, hogy az ilyen járműveknek sokkal magasabban van a súlypontja, mint egy hagyományos (például fix platós) teherautónak.

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 20, Daru, Daruzás, Képek, Tátra 148 | Címke: , , , , | Hozzászólás most!

Képek – Halálos baleset – 2009 – Brno

Mindig rossz érzés balesetekről képeket kapni. Különösen rossz érzés, ha olyan típusról van szó amit naponta kezelsz. Annak tudatában pedig még borzalmasabb a látvány, hogy halálos kimenetelű volt a baleset. Sajnos ebből a 16 tonnás Tátra daruból már nem szállt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Képek | Hozzászólás most!

B.Ú.É.K

  Ezzel az éjszakai, különleges felvétellel szeretnék minden kedves ismerősünknek, barátunknak, ügyfelünknek nagyon boldog, és sikerekben gazdag új évet kívánni! B.Ú.É.K  

Kategória: Általános Információk, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Képek, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | Hozzászólás most!

TATRA 815-2 / CKD AD 20.2 Autódaru – 360°

Találtam egy nagyon látványos animációt a CKD gyár honlapján, ami bemutatja az általuk gyártott legújabb 20 tonnás autódaru típust a CKD AD 20.2 -t. Sajnos a komplett animációt nem illeszthetem be ebbe a bejegyzésbe, de a képre kattintva mindenki kipróbálhatja … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AB-063.2, Alkatrész, Autódaruzás, CKD AD 20, Daru, Daruzás, Géppark, Leírások / Kézikönyvek, Szerszámok, Tátra 138, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Web - Honlap Ajánló | Hozzászólás most!

Gém javítás és felülvizsgálat – Tátra Autódaru

Találtam  több érdekes fotót is, amely bemutatja az általunk használt 16 tonnás autódaru típus teleszkópgémjének a felújítását és felülvizsgálatát.

Kategória: Autódaruzás, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Képek, Tátra 148, Web - Honlap Ajánló | Címke: , , , , , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra 138 – Kezelési Útmutató

Elkészítettem a 138-as típus kézikönyvének digitális változatát is. Ez azok számára is érdekes és fontos lehet, akik Tátra 148-as típushoz keresnek hasonló leírást, hiszen a két típus nagyon sok mindenben hasonlít egymásra és csupán néhány eltérés van a két típus … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: AB-063.2, Alkatrész, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Képek, Leírások / Kézikönyvek, Letöltések, Tátra 138, Tátra 138, Web - Honlap Ajánló | Címke: , , , , , , | Hozzászólás most!

Tátra 141 – Kezelési Útmutató

Azt ígértem, hogy érdekességek is lesznek a blogon. Ezt azzal szeretném alátámasztani, hogy egy olyan dolgot osztok meg, ami igazi csemege azoknak, akik szeretik a veterán autókat, vagy valamilyen módon közük van a Tátra teherautókhoz. Pár napja a kezembe került a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Képek, Leírások / Kézikönyvek, Letöltések, Tátra 141, Web - Honlap Ajánló | Címke: , , , , , | Hozzászólás most!

Videó – Tátra 148 terepváltó – Alkatrészek

Rengeteg megdöbbentő műszaki megoldást tartogat egy 148-as Tátra azok számára, akik nem ismerik a típust. A csővázas kivitel, a független kerékfelfüggesztés, a különleges megoldások a váltóban és a terepváltóban nekem mindig az emberi leleményesség egyik kitűnő példája lesz. A tény, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Alkatrész, Autódaruzás, CKD AD 160, CKD AD 20, Daru, Daruzás, Képek, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Videók | Címke: , , , , , , , | Hozzászólás most!