Daruzás – Diósd – Szobor Emelése Autódaruval

Szőke Gábor Miklós szobrászművésszel már többször volt lehetőségünk együtt dolgozni. Rengeteg emlék fűződik az eddigi közös munkánkhoz, például az FTC sas szobrának összeszerelése, vagy a Tollwood fesztiválra készült disznó szobor szétszerelése…

FF00009.jpg

Az FTC sas szobrát is mi tanítottuk repülni…

HARD6243rs

„Tollwood Pig” – darunk a szobor szétszerelésén dolgozik éjszaka, Csepelen.

Ezúttal egy lovat ábrázoló, saválló acélból készült szobor elszállításában segíthettünk. Diósdon -a Panelko Kft. telephelyén- kellett a szobor különböző elemeit kamionra rakodnunk. Az ilyen jellegű emelések mindig különös odafigyelést igényelnek, a szobor készítése közben többször is személyesen egyeztettünk az emelés részleteiről.

STRT8579rs

Édesapám és a Tátra darunk, valamint Gábor szobrának a részletei.

A legnehezebb elem a ló törzse volt, aminek karakteréből fakadóan nagyon nehezen tudtuk megbecsülni a pontos súlyát és a súlypontját. Maximum 10 tonnával számoltunk, végül ennél 2-3 tonnával kisebb terhet kellett mozgatnunk.

A kérésünkre egy plusz emelőfület hegesztettek a szobor vázának gerincére, így sokkal nagyobb biztonsággal volt végrehajtható az emelés.

szobor

Tátra darunk és a ló szobor törzse

 

STRT8591rs

Készülődünk az emeléshez.

 

CRSH9936rs

A sikeres emelés után, a rakomány rögzítése közben, édesapám beszélget az egyik barátunkkal.

Ahogyan a különösen nagy értékű emeléseknél szoktam, ebben az esetben is több nézőpontból készítettem felvételeket az emelésről. Ezekből vágtam össze egy kis összefoglaló filmet:

Különösen nagy értékű szobrok, műkincsek daruzása, szállítása: 06-30-9442-720 

 

A bejegyzés kategóriája: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Diósd, Érd, Képek, Szobor - Műkincs Daruzása, Tátra 148, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.