Százhalombatta – Autódaruzás – Daruzás – Tátra Autódaru

Tegnap egy nagyon szép szakmai kihívással néztünk szembe. Ezúttal nem a súly nagysága, hanem az emelés magassága okozott egy kis fejtörést.

HARD4994rs

Autódarunk a százhalombattai Hotel Training épületénél.

Egy pár száz kilós gépet kellett leemelnünk a százhalombattai Hotel Training tetejéről.
A megrendelő nem tudott magabiztosan, pontos méreteket megadni, így a helyszínen kellett mérlegelnünk, hogy egyáltalán képesek vagyunk-e az emelésre.

HARD5014rs

A kiszerelt segédgém és az ajtóba ragasztott paramétertáblázat egy képen.

Nagy segítség volt, hogy már rendelkezésünkre állt az a nagy, 50×80 centiméteres infó tábla, amit pár héttel ezelőtt ragasztottam a darunk kezelőfülkéjének ajtajába. Nem kell keresgélni az A4-es lapra nyomtatott táblázatot. Ha kinyitom a fülke ajtaját, egyrészt minden fontos adat szerepel rajta. Másfelől a velünk dolgozó munkásoknak is 2-3 perc alatt meg tudom mutatni, hogy mi az amire különösen vigyázni kell az adott emelésnél.

daru ajtó final

Ezt a táblázatot ragasztottam a kezelőfülke ajtajába. Első a biztonság.

A táblázat alapján egyértelmű volt, hogy csak teljesen felvett gémmel, kiszerelt segédgémmel, a segédgémet szögben „törve” tudjuk végrehajtani az emelést.

HARD5011rs

A darukezelő szemszögéből nézve.

Édesapámmal neki is láttunk kiszerelni a kis gémet, ami egy közel 20 perces folyamat még ideális körülmények között is.  Az emelés végén ugyan ennyi idővel kell számolni a kis gém „becsukása” miatt.

HARD4999rs

Az emelés közben a gép a magasban. Jól látható, hogy szükség volt a 4 méteres „toldásra”.

Sikerrel zárult a „százhalombattai darus akció”. Apuval jól elfáradtunk, de azért jó volt látni az összesen ~23 méter magas összeállítást.

 

A bejegyzés kategóriája: Százhalombatta, Tátra 148
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.