Biztonságtechnikai Táblázat – CKD AD 160

Szerkesztettem egy olyan táblázatot, ami a 16 tonnás autódarunk használatához szükséges legfőbb táblázatokat, paramétereket, biztonsági előírásokat és ábrákat tartalmazza.

daru ajtó final

Saját készítésű oktató és szemléltető táblázat! Első a biztonság!

Olyan fontos dolgok kaptak rajta helyet, mint a daru gémkinyúlását szemléltető diagram:

cut tablazat rs

16 tonnás autódarunk terhelési táblázata! Újra rajzolva, saját grafikával.

Mivel a kész táblázat 50×80 centiméteres méretben lesz a gép kezelőfülkéjének ajtajába ragasztva, ezért sok kisebb, de hasznos táblázatot is el tudtam rajta helyezni:

daru ajtó finalrs

WLL szabványra vonatkozó terhelési táblázat.

Fontosnak tartottam az egyes kötelek teherbírásának a feltüntetését, szín és használati mód szerint rendezve, így könnyítve meg a kötözők és a darukezelő munkáját.

daru ajtó rfinal

Erősáramú vezetékekre vonatkozó, betartandó minimális biztonsági távolság.

A hivatalos magyar Emelőgép Biztonsági Szabályzatból kiemeltem és táblázatba foglaltam a burkolatlan elektromos vezetékekre vonatkozó távolságtartási szabályokat.

daru ajtó45 finalrs

Fontos Telefonszámok

Készítettem egy olyan táblázatot is, amely a legfontosabb telefonszámokat tartalmazza.

signal

Kézjeleink.

A táblázat kedvéért újra rajzoltam egy régi -kézjelekre vonatkozó- táblázatot, az alapján, hogy mi pontosan milyen egyezményes kézjeleket használunk ezen a típuson, így könnyebb dolga van a minket irányító „brigádnak”, illetve nekünk is könnyebb egy rögtönzött „oktatáson” minden veszélyre felhívnunk a figyelmüket.

daru ajtó finalsign

A legfontosabb figyelmeztetések…

Ez egy jó módja annak is, hogy a darukon kötelezően szükséges biztonsági feliratokat, matricákat egyszerre, összefoglalva is fel tudjuk tüntetni a munkagépen.

kotel

Kötélterhelés a kötözés módjának (és a bezárt szögek) függvényében.

Azt gondolom, hogy fontos az ilyen áttekintés. Már az összeállítása során is sokat lehet fejlődni, hiszen az ember a szakirodalmat böngészi és ugyan azt a témát több megközelítésből is átfutja.

Safety first! Első a biztonság!

A bejegyzés kategóriája: Általános Információk, Autódaruzás, Biztonságtechnika, CKD AD 160, Daru, Daruzás, Képek, Leírások / Kézikönyvek, Letöltések, Szerszámok, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Web - Honlap Ajánló
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.