Daruzás – Gépmozgatás és az élet nagy kérdései… – 2022

Szinte napra pontosan másfél hónappal ezelőtt temettük el Édesapámat. Szintén egészségügyi okok miatt gyakorlatilag felmondott az egyetlen, veterán kollégám. Kitört a háború a szomszédos Ukrajnában. Napról-napra változnak a gazdasági körülmények.

Az összes gépünkre felkerült az Apu tiszteletére készített matricám.

Ebben az érzelemdús környezetben kell minden eddiginél jobban koncentrálnom és fókuszálnom. A munkák kapcsán eddig is előtérbe helyeztem a minőséget a mennyiséggel szemben, de a járvány előtti évek a nagyobb kapacitásról, a nagy tempóról szóltak.

Keverőüzem telepítése autódaruval – Dunavarsány – 2022

Ebben az évben szinte csak különleges projektek kerültek elém, ahol komplex módon tudok segíteni, összetett szakmai kihívásokban. Képzeljetek el egy olyan teherpróbát, ami nagy terület igényű, plusz próbasúlyokra van szükség, fotó- és videó-dokumentációra van szükség, precíz nagy teherbírású mérleg kell és még a szereléshez is kellenek szerszámok.

Saját területünkön dolgoznak a darujaink egy komplex teherpróba kivitelezésén.

Büszke vagyok rá, hogy minőségi műhelymunka folyik nálunk. Egy -gyakorlatilag részben nukleáris ipar számára készülő- „X-Y” tengelyen mozgó keretet és híd szerkezet statikus és emelési teherpróbáját hajtottuk végre, amihez teherhordó próbasúlyokat is tudtunk biztosítani, többek között egy „donorból származó” 20 tonnás autódaru gémjével.

Érdi Ipari Terület Bérbeadása – Kiadó Tárolók – 
Akár több darab zárható, magas biztonsági szintű tárolóval:
06-30-4546-515

Acélszerkezet Statikus Próbája – Betonsúlyokkal. – 2022- Érd – Borsos Daru Telephely

Visszatekintve a 2021-es évre, elmondható, hogy rengeteg elért nagyszerű személyes mérföldkő mellett sok esetben kellett újra és újra motivációt találni, vagy éppen alkalmazkodva a pillanatnyi körülményekhez megújulni. Néha erőt meríteni a semmiből.

Az öreg Tátra darunk vezetőfülkéjéből a Clark Ádám úszódaru.

Talán az elmúltév volt az első olyan év, ahol erős kormánymozdulatokkal voltam kénytelen egyedül belenyúlni a dolgok menetébe, ami a tevékenységünket illeti. Az édesapám által felépített értékekre támaszkodva, de a saját meglátásaim szerint bontottam külön ágakra a családi vállalkozásunkat. Új, célirányos kereteket adtunk a már meglévő szolgáltatásoknak.

Továbbra is a fő irány a helyi daruzási feladatok ellátása, ezzel folytatva az eredeti vállalkozásunk hagyományait. Ilyen emlékezetes pillanat volt idén az érdi Szent Mihály kúton végzett munkánk. Gyorsan volt ránk szükség, azonnal tudtunk segíteni és több más célszerszámot is tudtunk biztosítani, például a kút csöveinek „ültetéséhez” használt emelőgerendákat, vagy a 60mm átmérőjű csőszerelvények emeléséhez használt oldható karimát is, amiből azóta gyártottunk saját emelőeszközöket is. Elakadt csövek mentésében amúgy is jók vagyunk, van hozzá egy igen speciális módszerem.

Elakadt kútfúrószárak speciális  mentése: 06-30-4546-515

Speciális Géptelepítés – 16 tonnás gép daruzása páros emelésben a két darunkkal. A teherkötözést és a  gépsor görgőzését is mi végezhettük.

2021-ben lettem én is vállalkozó. Január elejétől szépen lassan elkezdtem olyan feladatokat elvállalni, ahol adott esetben egyszemélyes hadseregként tudtam nagyon komoly feladatokban nagy cégek segítségére sietni, ha speciális gépmozgatásról, vagy teherkötözésről volt szó. Szép emlékek, nagy kihívások, nekünk való feladatok.

Ipari gyártósorok daruzása – Speciális géptelepítés: autodaruzas@gmail.com

15.260 kg papíron, 16+ tonna a valóságban, rutin munka a gyakorlatban.

„Giga-mega-hiper-szuper” óriás cégek munkamódszereihez szokott megrendelőinknek néha szokatlan, hogy 10 fős hadsereg és 3 kamionnyi felszerelés helyett megérkezik -mint a mesében- az öreg király legkisebb fia, fehér ló helyett egy roskadásig pakolt pick-up-al és ugyan azt a munkát sok esetben gyorsabban és költséghatékonyabban végzi el…

Teherkötözés – Speciális Emelések: autodaruzas@gmail.com

Speciális Daruzás – Csarnokon belül.

Azokban a feladatokban érzem magam igazán otthon, ahol több ember, adott esetben több csapat munkáját kell összefogni, adott esetben különböző nyelven kommunikálva velük, az adott feladat különböző részleteiről. Egy kis munkavédelem, egy kis emeléstechnika, egy kis emelés irányítás, egy kis teherkötözés…

Szigetvár – Barcs – Vadkempingezés az ipari „fáklya” fényénél. 2021

Fantasztikus napokat tölthettem tavaly Szigetvár környékén egy Holland-Magyar együttműködés keretein belül, ahol zsiliprendszerek telepítésében vehettem részt teherkötözéssel és emelőeszköz biztosítással illetve részben tolmácsoltam, biztosítottam a jó kommunikációt az emelésirányításban. Kb.200 kg „special-technic” a tetőcsomagtartón.

Reggeli tájkép csata előtt.

Amúgy sem kell noszogatni, ha nehéz terepen „csavargásról” van szó. Nagyon élveztem a személyre szabott, nekem való munkát. A szabadság érzése jut eszembe erről a pár napról. A rekord gyorsan elvégzett munka utáni kirándulás, feltöltődés sugárzik a képekről.

60 tonnás Terex autódaru a háttérben, a tetőcsomagtartón a saját tervezésű, műbizonylatos távtartó rendszerem. 2021 – Barcs

Sosem fogom elfelejteni, hogy az egyik helyi kis felfedező tereptúrámnak az lett a vége, hogy egy idős bácsi a saját kis kertjéből engedett ki a kertkapunk keresztül, szinte a veteményesből. Ő se tudja, hogy kerültemhettem oda, de őszintén szólva  igazából én se.

Szentegát – Szent Amália-kápolna – A kellemest a hasznossal…

Ez egy egészen különleges életforma. Aki dolgozott már velünk, az tudja, hogy miről beszélek. Volt rá példa, hogy két munka között elmentünk a Vasúttörténeti Múzeumba…

Munkában a Teleszkópos Távtartóm.

Ez jellemző ránk. A nehéz terheket, nehéz időket könnyűnek, egyszerűnek látszatni.
A legnehezebb feladatokból is sikerélményt varázsolni, kinevetni a veszélyt és megmutatni, hogy lehet ezt fiatalosan, lazán és profin is csinálni egyszerre, nem csak rágörcsölve, belekeseredve. Azt hiszem legyen ez egy szép zárógondolat.

Daruzás – Gépmozgatás – Teherkötözés: 06-30-4546-515

A bejegyzés kategóriája: Egyéb, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Szigetvár, Zsilip Daruzása
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.