Fejlesztések – 2024 – Az Új 25 Tonnás Távtartó

Eddig sem álltunk rosszul részben saját tervezésű, részben saját gyártású emelőeszközökből. Itthon szinte a védjegyünkké váltak a távtartós emelések. Ha valamit emelőhimbával, emelőgerendával kell megkötni, akkor jó eséllyel nálunk kapod a legjobb megoldást. Az eddigi eszközökkel távtartónként 6 tonna körüli súlyokat tudtunk praktikusan megkötni, az újjal ez a szám távtartónként akár 25 (!) tonna is lehet. Brutális.

Magyar Nemzeti Bank – 12 tonnás gép emelése, 2 távtartóval, 8 kötélágon.

A régi eszközökkel emeltünk 12 tonnás klíma berendezést Szegeden. 18 tonnás csuklós buszt egyben. Két tévtartóval összesen 12 tonnát 46 méter oldaltávolságra, 30 méter magasba az MNB épületére. Azt éreztem, hogy ezt a játékot végigjátszottam. A 450 tonnás daruval való távtartós emelés feltette az „i”-re a pontot. Új kihívások kellettek és az új eszközökkel minden eddiginél magasabbra akartam tenni a lécet. Precíz előkészületek, 3D modellezés, sok kalkuláció, extrém erős anyagok és egy nagyon  jó koncepció volt a recept.

Csuklós busz sérülés mentes emelése 2 daruval, 3 távtartóval.

Az új eszköz maximálisan 25 tonnát tud, legkedvezőtlenebb esetben sem kisebb a teherbírása, mint 20 tonna. A nagyságrendileg 140 kilós önsúlya a kategóriája királyává teszi – mások ekkora önsúllyal 5-6 tonnás emelőgerendákat használnak, ez lesöpri az asztalról az összes többi tervet. Ráadásul teleszkóposan állítható a hossza és modulárisan szétszedhető/toldható.  Nem kell kézzel 50 kg-nál nehezebbet emelni a használata közben.

Az új távtartó himbánk.

Iszonyatosan élveztem a fejlesztgetés minden pici apró mozzanatát, szeretem amikor valami egyszerűen működik. Minden benne van ami kell és semmi nincs benne, ami felesleges vagy nem odavaló. Van olyan eleme, ami bizonyos esetekben erősebb a Hardox kopásálló páncél lemeznél. Sokszorosan túl van biztosítva.

17 tonnás félszemben a 6,5 tonnás félszem.

A távtartóhoz vásárolt 17 tonnás félszemek teherbírása egyenként meghaladja a 16 tonnás darunk teherbírását, de szükség is lesz rájuk. Ezekkel a célszerszámokkal igazi nagyvadakra vadászunk. Például betonházas transzformátorok daruzásánál nagyon jól fog jönni az új emelőkeretünk, amivel párban akár 50 tonnát is fogunk tudni emelni.

Áramfejlesztő emelése a kisebb távtartónkkal.

Korábban is emeltünk már kisebb „BHTR”-eket, de az új szerszámmal gyors megoldást tudok kínálni, ha „daru van, távtartó nincs” – semmi baj, jövök és megkötöm úgy, hogy jó legyen! Ugyan ez igaz a szerszámgépekre, különleges emelésű igényű, nagyértékű megmunkálóközpontokra, stb.

BHTR emelése a kisebb emelőgerendánkkal.

A sors fintora, hogy amikor azt hiszed, hogy elég nagy távtartó himbát sikerült megalkotni a 25 tonnással, akkor beesik egy sürgős ajánlatkérés egy munkára, amihez egy 36 tonnás kellene „holnapra” – amire még nem tudtam sajnos „azonnal” reagálni. Mindig van egy újabb, nagyobb cél, de már ezekkel az emelőgertendákkal is hatalmasat lépünk előre.

A bejegyzés kategóriája: Bérelhető Eszközeink, Egyéb, Távtartó Himba, Távtartó Himba
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.