Speciális Gépmozgatás és Páros Emelés Két Autódaruval

„Daruzni jöttünk, de szívesen a helyére is rakjuk, ha szeretnétek.”
– erről szólt az előző év.

Jöttünk. Láttunk. Segíthetünk?

Daruzás – Autódaruzás
– és még sok minden más –
+36-30-4546-515

Hatalmas terhet vehettünk le az egyik megrendelőnk válláról. Maximum 20 tonnás, 40 lábas, 12 méteres konténereket érkeztünk leemelni a kamionról, de végül a komplett gépmozgatást mi végezhettünk. „Véletlenül” éppen nálunk volt minden ami kellett. ;)

Előre dolgoztunk, előző éjszaka már „csatasorban” a daruink Solymáron. 2019

Az elmúlt év fejlesztései arról szóltak, hogy meglegyenek az eszközeink a saját határaink feszegetéséhez. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva, ha áttörök egy falat, vagy legyűrök egy addig megmászhatatlannak hitt akadályt, akkor utána egyből a következőt keresem. Így csöppentünk bele a speciális gépmozgatásba. De ott is a nehezével kezdtük!

Bérelhető Emelőgerendák, Távtartók, Speciális Emeléstechnika:
autodaruzas@gmail.com

Az első gépmozgatásunk. Saját stabilizátor. Kaposvár. 2019.

Az első munkánk egyedülálló volt a maga kategóriájában. Első körben azért fordultak hozzánk segítségért, hogy segítsünk megkötni azt a gépet, aminek magas és egyik irányban sincs középen a súlypontja – de még az emelési pontjai is aszimmetrikusak.

Emelésirányítás, teherkötözés, ingyenes szakmai tanácsadás: 06-30-4546-515

A kötési pontokat használtam fel a saját tervezésű, részben saját gyártású stabilizátorok csatlakozási pontjaként is. Az általunk gyártott állítható keret nem engedte felborulni az extrém magas súlypontú gépet. Kaposvár, 2019.

Fantasztikus érzés, amikor egy terv megvalósul. A gépet megkötni egy dolog, elég volt hozzá három távtartó, 20 félszem, és 10 kötél, 4 különböző méretben. Az eszközöket le lehet koppintani. Vagy sikerül, vagy nem. De a rutint, a gondolkodásmódot, a hozzáállást sokkal nehezebb másolni – szerencsénkre. Plusz nálunk minden műbizonylatos, nem bóvli.

Kérd ingyenes tanácsunkat, rejtett költségektől mentes ajánlatunkat:
használd az Árajánlatkérés menüpontot!

A tető konzoljai, a gép és a megoldásunk a ráfűzés előtti pillanatban.

Végig irányítani a darukezelőt és koordinálni a feladatot nagy büszkeség, hiszen az tető konzoljaira ráfűzve a távtartókat érkeztünk meg a saját magunk által, 15×15 centis gerendákból improvizált „színpadra” – ami egy színház esetében különösen jól hangzik.

Régi vágású gépszállító platform, amolyan „Daruzas.hu módra.”

Képekkel és szavakkal nagyon nehéz visszaadni, hogy min mentünk keresztül és mennyi munkát tettünk bele – de aki ott volt és érezte, ahogy 10 percenként újra és újra megfagy a levegő a nyári 40 fokban, és mindenki lélegzetvisszafojtva nézi, ahogy sorban, centiről-centire hárulnak el az extrém akadályok, az tudhatja, hogy miről beszélek.

Speciális emeléstechnikai és autódarus ügyelet (0-24): +36-30-4546-515

Onnan tudod, hogy a mi békánkat látod, hogy előre kialakított emelési pont van rajta daruzáshoz. :)

Szóval a 4. emeleti teraszra épült méretpontos színpad fából, amire rétegelt falemez, majd vas lemez került, majd egy saját görgőszett, majd egy brutális szögvas keretre fogatott újabb platform, amire ismét lemez, fák, hogy legyen korrigálási lehetőségünk a körmös emelőkkel és kezdődhetett is az emelés.

Gépmozgatás, géptelepítés, gépszállítás: autodaruzas@gmail.com

Az alacsony profilú görgőszettnél is alacsonyabb gépmozgató görgőink.

A sikeres emelés után, már eleve fél lábbal az épületben voltunk, igaz minden millimétert kihasználtunk. Sosem fogom elfelejteni a párbeszédet, ami akkor hangzott el apu és köztem:

– Fent mennyi hely van?
– Semmi!
– Bal oldalt?
– Semmi!
– Jobbra?
– Zéró!
– Oké, akkor mehetünk előre!

4 tonnás hőcserélő az ablakban, a kötél érintőn a falon, a stabilizátor keret 2 centire a szélétől.

A dupla -egymáson elcsúszó platformra azért volt szükség, mert a gépen nem voltak előre kialakított pontok az emelők számára, és az épületen belül, két lépcsőben várt ránk még 40 centi szintkülönbség, ráadásul úgy, hogy egy 2 méteres szakaszon nem terhelhettük a födémet, csak két „I” gerenda hidalta át a legkritikusabb szakaszt.

A lépcsős rész szintbe hozva, kiemelve és megfelelően megerősítve.

Pontos pozícionálás után felkészültünk, hogy elkezdhessünk „oldalazni” a géppel, keresztül az áthidalt aknán, átbújva a falon. A cél a fal túloldalán van, ahol a beton alap pontosan akkora, mint maga a gép. Se több, se kevesebb.

Kövess minket Facebookon: Daruzas.hu Facebook Oldal

Már a második lépcsőfokon, a köztes szakaszon. Éppen a falon készülünk átbújni a 4 tonnás géppel.

A nagylátószögű képek nem adják vissza, de szemből jól látszik, hogy a legszűkebb pillanatban 2-2 cm volt mint a két oldalon, ami precíz manőverezést igényel, ha keresztbe fordul a masina, akkor be is szorulunk.

A kis piros nyíllal jelölt részen jól látszik, hogy nem szívesen tettem volna oda a kisujjam. :)

A gép végleges helyén derült ki, hogy a talpakat már nincs hely alátenni, így azok egy másik alkalommal kerültek a gép alá, az útban lévő csövek kiváltása után.

Nézd meg YouTube Csatornánkat – kattints ide.

Körmös emelő akcióban, az ideiglenes támasz lekerül, a rezgés csillapító láb megy a helyére.

Elmondható, hogy a gép egy összehangolt csapat munkájával került a helyére, akikre nagyon büszkék vagyunk. Ugyanakkor az is emlékezetes marad, hogy az utolsó alkalommal egyedül álltam neki a rezgéscsillapító lábakat a gép alá helyezni, kiváltani a stabilizátorokat és összecsomagolni az ott maradt felszerelést. Szép cardio edzés volt.

Jelentős mérföldkő a számunkra, így hagytunk egy kis emléket a gépen.

Végül az első géptelepítés, gépmozgatás emlékére -a megrendelő beleegyezésével- egy kis táblát, matricát hagytunk a gépen, amit már korábban mindenkivel aláírattam, aki bármilyen módon részt vett a munkában.

Legyél a csapatunk tagja, jelentkezz személyesen nálam: 06-30-4546-515

Zsámbék, 200 Mft értékű aranyfóliavágó-gép mozgatása és a 10 tonnás körmös emelőnk.

Ezt követően sorban jöttek a hasonló feladatok. Zsámbékon egy 200 Mft értékű berendezést segíthettünk költöztetni. A darut, a szállító autót és a gépmozgató eszközöket is mi biztosítottuk. Komplex megoldás. Emelés, szervezés, tervezés.

Nagyfiúk munkában. Két darunk Solymáron. Mégis a kék Pajeroban van a felszerelés 50%-a!

Ezt követően Solymáron dolgoztunk egyszerre két daruval és egy rakat speciális eszközzel, amelyek elférnek egy terepjáró csomagterében – mégis megmentették a napot, miután a megrendelő szembesült vele, hogy a gépmozgatási feladat nehezebb és nagyobb, mint amire számított… …én pedig pont erre számítottam, volt nálunk minden ami kellett.

Keress minket bizalommal, ha tudunk jövünk, segítünk!
+36-30-4546-515
autodaruzas@gmail.com

A bejegyzés kategóriája: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Egyéb, Emelés Irányítás, Emelés Távtartóhimbával, Emelési Asszisztencia, Emelési Terv Készítése, Fröccsöntőgép Daruzása, Gépek Daruzása, Gépköltöztetés, Gépmozgatás, Gépszállítás, Gépszállító Hidraulikus Emelők, Körmös Emelők Speciális Gépmozgatáshoz, Munkáink - Települések szerint rendezve, Páros Emelés, Referencia, Solymár, Szerszámok
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.