Autódaruzás – Ercsi – 11 Tonnás Elektromos Szekrény

„Mit ér az erő, ha nem uralod?” – jut eszembe a Pirelli legendássá vált szlogenje, ha visszagondolok az egyik munkánkra, amit az elmúlt időszakban Ercsiben végezhettünk el, az Ercsi Ipartelepen. Egy 11 tonnás kapcsolószekrényt kellett a helyére emelnünk.

HARD0016 rs web

A Tátra autódarunk érkezik az Ercsi Ipartelep területére. Daruzás – Ercsi

A veterán gépünkkel a 10 tonna feletti emelések már komoly odafigyelést és tervezést igényelnek. Felvettük az elképzelésnek megfelelően a pozíciónkat és előkészültünk az emelésre, amíg vártuk a szekrényt szállító teherautó érkezését.

HARD0022 rs web

Előkészületek. A 16 tonnás darunk maximális teherbírásra, 6 kötélágra befűzve. Édesapámmal várjuk a teherautó érkezését.

A nagyobb csörlő áttétel érdekében visszakötöttünk 6 kötélágra, így a darunk csörlője 16 tonnát tud maximálisan felemelni. Ez mellett teljesen összecsukott gémmel (a teleszkóptagok kitolása nélkül) terveztük megemelni a 11 tonnát, a daru középpontjától 4,5 fél méterre, ahol gyárilag még 12,6 tonnát tud.

HARD0039 rs web

8 tonnás SpanSet Supra Plus kötelek.

Nagyon boldog voltam, amikor a sofőr elővette a kissé viseltes, de annál értékesebb, 8 tonnás SpanSet köteleket. Ezt a német márkát használjuk mi is, garancia a minőségre a nevük, biztonságosabb, mintegy átlagos körkötél. Ráadásul a márkán belül a „Supra”, különösen a „Supra Plus” egy speciális változat.

b008be0c78

Spanset Supra Plus információs táblázat

Erősebb szálakból készül, így ugyan azt a súlyt kisebb keresztmetszettel tudja, ráadásul erősített és gumírozott a védőszövet, extra védelemmel van ellátva az azonosító, stb. Ez a kötelek körkötelek királya. Prémium minőség.

HARD0038 rs web_1

Helytelen kötési mód – azonnal jeleztük a kötözőknek, hogy így nem vagyunk hajlandóak megemelni a szekrényt.

Amilyen boldog voltam, amikor megláttam a profi felszerelést, ugyan annyira lettem szomorú, amikor megláttam, hogy milyen módon akarják emelni a terhet. Gyűjtő nélkül oldalirányba el tud csavarodni a teher, mivel a súlypont alatt voltak a kötési pontok. Sok más érv mellett ez volt a fő oka annak, hogy a saját -szintén- SpanSet köteleinkkel és a teljesen új, négyágú sodronykötelünkkel végeztük az emelést.  Első a biztonság.

HARD9717rs

Az új 4 ágú sodronykötelünk egy ága. – illusztráció.

Néha meg kell hozni nehéz döntéseket és darukezelőként fel kell vállalni egy-egy vitás helyzetet a biztonságosabb emelés érdekében.

HARD0036 rs web

Autódarunk az Ercsi Ipartelepen. Ercsi Ipari Park.

Autódaruzás – Érd – Ercsi:
06-30-9442-720

A bejegyzés kategóriája: Autódaruzás, Daru, Daruzás, Elektromos Szekrény Daruzása, Ercsi, Ercsi Ipartelep, Gépszállítás, Munkáink - Települések szerint rendezve, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru, Tevékenységünk
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.