Személyautó Emelése Autódaruval – Városligeti Műjégpálya

Az elmúlt időszak egyik leglátványosabb emelését gyönyörű környezetben, a Városligeti Műjégpálya előtt végezhettük el. Egy sajtótájékoztató apropóján emelhettünk egy teljesen új személygépkocsit az épület teraszára. Összetett, izgalmas és nekünk való feladat volt.

CRSH9708rs

Autódarunk dolgozik a Városligeti Műjégpályánál.

Autódaruzás – Daruzás – Daru Bérlés
Budapest illetve Érd és Térsége:
06 30 9442 720

Az emelésről egy rövid összefoglaló videót is készítettem:

CRSH9607webrs

Édesapám -több mint 40 év rutinnal- a kezelőfülkében.

A szakmai kihívások keresése nagyon jó motorja lehet a fejlődésnek, így volt ez ebben az esetben is, hiszen nagyon régóta szerettük volna bővíteni az autódaruzáshoz, daruzáshoz kapcsolódó lehetőségeinket egy speciális szerszámmal, egy úgynevezett távtartó himbával.

AA17000A-1PA_TLG_02 (1)

Ezek az eszközök gyakorlatilag az emelt tárgyak épségét biztosítják speciális helyzetekben, amikor a kötés módjából adódó szorító erő esetleg összeroppanthatja, vagy megsértheti a daruzás során a mozgatni kívánt anyagot, terhet.

CRSH9663webras

Esetünkben a kiállítani kívánt autó épsége volt a tét.

Ilyen célszerszámból rengeteg típus létezik, a fenti képen egy amerikai Tandemloc himba látható, ami teleszkópos, alapvetően cső alakú szerkezet. Az alábbi fotón egy modulárisan bővíthető Boscaro -olasz- megoldás látható, ami viszont zárszelvény elemekből épül fel.

ez-spreader-bar-1-bars (1)

Egy olasz megoldás. – Boscaro

A mi megoldásunk egyesíti a többi típus előnyeit és elkerüli azok főbb hibáit. Nagy teherbírás, állítható hossz jellemzi, ugyanakkor széthúzva a tagokat, egy ember is könnyen képes mozgatni szerelés közben, mellette kis helyen is elfér. Nagyon praktikus.

STRT3563web

Próba emelés. Saját Mitsubishink pörög a levegőben.

Jellemző a hozzáállásunkra, hogy a saját autónkkal hajtottuk végre az első emelést.

STRT3570web

Autó emelése daruval, emelő himbával.

Rengeteg pici apró trükkön múlik az emelt autó épsége, sértetlensége. Az alábbi videón látható, hogy rengeteg pénzt, időt és energiát fektettek egy hasonló emelés kivitelezésébe, mégis -darus szemmel nézve- alapvető hibákat vétettek. A végeredmény leírhatatlan kár:

Nagyon erős emelő kerettel, komoly emelő platformmal kezdték meg az emelést, azonban a rossz súly elosztás miatt -és mivel az autó nem volt megfelelően rögzítve- egyszerűen legurult az emelőszerkezetről. Elég egy apró figyelmetlenség és a kár hatalmas.

o-RALLY-CAR-LIFT-FAIL-facebook

rally-car-falls-off-lift

A mi megoldásunk – igaz, eleve más céllal készült- egy sokkal biztonságosabb módszer.

STRT3585web

A sikeres első emelés után, autódarunk halad el a Hősök tere mellett.

Egy-egy hasonló emelés több szempontból is különleges odafigyelést igényel. Megrendelőnk kérésére, a teljes terület- és út-használathoz kapcsolódó ügyintézést átvállaltuk, ami nagyon megkönnyíti sok esetben a szervezők dolgát.

Különleges emelésekkel kapcsolatban, keress minket e-mailben:
autodaruzas@gmail.com

STRT3632web

Tátra darunk parkol egy erre alkalmas, közeli helyszínen.

Egy ekkora munkagéppel nem csak a helyszínre jutás, hanem a megfelelő parkolás is nehézkes. Az összes engedély birtokában sem lett volna célszerű a helyszínen vagy a közvetlen közelében várakozni. Találtunk egy ideális megoldást, egy magánparkolóban.

CRSH9708yt

Daruzás – Speciális előkészületeket igénylő munkaterületen.

Összességében elmondható, hogy sikeresen túl vagyunk az első -de biztosan nem az utolsó-, olyan emelésen, a hol a saját távtartó himbánkat használjuk. Erről a célszerszámról hamarosan szeretnék írni egy hosszabb bejegyzést is. Kövessétek figyelemmel az új cikkeket, tartalmakat.

STRT3743web

A sikeres emelés után, az autódarunk tükröződik az emelt autó részletein.

Szívesen segítünk hasonló emelésekkel kapcsolatban, legyen szó akár „hétköznapi” autódaruzási feladatokról, akár a legnagyobb odafigyelést igénylő, kiállítási tárgyak daruzásáról. Érdi telephellyel, Budapesttől Gárdonyig, Ercsitől Budakesziig, Bicskétől Szigetszentmiklósig vállalunk daruzási munkákat.

Autódaruzás – Daruzás – Daru Bérlés:
– Érd – Budapest – Velence –
06 30 4546 515
06 30 9442 720

A bejegyzés kategóriája: Autó Emelése Távtartóval, Autódaruzás, Autómentés Autódaruval (szgk. és tgk.), Budapest, Daru, Daruzás, Kiállítási Tárgy Daruzása, Városligeti Műjégpálya
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.