Fejlesztések II. – Teleszkópos Létra

Egy korábbi bejegyzésben már említettem, hogy idén lehetőségünk nyílt meghozni néhány nagyon fontos döntést. Mérsékelten, de volt módunk fejleszteni és számunkra ez egy nagyon kellemes helyzet volt, annak ellenére, hogy azért okozott egy kis fejtörést egyfajta „fontossági sorrend” kialakítása a céljaink között.

CRSH3721rs

Az elmúlt évek talán legnagyobb beruházása…

Kis -családi- vállalkozásként nagyon alaposan meg kell gondolnunk minden egyes lépést és különösen meg kell becsülnünk azt a múlandó helyzetet, ha van módunk beruházni egy-egy új eszközbe. Ebben a tekintetben a legnagyobb előrelépés idén vitathatatlanul az a daru, amelyről már az előző bejegyzésekben beszéltem.

Ezen kívül próbáltunk olyan eszközöket vásárolni, amelyek megkönnyítik a mindennapokban a munkánkat. Egy autódaru kiszolgálásánál hatalmas segítség egy létra, legyen szó akár szerelésről, akár kötözésről. Azonban egy hagyományos létra tárolása nagyon körülményes. Általában a gém oldalára szoktak rögzíteni egyet különböző megoldásokkal -mi is ezt alkalmazzuk a 8 tonnás autódarunkon-, azonban tapasztalatból elmondható, hogy ez közel sem a létező legjobb megoldás, ami a kezelhetőséget illeti.

 Létezik egy sokkal elegánsabb és modernebb megoldás. Régóta személyes vágyaink tárgyát képezi egy összecsukható, teleszkópos létra, ami méretéből és súlyából fakadóan sokkal könnyebben tárolható a darun lévő eszközök mellett.

Teleszkópos létránk. (Illusztráció: aprod.hu)

Sajnos az is szempont, hogyha könnyű -alumínium- és könnyen hozzáférhető, vagy könnyen leszerelhető a daruról, akkor valószínűleg előbb vagy utóbb valaki megtenné helyettünk is… Ez a megoldás azonban könnyebben tárolható lopásbiztos módon, mégis egy perc alatt használatra kész, ha szükség van rá, például egy 40 lábas tárolókonténer megkötésénél.

A konténer, tárolókonténer, raktárkonténer daruzás / rakodás kapcsán amúgy is hamarosan fog születni egy új bejegyzés itt a blogunkon, hiszen ez egy másik olyan kiemelt terület volt, amin szerettünk volna előrelépni.

Az, hogy az erre a célra használt, 16 tonnás autódarunkon mostantól rendelkezésünkre áll egy ilyen teleszkópos létra, számunkra egy fontos előrelépés.

A bejegyzés kategóriája: Szerszámok, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.