Daruzás – Határok közé szorítva…

Az elmúlt időszakban több olyan feladatot is sikerrel oldottunk meg, ahol korántsem „daruzás barát” körülmények fogadtak bennünket.

A rendezetlen munkaterület -amikor épp csak a daru számára nem marad hely-, vagy a „pókháló” szerű vezetékek által körbefont környezet sem mondható leányálomnak.

IMG_20130716_120224

„Messziről, magasra, a ferde homlokfal mögé…”

Néha egyszerűen gazdaságtalan lenne több munkaóra alatt előkészíteni az ideális területet, így ha kicsit kényelmetlen is, de a megrendelő érdekeit szem előtt tartva, inkább a „rosszabb” pozícióból is megoldjuk a feladatot.

Távolról fényképezve annyira nem is tűnnek zavarónak a körülmények… De a darukezelő szemszögéből nézve…

IMG_20130716_120255

Könnyen megtréfálhatja az embert a ferde, nem vízszintes „akadály”, ami a munkaterületet határolja…

A függőleges irányú tereptárgyak kikerülése sem egyszerű, különösen abban az esetben, ha az emelési művelet megkívánja, hogy például oszlopok között manőverezzünk, nem csak a megemelt súllyal, hanem magával a teleszkópgémmel is…

IMG_20130806_130436

Segédgémmel, szűk munkaterületen…

Ezen a fotón kevésbé megfigyelhető, de az egyik érdi munkánk alkalmával nem csak az emelési feladatok bizonyultak precíz előzetes kalkulációt igénylőnek, hanem a segédgém kiszerelése és pontos pozíció felvételt követelt meg tőlünk. Ha közelebb állunk fél méterrel, nem tudjuk ledönteni a főgémet a szereléshez, ha távolabb fél méterrel, nem érjük el súlyt…

IMG_20130822_101332

Pókháló.

Szintén szép szakmai kihívás volt, amikor egy megrongálódott, közel 4-5 tonnás betonfedlapot cseréltünk ki egy szintén érdi utcában. A már-már megoldhatatlannak hitt feladatot végül sikeresen oldottuk meg. Több lépésben kellett előretervezni, ugyanis az „élő” burkolt, a már használaton kívüli burkolt, és a szintén feszültség alatt lévő burkolatlan vezetékek tengerében kellett megtalálni azt a pontot, ahonnan fel és le is tudjuk a tenni a régi-valamint az új- fedlapot is… Ezt összevetve a 8 tonnás daru terhelési táblázatával, igen szűk keresztmetszetet kapunk… Helyesen számolva, elsőre megoldottuk.

IMG_20130822_101320

Star AD 080

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.