Közúti Autódaru Balesetek

Rengeteg autódarus balesetet bemutató videót lehet találni az interneten, azonban szinte mindegyik munkavégzés közben történt hibáról, borulásról, vagy más túlterhelésből fakadó katasztrófáról szól.

Szeretnék néhány olyan videót mutatni, ami felhívja a figyelmet arra, hogy a különleges felépítmény miatt bizony egyszerűen a forgalom résztvevőiként is sokkal nagyobb körültekintést igényelnek ezek a gépek, illetve sokkal több és látványosabb kárt is képesek okozni.

Az első videón az látható, ahogy balra kanyarodás közben egyszerűen nem adja meg az elsőbbséget az egyenesen továbbhaladó busznak a daru vezetője, és katasztrófa filmbe illő módon végigszántja az utasokkal teli busz oldalát az előrelógó gémmel.

A második felvételen az figyelhető meg, ahogyan az elöl rögzített darukampót tartó kötélágak gyakorlatilag kettévágták a személyautó karosszériáját az ütközés következtében.

Untitled-1

Brutális mértékű rombolás…

A harmadik videó kísértetiesen hasonlít az elsőhöz, ezúttal azonban Oroszországban járunk, és ezúttal fel is lökte a kisebb méretű utasszállító buszt a figyelmetlen daruvezető.

A negyedik felvétel egy valószínűleg fékhiba miatt visszaguruló autódarut mutat be, ami csodával határos módon annak ellenére nem talál el más járművet, hogy vezetője kiugrik a fülkéből…

Összességében elmondható, hogy egy ilyen speciális gép vezetése minden szempontból több odafigyelést igényel, mint egy hagyományos teherautó.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.