Terepabroncsok

Elnézést kérek, ha az elmúlt időszakban kevesebb az új bejegyzés itt a blogon, de sajnos rengeteg időt kellett a gépek javításával töltenünk az elmúlt napokban-hetekben.

Erről jut eszembe egy kép, amit nem rég készítettem a kisebb – 8 tonnás- autódarunkról, pontosabban annak abroncsáról.

rs

Néha különösen nagy megterhelésnek tesszük ki ezeket az abroncsokat. A képen éppen az látható, ahogyan az abroncs mintázata teljesen megtelt sárral és kavicsokkal, miután egy laza murvás talajon keresztül jutottunk el a munkaterületre. Mindig sajnálom, hogy a dolog izgalmas részéről nem tudok érdemi felvételeket mutatni, de nyilván munka közben nincs időm fotózni.

Sajnos az ilyen helyzetekben az esetlegesen kiálló szögeket, hulladékdarabokat is nehezebb észrevenni, amelyek kivághatják vagy kiszúrhatják az abroncsokat.

Viszont a biztonság és a jó terepjáró képesség megőrzése megköveteli a megfelelő abroncsokat, hiszen hiába az összkerékhajtás, a terepfokozat és a differenciálzár, ha a rossz gumik miatt nincs tapadás a kerekeken.

Ha már bekövetkezett a baj és esetleg terepen kell kerékcserével foglalkoznunk, akkor nagy segítséget tehet egy speciális kulcs, ami gyakorlatilag egy áttételes erőszorzó.

2.03965L

Áttételes kulcskészlet.

Egy ilyen készlet segítségével kevesebb fáradsággal lehet meglazítani a kerékanyákat, sőt gyakorlatilag van úgy, hogy csak ezzel lehet gépi erő (kompresszor, levegős kulcs) nélkül megoldani a problémát. Fantasztikus szerkezet!

A bejegyzés kategóriája: Egyéb, Szerszámok
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.