Terhelési Táblázat – Tátra 148 – CKD – 16 tonnás autódaru

Tegnap este szántam rá egy kis időt és átrajzoltam a darunk terhelési táblázatát, ugyanis úgy ítéltem meg, hogy messze nem méltó az új honlaphoz -és az általános elveinkhez- az a fénymásolt ábra amit eddig használtunk.

Tatra 148 AD 160 – Terhelési Táblázat
(kép: www.daruzas.hu Minden jog fenntartva.)

Büszke vagyok erre a kis lépésre is, mert már nagyon komolytalan és nehézkesen olvasható volt az eddigi táblázat. Ez számunkra különösen fontos, mert sok esetben dolgozunk olyan megrendelőknek, akik nem rendelkeznek műszaki jártassággal. Ez természetesen nem probléma, de ez a táblázat segít elmagyarázni, hogy például miért nem emelhetünk meg egy 40 éves, 16 tonnás daruval egy 12 tonnás súlyt -a daru végétől számított- 12 méteres távolságból. Hiába 16 tonnás az elnevezése, az csupán a névleges maximális teherbírása, amire közvetlenül maga mellett képes.

Azok számára, akik rendelkeznek szakirányú ismeretekkel, ezek elképesztően alap dolgok, de hiszek benne, hogy gondolnunk kell azon megrendelőkre is, akik csupán megoldásközpontúan szemlélik a feladatokat. Például, nem várható el, egy olyan megrendelőtől, aki a nyaralótelkéről szeretne elvitetni egy régi faházikót, hogy kész emelési tervvel a fejében kérjen árajánlatot.

Erre itt vagyunk mi, hogy segítsünk! Bármilyen anyagmozgatási, emelési feladattal kapcsolatban keressen minket bizalommal, akár az egyszerűsített ajánlatkérő oldalunkon keresztül, amelyet az „Árajánlatkérés” menüpont alatt találhat meg.

– Dávid

Kategória: Általános Információk, Autódaruzás, Daru, Daruzás, Géppark, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru | A közvetlen link.