Autódaru – Daruzás – Baracska

Baracskán dolgozhattunk az autódarunkkal, ahol daruzás közben különös odafigyeléssel kellett eljárnunk a munkaterület jellege miatt.

STRT3383rs

Autódarunk dolgozik Baracskán, ipari környezetben.

Autódaruzás – Érd – Baracska – Martonvásár:
06 30 9442 720
06 30 4546 515

STRT3393rs

16 tonnás autódarunk Baracskán.

Nagyon jó érzés profikkal együtt dolgozni. Mindig elmondom, hogy egy munkánál sok múlik rajtunk is, de legalább annyit tud hozzátenni a hatékonysághoz, gyorsasághoz, ha jó a csapat. Darukezelőként a legnagyobb jutalom, ha elégedettek a munkánkkal.

STRT3406rs

Néha egy „kis emelés” is tud nagy kihívás lenni.

Megkerestem és kimásoltam az Emelőgép Biztonsági Szabályzat kapcsolódó részét és kiemeltem a legfontosabb kulcsszavakat, az elolvasáshoz kattintsatok a cikk folytatására:

Emelőgép Biztonsági Szabályzat

-részlet-

8.6.25 A nagy- és kisfeszültségű föld feletti szabadvezeték közelében végzett emelés.

8.6.1.26 A nagy- és kisfeszültségű föld feletti szabadvezeték közelében üzemeltetett emelőgépnél a vezetékeket feszültségmentesíteni kell. Ha ez nem lehetséges, akkor a külön jogszabályban27 feszültségszinttől függően meghatározott biztonsági távolságot kell biztosítani.

A vonatkozó jogszabályban foglaltakon túl a telepítés, üzemeltetés megkezdése előtt ki kell kérni a vezeték kezelőjenek (áramszolgáltató) írásbeli nyilatkozatát is a feszültség nagyságáról és a biztonsági távolságról.

8.6.2.28 Amennyiben az emelőgép magassága a 4 métert meghaladja és a vezeték szakasz nem feszültségmentesíthető, az emelési utasításban rögzíteni kell:

  • hogy a legkisebb biztonsági távolság határára jelzőőrt kell állítani,
  • hogy a legkisebb biztonsági távolságot a vezetékkel párhuzamosan meg kell jelölni (pl. karók, jelzőszalag),
  • hogy a jelzőőrnek minden mozgást le kell állíttatnia, ha az emelőgép, a teher vagy a teherfelvevő eszköz megközelítette a jelzett vonalat,
  • a jelzőőr tartózkodási helyét.

A jelzőőrt egyéb feladattal megbízni nem szabad.

STRT3375rs

Az Emelőgép Biztonsági Szabályzat (a munkaterületre vonatkozó) részlete a daru fülkében található irattartóban.

8.6.3.29 A nagy- és kisfeszültségű föld feletti szabadvezeték veszélyes közelébe telepített, illetőleg üzemeltetett emelőgép kezelőjével és a kötöző, irányító személyzettel a munkálatok megkezdése előtt a biztonságos munkavégzés feltételeit el kell sajátíttatni, ellenőrizhető módon.

8.6.4.30 Ha az emelőgép vagy valamelyik része érintkezésbe kerül a feszültség alatt álló nagy- és kisfeszültségű föld feletti szabadvezetékkel, akkor az emelőgép-kezelő:31

  • adjon hangjelzést, amely az ott tartózkodó személyek figyelmét felhívja a veszélyhelyzetre,
  • kísérelje meg az emelőgépet eltávolítani a vezetéktől, vagy kérjen intézkedést a vezeték feszültségmentesítésére,
  • – csak a biztonsági előírások betartásával hagyja el az emelőgépet úgy, hogy egyszerre ne kerüljön kapcsolatba az emelőgép fém részével, valamint a talajjal.32

Ebben az esetben az ott tartózkodó személyek kötelesek a veszélyes teret elhagyni.

 

A bejegyzés kategóriája: Baracska, Egyéb, Transzformátor Karbantartás Autódaruval
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.