Autódaru – Kezelőfülke – Árnyékoló Megoldások I.

Az élet apró örömeinek egyike, amikor pont úgy ér az év első igazán meleg napjainak egyike, hogy előző nap szerelted fel az új árnyékoló/hűtő megoldások egy részét a gépre.

STRT0955rs

UV- és hő-védő lemezek a kezelőfülke tetején. Kék árnyalatú extra erős hővédő fólia a fülke hátoldalán.

Autódaruzás – Érd és környéke: 06 30 9442 720 

Alapvetően különböző, speciális fóliákkal fogunk a nyári hőség ellen védekezni. Az igazi trükk a fóliák összeválogatásában van, ablakonként különböző elvárásokat lehet megfogalmazni a védőrétegekkel kapcsolatban.

STRT0963rs

A hátsó ablak UV és hővédő fóliával ellátva.

A hátsó ablakon keresztül csak a csörlődob ellenőrzése a cél, ráadásul egyáltalán nem lényeges, hogy hátulról belássanak a kezelőfülkébe, viszont adott napállásnál itt érkezik be a legtöbb fülkét fűtő napsugár. Így erős, tükrös hatású, „mindent szűrő” fólia került az ablakra, fixen. A gyenge kék színezet is hűsítő érzést kelt.

STRT0960rs

A kezelőfülke felső ablaka és a variálható árnyékoló lemezek.

A fülke tetejére, belülről került egy pár vezető sín, amiben két darab, egymástól független plexilapot tudok eltolni egymáson. A lapokra különböző fóliákat kasíroztam, így a fényviszonyokhoz képest a legideálisabban tudom árnyékolni a fülkét.

STRT0953rs

A legerősebb fólia a felragasztás után.

Sötétben, éjszaka teljesen hátra tudom tolni a lapokat, így semmit sem veszítek a kilátásból és a biztonságból. Közepes napsütésben elég az első fólia, ami 25% napfényt szűr ki, de 99% UV védő és 40-45% hővédő, mellette összesen 9% fényt tükröz vissza.

STRT0955rs

Jól megfigyelhető a fóliák közötti különbség.

Nappal szemben, vagy délben alkalmazható a következő lépcső, ami egy erős napszemüvegnek felel meg és plusz 40% fényt és újabb 60% hőt szűr ki és remekül árnyékol. Megfelelően beállítva, pont ott takar ahol szükség van rá és mellette a lehető legkisebb mértékben akadályozza a kilátást.

A következő cikkben az első és oldalablakok védelméről fogok írni.
Illetve szívesen segítünk akár konkrét tanácsokkal is fóliaválasztással kapcsolatban: autodaruzas@gmail.com

Autódaruzással, darukkal, Tátrákkal kapcsolatban (0-24) hívhatóak vagyunk:
06 30 9442 720
06 30 4546 515

A bejegyzés kategóriája: Kezelőfülke Árnyékolás, Kezelőfülke Hővédelem, Kezelőfülke UV-védelem
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.