Budafok – Markológép munkaterületre emelése, fokozottan védett helyszínen…

Ma egy szakmailag is szép feladat várt ránk. Megrendelőnk egy terület rendezési munkát nyert el, amihez egy kis földmunkagépet szeretett volna a budafoki Szent Péter és Pál kápolna előtt található magasabb területre juttatni.

rs

„Az Ősök Fája” – A helyszín a kápolnával, és az előtte található védett fával.

Az előzetes felmérés során kiderült, hogy az egyetlen reális megoldás az, ha a kápolna és az előtte található védett fa között nyújtjuk fel a kotrót, ami speciális helyzet, hiszen a fa semmilyen esetben sem sérülhetett, ugyanis műemléki terület révén védettséget élvez.
Az Ősök Fájáról itt olvashattok többet.

3

Rengeteg előkészület után, megérkezik a gépünk a munkaterületre.

A helyszínre jutásunk is nagyon kalandos volt. Egy többféle szempontból is védett területre, nem lehet csak úgy begurulni egy 24,5 tonnás géppel. Két napi egyeztetéssel, ügyintézéssel járt a dolog, mégis az utolsó percig kérdéses volt, hogy bemehetünk-e a területre. Megérkezett a behajtási engedély/behajtási hozzájárulás és egy útdíjas útvonal tervezés után azonnal indultunk.

CRSH9878rs

Édesapám és a gépünk, háttérben a Szent Lipót templommal.

Nem elég a 250 éves védett fa és a műemlék épület, még rengeteg elektromos vezeték is nehezítette a dolgunk. Ahhoz, hogy fel tudjuk venni a végleges pozíciónkat, először egy tisztább részen hátra kellett fordulnunk a gémmel, majd úgy a végleges helyszínre menetelnünk…

CRSH9881rs

„Támadó állásban” a Tátra darunk. Félelmetes érzés, amikor a 8 méter hosszú alapgém menetiránnyal ellenkező irányba néz.

Különös odafigyelést igényelt az egész folyamat, de ennek ellenére időben is remekül teljesítettünk, összesen alig több mint egy órát vett igénybe az emelés.

t

Hátrafordított gémmel haladunk a végleges emelési helyszínre.

A markoló megkötése egyszerű feladat volt, hagyományos félszemekkel és 4 darab, egyenként is 4 tonna teherbírású körkötéllel kötöttük meg, teljesen rajta lévő emelési jelöléseknek megfelelően.

rs344

Markoló a levegőben, háttérben a környék legvédettebb növénye.
Egy haja szála sem görbült… …akarom mondani egy ága sem sérült.

Több nézőpontból is készültek fotók, illetve felvételek. Az egyik képen jól látható, ahogyan az egyik burkolt vezeték is megnehezítette a dolgunkat:

rs22

Az emelés közben.

A darufülkéből nézve azért különleges látvány volt és nagy élmény. Szeretjük a kihívásokat.

CRSH9890rs

A munka végeztével, markoló a helyén, fordulunk vissza már „üresen”.

Édesapámmal mind a ketten ezekért a pillanatokért csináljuk. Van, akinek ez a munkája, nekünk ez a hivatásunk.

CRSH9884rs

Édesapám és a koszorúzási totem, illetve a markoló és a fa ágai, valamint a daru.

Ha hasonlóan kényes feladatokról van szó, vagy különleges emelési, daruzási, vagy rakodási munkában tudunk segíteni, akkor a nap 24 órájában hívhatóak vagyunk!

Borsos Imre Autódarus Vállalkozó
06-30-9442-720

A bejegyzés kategóriája: Autódarus Ügyelet, Autódaruzás, Budafok, Daru, Daruzás, Gépszállítás, Képek, Tátra 148 - CKD - 16 tonnás autódaru
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.