Autódaruzás – Szobor Szétszerelése – SZGM

Nagyon speciális területen tevékenykedünk, hozzá vagyunk szokva a nem mindennapi megrendelésekhez, azonban az elmúlt időszakban újabb fejezettel bővült a „különleges munkáink” illetve a „szép emlékeink” listája.

HARD6243rs

Éppen Szőke Gábor Miklós szobrát szereljük szét autódarunkkal.

Szőke Gábor Miklós szobrászművésszel már sok közös élményen vagyunk túl, hiszen szintén mi végezhettük az FTC stadion előtt álló hatalmas sas szobrának a daruzását is.

HARD0940rs

Édesapám épp a sas törzsét emeli.

Ezúttal sem várt ránk kisebb kihívás, hiszen egy zárt térben -Gábor műhelyében- kellett négy külön darabra bontani a szomorú kismalacot ábrázoló hatalmas állatszobrot.

HARD6185rs

Star autódarunk a csepeli műhely előtt.

Előzetesen megtekintettük és felmértük a lehetőségeket. Egyértelművé vált, hogy a szűk mozgástér ellenére, a kisebb autódarunk ideális lesz a munka elvégzéséhez.

HARD6234rs

Autódarunk a műhelyben.

Azonban csöppet sem volt könnyű dolgunk. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb terünk legyen az emelés közben.

fotó (14)

Star 266D AD 080 kiszerelt segédgémmel.

Nem csupán „behajtottuk” a segédgémet, hanem előzetesen kompletten le is szereltük a daruról, hogy véletlenül se akadályozzon minket az emelés közben.

HARD6212rs

A „Röfi” még egyben.

Szerettünk volna minden eshetőségre felkészülni, így két láda plusz felszerelést vittünk magunkkal. Rengeteg kötözéshez szükséges eszköz volt nálunk.

HARD6269rs

Minimális mozgásterünk volt emelés közben.

Már-már megszokott, hogy a közös munkáink éjszakába nyúlnak. A sas összeszerelését szintén éjfél után fejeztük be. Ebben az esetben sem történt ez másképp.

HARD6241rs

Röfi 1/4.

A szétszerelés után, négy kamion szállította Münchenbe a szobrot, a Tollwood fesztiválra.
A kamionra rakodást is mi végeztük. Nem kis kihívás volt kitalálni, hogy az egyes emelések milyen koreográfia szerint történjenek. El kellett férnünk egymás mellett a kamionnal, illetve a szétszerelt részeket is el kellett érnünk, ráadásul súly szempontjából is határérték közelében voltunk végig.

HARD6291rs

Késő éjszaka, az utolsó darab, az utolsó kamionon.

Jó érzés visszagondolni a „rendhagyó disznóvágásra” és remélem még sok hasonló közös munkában lesz részünk.

HARD6278rs

Éjfél után, hazaindulás előtt.

Készítettem egy rövid összefoglaló filmet az egész napos munkánkról:

HARD6277rs

Édesapám a munka végeztével.

A bejegyzés kategóriája: Autódarus Ügyelet, Budapest, Csepel, Daru, Daruzás, Éjjel-nappal hívható autódaru, Referencia, Star - CKD - 8 tonnás autódaru
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.