Mezőgazdasági Öntözőgép Mentése Autódaruval – Százhalombatta

Tegnap egy nagyon komoly kihívással néztünk szembe édesapámmal. Egy hosszú, várakozásokkal teli nap után, éppen hazaértünk Budaörsről, amikor szóltak, hogy „felborult” egy mezőgazdasági öntözőgép Százhalombatta határában. Ültünk vissza a Tátra autódarunkba, tankoltunk, váltottunk útdíjat és rögtön siettünk a helyszínre.

HARD5063rs

Autódarunkkal úton a baleset helyszínére, Százhalombatta határában.

Elképesztő látvány volt, amikor megpillantottunk a hátra borult, ágaskodó gépet.

HARD5033

Hátra borult öntözőgép.

Mérlegeltük a lehetséges megoldásokat és próbáltunk olyan kötést alkalmazni, hogy a lehető legkevésbé sérüljön az egyébként nem kis értéket képviselő gép.

HARD5035

A kiinduló állapot.

Próbált egy kis emelkedőn felkapaszkodni, de a nyitott öntözőberendezés és az üres tartályok miatt annyira hátul volt a súlypontja, hogy átbillentette a holtponton.

HARD5037

Tájkép – felborult munkagéppel.

Felvettük a legideálisabb pozíciót, kitalpaltunk és előkészültünk az emeléshez.

HARD5042

Munka közben – éppen munkában az autódarunk.

Emelésközben -hiába járunk el mindig a lehető legbiztonságosabban- mégis pattanásig feszült idegekkel figyelünk mind a ketten.

HARD5044

Újra talpon, a sikeres emelés után.

HARD5058

Emelés után, újra talpon az öntözőgép.

Megkaptuk, hogy: „Ez gyönyörű volt!” – és tényleg szép látvány volt, amikor az öntöző berendezés fele is túl ért a Tátra orrán.

Édesapámmal van már rutinunk a mezőgazdasági gépek mentésében. Egyszer egy rókalyukba szaladt gép kereke tört ki. Azt állítottuk helyre. Az sem volt hétköznapi látvány:

[print_gllr id=91]

Ha speciális gépet, autót, kamiont, mezőgazdasági gépet kell „szorult helyzetből” menti, minket éjjel-nappal lehet hívni a hét hét napján:
06-30-9442-720

A bejegyzés kategóriája: Autódarus Ügyelet, Autódaruzás, Autómentés, Daru, Daruzás, Egyéb, Éjjel-nappal hívható autódaru, Műszaki mentés, Százhalombatta
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.