Tátra 148 – AD 20 – 20 Tonnás Daru – Gépkönyv & Diagnosztika

A honlapunkon szabadon hozzáférhetőek az általunk használt géptípusok leírásai, gépkönyvei. Így például a Tatra 148 alváz szerelési leírása és sok más érdekesség is ingyen letölthető -kikeresve az oldalsó kategória listában-.

tatra_148_ad20 (1)

Büszke vagyok arra, hogy sokan hívnak fel minket akár csak azért is, hogy megköszönjék a segítséget. Ezúttal sikerült a 20 tonnás, 148-as Tátrához is dokumentációt szerezni, ráadásul talán az eddigi leírások közül ez a legrészletesebb.

Tatra 148 AD 20 terhelési táblázat

Tátra 148 – 20 tonnás autódaru – Terhelési Táblázat

Az egyik könyv egyfajta „ábrák + leírás” típusú gépkönyv, a másik viszont egy színes (!) fotókkal illusztrált, egyfajta  „diagnosztikai vizsgálat” módszereit leíró, 88 oldalas kötet. Ez igazi kincs darukezelő szemmel nézve is, üzembentartóként pedig különösen.

Gyakorlatilag leírja az időszakos felülvizsgálatok módját, ütemét, terheléspróbákkal és beállításokkal együtt.

munkaállapotok

Munkahelyzetek – Tátra 148 – AD 20 – Melléklet a biztonsági berendezés helyes használatához, és a Terhelési Táblázat értelmezéséhez. (Kattints a képre a nagyobb méretért!)

A feldigitalizált leírásokból sajnos csak részleteket tudok itt megosztani, de akár a teljes anyag is rendelkezésre áll. Ezzel kapcsolatban érdemes e-mailben (autodaruzas@gmail.com) érdeklődni, illetve éjjel-nappal hívhatóak vagyunk, szívesen segítünk akár csak szaktanáccsal is: 06 30 4546 515

tt

Terhelési Táblázat – AD 20 – 20 tonnás autódaru

Nagyon fontosnak tartom, hogy az ehhez hasonló „veterán” gépekhez hozzáférhetőek legyenek az alapvető biztonsági leírások. Ezért a legfontosabb táblázatokat megtaláljátok fentebb ebben a bejegyzésben. Ezeknek mindig ott kell lenni szem előtt a kezelőfülkében.

052rs

A gém dőlésszögét mérő műszer ellenőrzése.

A teljes kiadványban olyan ínyencségek is találhatóak, mint például a gém dőlésszögét mérő jeladó ellenőrzésének értékei (az ellenállás mértéke adott fokhoz képest), vagy például a teljes elektromos kapcsolási rajz illetve a levegő rendszer  teljes „térképe”.

037rs

Mérőpont a talpalás hidraulikus körén.

Az elmúlt években rengeteg alkatrészt halmoztunk fel a saját CKD daruinkhoz, főleg a 16 tonnás típushoz, azonban sok fontos alkatrész megegyezik a 20 tonnás típuséval. Így adott esetben szívesen segítünk akár alkatrészekkel, vagy tanácsokkal kapcsolatban is.

CRSH3594rs

Édesapám egy 20 tonnás Tátra kezelőfülkéjében.

Évről-évre felmerül bennünk a típusváltás gondolata. Nagyon sok mindent megéltünk ebben a témában édesapámmal…  Volt, hogy az eladó az utolsó pillanatban, fél napos tesztelés után vitte fel az árat több mint a kétszeresére. Ezidáig nem sikerült korrekt, jó
ár/érték arányú gépet találnunk ebből a típusból.

Ha esetleg Ön rendelkezik ilyen típusú géppel, akkor keressen minket bizalommal: autodaruzas@gmail.com

A bejegyzés kategóriája: Autódaruzás, CKD AD 20 Diagnosztika, CKD AD 20 Gépkönyv, Daru, Daruzás
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.