Darus – Velence – Fémszerkezet Daruzása

Egy nagyon szép emlékkel gazdagodtunk ismét édesapámmal, ugyanis Velencén daruzhattunk a welness hotel területén belül. Az egyik medence tetőszerkezetének elemeit kellett feldaruznunk a helyükre.

STRT0450rs

Autódarunk a Hotel Velence Resort & Spa területén.

Autódaruzás – Emeléstechnika –  Érd és Térsége:
Velence – Kápolnásnyék – Budaörs – Törökbálint – Százhalombatta
06 30 9442 720

Amikor megláttuk a szűk munkaterületet, már tudtuk, hogy ma sem a szobabiciklin tekerve fogunk elfáradni. Az emelés oldalán teljes, a területet határoló kerítés felől azonban csak „feles” talpalást volt praktikus használni. Szeretem, hogy a gépünk talpalása teljesen a körülményekhez igazítható.

DCIM111GOPRO

Egy külső területről dolgoztunk, látható a „felemás” talpalás a horogkamera képén.

Nagyobb gépeken ennek a fontosságát az utóbbi időben kezdték el hangsúlyozni a gyártók, különösen a Liebherr. Ők mutatták be a VarioBase nevű rendszert, ami a daru biztonsági rendszerébe épülve külön kezeli az egyes talpgerendák pillanatnyi állapotát.

liebherr-variobase-96dpi_img_710 (1)

VarioBase – Liebherr – Az elv ugyan az kicsiben is, mint nagyban.

Kiszerelt segédgémmel teljesen más érzés a darunkat irányítani. Nem csak 4 méterrel hosszabb a gém, de az egész daru sokkal gyorsabb. Igaz, egy jó 20 perces munka felszerelni a gémtoldatot és nem kis fáradtság. Így inkább a „fitness” érvényesült, mint a „wellness”.

STRT0436rs

Ebben az állásban olyan 22-23 méter magas a gépünk a talajtól a segédgém csúcsáig. Ez nem keverendő össze a horogmagassággal ami 21-22 méter, teljesen felemelt gémmel.

Szeretünk a Velencei-tó partján dolgozni. Az új gépünkkel nagyságrendileg 35 perc alatt leérek Érdről Velencére, ami szép teljesítmény egy 24 tonnás géptől.

STRT0429rs

Édesapám a medence partján. Ez a nap sem a pihenésről szólt.

Ez csak azért érdekes, mert szinte gyorsabban érek a daruval Érdről Velencére, mint mondjuk más Székesfehérvárról. A területen dolgozó egyik lakatos háromszor kérdezett vissza, hogy: „Ugye ti vagytok a fehérvári darusok?”

STRT0447rs

A tó partjáról nézve. Autódarunk a háttérben.

Elmondtam, hogy mi Érden daruzunk, de viszonylag széles sugarú körben vállalunk munkát, Velencétől Szigetszentmiklósig vagy éppen Ercsitől Budaörsig, Biatorbágyig.

STRT0441rs

A daru gém tükröződik a medence vizében.

Emeléstechnikai oldalról nézve maga a konkrét emelés nem volt sem sok idő, sem nagy kihívás, inkább az előkészületekre kellett koncentrálni.

p2

Pár képkocka az élőképes horogkameránk képéből.

Nehezen kivitelezhető, komoly előkészületeket igénylő, nem sürgős megrendelésekkel kapcsolatban nyugodtan és bizalommal fordulhat hozzánk e-mailben:
autodaruzas@gmail.com

Segítünk bármiben ha tudunk, legyen szó alkatrészről, szaktanácsról:
06 30 4546 515

A bejegyzés kategóriája: Acélszerkezetek Daruzása, Autódaruzás, Csarnok Építése Autódaruval, Daru, Daruzás, Velence
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.